Korsan Partiler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Korsan Partiler Listesi sayfasından yönlendirildi)
Şuraya atla: kullan, ara

İsveç girişiminden ilham alınarak 40'ın üzerinde ülkede [1] korsan partiler ortaya çıkmıştır.

Ülke Ad Yurtiçi Kayıt Durumu Enternasyonal Korsan Partilere Üyelik[2] Seçildi
Arjantin Partido Pirata Argentino[3] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Avustralya Pirate Party Australia[4] Resmi olarak kayıtlı[5] Evet Hayır
Şablon:Ülke veri Australian Capital Territory Pirate Party ACT[6] Aktif, kayıt dışı Indirectly through PPAU Hayır
Avusturya Piratenpartei Österreichs[7] Resmi olarak kayıtlı Evet Two city councillors[8]
Şablon:Ülke veri Tyrol Piraten Partei Tirol Resmi olarak kayıtlı Observer Member One city councillor[9]
Beyaz Rusya Пиратское движение Беларуси[10] Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Belçika Pirate Party Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Bosna-Hersek Piratska Partija Bosne i Hercegovine Unclear Evet Hayır
Sırp Cumhuriyeti Piratska Partija Unclear Hayır Hayır
Brezilya Partido Pirata do Brasil Active, in the process of registration Evet Hayır
Bulgaristan Пиратска Партия Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Kanada Pirate Party of Canada / Parti Pirate du Canada Resmi olarak kayıtlı[11] Evet Hayır
Çin Halk Cumhuriyeti 中国盗版党 Discussions on forming group[12][13][14] Bilinmiyor Bilinmiyor
Şili Partido Pirata de Chile Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Kolombiya Partido Pirata Colombiano Discussions on forming group[15] Bilinmiyor Bilinmiyor
Hırvatistan Pirate Party Croatia /

Piratska Stranka Hrvatske[16]

Resmi olarak kayıtlı[17] Evet Hayır
Kıbrıs Cumhuriyeti Pirate Party Cyprus Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Çek Cumhuriyeti Česká pirátská strana Resmi olarak kayıtlı Evet 3 municipal councilors
1 member of Senate (elected in coalition with two other parties)[18][19]
Danimarka Piratpartiet Resmi olarak kayıtlı[20] Evet Hayır
Estonya Eesti Piraadipartei[21] Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Finlandiya Piraattipuolue Resmi olarak kayıtlı[22] Evet Hayır
Fransa Parti Pirate[23] Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Almanya Piratenpartei Deutschland[24] Resmi olarak kayıtlı Evet 45 state parliament seats
199 city/municipal council seats[25]
Almanya'daki Korsan Partilerin ayrıntılı dağılımı
Ad Yurtiçi Kayıt Durumu Enternasyonal Korsan Partilere Üyelik[2] Seçildi
Young Pirates[26] Resmi olarak kayıtlı Observer Member Bilinmiyor
Şablon:Ülke veri Baden-Württemberg Piratenpartei Baden-Württemberg[27] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 5 city/municipal council seats[25]
Bavyera Piratenpartei Bayern[28] Resmi olarak kayıtlı Observer Member 5 city/municipal council seats[25]
Şablon:Ülke veri Berlin Piratenpartei Berlin[29] Resmi olarak kayıtlı Observer Member 15 state parliament seats[30]
50 city/municipal council seats[25]
Brandenburg Piratenpartei Brandenburg[31] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 7 city/municipal council seats[25]
Şablon:Ülke veri Bremen Piratenpartei Bremen[32] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 5 city/municipal council seats[25]
Hamburg Piratenpartei Hamburg[33] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 4 city/municipal council seats[25]
Şablon:Ülke veri Hesse Piratenpartei Hessen[34] Resmi olarak kayıtlı Observer Member 33 city/municipal council seats[25]
Şablon:Ülke veri Mecklenburg-Vorpommern Piratenpartei Mecklenburg-Vorpommern[35] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 2 city/municipal council seats[25]
Şablon:Ülke veri North Rhine-Westphalia Piratenpartei Nordrhein-Westfalen Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 20 state parliament seats, 11 city/municipal council seats[25][36]
Şablon:Ülke veri Lower Saxony Piratenpartei Niedersachsen[37] Resmi olarak kayıtlı Observer Member 66 city/municipal council seats[25][36]
Şablon:Ülke veri Rhineland-Palatinate Piratenpartei Rheinland-Pfalz[35] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 1 city/municipal council seats[25]
Şablon:Ülke veri Saarland Piratenpartei Saarland[38] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 4 state parliament seats[25][39]
Saksonya Piratenpartei Sachsen[40] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 3 city/municipal council seats[25]
Şablon:Ülke veri Saxony-Anhalt Piratenpartei Sachsen-Anhalt[41] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 3 city/municipal council seats[25]
Şablon:Ülke veri Schleswig-Holstein Piratenpartei Schleswig-Holstein[42] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 6 state parliament seats, 2 city/municipal council seats[43]
Şablon:Ülke veri Thuringia Piratenpartei Thüringen[44] Resmi olarak kayıtlı Indirectly through PPDE 2 city/municipal council seats[25]
Yunanistan Κόμμα Πειρατών Ελλάδας[45] Resmi olarak kayıtlı[46] Evet Hayır
Macaristan Magyar Kalózpárt Under transformation from NGO to an official political party, worked together with Politics Can Be Different (LMP)[47] Evet Indirectly (LMP has 16 MPs in the Hungarian Parliament)
İzlanda Best Party Resmi olarak kayıtlı[48] Observer Member[49] 6 municipal seats, mayor of Reykjavik
Pirate Party Iceland Resmi olarak kayıtlı[50] Evet[49] 3 parliament seats
Hindistan Pirate Party India Aktif, kayıt dışı Hayır Bilinmiyor
İrlanda Pirate Party Ireland / Páirtí Foghlaithe na hÉireann Aktif, kayıt dışı Şablon:Terminated[51] Hayır
İsrail Pirate Party Israel/מפלגת הפיראטים Resmi olarak kayıtlı[52][52] Evet Hayır
İtalya Partito Pirata Italiano Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Japonya 日本海賊党 Resmi olarak kayıtlı[53] Evet Hayır
Kazakistan Пиратская Партия Казахстана / Қазақстан Қарақшылар Партиясы Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Şablon:Ülke veri Republic of Kosovo Strong Party / Partia e Fortë Resmi olarak kayıtlı Hayır Hayır
Letonya Piratu Partija[54] Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Lübnan Pirate Party Lebanon - حزب القراصنة لبنان Active, in the process of registration Hayır Hayır
Litvanya Lietuvos Piratų Partija[55] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Lüksemburg Piratepartei Lëtzebuerg Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Malezya Malaysia Pirate Party Discussions on forming group[56] Bilinmiyor Bilinmiyor
Meksika Partido Pirata Mexicano Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Karadağ Piratska Partija Crne Gore Resmi olarak kayıtlı Hayır Hayır
Fas Pirate Party of Morocco Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Nepal Pirate Party Nepal Eligible to register after gathering 10,000 signatures before national election[57] Hayır Hayır
Hollanda Piratenpartij Nederland Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Yeni Zelanda Pirate Party of New Zealand Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Young Pirates New Zealand Aktif, kayıt dışı Hayır Bilinmiyor
Norveç Pirate Party of Norway Resmi olarak kayıtlı[58] Evet Hayır
Peru Partido Pirata de Perú Letter of notification that party is forming[59] Bilinmiyor Bilinmiyor
Polonya Polska Partia Piratów Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Portekiz Partido Pirata Português Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Romanya Partidul Pirat România Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Rusya Пиратская партия России Active, registering a political party Evet Hayır
Sırbistan Piratski pokret Srbije[60] Resmi olarak kayıtlı Hayır Hayır
Piratska Partija Srbije[61] Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Slovakya Slovenská pirátska strana[62] Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Slovenya Piratska stranka Slovenije[63][64][65][66][67] Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
İspanya Partido Pirata Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Katalonya Pirates de Catalunya Resmi olarak kayıtlı Evet[68] Two municipal councilors
Galiçya, İspanya Piratas de Galicia Resmi olarak kayıtlı[69] Applying for observer membership Hayır
Şablon:Ülke veri La Rioja (Spain) Piratas de La Rioja Resmi olarak kayıtlı Observer Member Hayır
Madrid (özerk topluluk) Piratas de Madrid Resmi olarak kayıtlı Hayır Hayır
Şablon:Ülke veri Extremadura Piratas de Extremadura Resmi olarak kayıtlı Hayır Hayır
İsveç Piratpartiet Resmi olarak kayıtlı Observer Member Two MEP
Young Pirates Sweden Resmi olarak kayıtlı Observer Member Bilinmiyor
İsviçre Piratenpartei Schweiz / Parti Pirate Suisse / Partito Pirata Svizzera / Partida da Pirats Svizra Resmi olarak kayıtlı Evet One city council seat, one mayor[70]
Çin Cumhuriyeti Pirate Party of Taiwan Discussions on forming group, government forbid use of 'Pirate Party' name[71] Bilinmiyor Bilinmiyor
Tunus Pirate Party of Tunisia[72] Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Tunisian Pirate Party[73] Resmi olarak kayıtlı Hayır Hayır
Türkiye Korsan Parti Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Ukrayna Pirate Party Of Ukraine / Піратська Партія України[74] Aktif, kayıt dışı Evet Hayır
Birleşik Krallık Pirate Party UK Resmi olarak kayıtlı Evet Hayır
Amerika Birleşik Devletleri United States Pirate Party 8 Eyalette kayıtlı Hayır Hayır
Amerika'daki Korsan Partilerin ayrıntılı dağılımı[75]
Ad Yurtiçi Kayıt Durumu Enternasyonal Korsan Partilere Üyelik[2] Seçildi
Kaliforniya California Pirate Party Aktif, kayıt dışı[76] Hayır Hayır
Florida Florida Pirate Party[77] Resmi olarak kayıtlı[78] Observer Member Hayır
Şablon:Ülke veri Georgia (U.S. state) Georgia Pirate Party[79] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Şablon:Ülke veri Hawaii Pirate Party of Hawaii[80] Discussions on forming group Hayır Hayır
Michigan Michigan Pirate Party[81] Discussions on forming group Hayır Hayır
Şablon:Ülke veri Maryland Maryland Pirate Party Discussions on forming group[82] Hayır Hayır
Şablon:Ülke veri Massachusetts Massachusetts Pirate Party Resmi olarak kayıtlı[83] Hayır Hayır
Şablon:Ülke veri Minnesota Minnesota Pirate Party Discussions on forming group[84] Hayır Hayır
New York New York Pirate Party[85] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Şablon:Ülke veri Oklahoma Oklahoma Pirate Party[86] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Şablon:Ülke veri Oregon Oregon Pirate Party[87] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Şablon:Ülke veri Washington Washington Pirate Party[88] Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Uruguay Partido Pirata en Uruguay Aktif, kayıt dışı Hayır Hayır
Venezuela Partido Pirata de Venezuela Discussions on forming group[89] Bilinmiyor Bilinmiyor
Pirates without Borders[90] Resmi olarak kayıtlı Observer Member Bilinmiyor

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Piratenpartij presenteert verkiezingsprogramma" (Dutch). 3VOOR12 NL. 2010-05-20. 28 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110928145928/http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/43501086. Erişim tarihi: 2011-04-09. 
  2. ^ a b c "Members of the Pirate Parties International". 21 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150621095605/http://wiki.pp-international.net/Members_of_the_PPI. Erişim tarihi: 2012-04-14. 
  3. ^ "Partido Pirata de Argentina" (Spanish). 20 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150920002116/http://partidopirata.com.ar/. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  4. ^ "Pirate Party Australia". 16 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151216210739/https://pirateparty.org.au/. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  5. ^ "Application for registration approved - Pirate Party Australia". 22 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151022091939/http://aec.gov.au/Parties_and_Representatives/Party_Registration/Registration_Decisions/2013/4857.htm. Erişim tarihi: 2013-01-21. 
  6. ^ "Pirate Party ACT". 21 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150621102130/http://actpirates.org.au/. Erişim tarihi: 2012-10-05. 
  7. ^ "Piratenpartei Österreich" (German). 13 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150913082102/https://www.piratenpartei.at/. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  8. ^ "Bundes- und Tiroler Piraten wieder vereint" (German). 13 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140713181106/http://derstandard.at/1338558718497/Parteien-Bundes--und-Tiroler-Piraten-wieder-vereint. Erişim tarihi: 2012-06-06. 
  9. ^ "ÖVP won Innsbruck board, pirate council" (German). 9 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140809081757/http://tirol.orf.at:80/news/stories/2529143/. Erişim tarihi: 2012-04-16. 
  10. ^ "Пиратское движение Беларуси" (Belarusian). 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150626084224/http://pirates.by:80/. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  11. ^ "Registered Political Parties and Parties Eligible for Registration". Ottawa: Elections Canada. 2010. 6 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160106121937/http://www.elections.ca/content.aspx?section=pol&dir=par&document=index&lang=e. Erişim tarihi: 2010-11-10. 
  12. ^ "中国盗版党" (Chinese). Twitter. 12 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150712022911/https://twitter.com/cnpirates. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  13. ^ "中国盗版党党报" (Chinese). Paper.li. 25 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140325010832/https://paper.li/CNPirates. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  14. ^ "中国盗版党" (Chinese). Google+. 1 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151201092609/https://plus.google.com/110449960602649873233/posts. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  15. ^ ""Pirates" Get Political". On the commons. 2009-07-07. 20 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100620044624/http://onthecommons.org/content.php?id=2475. Erişim tarihi: 2010-05-28. 
  16. ^ "Piratska Stranka Hrvatske" (Croatian). 10 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150910060507/http://pirati.hr/. 
  17. ^ "Registered Pirate party in Croatia" (Croatian). 21 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140221155018/http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=21213:registrirana-piratska-stranka-u-hrvatskoj&catid=1:politika&Itemid=9. Erişim tarihi: 2012-04-20. 
  18. ^ "Councillors elected for the Pirates" (Czech). 8 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120308063951/http://www.pirati.cz:80/zastupitele-zvoleni-za-piraty. Erişim tarihi: 2012-04-16. 
  19. ^ http://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/libor_michalek_nominovany_piraty_zvolen_se_75_hlasu
  20. ^ "Pirate party approved". Copenhagen Post. 2009-09-28. 5 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110605043244/http://www.cphpost.dk/news/politics/90-politics/47036-pirate-party-approved.html. Erişim tarihi: 2010-02-09.  [ölü/kırık bağlantı]
  21. ^ "Piraadipartei" (Estonian). Estonian Pirate Party. 19 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150919094603/http://www.piraadipartei.ee/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  22. ^ "Finland’s Pirate Party Enters Official Party Register". YLE Uutiset (YLE). 2009-08-19. http://www.yle.fi/uutiset/news/2009/08/finlands_pirate_party_enters_official_party_register_939249.html. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  23. ^ "Parti Pirate" (French). Pirate Party (France). 12 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150912082324/http://www.partipirate.org/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  24. ^ "Piratenpartei Deutschland" (German). 23 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151223141132/https://www.piratenpartei.de/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  25. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p "Mandate" (German). Piratenwiki. Piratenpartei Deutschland. 2012-03-25. 15 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151015123828/http://wiki.piratenpartei.de/Mandate. Erişim tarihi: 2012-11-28. 
  26. ^ "Junge Piraten" (German). 18 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150618060710/http://junge-piraten.de:80/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  27. ^ "Piratenpartei Baden-Württemberg" (German). 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151121000334/http://piratenpartei-bw.de/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  28. ^ "Piratenpartei Bayern" (German). 11 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151211020012/http://piratenpartei-bayern.de/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  29. ^ "Piratenpartei Berlin" (German). 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150607183126/http://berlin.piratenpartei.de:80/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  30. ^ "Abgeordnetenhaus Mandatsverteilung" (German). Wahl zum Abgeordnetenhaus von Berlin 2011. Die Landeswahlleiterin für Berlin. 2011-09-18. 14 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151014121558/https://www.wahlen-berlin.de/wahlen/BE2011/Ergebnis/mandateah/mandateah.asp?sel1=1052&sel2=0670. Erişim tarihi: 2012-03-31. 
  31. ^ "Piratenpartei Brandenburg" (German). 12 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151012125509/https://www.piratenbrandenburg.de/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  32. ^ "Piratenpartei Bremen Bremerhaven" (German). 29 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150629203203/http://www.bremen.piratenpartei.de/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  33. ^ "Piratenpartei Hamburg" (German). 18 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20121218061450/http://www.piratenpartei-hamburg.de:80/. Erişim tarihi: 2012-05-24. 
  34. ^ "Piratenpartei Hessen" (German). 15 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151015120903/http://www.piratenpartei-hessen.de/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  35. ^ a b "Piratenpartei Mecklenburg-Vorpommern" (German). 11 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151011000158/http://piratenpartei-mv.de/. Erişim tarihi: 2012-05-24.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "ppde_mv" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış. (Bkz: Kaynak gösterme)
  36. ^ a b "Mandate" (German). Wikipedia. Wikimedia foundation. 2012-05-15. 13 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151213132356/https://de.wikipedia.org/wiki/Piratenpartei_Deutschland. Erişim tarihi: 2012-05-15.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "German_Wikipedia" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış. (Bkz: Kaynak gösterme)
  37. ^ "Piratenpartei Niedersachsen" (German). 5 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130705004615/http://www.piratenpartei-niedersachsen.de:80/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  38. ^ "Piratenpartei Saarland" (German). 17 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151217023616/https://piratenpartei-saarland.de/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  39. ^ "Sitzverteilung" (German). Vorläufiges amtliches Endergebnis der Landtagswahl 2012. Die Landeswahlleiterin, Statistisches Amt Saarland. 2012-03-25. 28 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20121028171254/http://www.statistikextern.saarland.de/wahlen/wahlen/2012/internet_saar/LT_SL_12/landesergebnisse/grafik_sitze_10.html. Erişim tarihi: 2012-03-31. 
  40. ^ "Piratenpartei Sachsen" (German). 23 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150623072631/http://piraten-sachsen.de:80/. Erişim tarihi: 2012-05-24. 
  41. ^ "Piratenpartei Sachsen-Anhalt" (German). 23 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151223014839/https://www.piraten-lsa.de/. Erişim tarihi: 2012-05-24. 
  42. ^ "Piratenpartei Schleswig-Holstein" (German). 6 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20121206220848/http://piratenpartei-sh.de/. Erişim tarihi: 2012-05-06. 
  43. ^ "Landtagswahlen in Schleswig-Holstein" (German). election.de. 2012-05-06. http://www.election.de/cgi-bin/content.pl?url=/ltw_sh.html. Erişim tarihi: 2012-05-06. 
  44. ^ "Piratenpartei Thüringen" (German). 11 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150611105418/http://piraten-thueringen.de:80/. Erişim tarihi: 2012-05-24. 
  45. ^ "Κόμμα Πειρατών Ελλάδας - Pirate party of Greece" (Greek). Pirate Party of Greece. 14 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151214142217/http://www.pirateparty.gr/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  46. ^ "Piratenpartei Griechenland nun offiziell politische Partei" (German). Pirate Party Germany. 2012-02-10. https://www.piratenpartei.de/Pressemitteilung/piratenpartei-griechenland-nun-offiziell-politische-partei. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  47. ^ "Kalózpárt" (Hungarian). http://kalozpart.org/. 
  48. ^ http://www.rsk.is/fyrirtaekjaskra/leit/kennitala/6112091340
  49. ^ a b http://www.mbl.is/frettir/kosning/2013/04/22/piratar_komnir_i_althjodasamtokin/
  50. ^ http://www.rsk.is/fyrirtaekjaskra/leit/kennitala/4612120690
  51. ^ "PPI Court Of Arbitration Ruling 2012-4". 21 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150621103931/http://wiki.pp-international.net/PPI_CoA/PPI_CoA_Ruling_2012-4. Erişim tarihi: 15 June 2012. 
  52. ^ a b "Haaretz.com Israel's Pirate Party registers for Knesset election". Haaretz. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150402214843/http://www.haaretz.com/news/national/israel-s-pirates-party-registers-for-knesset-elections-1.453662. Erişim tarihi: 2012-07-26.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "ppil_fbgroup" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış. (Bkz: Kaynak gösterme)
  53. ^ "Pirate Party Japan" (Japanese). 11 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151211083750/http://www.piratepartyjapan.org/. 
  54. ^ "Pirātu Partija" (Latvian). 20 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120420064919/http://piratupartija.lv:80/en/. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  55. ^ "Lietuvos Piratų Partija" (Lithuanian). 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151106062912/http://piratupartija.lt/. Erişim tarihi: 2013-01-16. 
  56. ^ "Facebook". Facebook. https://www.facebook.com/MalaysiaPirateParty. Erişim tarihi: 2010-08-08. 
  57. ^ "The Political Party Registration (for the purpose of Election) Rule, 2063(2007)" (PDF). Kathmandu: Election Commission Nepal. 2007. 30 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130930174415/http://www.election.gov.np:80/EN/pdf/party_registration_rules_eng.pdf. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  58. ^ "Piratpartiet er Norges nye landsdekkende parti". 18 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150518201113/https://www.piratpartiet.no/2013/04/piratpartiet-er-norges-nyeste-landsdekkende-parti/. Erişim tarihi: 2014-04-03. 
  59. ^ Active country sections on Pirate Party International forums as per 21 January 2007
  60. ^ "Piratski pokret Srbije" (Serbian). 11 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151011124443/http://piratska.org/. 
  61. ^ "Piratska Partija Srbije" (Serbian). 5 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140705071100/http://piratskapartija.com/. 
  62. ^ "Slovenská Pirátska Strana" (Slovak). Slovak Pirate Party. 11 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150911025410/http://www.piratskastrana.sk/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  63. ^ ""Slovenski pirati" za svobodno medmrežje ["Slovenian pirates" for a free internet]" (Slovenian). Radiotelevizija Slovenija. 2009-05-14. http://www.rtvslo.si/slovenija/slovenski-pirati-za-svobodno-medmrezje/100121. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  64. ^ "[They've sailed into Slovenia too]". žurnal24. 14 May 2009. http://www.zurnal24.si/Pripluli-tudi-v-Slovenijo/novice/tehnologija/109628. [ölü/kırık bağlantı]
  65. ^ "[Pirates in Slovenia as well]". inDirekt. 14 May 2009. http://www.indirekt.si/novice/slovenija/pirati_tudi_v_sloveniji/130791. [ölü/kırık bağlantı]
  66. ^ "Piratska stranka Slovenije" (Slovenian). 11 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150811202637/http://www.piratskastranka.net/. 
  67. ^ "Slovenia also gets a Pirate Party". MMC RTV Slovenije. 17 October 2012. http://www.rtvslo.si/slovenija/tudi-slovenija-dobila-piratsko-stranko/293836. Erişim tarihi: 17 October 2012. 
  68. ^ "PPI GA 2012". http://piratepad.ca/Minutes-PPIGA2014-sunday. Erişim tarihi: 2012-04-15. 
  69. ^ "Official registry (Piratas de Galicia)" (Spanish). https://servicio.mir.es/nfrontal/webpartido_politico/partido_politicoDatos.html?nmformacion=4724. 
  70. ^ "Wahlen 2012 Grosser Gemeinderat" (German). Stadt Winterthur. 2010-03-07. 16 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120516102443/http://wahlen.winterthur.ch/wahlenlive.asp?Sprache=D&Gruppe=0&Thema=0&Rubrik=0&Seite=120. Erişim tarihi: 2012-04-07. "Piraten : Sitzanspruch: 1" 
  71. ^ "Taiwan Denies Use Of 'Pirate Party' Name Because People Might Think They're Actual Sea-Faring Pirates". Techdirt. 25 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151025072614/https://www.techdirt.com/articles/20120626/12514719495/taiwan-denies-use-pirate-party-name-because-people-might-think-theyre-actual-sea-faring-pirates.shtml. Erişim tarihi: 2012-07-19. 
  72. ^ "Pirate Party of Tunisia". 28 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150928153155/http://www.partipirate.tn/en/. Erişim tarihi: 2012-04-15. 
  73. ^ "Parti Pirate Tunisie" (Arabic). 9 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150609064955/http://partipirate-tunisie.org:80/. Erişim tarihi: 2012-04-15. 
  74. ^ "Піратська Партія Україні" (Ukrainian). 9 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150609022333/http://pp-ua.org:80/. 
  75. ^ "US State Parties". United States Pirate Party. 17 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120617184931/http://pirate-party.us:80/states. Erişim tarihi: 2012-05-28. 
  76. ^ "California Pirate Party". California Pirate Party. 3 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140203095143/http://www.calpirateparty.org/1/post/2012/05/capps-first-press-release.html. Erişim tarihi: 2012-05-28. 
  77. ^ "Florida Pirate Party". Florida Pirate Party. 11 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150111130524/http://fl.pirate.is:80/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  78. ^ Moffitt, Ryan (2011-03-29). "PRESS RELEASE: Chairman on official recognition". Florida Pirate Party. http://fl.pirate.is/?p=48. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  79. ^ "Georgia Pirate Party". Georgia Pirate Party. 8 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150508164013/http://piratepartyofgeorgia.org:80/. Erişim tarihi: 2012-05-28. 
  80. ^ "Pirate Party of Hawaii". Facebook. https://www.facebook.com/PiratePartyOfHawaii. Erişim tarihi: 2012-07-18. 
  81. ^ "Michigan Pirate Party". Michigan Pirate Party. 12 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130212034229/http://michigan.pirate-party.us:80/. Erişim tarihi: 2012-05-28. 
  82. ^ "Maryland Pirate Party". Maryland Pirate Party. http://maryland.pirate-party.us/. Erişim tarihi: 2012-07-28. 
  83. ^ Spak, Kevin (2011-03-09). "Massachusetts' New Political Party: Pirates". Newser. http://www.newser.com/story/113741/massachusetts-new-political-party-pirates.html. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  84. ^ "Pirate Party of Minnesota". http://piratepartymn.tumblr.com/About. Erişim tarihi: 2012-05-28. 
  85. ^ "New York Pirate Party launched". Independent Political Report. 2010-05-25. http://www.independentpoliticalreport.com/2010/05/new-york-pirate-party-launched/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  86. ^ "Oregon Pirate Party". Oregon Pirate Party. 9 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120109201012/http://www.facebook.com/PiratePartyOklahoma. Erişim tarihi: 2012-05-28. 
  87. ^ "Oregon Pirate Party". Oregon Pirate Party. 11 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150111235939/http://or.pirate.is:80/. Erişim tarihi: 2012-04-07. 
  88. ^ "Washington Pirate Party". Washington Pirate Party. 13 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131113170505/http://washington.pirate-party.us/. Erişim tarihi: 2012-05-28. 
  89. ^ "PARTIDO PIRATA DE VENEZUELA" (Spanish). Facebook. https://www.facebook.com/groups/100928633394/. Erişim tarihi: 2012-04-05. 
  90. ^ "Pirates without Borders Blog". Pirates without Borders. 29 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150629090155/http://blog.pirates-without-borders.org:80/. Erişim tarihi: 2012-04-05.