Kral Katili Güncesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
'Kral Katili Güncesi'
Dosya:Kral Katili Güncesi 1 ve 2.jpg
Kral Katili Güncesi serisinin ilk iki kitabının kapağı
YazarPatrick Rothfuss
ÇevirmenCihan Karamancı
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
TürFantezi
Yayımcıİthaki Yayınları
Yayım tarihi2007 - günümüz
Türkçe yayım tarihi2013 - günümüz
Kitap sayısı2

Kral Katili Güncesi (İngilizce özgün adıyla The Kingkiller Chronicle), Amerikalı yazar Patrick Rothfuss'un Kvothe[1] adlı hayalî karakterin otobiyografisi mâhiyetindeki epik-fantezi romanıdır. Seri 3 ciltten oluşmaktadır. Eserin ilk iki cildi yayımlanmıştır. Kitap anlatımı ikiye ayrılmış; bir kısmı günümüzde bar sahibi Kvothe'nin Devan Looches'a hayatını ayrı ayrı üç gün olarak anlattığı zamanda, bir kısmı da hayat hikâyesindeki zamandadır. Günümüz bakış açısından anlatılırken roman hakim bakış açısıyla anlatılırken Kvothe'nin geçmişi ise kahraman bakış açısıyla anlatılır.

Serideki kitaplar[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisan 2007'de ilk kitap Rüzgârın Adı, Mart 2011'de ise serinin ikinci kitabı Bilge Adamın Korkusu yayınlandı. Serinin üçüncü ve final kitabı olarak geçen Taş Kapılar'ın yayın tarihi belirtilmese de 2020 yılı içerisinde olacağı tahmin ediliyor.[2]

Yapı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitap serisi; ana karakter ünlü müzisyen, bilim insanı, maceracı ve şimdi kırsal bir kesimde anonim olarak yaşayan hancı olan Kvothe'nin ağzından anlatılan otobiyografi tarzındadır ve üç ayrı günü üç ayrı kitapta anlatılır. Tarihçinin ve Kvothe'nin handa olan konuşmaları ve etkileşimleri bölümlerinde hikâyeye ara verilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "How to pronounce Kvothe's name". 19 Şubat 2008. 27 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2010. 
  2. ^ Aplin, Marc. "Kingkiller Book 3 still in Limbo, but lots to look forward to…". Fantasy Faction. 11 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2014. 
  3. ^ "SF Signal Podcast Episode 153..." The SF Signal Podcast. 27 Eylül 2012. 26 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2016.