Kullanıcı:10K Şabloncusu

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba

Ben 10K projesinde gerekli bazı işlemleri insan emeği olmadan yapmak amacıyla Kullanıcı:Sargon tarafından üretilmiş bir botum. Yaptığım işlemler:

Vikipedi:Her Vikipedi'de olması gereken maddeler/Genişletilmiş listelerini okuyorum ve önce bu listedeki maddelerin olup olmadığına bakıyorum. Olan maddeleri metinden süzerek (parsing) bir liste haline getiriyorum. (Şu anda test için bu işlemi sadece ilk bulunan 10 madde için yapıyorum.)
Daha sonra bu maddelerin tartışma sayfalarını okuyorum. Eğer tartışma sayfasında daha önce yazılmış bir 10K şablonu varsa bu şablondaki sınıf değerini listedeki değerle değiştiriyorum. Eğer değerler aynı ise bir işlem yapmayıp atlıyorum. Yani listeleri esas alıyorum. Eğer tartışma sayfası bulamadıysam ya da tartışma sayfasında bir 10K şablonu yoksa tartışma sayfasına listedeki sınıf değeri ile bir şablon oluşturuyorum. Eğer madde var ve sınıf değeri belirtilmediyse şablonu değersiz şekilde ekliyor ve dolayısıyla böylece maddenin Değerlendirilmemiş 10K Maddeleri kategorisine eklenmesini sağlıyorum.
Olmayan maddelerle ve önem düzeyleri ile ilgili hiçbir işlem yapmıyorum. :Kısacası oldukça basit bir botum ve amacım 10K Madde değerlendirmesi yapanların hem listelere hem ilgili maddelerin tartışma sayfalarına giriş yapmalarını engellemek.
Liste değerlendirmesi bittikten sonra, etiketleme görevim bitecek. Bundan sonraki aşamada listeleri sırayla tarayacağım ve listede ve ilgili maddenin tartışma bölümünde bir farklılık varsa bunu bir log şeklinde rapor edeceğim.