Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance
GeliştiriciSquare Enix
YayımcıSquare Enix
Yönetmen
YapımcıRie Nishi
Sanatçılar
Senaristler
Besteciler
  • Yoko Shimomura
  • Takeharu Ishimoto
  • Tsuyoshi Sekito
SeriKingdom Hearts
PlatformNintendo 3DS
Çıkış
  • JP: 29 Mart 2012
  • AVR: 20 Temmuz 2012
  • AU: 26 Temmuz 2012
  • KA: 31 Temmuz 2012
TürAksiyon-rol yapma
ModlarTek oyuncu, çok oyunculu

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance (Japoncaキングダム ハーツ ドリーム ドロップ ディスタンス, romanizeKingudamu Hātsu Dorīmu Doroppu Disutansu), Square Enix tarafından geliştirilen 2012 yapımı bir aksiyon-rol yapma video oyunudur. Oyun, Kingdom Hearts serisinin yedinci oyunu olup Square Enix ve Disney Interactive Studios ortaklığında geliştirilmiştir. Mart 2012 tarihinde Japonya ve aynı yılın Temmuz ayında diğer ülkelerde Nintendo 3DS için piyasaya sürüldü. Oyunun yüksek çözünürlükte yeniden düzenlenmiş sürümü olan Kingdom Hearts Dream Drop Distance HD, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows ve Nintendo Switch için Kingdom Hearts HD 2.8 Remix koleksiyonunun bir parçası olarak küresel olarak yayınlandı.

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance, Kingdom Hearts Re:coded oyunundaki olaylardan sonra geçmektedir ve Master Xehanort'un dönüşüne hazırlanırken paralel dünyaları korumak zorunda oldukları Sora ve Riku'nun Mark of Mastery sınavına odaklanmaktadır. Oyuncu, iki oynanabilir karakteri tek bir senaryoda kontrol etmenin yanı sıra, Dream Eaters olarak bilinen ve dövüşlerde yardımcı olabilecek yaratıkları da toplayabilmektedir.

Oyun, Square Enix çalışanları tarafından Nintendo 3DS'nin kalitesinden etkilendikten sonra geliştirilmeye karar verildi.[1] Konsolun işlevlerinden yararlanarak, daha önce Kingdom Hearts Birth by Sleep oyununda görülen sistemi temel alan serideki aksiyon öğelerini artırdılar. Ek olarak, hem oynanış hem de olay örgüsü, serinin Kingdom Hearts III adlı sonraki oyunun nasıl olacağına dair bir fikir vermeyi amaçladı.

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance, Japonya'da ve ABD'de iyi karşılandı ve ilk çıkışlarında sırasıyla 250.000 ve 180.000'in üzerinde satış yaptı. Eleştirmenler, genel olarak oyun ve grafikleri överken, konusunun çeşitli yönlerini eleştirdi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kingdom Builder". Nintendo Power, 276. Nintendo of America. Mart 2012. ss. 40-41. ISSN 1041-9551. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]