Kod Adı: Afacanlar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kod Adı: Afacanlar (dizi, 2002) sayfasından yönlendirildi)
Kod Adı: Afacanlar
Codename: Kid's Next Door
Kod Adı: Afacanlar Dizisinin logosu
TürKomedi
Aksiyon/Macera
Proje tasarımcısıTom Warburton (Bay Warburton Olarak)
Seslendiren(ler)Ben Diskin
Lauren Tom
Dee Bradley Baker
Cree Summer
Tom Kenny
Grey DeLisle
Tara Strong
Jeff Bennett
Maurice LaMarche
Jennifer Hale
Bitiş müziğiKids Next Door
Ülke ABD
Diliİngilizce
Sezon sayısı6
Bölüm sayısı78
Yapım
Gösterim süresi22 dk.
Yapım şirketiCurios Pictures
Yayın bilgileri
KanalAmerika Birleşik DevletleriCartoon Network
TürkiyeCartoon Network
Yayın tarihi6 Aralık 2002 - 25 Ocak 2008
DurumuSona erdi.
Dış bağlantılar

Kod Adı: Afacanlar, Amerikan animasyon televizyon dizisidir. Dizi, yüksek teknolojiyle donatılmış bir ağaç evde yaşayan 10 yaşındaki 5 çocuğun yetişkinlere ve ergenlere karşı olan mücadelesini konu alır. Bu çocuklar, küresel bir örgüt olan Afacanlar 'ın V Sektöründe görev yapmaktadır. Operation: I.N.T.E.R.V.I.E.W.S adlı filmiyle Kuzey Amerika'da 21 Ocak 2008 (ki bu bölüm Türkiye'de 11 Eylül 2010'da ve 31 Aralık 2010'da yayımlandı) tarihinde sona ermiştir. İlk bölümünün yanında Kenny and the Chimp çizgi filminin bir bölümü verilmiştir. Operation: Z.E.R.O, Operation: I.N.T.E.R.V.I.E.W.S, The Grim Adventures of the Kids Next Door adında üç ayrı uzun metraj televizyon filmi yapılmıştır.

Seslendirenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Seslendirmen Karakter
Mehmet Cüneyt Yayla Numara 1
Sercan Gidişoğlu Numara 2
Didem Atlıhan Numara 3
Işıl Kılıç Numara 5
Harun Can Numara 4
Fatih Özkul Numara 274
Ufuk Bigay Tuvalet Ördeği
İlgkül Kaya Simon Jeffero
Berna Akdağ Numara 86
Onur Kırış Numara 53
Gökhan Aktemur Numara 51

Sektör V[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara 1
  • Numara 1 (Nigel Uno): Sektör V'nin lideridir. Tüm Afacanların en akıllısıdır. Bu bilgi The Grim Adventures of KND adlı bölümde belli olmuştur. Keldir. Kel olmasının nedeni keyfine düşkünler ve Numara 5'in ilk defa bir çocuğa yardım etmektense kendini korumaya çalışmasıdır (Bu çocuk numara 1'dir). Siyah bir gözlük takar ve onu hiç çıkarmaz. İngiliz'dir. Annesi "Numara 999" adında Afacanlardaki ilk kızdır. Babası ise tüm Afacanları kurtaran Numara 0'dır. Sektöründe en iyi arkadaşı numara 5'tir. Hayvan versiyonu morstur. Her çocuğa iyi davranır. Fakat Fanny ve Numara 362'yle pek iyi anlaşamaz. Lizzie ile çıkıyordu ama Operation: G.I.R.L.F.R.I.E.N.D.'de ayrıldılar. Bir görev yapmadan eğlenmek istemez. Numara 5'in ondan hoşlanmadığını bildiği halde numara 5'ten hoşlanır. Son bölümde Galaktik Afacanlar'a katılmış ve Operation: I.N.T.E.R.V.I.E.W.S.'in sonunda geri dönmüştür.
  • Numara 2 (Hoagie Pennywhistle Gilligan Jr.): Türkçe versiyonda adı Bilgincan'dır. Sektörün en şişmanıdır. Pilot şapkası takar. Gruptaki mekanik alanda en dahi kişidir. Numara 5'in ablası Cree'ye aşıktır. Biraz da Numara 5'ten hoşlanır. Sektöründe en iyi arkadaşı Numara 4'tür. Durmadan herkesin sinir olduğu şakalar yapar. Hayvan versiyonu su aygırıdır. Amerikan'dır. Numara 274'e sinir olur.
  • Numara 3 (Kuki Sanban): Türkçe versiyonda adı Tatlıcan'dır. Biraz saf ve her şeye iyi yönden bakar. Onun için her şey güzeldir. En sevdiği şey renkli maymun adındaki oyuncaklardır. Numara 4'ten hoşlanır ama belli etmez. Onun söylemesini bekler ve bu birçok bölümde görülmüştür. Dizine kadar inen bir tişört ve siyah bir tayt giyer. Çek'tir. Sanban Çekçede "iyi", Japoncada "üç" demektir. Bazen Numara 4'e çok sinirlenebilir ve sinirlendiğinde normal halinin bayağı zıddı olabilir. Hayvan versiyonu turnadır.[netleştirme gerekli] Büyüyünce Renkli Maymun A.Ş'nin komple mal sahibi olmuştur. Sürekli numara 5'in özelini ağzından kaçırır, tabii bu da numara 5'i çok utandırır. Çikolatayı çok sever. Asitli olduğu için bir türlü kola içemez. Aynı zamanda soda da içemez. Her şeyini numara 5 ile paylaşır.
  • Numara 4 (Wallabee Beatles): Türkçe versiyonda adı Huysuzcan'dır. Grubun en sinirli ve kavgacı üyesidir. Yüzmeyi bilmez, bilmediği için de sudan çok korkar. Numara 3'e aşıktır ama numara 3'ün onu sevdiğini bilmez. Numara 5'ten çok korkar. Çok huysuzdur ve sabırsızdır. Çok cesurdur ve sektörün en güçlüsüdür. Ancak matematiği biraz kötüdür. Matematik ödevlerini numara 5'e yaptırır. Avustralyalıdır. Saçlarının rengi ise sarıdır ve genelde gözlerini kapatır. Saç tipi Beatles grubunun saç tipidir. (Beatles eskiden çok fazla satış yapmış bir gruptur, sonradan dağılmıştır.) Sektöründe en iyi arkadaşı Numara 2'dir. Hayvan versiyonu koaladır. Şaşırtıcı bir şekilde numara 5 ile beraber Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuşlardır.
  • Numara 5 (Abigail Lincoln): Türkçe versiyonda adı Sinsican'dır. Kendini 3. tekil şahıs olarak tarif eder ("Numara 5 bundan nefret eder" gibi). Numara 1 ile yaklaşık olarak aynı akıl kapasitesine sahiptir. Ayrıca çok iyi dövüşür. Yaptığı planlarla numara 1'e yardımcı olur. En iyi arkadaşı da Numara 1'dir. Genelde çok sakindir ama sinirlenince tam sinirlenir. Kafasındaki kırmızı şapkayı da ablası iyiyken ablasından almıştır ve onu asla çıkarmaz. (Bu şapkanın 1 dolap yedeği vardır.) Başkan Lincoln'un fotoğrafı 5 dolarlık kâğıt para üstünde olduğu için numarası 5'tir. Numara 1 gelmeden önce liderdi. Hayvan versiyonu antiloptur. Siyahi (melez) bir Fransız'dır fakat Amerika'da yaşamaktadır. Ablasına sinir olur. Numara 2 ve Numara 4'ün oynadığı kart oyununa sinir olur. Çok güzel bir sesi vardır. (Operation: D.I.A.P.E.R.) Ablası ile iyi anlaşmaz. Numara 1 son bölümde Galaktik Afacanlar'a katılınca yeniden Sektör V'nin başkanı oldu. 3 ay sonra da tüm Afacanlar'ın süper-başkanı olmuştur. Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Operasyon C.H.A.D'den sonra numara 274'ten hoşlanır bunu hiç belli etmemeye çalışır. Dondurmayı ve şekeri aşırı derecede çok sever.

Kötüler ve Yardımcı Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Lizzie Devine: Numara 1'in eski kız arkadaşıdır. Numara 5'i hiç sevmez. Numara 1 ile çıktıklarında onu kullanıyordu. Fakat bir gün onu ölesiye dövmüştür. Çünkü onu Numara 5 ile görmüştür.
  • Tommy Gligan: Numara 2'nin kardeşidir. Afacanlardan biri olmak ister ama Afacanlar bunu kabul etmeyince üşüttürüğe bir makine yapar. Operation: G.R.A.D.U.A.T.E.S. adlı bölümde afacanlardan biri olur. Baba afacanları hayvana çevirir ve Tommy Gligan afacanları kurtarır. Artık yalnız çalışmak ister ve yalnız çalışır. Adı da Numara T'dir.
  • Boys Next Door (Erkek Afacanlar) (BND): Operation: F.U.T.U.R.E. adlı bölümde Numara 4'ün kızlardan oluşan bir örgüte yenilmesi ve yardım çağrısı yapmaması sonucunda kızlar dünyayı ele geçirince 75 yıl sonra kurulan erkeklerden oluşan bir örgüttür. Başları numara 4'tür. Dünyada kalan son erkeklerdir. Sektör V ve diğerleri bile kıza dönüşmüştür. Bu süre içinde zaman farklı gelişmiştir ama numara 3'ün torunu erkeklerle işbirliği ve zamanda yolculuk yapıp numara 4'ü kurtarmışlardır. Böylece her şey normale dönmüştür.
  • Kötü Patron: Şişman bir adamdır. Operation: O.F.F.İ.C.E'te kız çocuklarını Plüto gezegenine göndermek ister.
  • Keyfine Düşkün Çocuklar: Sektör V'nin en büyük rakibi. 5 kardeşten oluşur ve hep aynı anda aynı sözleri söylerler. Babalarının yetişkin dünyasını ele geçirmesindeki engel olan Sektör V'yi yok etmeye çalışırlar. Gerçekte numara 1 ile kuzenlerdir. Yani aslında Sektör Z'nin kayıp üyeleridirler. Operation: Z.E.R.O. filminden sonra afacanlara katılmış ve iyi olmuşlardır. Numaraları: Numara 0.1, Numara 0.2, Numara 0.3, Numara 0.4 ve Numara 0.5'tir.
  • Ergenler/Yetişkinler: Çocuklardan nefret ederler. Sektör V'nin işini hep bozarlar. Afacanlardan nefret ederler. Afacanlar da onları yok etmek için çalışırlar.
  • Şeker Sakal: Şeker düşkünü bir korsandır. Şeker yemekten dişleri çürümüştür. Yerini Numara 5'e vermeyi teklif eder ancak Numara 5 kabul etmez. Çünkü arkadaşlarını bırakmak istemez.
  • Hıttırık: Dişçilik okulundan kovulduktan sonra insanların zorla dişlerine bakım yapan biridir.
  • Numara 0: Tüm afacanları kurtaran kişidir. Ve ayrıca Numara 1'in babasıdır. Bu bilgi Operation: Z.E.R.O. adlı bölümde ortaya çıkmıştır. Numara 1 bunu öğrenince çok sevinmiştir. Afacanları Kötü Büyükbaba'nın elinden kurtarmıştır. Ancak aynı bölümde yani Operation: Z.E.R.O. bölümünde kendisi şahsen hafızasını kendine kaybettirmiştir. Çünkü o artık bir yetişkindir.
  • Kötü Büyükbaba: Tüm insanları zombiye dönüştüren kişidir. Numara 0'ın babası numara 1'in de büyükbaba'sıdır. Ve ayrıca Baba ve Büyükbaba'nın siyah derileri eriyebilen özel sodyumflorürden yapılmış bir kıyafettir. Onu durdurabilen tek kişi Numara 0'dır (Z.E.R.O.).
  • Üşüttürük: Grip mikrobunu tüm dünyaya yaymak isteyen bir karakterdir. En çok korktuğu şey tavuk çorbasıdır.
  • Tuvalet Ördeği: Tuvalet kâğıtlarını silah olarak kullanan Afacanlar'ın düşmalarından biridir ve diğer yetişkinler ondan nefret eder. Çok beceriksizdir.
  • Besle Teyze: Yemeklerden canavar yapar ve Afacanlar'ı sürekli şişirmek ister.
  • Baba (Benedict Amca): Çok serttir. Afacanları yok etmeye herkesten yakındır. Sinirlenince ateş saçar. Gerçekte Numara 1'in amcasıdır. Keyfine düşkün çocuklar'ın sözde babasıdır.
  • Genki Sanban: Numara 3'ün annesi. Çok sinirlidir. Numara 30c'yi hiç sevmez. Renkli maymunları sever ama belli etmez. Adı Japonca'da "çalışkan" anlamına gelir.
  • Kani Sanban: Numara 3'ün babası. Sinirli gibi durur ama aslında çok duygusaldır. Eşinin aksine Numara 30c'nin iyi bir çocuk olduğunu düşünür.
  • Mushi Sanban: Numara 3'ün kardeşi. Renkli maymunları o da ablası kadar çok sever. Bir bölümde kıskançlığından renkli maymuna çatal batırmıştı. Numara 2'nin kardeşi Tommy'den hoşlanır.
  • Kral Sandy: Sektör V'nin düşmanı. Bir operasyonda Mushi'ye asılmıştır.
  • Hamsterlar: Afacanlara enerji üretirler ve onlara zor durumda yardım ederler. Numara 4'e hep şaka yaparlar. Numara 4 ile anlaşamazlar. Numara 4 onlara hep dişlek kemirgenler diye hitap eder. Operation: G.H.O.S.T'ta Numara 4'e onun sodalarını fışkırtıp duruyorlardı.
  • Lasso Lass: Kovboydur ve kendisi Afacanlardandır ama Afacan olamayacak kadar büyümüştür. O bunu kabul etmez.
  • Betty Gillian: Numara 2'nin annesi. Tipik bir ev kadını gibi görünse de Sanban ailesinin şirketinin sekreteri. Numara 5'i çok sever.
  • Mr. Beetles: Numara 4'ün babası. Kötü Patron'un fabrikasında çalışır. Çok şaşkındır.
  • Cree Lincoln: Numara 5'in ablasıdır. Afacanlarda iken Numara 11'di. Numara 5'e iyi birisiyken şapkasını vermişti. Aynı zamanda Numara 5'in ergenlere katılmasını ister. Afacanlarda iken en iyi dövüşen kız Afacan'dı. Kardeşi numara 5'i aslında çok sever ama belli etmez. Numara 9'a (Maurice) aşıktır. Maurice ile her kavgasında çok ağlar, numara 5 kendisi yüzünden olduğunu düşünerek çok üzülür.
  • Chad Dickson (Numara 274): Afacanların en iyi üyesidir. Ama Operation E.N.D'de ergenlere geçmiştir. Ergenlere katılmadan önce Afacanların başkanı oydu. Numara 5'e aşıktır ama hiçbir bölümde bunu belli etmemiştir. Ergenlere geçtikten sonra anlaşılır. Sevdiğini herkese söylemek ister ama Numara 5 izin vermez. Operation: T.R.E.A.T.Y.'de ise aslında hiç ergenlere geçmediği, Numara 9 gibi Ergen Afacanlara katıldığı anlaşılmıştır. Aşırı derecede ukala ve havalıdır. Ergenlere geçmediğini sadece numara 5 bilir. Aslında Sektör V'de numara 5 hariç hiçbirinini sevmez. Numara 1'in akıl hocasıdır. (Operation: T.R.E.A.T.Y)
  • Başkan Jimmy Nixon McGarfield: 4. sınıfların başkanıdır. Lizzie'ye aşıktır. Bir bölümde korkak iken Operation: S.N.O.W.İ.N.G'de Sektör V'yi yok etmeye çalışır.
  • Büyük Abi: İnanılmaz derecede büyüktür. Ama dayanıklı değildir.
  • Chester: Çocukları hipnotize edip onları çalıştırır.
  • Kont Popoya Şaplak: Çocukların en korkulu rüyası. Kurallara uymayan çocukların popolarına şaplak atar. Eğer şaplağı eldiveni olmadan atarsa şaplak yiyen çocuklar da vampir olur. Ancak vampir çocuklar da Kont'a şaplak atarsa eski hallerine geri dönebilirler. Afacanlar ondan çok korkar.
  • Çılgın Yaşlı Kedi Teyze: Kedileri yönetir. Evi kedi doludur.
  • Ernie: Çocukların babalarını hipnoz ederek çılgın boğalara dönüştürür. Operation: M.A.T.A.D.O.R'da görülmüştür. Numara 4 onu engellemiştir.
  • Madam Margaret: Erkek çocukları kıza dönüştürür. Çok kötüdür. 75 yıl sonra Numara 4 sayesinde kızlar ve erkekler Afacanları kurunca yok olmuştur. Operation: F.U.T.U.R.E'da görülmüştür.
  • Fizz: Çocukları şişelere tıkar ve Soda Kontrol Biriminin yöneticisidir. Herkes onun kendisini dinlemek ister.
  • John Wink Bey ve Timothy Fibb Bey : Afacanların en azılı düşmanı. Dev gibi robotlar yaparlar. Afacanları yok etmeyi çok ister.Uyuşuklardır.
  • Robin Food ve Aç Adamlar: Çocukların yemeklerini alıp yaşlılara verir. Ama yaşlılar için bu yemekler hiç iyi değildir.
  • Henrietta von Marzipan: En lezzetli şekerleri toplar. Numara 5'le eskiden çok yakın arkadaşlardı. Operation: R.A.B.B.İ.T'te tavşanları çikolataya dönüştürür. Fakat çikolata volkanına düşer. Sonra Numara 5'in ailesini ve Sektör V'yi çikolataya dönüştürür. Ama sonra Numara 5, onu bir uzay gemisiyle Güneş'e doğru götürür. Henrietta von Marzipan erir. Bilim adamları onu çocuk haline getirir ve Afacanların hapisanesine atar. Operation: C.A.R.A.M.E.L'de bir kıza dönüşür.
  • Ramon-4: Çocukların renkli maymunlarını kaçırır. Çünkü oyuncak firması hiçbir çocuğa oyuncağı beğendirememiş ve onu Satürn'e göndermişler. Sonra o da onları Satürn'e çekmiş. Ama orada atmosfere dayanamayıp robot iskeleti çıkar. Numara 3 onu yine de çok sever ve Ramon-4 iyi olur.
  • Numara 30c: Gerçek adı James'dır. Numara 274 ile fiziksel olarak benziyorlar (kardeş gibi). Bir casustur. Bir bölümde Afacanları bir tuzağa doğru kandırarak sürüklemiştir. Ama Numara 4 onu engellemiştir. Numara 3'ten hoşlanır.
  • Rubert Patken: Minyatür golf hastası bir kötüdür. Minyatür makinesi ile her şeyi minyatür eder. Numara 2 onu minyatür golfte yenmiştir.
  • Maurice (Numara 9): Operation: M.A.U.R.I.C.E. bölümünde çıkmıştır. Uzun zaman önce tavuk çiçeği adında bir hastalık vardır. Bu saldırıyı ergenler Numara 9'un evinde başlatmıştır. Numara 9, ergenlerin arasına karışabilmek için ay üssünde hafızasını sildirir. Aslında sildirmez. Afacanların aslında ajanlardan oluşan gizli sektördedir. Gizli sektör, ergenlerin arasına karışıp ya da yetişkinlerin arasından bilgi toplarlar. Numara 5'e aşıktır. Ama numara 5'in onu sevmediğini bilir. Bilgileri daha iyi alabilmek için Cree'yi kullanıyor.
  • Numara 6: Kendisi bir kokarcadır. Sektör V onu bir kampta bulmuştur. Sonraki bölümlerde ağır yara almıştır. Numara 5'in babası onu tedavi etmeye çalışmıştır ama becerememiştir. Numara 2 ve 3 onu iyileştirmek için yarı robota çevirmiştir. Onu en çok Numara 3 sever.
  • Fanny(Numara 86): Zeki görünür ama biraz saftır. Numara 3'ten bile daha çok renkli maymunları sever. Hayvan versiyonu kaniştir. Numara 4'ten hoşlanır. Ama büyüyünce Numara 2'ye aşık olur.
  • Numara 362: Gerçek adı Rachel McKenzie'dir. Numara 1'den nefret eder ama iyidir. Son bölüme kadar Afacanlar'ın süper-başkanıydı. Grubun 3. en akıllısıdır. Bir bölümde ben daha iyiyim diye kavga etmiştir. Operation: Z.E.R.O'da Numara 1'den hoşlanır. Numara 274 ile hiç anlaşamazlar (numara 274 başkan iken.).
  • Numara 13: Çok sakardır, Numara 1'in lider olmasından şikayetçidir. En sakar ve en kötü Afacan'dır. (13 uğursuzdur.)
  • Numara 363: Gerçek adı Harvey McKenzie'dir. Sektör W'nin lideridir ve Numara 362'nin kardeşidir. Çok bencildir. Ve kendisine dokunulmasından nefret eder.
  • Numara 10: Numara 1'in kuzenidir. KND gece haberlerini sunar. Sektör L'nin lideridir.
  • Dr.Lincoln: Numara 5'in babasıdır .Doktordur. Bazen çok şaşkın olabilir. Ama sinirlenince çok kötüdür. O da kızlarının iyi anlaşmasını ister. Numara 274'ten hoşlanmıyor.
  • Mrs.Lincoln: Numara 5'in annesidir. Kafe işlettiği için genelde evde bulunmaz. Numara 274 onun için bir sorun değildir.

Filmler ve Özel Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

# Bölümün adı İlk Gösterim
M1 "Operasyon: Z.E.R.O." 11 Ağustos 2006

Uzun zaman önce büyükbaba adlı yetişkin çocuklara kendi işlerini yaptırmaktadır. Ancak bir gün bir çocuk yani Numara 0 bir kitap bulur. Kitapta tüm afacanlar ve çocukların bilgileri ve özel bilgiler yer almaktadır. Numara 0 hemen diğer çocuklarla direnişe geçer ve kötü büyükbabayı alt ederler. Daha sonra afacanların yetişkinlere ve kötülere göre biraz daha hakim olduğu yıllarda Keyfine Düşkün Çocukların babası yani Benedict amca afacanların yeniden yapılandırma modülünü çalar ve numara 1'in odada olan geniyle yani sümüğüyle kötü büyükbabayı uyandırır. Ancak büyükbabanın planı dünyadaki herkesi yaşlı buruş buruş zombi yapıp dünyayı ele geçirmektir. Bunu yapmaya başlar ve tüm afacanlar ve dünyadaki herkes zombi olur ancak numara 1 ve babası 0 ve keyfine düşkün çocuklarla onların babası tek kalır. Numara 1 yeniden yapılandırma modülünü babasında kullanınca öğrenir ki babası numara 0'dır. Sonra babası, oğlu, yani numara 1'i keyfine düşkün çocukların gizli yerine götürür. Numara 0 orada keyfine düşkün çocukların ve onların babasının gizli kimliklerini açıklar oğlunu numara 1'e. Numara 1 keyfine düşkün çocukların aslında Sektör Z'nin kayıp çocukları ve onların babasının da amcası olduğunu öğrenince gerçekten çok şaşırır. Tabii büyükbabanın kendi büyükbabası olduğunu öğrendiği kadar değil. Sonra numara 1 afacanların ay üssüne gider ve orada büyükbabaya fırlatmak için bir füze arar ancak orada hiçbir silah kalmamıştır. Numara 1 o yüzden ay üssünü büyükbabanın olduğu yere (dünyaya) doğru fırlatır. Tabii tam o sırada büyükbaba numara 0'dan afancanların özel kitabını alacakken ay üssü başlarına doğru gelir ve patlar. Ve en sonunda numara 0 büyükbaba'yı afacanların en eski gizli yerine doğru çeker ve büyükbabaya yeniden yapılandırma modülünü kullanırlar böylece büyükbaba eski bunak haline döner. Tabii numara 0 yani numara 1'in babası da. Numara 1 yani Nigel onu tekrar numara 0 aklına dönüştürmek ister ancak numara 0 yani numara 1'in babası onu bozmuş ve görüntülü bir not bırakmıştır. Notta ise "Ben artık çocuk değil bir yetişkinim, o yüzden Afacanlık artık sizin işiniz" der. Böylece afacanlar ve numara 0 dünyayı kurtarmış olurlar.

S1 "KND'nin Korkunç Maceraları" ("The Grim Adventures of the KND") 11 Kasım 2007

The Grim Adventures of Billy & Mandy serisi karakterleri ile ortaklaşa bir alanda gelişen olaylar verilmiştir.

M2 "Operasyon: I.N.T.E.R.V.I.E.W.S." 25 Ocak 2008

Serinin final bölümüdür.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]