Kiraz Mevsimi bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi


Bu listede, 2014-2015 yılları arasında FOX'ta yayınlanan aşk, gençlik ve romantik komedi türündeki Türk televizyon dizisi Kiraz Mevsimi bölümleri listesi yer almaktadır. Dizi, 2 sezon olup toplam 59 bölümden oluşmaktadır. Dizinin ilk sezonu 4 Temmuz 2014 tarihinde yayımlanmaya başlamış ve 27 Haziran 2015 tarihinde bitmiştir. 51 bölümlük ilk sezonun ardından 8 bölüm sürmüş ikinci sezon onay almıştır. İkinci sezon ise 3 Ekim 2015 tarihinde yayımlanan 52. bölüm ile başlamış, ama reyting sorunları nedeniyle kısa sürmüş ve 28 Kasım 2015 tarihinde yayımlanan 59. bölümü ile final yaparak sona ermiştir.

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

SezonBölüm
sayısı
Orijinal yayın tarihi
Başlangıç tarihiBitiş tarihiKanal
1514 Temmuz 2014 (2014-07-04)27 Haziran 2015 (2015-06-27)FOX
283 Ekim 2015 (2015-10-03)28 Kasım 2015 (2015-11-28)
(Final)

Not: Dizi; 1'den 9. bölüme kadar Cuma 20.00'de, 10'dan final olan 59. bölüme kadar ise Cumartesi 20.00'de yayımlandı.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

1. sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Küçük bir mahallede oturmakta olan Öykü'nün (Özge Gürel) en büyük hayali günün birinde ünlü modacı Önem Dinçer (Neslihan Yeldan) gibi moda dünyasının önemli bir ismi olmak istemektedir. Üniversitede moda tasarımı üzerine okumaktadır ve bir yandan da aynı okuldan olan en yakın arkadaşı Burcu'nun (Nihal Işıksaçan) abisi Mete'ye (Dağhan Külegeç) aşıktır. Yalnız, hislerini ona açamamaktadır. Bir gün Öykü ve mahalleden yakın arkadaşı Şeyma (Nilperi Şahinkaya), Önem Dinçer'in bir mağaza açılışına giderler; orada Öykü hep ona ulaştırmak istediği çizim dosyasını vermek ister. Önem'in asistanı Olcay (Nezih Cihan Aksoy) onun dosyasını alır ve Önem hanıma vereceğini söyler. Öykü bu açılışın girişinde Önem'in oğlu Ayaz (Serkan Çayoğlu) ile çarpışır. Ama birbirlerine bakmazlar.

Üç ay sonra, Öykü hala Önem'in kendisini aramasını beklemektedir. Ama hiç ses seda yoktur. Öykü bir sabah okula geç kalır ve taksiyle gitmek zorundadır. Taksi durağında uzun bir bekleyiş sonrasında taksi gelir ama yanından başka birisi de taksinin kapısını açmak için uzanır. Ayaz, önce taksiyi kendisinin gördüğünü iddia eder. Öykü de bunun yalan olduğunu söyler. Daha sonra taksi ikisini de almadan gider. Ayaz, toplantısına; Öykü de okula geç kalmıştır ve ikisi de taksi kapabilmek için kavga etmeye başlamışlardır.

Daha sonra Burcu, Öykü'ye abisinin bir doğum günü partisi olacağını ve bunun Öykü için iyi bir fırsat olacağını söyler. Ama Öykü, partiye gelirken yanında Şeyma'yı da getirir. Şeyma, Mete ile yakınlaşmaya çalışır ve gerçekten yakınlaşır. Mete ona aşık olmaya başlar. Öykü de bunu görünce partiden öylece çekip gider. Sonra mahalleden başka bir arkadaşı olan Emre'ye (Aras Aydın) rastlar. Emre, bir taksi şoförüdür ve Öykü'yü o gece evine bırakır. Öykü'yü ağlarken görünce bir şey olup olmadığını sorar ama Öykü cevap vermez.

Öykü'nün erkek kardeşi olan Cem (Tamer Berke Sarıkaya), bir gün mahalledeki halısahada bir kamera bulurlar. Bu kamera aslında Ayaz'a aittir. Günün erken saatlerinde orada unutmuştur. Kamerayı geri almaya gelir ama çocuklar ona saldırırlar. Ayaz ise polise gidip olanlar hakkında şikayette bulunup rapor doldurur. Kardeşini almak için Öykü gelince ise şikayetçi olan kişinin iletişim bilgilerini ister; belki onu şikayetini geri alması için ikna edebileceğini umar. Öykü, bu kişiyi ilk aradığında Ayaz olduğunu anlamaz. Ama daha sonra Ayaz, bu kişinin Öykü olduğunu anlayınca onunla oyun oynamaya başlar. Ayaz, gittikçe Öykü'ye aşık olmaya başlar. Ama Öykü'nün Mete'ye âşık olduğunu öğrenince ona karşı kızgın bir yüz takınır.

Ayaz ile Mete'nin yakın bir arkadaşı olan İlker (Serkan Börekyemez) ve karısı Sibel (Fatma Toptaş) bir kafe işletmektedirler. Ayaz, Mete ve İlker çoğunlukla burada zaman geçirip sohbet etmektedir. Sibel, aynı zamanda Önem'in de gençlik arkadaşıdır ve hala görüşmektedirler. Ayaz ve Öykü, sezonun ilerleyen bölümlerinde birbirlerine aşık olmaya başlarken Mete ile Şeyma da ilişkilerini geliştirir. Burcu ise çaresizce Emre'yi sevmektedir. Ama Emre ona karşı bu tür hisler beslememektedir.

2. sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Artık evli olan Ayaz ve Öykü, aralarındaki sorunları çözmeye çalışmaktadırlar. Evliliklerinden hemen sonra kaçan Öykü'nün İtalya'nın Roma şehrinde olduğu öğrenilir. Mete ise Ayaz'a yardım etmeye çalışarak ona Öykü'nün orada olduğunu söylemeden, bir iş görüşmesi sebebiyle onu İtalya'ya gönderir. Eski aşıklar, birbirlerini görünce tekrar bir araya gelme kararı alırlar. İtalya'da Öykü, önceki sezonun yan karakterlerinden olan Monika'nın yanında kalmaktadır.

Öykü'nün İtalya'da tanıştığı bir adam, Nazmi bey ona kendi moda şirketi Atlantist'i bırakır ve Öykü bir anda zengin olur. Bu şirketi kalkındırmaya çalışırken bir yandan da Önem'in moda evi ile rekabete girmiştir. Önem, aylardır bu şirketi satın almaya çalışmaktadır. Tek başına başaramayınca Mete ve Ayaz ile ortak olmuştur. Ama şirketin başına geçen Öykü, şirketi satmaktan yana değildir. Şeyma'yı da Önem'in yanından alarak Atlantist'i hayata döndürmeye çalışır. Ama bir sorun vardır ki; Nazmi beyin İstanbul'da yaşayan kızı Naz, birden çıkagelir ve şirketin sahibinin kendisi olması gerektiğini söyler. Şimdi Öykü bir yandan Naz ile uğraşırken diğer yandan da Önem hanımla uğraşmaktadır.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

Yan karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel konuk oyuncu[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapım ekibi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin proje tasarımcısı Aslı Zengin, sezonun ilk üç ve son iki bölüm olmak üzere toplam beş bölümde senaristlik yapmıştır. Ayrıca diğer bütün bölümlerde de proje tasarımcısı olarak ismi jenerikte geçmiştir. Gökhan Horzum, sezonda en çok bölüm yazan kişidir ki toplam on dokuz bölümde senaristlik yapmıştır; "Bence Aşk" bölümünü Aslı Zengin ile yazdıktan sonra Aksel Bonfil ve Hakan Bonomo ile üç bölüm yazmıştır. Geri kalan on beş bölümde ise Pınar Bahar Aksakallı, Aksel Bonfil, Hakan Bonomo ve Gökhan Horzum birlikte senaryo yazmışlardır. "Aşk Affeder Mi?" bölümünden itibaren Irmak Bahçeci, Engin Elgün, Ferhat Ergün ve Melisa Kesmez birlikte beş bölüm yazmışlardır. Ardından Gülsef Karagöz, Makbule Kosif ve Özer Zafer Çetinel üçlüsü de on üç bölüm yazmıştır. "Eski Aşıklar" bölümü ve sonraki yedi bölümü Fikret Bekler, Kerim Ceylan ve Ayşen Günsu Teker üçlüsü yazmıştır. Saygın Delibaş ve Fethi Kantarcı ise birlikte iki bölüm yazmışlardır.

Sezon yayınlanmaya başladığı ilk zaman, dizinin yönetmenlik koltuğunda Filiz Gülmez Pakman oturmaktaydı. Ama daha sonradan Pakman, kendi Twitter hesabında sezonun sadece ilk iki bölümünde yer alacağını, daha sonra ise Süreç Film ve Kiraz Mevsimi ile bir bağının kalmayacağını söylemiştir.[1] İlk iki bölümün yönetmenliğini Filiz Gülmez Pakman yaptıktan sonra sezonun geri kalanında Eda Teksöz yönetmenliğe oturmuş ve bütün bölümleri o yönetmiştir.

İkinci sezonun ilk bölümü olan "Aşk Geliyor" bölümünün çekimleri için yapım ekibi İtalya'ya taşınmıştır. "Aşk Geliyor" bölümü İtalya'nın Roma şehrinde çekilmiştir.[2] Ayrıca aynı bölümde ilk sezonun yardımcı karakterlerinden birisi olan Monika (Jale Arıkan) da konuk oyuncu olarak tekrar belirmiştir. Bu bölümden sonra ise Kiraz Mevsimi, İtalya'da ilk sezonuyla birlikte Canale 5'te yayınlanmaya başlamıştır.[3]

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

1. sezon (2014-2015)[değiştir | kaynağı değiştir]


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiTürkiye seyircisi
(milyon)
11"Pilot, Kısım 1"Filiz Gülmez PakmanAslı Zengin4 Temmuz 2014 (2014-07-04)2.00[4]
Öykü, bir yandan ünlü modacı Önem Dinçer ile çalışmak için can atarken bir yandan da çaresizce Mete'ye olan aşkını sürdürür. Ama tesadüfler sonucu karşılaştığı Ayaz'dan sonra hiçbir şey beklediği gibi gitmez.
22"Pilot, Kısım 2"Filiz Gülmez PakmanAslı Zengin11 Temmuz 2014 (2014-07-11)4.27[5]
Kardeşinin Ayaz ile yaşadığı bir kaza sonucu Öykü, Ayaz'ı şikayetinden vazgeçirmeye çalışırken Burcu da Emre'ye olan aşkını açıklamaya karar verir.
33"Bence Aşk"Eda TeksözGökhan Horzum & Aslı Zengin18 Temmuz 2014 (2014-07-18)5.62[6]
Burcu'nun aslında Mete'ye gönderdiği çikolataları Öykü, Ayaz'a göndermiş gibi davranır. Bu durumdan faydalanan Ayaz, Öykü ile bir aşk oyununa başlar.
44"Aşktan Kaçış Yok"Eda TeksözAksel Bonfil, Hakan Bonomo & Gökhan Horzum25 Temmuz 2014 (2014-07-25)6.61[7]
Öykü, Ayaz'ı öptüğünden çok pişmandır, Mete'nin Öykü'ye karşı olan ilgisinden dolayı Şeyma da bu ikiliyi kıskanmaya başlar.
55"Bu Kalp Benim"Eda TeksözAksel Bonfil, Hakan Bonomo & Gökhan Horzum8 Ağustos 2014 (2014-08-08)7.54[8]
İşten kovulan Öykü, büyük bir depresyona girmiştir. Ayaz ise onu bu durumdan çıkartmak istemektedir. Şeyma ise Mete'nin ısrarlarından dolayı Öykü'yü tekrar moda evinde işe aldırmak zorunda kalmıştır. Ama yine şeytani işler peşindedir.
66"Yaz Aşkı"Eda TeksözAksel Bonfil, Hakan Bonomo & Gökhan Horzum15 Ağustos 2014 (2014-08-15)7.63[9]
Mete'nin evlilik teklifini duyduktan sonra Ayaz, hatasını anlaması için ona sonunda Şeyma ile Rıza'dan bahsetme kararı alır.
77"Kahramanım Ol"Eda TeksözPınar Bahar Aksakallı, Aksel Bonfil, Hakan Bonomo & Gökhan Horzum22 Ağustos 2014 (2014-08-22)8.59[10]
Ayaz, Öykü'nün tatil dönüşü mutsuz olduğunu görünce ona büyük bir sürpriz hazırlar. Şeyma ile Öykü arasında ise bir yarışma başlar; ikisi de Önem'in asistanı olmak isterler.
88"Başımın Belası"Eda TeksözPınar Bahar Aksakallı, Aksel Bonfil, Hakan Bonomo & Gökhan Horzum29 Ağustos 2014 (2014-08-29)9.79[11]
Mete, Ayaz'ın söylediklerinden sonra Rıza'yı araştırmaya başlar ve buldukları karşısında şaşkına döner. Bu defa Şeyma kendisini savunmak için çok iyi bir yalan bulmak zorundadır.
99"İlk Randevu"Eda TeksözPınar Bahar Aksakallı, Aksel Bonfil, Hakan Bonomo & Gökhan Horzum5 Eylül 2014 (2014-09-05)9.85[12]
Öykü, Ayaz ile bir ilişkiye başlarda ona güvenebileceğinden emin olmadığı için ona bir takım testler yapar. Mete ise Şeyma'yı eve getirince Burcu evi terk eder. Mete, kendi ailesi ile karşı karşıya kalır.
1010"Aşk Çıkmazı"Eda TeksözPınar Bahar Aksakallı, Aksel Bonfil, Hakan Bonomo & Gökhan Horzum13 Eylül 2014 (2014-09-13)7.40[13]
Önem'in kapısını sürpriz bir şekilde ünlü modacı Evren Yakut çalar. Ayaz ve Öykü'yü çok beğendiği için o ikisiyle birlikte çalışmak ister. Mete ise kimsenin Şeyma hakkında ne düşündüğünü umursamayarak onunla mutlu olmaya çalışır.
1111"Aşk İtirafı"Eda TeksözPınar Bahar Aksakallı, Aksel Bonfil, Hakan Bonomo & Gökhan Horzum20 Eylül 2014 (2014-09-20)7.10[14]
Ayaz ve Mete, ettikleri kavgalar yüzünden üzgündürler. Aşk acısı çeken bu ikili tekrar barışır ve kendilerini işe verirler. Kaybettikleri bir projeyi tekrar kazanırlar. Kutlamak için Mete'nin evinde bir parti yapmaya karar verirler. Öykü ve Şeyma bunu duyunca ikilinin peşine düşmek için partiye kılık değiştirerek sızarlar.
1212"Aşıklar Kavuşması"Eda TeksözPınar Bahar Aksakallı, Aksel Bonfil, Hakan Bonomo & Gökhan Horzum27 Eylül 2014 (2014-09-27)8.87[15]
Öykü, yaptığı serenattan sonra Ayaz'ın cevabını hatırlamamaktadır. Bu sorunun cevabını öğrenmek için yollar aramaya başlar.
1313"Masal Gibi"Eda TeksözPınar Bahar Aksakallı, Aksel Bonfil, Hakan Bonomo & Gökhan Horzum4 Ekim 2014 (2014-10-04)6.24[16]
Artık sevgili olan Ayaz ve Öykü, şimdi Evren Yakut'un defilesinde baş manken olması için Setenay Ateş'i ikna etmeye çalışırlar.
1414"Sen Benimsin"Eda TeksözPınar Bahar Aksakallı, Aksel Bonfil, Hakan Bonomo & Gökhan Horzum11 Ekim 2014 (2014-10-11)9.22[17]
Ailesi ile birlikte evsiz kalınca Öykü, defileyi bırakıp bir iş bulma kararı alır. Ama Önem ona bir fırsat sunar; defile iyi geçerse evini kurtaracaktır.
1515"İyi Ki Varsın"Eda TeksözPınar Bahar Aksakallı, Aksel Bonfil, Hakan Bonomo & Gökhan Horzum18 Ekim 2014 (2014-10-18)8.50[18]
Öykü, defileyi sabote eden kişinin Şeyma olduğunu öğrenince çok sinirlenir. Bütün defile, Şeyma ve Öykü'nün herkesin önünde kavga etmesiyle mahvolur.
1616"Sen Mutlu Ol"Eda TeksözPınar Bahar Aksakallı, Aksel Bonfil, Hakan Bonomo & Gökhan Horzum25 Ekim 2014 (2014-10-25)7.10[19]
Öykü, Şeyma sayesinde evine kavuşur. Ama bundan haberi yoktur. Artık tek yapması gereken iş bulmaktır; bu nedenle Öykü, Derin'in teklifini kabul ederek onunla çalışmaya başlar. Bir yandan da Şeyma, Mete'nin kendisini aldattığını düşünür.
1717"Aşk Yüzünden"Eda TeksözPınar Bahar Aksakallı, Aksel Bonfil, Hakan Bonomo & Gökhan Horzum1 Kasım 2014 (2014-11-01)5.86[20]
Mete'yi Gizem'e kaptırdığını düşünen Şeyma, bu kızın peşine düşer. Öykü, Burcu ve Sibel bir kaçamak yapmaya karar verirken, aynı planı Ayaz, Emre ve İlker de yapmaktadır.
1818"En Güzel Gecem"Eda TeksözPınar Bahar Aksakallı, Aksel Bonfil, Hakan Bonomo & Gökhan Horzum8 Kasım 2014 (2014-11-08)5.67[21]
Öykü ve Derin ünlü bir markanın sahibi olan Monika Sessa'dan bir iş teklifi alırlar. Bir yandan da Derin, Ayaz ve Öykü'nün ilişkisine sinir olmaktadır.
1919"İki Kalp"Eda TeksözPınar Bahar Aksakallı, Aksel Bonfil, Hakan Bonomo & Gökhan Horzum15 Kasım 2014 (2014-11-15)6.10[22]
Öykü ve Önem'in düşmanlığı, Monika'nın gelişiyle ayrı bir boyut kazanır. Şeyma ise artık Önem'in yanında çalışmaya başlar.
2020"Her Şeyden Vazgeçtim"Eda TeksözPınar Bahar Aksakallı, Aksel Bonfil, Hakan Bonomo & Gökhan Horzum22 Kasım 2014 (2014-11-22)6.23[23]
Monika, iş yerindeki tüm yetkiyi Öykü'ye verince Önem, Şeyma'yı ona karşı kullanmak ister. Ayaz ve Mete, Derin'in bir açığını yakalamak için onu yakından tanımak isterler.
2121"Bitemez"Eda TeksözPınar Bahar Aksakallı, Aksel Bonfil, Hakan Bonomo & Gökhan Horzum29 Kasım 2014 (2014-11-29)6.80[24]
Herkes, Sibel'in evine davet edilir. O gece Şeyma, yanında Derin'i de getirir. Ayaz ve Mete daha sonra gelerek Derin hakkındaki gerçekleri herkese gösterirler.
2222"Aşk Affeder Mi?"Eda TeksözIrmak Bahçeci, Engin Elgün, Ferhat Ergün & Melisa Kesmez6 Aralık 2014 (2014-12-06)6.67[25]
Derin tarafından kaçırılan Öykü nihayet bulunur. Öykü'nün İtalya'ya gitme olasılığı hala olduğu için Ayaz, Öykü'ye sinirlidir. Monika ise Önem ile Öykü arasındaki rekabeti kızıştıracak bir proje fikri ortaya atar.
2323"Ben Aşığım"Eda TeksözIrmak Bahçeci, Engin Elgün, Ferhat Ergün & Melisa Kesmez13 Aralık 2014 (2014-12-13)7.28[26]
Kız Kulesi'ndeki sürpriz geceden sonra Ayaz ve Öykü'nün ilişkilerinde beklenmedik gelişmeler olur. Ayaz, eski hayatına dönebilmek için çabalarken, Öykü herkesten ve her şeyden uzaklaşır. Okuldan atılma riskine girince de yine kahramanı Ayaz olur.
2424"Affet Beni"Eda TeksözIrmak Bahçeci, Engin Elgün, Ferhat Ergün & Melisa Kesmez20 Aralık 2014 (2014-12-20)6.29[27]
Burcu, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışırken Öykü ise Ayaz tarafından hayatın gerçeklerini görmeye zorlanır. Şeyma ile ailesi arasında kalan Mete, babasının tepkisi karşısında ne yapacağını bilememektedir.
2525"Mutlu Ol Diye"Eda TeksözIrmak Bahçeci, Engin Elgün, Ferhat Ergün & Melisa Kesmez27 Aralık 2014 (2014-12-27)8.07[28]
Öykü, hiç beklenmedik bir şekilde Ayaz'a evlilik teklifi eder. Burcu ve Sibel, Öykü'nün düğünü için hazırlıklara başlarken İlker ve Emre de Ayaz'ın bekarlığa veda partisi için kolları sıvarlar.
2626"Evcilik Oyunu"Eda TeksözIrmak Bahçeci, Engin Elgün, Ferhat Ergün & Melisa Kesmez3 Ocak 2015 (2015-01-03)9.77[29]
Sibel ve İlker doğacak çocuklarının cinsiyetini öğrenirlerken, Öykü babası Kemal'e bir mutlu aile tablosu çizmek istemektedir. Ayaz, annesine yetişirken Öykü'nün yanında düğünde bulunamadığı için ondan özür dilemeye çalışmaktadır. Artık Öykü ile evli olan Mete ise bu olayın dışında durmayı tercih eder.
2727"Oyuna Devam"Eda TeksözGülsef Karagöz, Makbule Kosif & Özer Zafer Çetinel10 Ocak 2015 (2015-01-10)8.64[30]
Ayaz ve Öykü bir tatil planı yaparlar. Ama yolda giderken Ayaz'ın bütün planları altüst olur. Tatilden döndüklerinde ise Mete, Öykü'den şirketteki bir anlaşma dolayısıyla bir süre daha karısı rolünde oynamasını ister. Ama Ayaz bu karara o kadar da iyi niyetle bakmamaktadır.
2828"Kimin Öyküsü"Eda TeksözGülsef Karagöz, Makbule Kosif & Özer Zafer Çetinel17 Ocak 2015 (2015-01-17)7.97[31]
Mete, yanlış anlaşıldığı için üzgün bir haldeyken, Ayaz ona kızgındır. Öykü ise artık evcilik oyununu bitirmeye karar verir. Şeyma ise Öykü'ye karşı son kozunu oynayarak onu işten istifa etmeye zorlar.
2929"Kıskanınca Ben"Eda TeksözGülsef Karagöz, Makbule Kosif & Özer Zafer Çetinel24 Ocak 2015 (2015-01-24)7.08[32]
Mete'nin evinde yaşanan kaza sonrası Ayaz hastaneye kaldırılır. Hastanede Ayaz, eski arkadaşı Gaye ile karşılaşınca Öykü bu kızı kıskanmaya başlar. Kendisini baştan aşağı değiştiren Öykü hastaneye gelir; amacı kendisini Ayaz'ın önünde güzel göstermekken olaylar hiç beklemediği gibi gelişir ve herkesin önünde küçük düşer.
3030"Kız Evi"Eda TeksözGülsef Karagöz, Makbule Kosif & Özer Zafer Çetinel31 Ocak 2015 (2015-01-31)7.74[33]
Mete ile Öykü sonunda boşanırlar. Annesi, Öykü'ye Ayaz'ın o günün akşamı istemeye geldiğini söyler. Ama Öykü buna henüz hazır olmadığını söyleyerek bu istemeyi engellemek için elinden gelen her şeyi yapar.
3131"Beni Seviyorsan, Kısım 1"Eda TeksözGülsef Karagöz, Makbule Kosif & Özer Zafer Çetinel7 Şubat 2015 (2015-02-07)7.50[34]
Öykü hafızasını kaybedince kendisini hala Mete'ye aşık zanneder. Bundan faydalanan Mete de Öykü'yü sonunda eline alabilmek için bir fırsat yakalar. Ayaz ise Öykü'ye kendisini hatırlatmakla uğraşır. Bütün bu olaylar olurken Burcu, Öykü'ye bir ilişki haritası çıkartır.
3232"Beni Seviyorsan, Kısım 2"Eda TeksözGülsef Karagöz, Makbule Kosif & Özer Zafer Çetinel14 Şubat 2015 (2015-02-14)7.97[35]
Sevgililer günü gelip çatmıştır; Öykü ve Ayaz en güzel sevgililer gününü yaşamak isterler. Öykü ise Ayaz'a verilebilecek en iyi hediyeyi verir.
3333"Onsuz Olmaz"Eda TeksözGülsef Karagöz, Makbule Kosif & Özer Zafer Çetinel21 Şubat 2015 (2015-02-21)7.29[36]
Ayaz'ın gerçek babasının Mehmet olduğu ortaya çıkar. Mete, Ayaz ve Öykü'nün ayrılması için sinsi planlar yapmaya başlamıştır. Kafeye bırakılan bebek ise bu durumu Mete için daha da kolaylaştırır.
3434"Hodri Meydan"Eda TeksözGülsef Karagöz, Makbule Kosif & Özer Zafer Çetinel28 Şubat 2015 (2015-02-28)6.95[37]
Şeyma, yaptıklarının cezasını öderken Meral, Ayaz ile Öykü'yü karşısına alır ve onlarla konuşur. Sonunda Ayaz ve Öykü için mutlu bir son görünmeye başlamıştır.
3535"Acemi Koca"Eda TeksözGülsef Karagöz, Makbule Kosif & Özer Zafer Çetinel7 Mart 2015 (2015-03-07)7.08[38]
Ayaz ve Öykü yanlarında bulunan Sakız hanım, Meral ve Önem ile birlikte düğün alışverişine çıkarlar. Ancak alışveriş sırasında Sakız hanım ile Önem arasında yaşanan kavgadan dolayı ortalık gerginleşir.
3636"Kutuda Ne Var?"Eda TeksözGülsef Karagöz, Makbule Kosif & Özer Zafer Çetinel14 Mart 2015 (2015-03-14)7.03[39]
İddia videosunu öğrenen Öykü, Ayaz'dan ayrılmak istemektedir ama bir yandan da onunla kalmak istemektedir. Ayaz ve Öykü, çıkan aksilikler dolayısıyla evlenememişlerdir ama evlilik numarası yapma kararı alırlar.
3737"Kalbimde Sen Varsın"Eda TeksözGülsef Karagöz, Makbule Kosif & Özer Zafer Çetinel21 Mart 2015 (2015-03-21)6.37[40]
Önem, eski sevgilisi Mehmet'ten intikam almak ister. Mehmet'in atolyesini ateşe verdirir. Ama adamlara bunu atolye boşken yapmalarını söyler. Bir kaza sonucu adamlar, Mehmet'in ve Ayaz'ın içeride olduğunu bilmeden atolyeyi ateşe verirler. Mehmet ve Ayaz içeride mahsur kalmışken bazı gerçekleri konuşurlar. Önem ise kendi oğlunu tehlikiye attığı için pişmanlık duymaktadır.
3838"Hayallerimde Sen"Eda TeksözGülsef Karagöz, Makbule Kosif & Özer Zafer Çetinel28 Mart 2015 (2015-03-28)5.96[41]
Öykü ve Ayaz'ın nikâhını öğrenen halası Necmiye, onları ziyarete gelir ve evlerinde kalmaya karar verir. Artık babası Mehmet'i de affeden Ayaz, akrabaları ile de iyi geçinmeye çalışmaktadır.
3939"Dileğim Sensin"Eda TeksözGülsef Karagöz, Makbule Kosif & Özer Zafer Çetinel4 Nisan 2015 (2015-04-04)5.75[42]
Öykü ile Ayaz'ın hala evli olmadıklarını öğrenince Meral, Öykü'yü tekrar eve çağırır ama Ayaz onun gitmesine müsaade etmez.
4040"Eski Aşklar"Eda TeksözFikret Bekler, Kerim Ceylan & Ayşen Günsu Teker11 Nisan 2015 (2015-04-11)4.61[43]
Öykü, mecburen aldığı oyunculuk teklifini kabul edince Ayaz da onu sete tek başına yollamamak için onun peşine düşer. Mete ise bir yandan Şeyma'dan intikam almak için planını uygulamaya başlar.
4141"Hayatım Ellerinde"Eda TeksözFikret Bekler, Kerim Ceylan & Ayşen Günsu Teker18 Nisan 2015 (2015-04-18)4.30[44]
Mete, Şeyma'yı bebeğini aldırması için zorlar. Şeyma, her ne kadar bebeğini aldırmak istemese de bunu yapmaya mecbur kalır. Diğer bir yandan Mete, kendisini herkesin önünde iyi göstermeye çalışarak arkadaşlarından özür dilemeye başlar.
4242"En Zor Seçim"Eda TeksözFikret Bekler, Kerim Ceylan & Ayşen Günsu Teker25 Nisan 2015 (2015-04-25)3.66[45]
Mete'nin şantajına uğrayan Ayaz, Öykü'den ayrılmak zorunda kalır. Ama Öykü, Ayaz'ın kendisine söyleyemediği bir şey olduğunu anlar ve ne olduğunu bulmaya çalışır. Kızlarla arasını düzeltmeye başlamış olan Şeyma ise Mete tarafından kullanılmak istememektedir.
4343"Bizim Aşkımız"Eda TeksözFikret Bekler, Kerim Ceylan & Ayşen Günsu Teker2 Mayıs 2015 (2015-05-02)4.20[46]
Mete, Ayaz tarafından terk edilen Öykü'ye yakınlaşmaya çalışır. Herkes birlikte bir hafta sonu kampına giderler. Ayaz ise Öykü'den uzak durabilmek için kendisine sahte bir kız arkadaş bulur.
4444"Kalbimin Sesi"Eda TeksözFikret Bekler, Kerim Ceylan & Ayşen Günsu Teker9 Mayıs 2015 (2015-05-09)4.37[47]
Öykü, sinirle yüzüğü parmağından çıkartıp atar. Mete, ilk hedefine ulaştığı için mutludur; şimdi Öykü'nün kalbini kazanmaya çalışacaktır. Ama Öykü, hala Ayaz'ı unutamamıştır ki Ayaz'dan intikam almak için İnci ve Ayaz'ı rahatsız etmeye başlar.
4545"Beni Seviyor"Eda TeksözFikret Bekler, Kerim Ceylan & Ayşen Günsu Teker16 Mayıs 2015 (2015-05-16)4.65[48]
Öykü, sonunda Mete'nin hain planını öğrenir. Ayaz, sonunda gerçekleri anlattığı için mutludur ve Mete'ye yaptıklarını ödetme kararı almıştır. Ama ondan önce Öykü davranır ve Mete'ye bir oyun oynar.
4646"İyi Ki Ona Rastladım"Eda TeksözFikret Bekler, Kerim Ceylan & Ayşen Günsu Teker23 Mayıs 2015 (2015-05-23)4.01[49]
Öykü'nün oynadığı oyunun sonunda Mete hafızasını kaybetmiştir. Mete'nin yaptıklarını artık herkes öğrenmiştir. Yaptıklarını hatırlamasa bile herkes ona kızgındır.
4747"Pes Etmiyoruz"Eda TeksözFikret Bekler, Kerim Ceylan & Ayşen Günsu Teker30 Mayıs 2015 (2015-05-30)5.13[50]
Mete, hastanede bir ameliyata girmek zorunda kalır. Ama hiç kimseye haber verilmesini istemez. Yanında sadece babası ve Işık vardır. Öykü, Ayaz, Sibel, Burcu ve Emre; bir tatile çıkma kararı alır.
4848"Aşka Geliyorum"Eda TeksözSaygın Delibaş & Fethi Kantarcı6 Haziran 2015 (2015-06-06)4.58[51]
Yaptıklarından dolayı pişmanlık duyan Mete'nin yanına herkes yardıma gelir ve temiz bir sayfa açma kararı alırlar.
4949"Arkama Bakmadan"Eda TeksözSaygın Delibaş & Fethi Kantarcı13 Haziran 2015 (2015-06-13)4.23[52]
İlker ve Sibel'in bebeğinin kaybolması sebebiyle bütün herkes harekete geçer.
5050"Mutluluğa Doğru"Eda TeksözAslı Zengin20 Haziran 2015 (2015-06-20)5.23[53]
Tanımadıkları birinden aldıkları esrarengiz davetle bir adada bulunan büyük köşkte misafir edilen çiftlerimiz hayatlarının en büyük şokunu yaşarlar.
5151"Büyük Gün Geldi (Sezon finali)"Eda TeksözAslı Zengin27 Haziran 2015 (2015-06-27)5.60[54]
Ayaz ve Öykü'nün düğün günü gelip çatmıştır. Düğün arifesinde yine aksilikler onları peşini bırakmamıştır. Düğünleri ise hiç beklemedikleri bir şekilde olaylı geçince Öykü, evlendikten hemen sonra kaçmıştır.

2. sezon (2015)[değiştir | kaynağı değiştir]


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiTürkiye seyircisi
(milyon)
521"Aşk Geliyor"Eda TeksözAyşen Teker, Fikret Bekler, Kerim Ceylan & Tuna Görgün3 Ekim 2015 (2015-10-03)4.18[55]
Öykü, İtalya'dan geri döner ve Ayaz ile olan ilişkisini düzeltmeye çalışır.
532"Rakipsek Eğer"Eda TeksözAyşen Teker, Fikret Bekler, Kerim Ceylan & Tuna Görgün17 Ekim 2015 (2015-10-17)2.88[56]
Öykü'nün Atlantist'in sahibi olması üzerine herkes şaşırmıştır. Önem, Atlantist'i Öykü'den almaya kararlıdır.
543"İyi Bir Evcilik İçin"Eda TeksözAyşen Teker, Fikret Bekler, Kerim Ceylan & Tuna Görgün24 Ekim 2015 (2015-10-24)2.34[57]
İhaleyi Önem ve Ayaz'ın şirketi kazanınca Öykü, bunu Ayaz ile olan ilişkilerine yansıtır.
554"İki Anne Arasında"Eda TeksözAyşen Teker, Fikret Bekler, Kerim Ceylan & Tuna Görgün31 Ekim 2015 (2015-10-31)2.53[58]
Gazetede çıkan haber yüzünden çok önemli bir anlaşmasını kaybeden Öykü, bir de evde Önem ile uğraşmaktadır.
565"Benden Sakladığın"Eda TeksözAyşen Teker, Fikret Bekler, Kerim Ceylan & Tuna Görgün7 Kasım 2015 (2015-11-07)2.11[59]
Bülent'in Meral'e evlilik teklifi etmesi herkesin özellikle Ayaz'ın kafasını karıştırmıştır.
576"Olur Mu Olur"Eda TeksözAyşen Teker, Fikret Bekler, Kerim Ceylan & Tuna Görgün14 Kasım 2015 (2015-11-14)2.04[60]
Öykü, Ayaz'a evliliklerini gözden geçirmeleri gerektiğini söylerken bir yandan da Atlantist'i kurtarmaya çalışmaktadır.
587"Onsuz Hayat"Eda TeksözAyşen Teker, Fikret Bekler, Kerim Ceylan & Tuna Görgün21 Kasım 2015 (2015-11-21)2.45[61]
Ayaz ile yaşadığı son tartışmadan dolayı Öykü, mahalleye annesinin yanına geri döner ve her şeye sıfırdan başlama kararı alır.
598"En Güzel Veda (Final)"Eda TeksözAslı Zengin28 Kasım 2015 (2015-11-28)3.21[62]
Öykü, hamilelik testi yapar; ama sonucuna bakmaz. Ayaz ve Öykü, kimin daha iyi bir ebeveyn olacağı konusunda yarışmaya başlar.

Müzik[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk sezon devam ederken yayınlanan müziklerin toplandığı bir soundtrack albümü iTunes üzerinden 2 Aralık 2014 tarihinde yayınlanmıştır.[63] Albümde, Volkan Akmehmet ve İnanç Şanver'in bestelediği eserler bulunmaktadır, ayrıca dizinin oyuncu kadrosunda bulunan Özge Gürel ve Aras Aydın'ın seslendirdiği parçalar da albümde yer almaktadır.[64] Albüm, Türk müzik yapım şirketi Dokuz Sekiz Müzik tarafından yayınlanmıştır. Dizide yayınlanan 18 seçkin parça ise bu albümde yer almıştır.

İkinci sezonda dizinin yapım ekibi müzik konusunda Aydilge yerine Demet Akalın ile anlaşmıştır.[65] Demet Akalın, hem Kiraz Mevsimi jeneriğini hem de aynı parçanın slow versiyonunu seslendirmiştir. Bunun yanında sezonda beliren Ceren Çağatay'ın seslendirdiği "Sana Açacağım Kalbimi" parçası da sezona özel olarak yayınlanmıştır. Ama bu üç parça hiiçbir soundtrack albümünde yer almamıştır.

Kiraz Mevsimi dizisinin ikinci dizi müzikleri albümü ikinci sezon başlamadan önceki yaz iTunes üzerinden 26 Haziran 2015 tarihinde yayınlanmıştır.[66] Albümde, ilk sezon boyunca üretilmiş bütün dizi müzikleri bir arada toplanmıştır. Bu albüm, Volkan Akmehmet tarafından diziye özel olarak bestelenmiş enstrumental ve birkaç tane de vokal içeren müziklerden oluşmaktadır.

Kahramanımsın[değiştir | kaynağı değiştir]

Özge Gürel'in seslendirdiği Kahramanımsın şarkısı, sezonun "Aşk İtirafı" bölümünde belirmiştir. Bölümde Öykü (Özge Gürel), kendisini Ayaz'a affettirmek için serenat yapma kararı almıştır ve bu şarkıyı ona söylemiştir. Bu şarkı da aynı zamanda soundtrack albümünde yer almıştır.

Haberin Yok[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezonun "Affet Beni" bölümünde ünlü Türk müzisyeni Aydilge konuk oyuncu olarak belirmiştir ve şarkılarından birisini tekrar seslendirmiştir. Dizide Ayaz karakterini canlandıran Serkan Çayoğlu ile Aydilge birlikte Haberin Yok şarkısını düet olarak söylemişlerdir. Ama bu parça resmî olarak hiçbir müzik mağazasında satışa sunulmamıştır. Şu ana kadar yalnızca Kiraz Mevsimi'nin bu bölümünde görülmüştür.

Bir Bahar Akşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Yalın'ın seslendirdiği Bir Bahar Akşamı parçasını "Dileğim Sensin" bölümünde Öykü (Özge Gürel), sevgilisi Ayaz'ın doğum günü için tekrar seslendirmiştir. Ama bu parça da hiçbir Kiraz Mevsimi albümünde yer almamıştır. Yine de Süreç Film tarafından YouTube'da paylaşılmıştır.

Kiraz Mevsimi jeneriği[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezonda dizinin jenerik müziği olan Kiraz Mevsimi'ni Aydilge yerine Demet Akalın seslendirmiştir.[65] Aydilge ise, bu sezonda Kiralık Aşk dizisi için müzik seslendirmeye başlamıştır. Demet Akalın'ın seslendirdiği jenerik müziği Kiraz Mevsimi dizisinin hiçbir soundtrack albümünde yayınlanmamıştır.

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Cumhuriyet yazarı Mehmet Çoban, dizi hakkında "dizinin bizim topraklarla pek bir ilgisi olmadığı" söylemiştir. Aynı yazısının devamında ise "Esas kızın adı Öykü, ama dizinin hikâyesi yok. Kız-erkek ilişkileri işte. O onu seviyor, öteki diğerini. Herkes herkese âşık. Karmaşık bir ilişkiler yumağı" diye devam etmiş ve dizinin temelde bir konusu olmadığını belirtmiştir.[67] 2014 yılının sonlarına doğru ise Oya Doğan, bir yazısında Kiraz Mevsimi'nin "romantik komedi ihtiyacımızı karşıladığını" söylemiştir.[68]

Milat Gazetesi yazarı Mustafa Kılıç Ocak 2015 ayında yayınlanan, Ayaz'ın Öykü'yü annesinden istemeye gelmesini konu alan "Kız Evi" isimli bölümüne olumsuz bir eleştiri yapmıştır. Kız isteme sırasında, Mete eve kimseye görünmeden girip çıkmayı planlarken Ayaz, Mete'yi görür ve ona sarılır. Kamera o esnada iki açıdan ekrana görüntü vermektedir. Bir açıdan bakıldığında Ayaz'ın sırtında ceketi vardır, ama ikinci açıda yoktur. Kılıç'a göre bu sahne bir "skandal sahne"dir. Yazısının devamında ise yönetmenin bu hatayı "gör(e)memiş" olduğunu belirtmiş ve Kiraz Mevsimi ekibine "‘Nasıl olsa izleniyoruz' diyerek salmayın kendinizi" yorumunu yapmıştır.[69]

Haziran 2015'te, Posta yazarı "televizyon hastası" diye bilinen Mesut Yar dizi hakkında "dizide bir sezon boyunca izlediğimiz kötülerden" kimsenin kalmadığını ve "her biri bir şekilde affedildi" diye devam etmiştir. Aynı yazısının devamında da "Senaristlerin bu teşhis ve tedavi yöntemleri üzerinden hikâye çıkarma meselesine son günlerde hasta oluyorum... Bu hastalıkları nereden buluyorlar ve dizinin izleyicilerini topluca hasta etmeyi nasıl başarabiliyorlar?" yorumunu da eklemiştir.[70] Yar'ın bu eleştirisinden dizinin senaristlerinin kötü karakterleri nasıl iyi karakterlere dönüştürdükleri anlaşılıyor. Aynı ay Milat Gazetesi yazarı Şadan Kaba, son dönemlerde "gençlik dizilerinin revaçta" olduğunu söylemiştir. "Daha önceden de böyle dizilerin olduğunu" ama "Kiraz Mevsimi ile bu modanın yeni bir ivme kazandığını" belirtmiştir. Ayrıca bu tür dizilerin en önemli iki özelliğinin de iyi reyting yapmaları ve sektöre yeni oyuncular kazandırmaları olduğunu da eklemiştir. Ama yine de yazısının devamında dizi hakkında olumsuz bir eleştiri yapmıştır: "Oyuncuların sınırlı sayıdaki fanlarından başka bu dizileri önümüzdeki yıllarda kimse hatırlamayacak. Çünkü bu türden dizilerde hatırlanacak, konu edilecek ne bir hikâye ne de bir rol var gerçekten."[71] Her ne kadar bu yorum biraz genel olsa da yorumu yapma sebebi Kiraz Mevsimi'dir.

Vatan yazarı Oya Doğan, dizinin final bölümü hakkında oldukça olumlu eleştiriler yapmıştır. "Bugüne kadar izlediğim en şık vedalardan da biriydi" diyerek bölümün ismine ("En Güzel Veda") atıfta bulunduktan sonra, "Öykü ve Ayaz’ın anlatımıyla başlayan final bölümü bize 59 bölümdür anlatılan masalı özetledi. Aşkın her şeye karşı gelebileceği umuduyla da masalı bitirdiler. Kiraz Mevsimi başladığında yüzümüzü gülümsetmişti. Veda ederken de aynı o gülümseyişle gittiler. Aslında klişeler üzerine kurulu bir finaldi. Ama mesele klişeyi farklı anlatmaktı" açıklamasını yapmıştır. Yazısının devamında da dizinin bütün teknik ekibi hakkında "Herkesin emeğine sağlık! Biz ekranda öylesine finallere o kadar alıştık ki, uzun süre sonra üzerine düşünülmüş, seyirciye saygı gösteren, mutluluk vaadini yerine getiren bir final görmek beni çok mutlu etti" sözlerini söyleyerek onları da övmüştür.[72]

Dizinin iptal edilişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizi, eski reytinglere ulaşamadığı için 59. bölümü ile kanal yönetimi tarafından yayından kaldırılma kararı alınmıştır.[73] Dizinin ilk sezonundaki reyting ortalaması 5.9 iken ikinci sezonda 3.11'e düşüş yapmıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kiraz Mevsimi dizisinden 2.bölümden sonra ayrılmış bulunmaktayım.#KirazMevsimi ve @SurecFilm ile bağlantım kalmamıştır" (Tweet). @filizpakman. 9 Temmuz 2014. 20 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2016. 
  2. ^ "Kiraz Mevsimi yeni sezon ilk görüntüleri geldi". Milliyet. 17 Eylül 2015. 20 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2016. 
  3. ^ "Türk dizi tarihinde bir ilk". Habertürk. 22 Haziran 2016. 23 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2016. 
  4. ^ "4 Temmuz Reyting Sonuçları Açıklandı! (En İyi Reyting En Düşük Reyting Hangileri?)". Hürriyet. 6 Temmuz 2014. 22 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  5. ^ "TNS 11 Temmuz 2014 cuma Reyting Sonuçları". BuGazete. 12 Temmuz 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  6. ^ "TNS 18 Temmuz 2014 cuma Reyting Sonuçları". BuGazete. 19 Temmuz 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  7. ^ "TNS 25 Temmuz 2014 Cuma Reyting Sonuçları". BuGazete. 26 Temmuz 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  8. ^ "TNS 8 Ağustos 2014 Cuma Reyting Sonuçları". BuGazete. 9 Ağustos 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  9. ^ "TNS 15 Ağustos 2014 cuma Reyting Sonuçları". BuGazete. 16 Ağustos 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  10. ^ "TNS 22 Ağustos 2014 cuma Reyting Sonuçları". BuGazete. 23 Ağustos 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  11. ^ "TNS 29 Ağustos 2014 cumartesi Reyting". BuGazete. 30 Ağustos 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  12. ^ "TNS 5 Eylül 2014 cuma Reyting Sonuçları". BuGazete. 6 Eylül 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  13. ^ "TNS 13 Eylül 2014 cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 14 Eylül 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  14. ^ "TNS 20 Eylül 2014 cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 21 Eylül 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  15. ^ "TNS 27 Eylül 2014 cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 28 Eylül 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  16. ^ "4 Ekim Cumartesi reyting sonuçları". TVaktuel.com. 5 Ekim 2014. 22 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  17. ^ "TNS 11 Ekim 2014 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 12 Ekim 2014. 14 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  18. ^ "TNS 18 Ekim 2014 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 19 Ekim 2014. 23 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  19. ^ "TNS 25 Ekim 2014 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 26 Ekim 2014. 31 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  20. ^ "TNS 1 Kasım 2014 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 2 Kasım 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  21. ^ "TNS 8 Kasım 2014 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 9 Kasım 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  22. ^ "TNS 15 Kasım 2014 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 16 Kasım 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  23. ^ "TNS 22 Kasım 2014 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 23 Kasım 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  24. ^ "TNS 29 Kasım 2014 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 30 Kasım 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  25. ^ "TNS 6 Aralık 2014 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 7 Aralık 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  26. ^ "TNS 13 Aralık 2014 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 14 Aralık 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  27. ^ "TNS 20 Aralık 2014 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 21 Aralık 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  28. ^ "TNS 27 Aralık 2014 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 28 Aralık 2014. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  29. ^ "TNS 3 Ocak 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 4 Ocak 2015. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  30. ^ "TNS 10 Ocak 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 11 Ocak 2015. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  31. ^ "TNS 17 Ocak 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 18 Ocak 2015. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  32. ^ "TNS 24 Ocak 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 25 Ocak 2015. 11 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  33. ^ "TNS 31 Ocak 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 1 Şubat 2015. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  34. ^ "TNS 7 Şubat 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 8 Şubat 2015. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  35. ^ "TNS 14 Şubat 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 15 Şubat 2015. 9 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  36. ^ "TNS 21 Şubat 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 22 Şubat 2015. 11 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  37. ^ "TNS 28 Şubat 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 1 Mart 2015. 16 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  38. ^ "TNS 7 Mart 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 7 Mart 2015. 15 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  39. ^ "TNS 14 Mart Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 15 Mart 2015. 17 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  40. ^ "TNS 21 Mart 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 21 Mart 2015. 21 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  41. ^ "TNS 28 Mart 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 29 Mart 2015. 16 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  42. ^ "TNS 4 Nisan 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 5 Nisan 2015. 18 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  43. ^ "TNS 11 Nisan 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 12 Nisan 2015. 15 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  44. ^ "TNS 18 Nisan 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 19 Nisan 2015. 14 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  45. ^ "TNS 25 Nisan 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 26 Nisan 2015. 15 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  46. ^ "TNS 2 mayıs 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 3 Mayıs 2015. 15 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  47. ^ "TNS 9 mayıs 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 10 Mayıs 2015. 14 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  48. ^ "TNS 16 mayıs 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 17 Mayıs 2015. 21 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  49. ^ "TNS 23 mayıs 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 24 Mayıs 2015. 14 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  50. ^ "TNS 30 mayıs 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 31 Mayıs 2015. 15 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  51. ^ "TNS 6 Haziran 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 7 Haziran 2015. 16 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  52. ^ "TNS 13 Haziran 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 14 Haziran 2015. 14 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  53. ^ "TNS 20 Haziran 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 21 Haziran 2015. 19 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  54. ^ "TNS 27 Haziran 2015 Cumartesi Reyting Sonuçları". BuGazete. 28 Haziran 2015. 29 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  55. ^ "3 Ekim 2015 Cumartesi Reyting sonuçları". BuGazete. 4 Ekim 2015. 4 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  56. ^ "TNS 17 Ekim 2015 Cumartesi Reytingleri". BuGazete. 18 Ekim 2015. 19 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  57. ^ "Tns 24 Ekim Cumartesi reyting sonuçları açıklandı". BuGazete. 25 Ekim 2015. 29 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  58. ^ "Tns 31 Ekim 2015 Cumartesi reyting sonuçları açıklandı". BuGazete. 1 Kasım 2015. 4 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  59. ^ "Tns 7 Kasım 2015 Cumartesi reyting sonuçları". BuGazete. 8 Kasım 2015. 11 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  60. ^ "Tns 14 Kasım 2015 Cumartesi reyting sonuçları". BuGazete. 15 Kasım 2015. 18 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  61. ^ "Tns 21 Kasım 2015 Cumartesi reyting sonuçları". BuGazete. 22 Kasım 2015. 24 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  62. ^ "Tns 28 Kasım 2015 Cumartesi reyting sonuçları". BuGazete. 29 Kasım 2015. 30 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  63. ^ "Kiraz Mevsimi (Soundtrack)". iTunes. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  64. ^ "Kiraz Mevsimi'nin albümü çıktı!". Beyaz Gazete. 9 Aralık 2014. Erişim tarihi: 7 Eylül 2016. [ölü/kırık bağlantı]
  65. ^ a b "Kiraz Mevsimi hayranlarına müjde". Milliyet. 30 Ağustos 2015. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2016. 
  66. ^ "Kiraz Mevsimi (Orijinal Soundtrack 2)". iTunes. 10 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2016. 
  67. ^ Çoban, Mehmet (3 Ağustos 2014). "Kiraz Mevsimi Sevişme Vakti". Cumhuriyet. 2 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2016. 
  68. ^ Doğan, Oya (21 Aralık 2014). "Romantik komedi ihtiyacımızı Kiraz Mevsimi karşılıyor". Vatan. 21 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2016. 
  69. ^ Kılıç, Mustafa (4 Şubat 2015). "Kiraz Mevsimi'nde skandal sahne!". Milat Gazetesi. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2016. 
  70. ^ Yar, Mesut (12 Haziran 2015). "Her şeyi o ur yapmış!". Posta. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2016. 
  71. ^ Kaba, Şadan (26 Haziran 2015). "Gençlik dizileri neden revaçta!". Milat Gazetesi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2016. [ölü/kırık bağlantı]
  72. ^ Doğan, Oya (30 Kasım 2015). "Kiraz Mevsimi'nin kazandırdıkları..." Vatan. 10 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2016. 
  73. ^ "Kiraz Mevsimi'ne final kararı!". Hürriyet. 16 Kasım 2015. 26 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]