Kraliyet Kültürel Miras Enstitüsü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
WLM ödül töreninin yeri: Kraliyet Kültürel Miras Enstitüsü, Brüksel

Kraliyet Kültürel Miras Enstitüsü (KIK-IRPA, Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium - Institut Royal du Patrimoine Artistique), Belçika Federal Bilim Politikası Ofisi'ne (BELSPO) bağlı bir Belçika federal enstitüsüdür. Enstitü, Belçika'nın sanatsal ve kültürel varlıklarını inceler ve korur. Misyonu araştırma ve kamu hizmetinden oluşmaktadır. Enstitünün kadrosu, konservatör-restorasyoncular, sanat tarihçileri, fotoğrafçılar, kimyagerler, fizikçiler ve daha birçok bilim insanından oluşmaktadır.

Çevrimiçi sanat sayfaları[değiştir | kaynağı değiştir]

BALaT resim veritabanında her sanat eserine bir kayıt numarası atanır. Bir sanat eseri sayfasına doğrudan atıfta bulunmak için, kaydın en altında listelenen kodu, genellikle şu biçimde kullanın: http://balat.kikirpa.be/object/ ve ardından eserin kayıt numarası. Örneğin, Ghent Altarpiece için sanat eseri kayıt numarası 21'dir, dolayısıyla BALaT sanat eseri sayfasına http://balat.kikirpa.be/object/21 olarak başvurulabilir.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Lam Gods: ensemble open". Royal Institute for Cultural Heritage. 26 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2016. 

Wikimedia Commons'ta KIK-IRPA ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur