Killing an Arab

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Killing An Arab sayfasından yönlendirildi)
"Killing an Arab"
The Cure single
Yayımlanma21 Aralık 1978 (1978-12-21)
Format7"
Kaydedilme20 Eylül 1978
TarzPost-punk, new wave
Süre2:21
ŞirketSmall Wonder (1978)
SMALL11

Fiction Records (1979)
FICS001
YazarThe Cure (Robert Smith, Michael Dempsey, Lol Tolhurst)
YapımcıChris Parry
The Cure single kronolojisi
"Killing an Arab"
(1978)
"Boys Don't Cry"
(1979)

"Killing an Arab", The Cure'un yayınladığı ilk single. Parça İngiltere'de çıkardıkları Three Imaginary Boys (1979) albümleriyle aynı zamanlarda yayınlandığı halde bu albümde yer almadı. Ancak parça bir sene sonra Amerika'da çıkaracakları Boys Don't Cry (1980) albümünde yayınlandı.

Bestecisi Robert Smith parçayı Albert Camus'nün Yabancı (L'etranger) kitabının kısa ve şiirsel anlatımı olarak yorumlar. Camus'nün kitabının ana karakteri olan Meursault, kumsalda oturup denizi seyreden bir Arap'la karşılaşır ve Arap'ın elinde tuttuğu bıçak güneş ışınlarını Mersault'un gözlerine yansıtır. Sıcaktan ve gözlerinin kamaşmasından rahatsız olan Meursault, bir anda düşünmeden ateş eder ve sahilde duran Arap'ı vurur.

Yayınlandığında Killing an Arab sansasyon yaratır ve ırkçılığı tetikliyor düşüncesiyle toplatılır ancak kapağına yapıştırılan ırkçılığı reddeden bir stickerla tekrar piyasaya sunulur. Irkçılığın Avrupa'da yükselmesinden dolayı, 2005'te katıldıkları bazı Avrupa ülkelerindeki festivallerde grup şarkı sözünü Killing an Arab yerine Kissing an Arab olarak değiştirir.