Kuch Kuch Hota Hai

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kuch Kuch Hota Hai
YönetmenKaran Johar
YapımcıYash Johar
SenaristKaran Johar
OyuncularShahrukh Khan
Kajol
Rani Mukerji
Farida Jalal
Reema Lagoo
Anupam Kher
Salman Khan
MüzikJatin-Lalit
Görüntü yönetmeniSantosh Thundiiayil
StüdyoDharma Productions
DağıtıcıDharma Productions
CinsiSinema filmi
RenkRenkli
Yapım yılı1998, Hindistan
Çıkış tarih(ler)i16 Ekim 1998
Süre177 dak.
DilHintçe, Urduca
Bütçe1,8 Milyon $

Kuch Kuch Hota Hai (Hintçe: कुछ कुछ होता है; Urduca: کچھ کچھ ہوتا ہے, manası: Bir şeyler oluyor) 1998 yapımı olan, başrollerde Shahrukh Khan'ın ve Kajol'un oynadıkları bir Bollywood filmidir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

En iyi arkadaş olan Rahul (Shahrukh Khan) ve Anjali (Kajol) St. Xavier Akademisi öğrencileridirler. Günün birinde okul müdürünün kızı Tina, (Rani Mukerji), St. Xavier Akademisi’ne kaydını yaptırır. Anjali’nin zıddı olan Tina güzel, kadınsı ve bilgilidir. Rahul Tina’yı görür görmez aşık olur ve sonra Tinan’nında kalbini kazanır. Fakat tam o sıralarda Anjali’de Rahul’e karşı bir takım duygular beslediğinin farkına varır. Bir gün Anjali bütün cesaretini toplayıp Rahul’e aşkını itiraf etmeye gider. Fakat Anjali tam söylemek üzereyken Rahul Anjali’den önce davranır ve kendisinin Tina’ya âşık olduğunu söyler. Birden Anjali’nin bütün dünyası yıkılır. Ertesi gün Anjali ani bir kararla bu büyük acıyı unutmak için okulu terkeder ve bir daha dönmemek üzere ailesinin yanına döner.

Tina ve Rahul evlenirler ve bir kız çocukları olur. İsmini Anjali koyarlar. Fakat Tina doğumdan hemen sonra vefat eder. Tina ölmeden önce sekiz mektup yazmıştır. Bu mektupları ölmeden önce Rahul’un annesine Anjali’nin yaşgününde birer tane vermesi için bırakır.

Aradan sekiz yıl geçer ve Anjali sekizinci ve sonuncu mektubu yaşgününde okur. Bu mektupta annesi Anjali’ye adaşı olan Anjali Sharma’yı ve geçmişte olanları anlatır. Rahul Tina’nın ölümünden sonra bir daha evlenmemistir ve küçük Anjali’nin anne ihtiyacını karşılayabilecek tek kişi Anjali Sharma’dır. Küçük Anjali babasını bir tek büyük Anjali’nin tekrar mutlu edebileceğine inanır ve bu yüzden babasının gerçek aşkı olan Anjali Sharma’yı bulmaya karar verir. Bunun için Anjali babaannesinden (Farida Jalal) ve dedesinden (Anupam Kher) yardım ister.

Bu komplocu üçlü Anjali Sharma’nın adresini ve telefon numarasını öğrenmek için Rifat Bi’nin evine giderler. Fakat Rifat Bi onlara geç kaldıklarını ve Anjali’nin şu anda başka biriyle nişanlanmakta olduğunu ve düğünlerininde çok yakında olacağını söyler. Bunu duyan küçük Anjali çok üzülür ve orada tanrıya dua eder. Anjali’nin duaları kabul olur ve aniden telefon çalar. Anjali’nin düğünü ertelenmiştir.

Küçük Anjali Anjali Sharma’ya telefon açar ve tesadüfen Simla’daki bir yaz kampında yardımcı olarak görev yapacağını öğrenir. Küçük Anjali babasından bu kampa gitmek için izin ister fakat bu izni alamaz. Bunun üzerine Anjali ve babaannesi o kampa Rahul’dan gizlice giderler. Kampa vardıklarında küçük Anjali ve babaannesi büyük Anjali’yi görürler. Bir akşam büyük Anjali tesadüfen televizyonda Rahul’u görür ve kızı Anjali’nin Simla’da bir kampta olduğunu söylemesiyle büyük Anjali adaşı olan küçük Anjali’nin Rahul’un kızı olduğunu anlar.

Anjali ve babaannesi babalarına bir oyun hazırlar ve Rahul ve Anjali’nin tekrar bir araya gelmelerini sağlarlar. Rahul Anjali’ye karşı eski duygularının canlandığını hisseder. Fakat her şey Anjali’nin nişanlısı Aman’nın (Salman Khan) kampa gelmesiyle değişir.

Ama sonunda Aman’ın kenara çekilip Anjali’yi Rahul’a bırakır. Ve hikâye Anjali ve Rahul’un evlenmesiyle mutlu sonla biter.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Aktör/Aktris Rolü
Shahrukh Khan Rahul Khanna
Kajol Anjali Sharma
Rani Mukerji Tina Malhotra Khanna
Salman Khan Aman Mehra
Anupam Kher Müdür Malhotra (Tina'nın babası)
Sana Saeed Anjali Khanna (küçük Anjali)
Farida Jalal Rahul'un annesi
Himani Shivpuri Rifat Bi
Reema Lagoo Anjali'nin annesi
Johnny Lever Almeida

Şarkılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Şarkı Süre Şarkıcı(lar)
1 "Kuch Kuch Hota Hai" 4:56 Udit Narayan, Alka Yagnik
2 "Koi Mil Gaya" 7:16 Udit Narayan, Alka Yagnik, Kavita Krishnamurthy
3 "Saajanji Ghar Aaye" 7:14 Kumar Sanu, Alka Yagnik, Kavita Krishnamurthy
4 "Kuch Kuch Hota Hai (Sad)" 1:26 Alka Yagnik
5 "Yeh Ladka Hai Deewana" 6:36 Udit Narayan, Alka Yagnik
6 "Tujhe Yaad Na Meri Aayee" 7:03 Alka Yagnik, Manpreet Akhtar, Udit Narayan
7 "Raghupati Raghav" 2:05 Alka Yagnik, Shankar Mahadevan
8 "Ladki Badi Anjani Hai" 6:23 Kumar Sanu, Alka Yagnik

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmfare Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Zee Cine Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]