Kullanıcı:ANADOLU/MesajArşivi2011

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Az önce yaptığınız değişiklik, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı politikasını ihlâl ettiği için geri alındı ya da silindi. Vikipedi özgür ansiklopedidir, ancak bir blog, serbest kürsü, ya da reklam alanı değildir. Vikipedi'de herhangi bir kişi, kuruluş, örgüt, dernek ya da kurumun propagandası yer alamaz. Lütfen tarafsız bakış açısı politikasını inceleyiniz. Bu tutumunuzu sürdürmeniz halinde engellenebilirsiniz. --ki bl 10:28, 25 Nisan 2011 (UTC)


Küfür - hakaret etmeyiniz.[değiştir | kaynağı değiştir]

DİKKAT! Lütfen Vikipedi'ye küfür / hakaret / kişisel saldırı içeren sözler yazmayınız.
Bu davranış, uyarılmadan engellenmeniz için yeterli bir sebeptir. Unutmayın ki, bu sayfaları ailenizden ya da sevdiklerinizden birileri de okuyabilir. Katkılarınıza devam ederken lütfen bu uyarıyı göz önünde bulundurun. Szoszvmesaj 09:13, 27 Mayıs 2011 (UTC)


Engellendiniz[değiştir | kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye küfür / hakaret / kişisel saldırı içeren sözler eklemeniz nedeniyle, değişiklik yapmanız geçici bir süre için engellenmiştir. Bilginize. Superyetkinileti 22:01, 14 Ağustos 2011 (UTC)

Kaynak/lisans sorunu[değiştir | kaynağı değiştir]

I. Dede 07:48, 18 Ağustos 2011 (UTC)

--I. Dede 18:36, 19 Ağustos 2011 (UTC)

Telif hakkı var kullanmayın[değiştir | kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - I. Dede 09:54, 20 Ağustos 2011 (UTC)



I. Dede 09:54, 20 Ağustos 2011 (UTC)

Lütfen uyarıları dikkate alınız.[değiştir | kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz: Resim yükleme yardım sayfası,

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı
Superyetkinileti 22:23, 21 Ağustos 2011 (UTC)
Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınız için size yapılan uyarıları önemsememeniz, vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. Superyetkinileti 22:23, 21 Ağustos 2011 (UTC)


I. Dede 21:29, 22 Ağustos 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Azadagaoglu,

Oluşturmuş olduğunuz Abdullah Latif-zade adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden m2 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Emyilmesaj 17:37, 23 Ağustos 2011 (UTC)

Ömer Hacı Hasan[değiştir | kaynağı değiştir]

Ömer Hacı Hasan maddesini silmişsin. Bu adam Türkolog, üstelik Stalin rejimi tarafından Pantürkizmle suçlanarak hapse atılmış ve hapiste ölmüş. Zaten çok kısıtlı olan zamanımdan birazını ayırarak vikipediye Tükologlarla ilgili maddeler eklemeye çalışıyorum. (Bunların illa Türkiye'de yaşamış olması gerekmez ve dünyanın en ünlü Türkologlarının çoğu zaten Türkiyeli değildir. Bazıları Türk bile değildir.) Belki bir Türkologlar projesi yaparız. Dikkat edersen henüz çok az madde ekledim ama bunlardan bazıları (Kononov, Tenişev gibi) tüm dünyada ve o sıradan Türkiye'de bilim çevrelerince en büyük Türkologlar olarak kabul edilmektedirler. Fakat vikipedide bunlarla ilgili Türkçe maddeler olmaması büyük eksiklik. Ömer Hacı Hasan bunlar kadar ünlü değil, ama o da bir Türkolog. Ansiklopedik olan maddeler senin epey dar olduğu anlaşılan ilgi alanına giren maddeler değil ki yalnızca. Diğer dillerle karşılaştırılınca Türkçe vikipedinin ne kadar fakir olduğunu sen de biliyorsundur. Fazla bilgi göz mü çıkaracaktı? Ya da ta Kırım'da doğmuş, yaşamış ve 70 yıl önce ölmüş olan bir Tatar benim akrabam, eşim, dostum muydu da ekledim?

--Azadagaoglu 13:50, 22 Eylül 2011 (UTC)

Selamlar. Fazla bilgi göz çıkarmaz ama her albüm çıkaran, her internette videosu yayınlanan insanın da bilgilerini girmek ansiklopedinin sahip olduğu kaliteyi gölgeler. Ömer Hacı Hasan'a ya da Türkologlara karşı hiçbir garezim yok ancak, google'da hakkında çok fazla bilgi bulamadığımdan kayda değer olmadığına kanaat getirdim. Tepkinden ötürü maddeyi geri getirerek SAS'a taşıyorum ve orada vikipedi kullanıcıları tarafından kayda değerliği konusunda fikir birliği oluşmasını beklemenin daha sağlıklı olacağı görüşündeyim. Sen de bu sırada maddeye kaynak ekleyerek kayda değerliğini ispatlamaya çalışabilirsin. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 12:26, 23 Eylül 2011 (UTC)