Kişi başına nominal GSYİH değerlerine göre ülkeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
2018 yılı Kişi başına nominal GSYİH değerlerine göre ülkeler [not 1]
  >$60.000
  $50.000–$60,000
  $40.000–$50,000
  $30.000–$40,000
  $20.000–$30.000
  $10.000–$20.000
  $5.000–$10.000
  $2.500–$5.000
  $1.000–$2.500
  <$1.000

Bu sayfada dünyadaki ülkeleri, kişi başına düşen gayri safi yurt içi hasılalarına göre nominal değerlerde sıralanmaktadır. Bu değerler, bir ülkenin belirli bir yılda ürettiği tüm mal ve hizmetlerin değeri olup, piyasadaki döviz kurlarıyla Amerikan dolarına çevrilerek aynı yıl için ortalama nüfusa bölünerek elde edilir.

Burada gösterilen değerlerde farklı ülkelerdeki yaşam maliyeti farklılıkları dikkate alınmamaktadır ve ülke para biriminin döviz kurlarındaki dalgalanmalara bağlı olarak bir yıldan diğerine büyük farklılıklar gösterebilmektedir. Hatta çoğu zaman nüfusun yaşam standartlarına az ya da hiç farkı bulunmasa da, bu tür dalgalanmalar bir ülkenin sıralamasını yıldan yıla değiştirmektedir.

Kişi başına düşen GSYİH genellikle bir ülkenin yaşam standardının bir göstergesi olarak kabul edilir fakat bu durum tam olarak GSYİH'nın kişisel gelir ölçüsü olamayacağı anlamına da gelir.[1][2] Bu nedenden dolayı burada gösterilen değerler dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

Farklı ülkelerdeki yaşam maliyetlerindeki farklılıkların ayarlanması için millî gelir karşılaştırmaları da sıklıkla satın alma gücü paritesine (SAGP) dayanarak yapılmaktadır. (Bkz. Kişi başına satın alma gücü paritelerine göre ülkeler listesi) SAGP hesaplamada önemli ölçüde döviz kuru sorununu ortadan kaldırsa da ülkenin uluslararası ticaretteki ekonomik çıktısının değerini yansıtmaz ve aynı zamanda kişi başına düşen GSYİH'dan daha fazla tahmin gerektirmektedir.

Egemen olmayan ülkeler ve sınırlı şekilde uluslararası tanınan devletler (örn. Kosova, Filistin, Tayvan gibi) kaynaklarda görüldüğü takdirde listeye dâhil edilmiştir. Bu nedenle söz konusu devletlerin ekonomilerine yönelik tüm bilgiler bu çizelgede yer almamaktadır ancak karşılaştırma maksadıyla GSYİH'sına göre sırayla listelenmiştir. Ayrıca bu egemen olmayan devletler italik olarak yazılmıştır.

Aşağıdaki listede İrlanda'ya ait GSYİH verilerinin ülkedeki yabancı çok uluslu şirketlerin vergi planlama faaliyetleri nedeniyle değişiklik gösterdiğini unutmayınız. 2015 yılı İrlanda GSYİH'sı, İrlanda millî gelirinin %150'sinin üzerindedir. Bunu ele almak için, 2017 yılında İrlanda Merkez Bankası, değiştirilmiş gayri safi millî gelir modelini yaratmış ve OECD ile IMF bunu İrlanda için kabul etmiştir. Bu nedenle 2015 yılı İrlanda GSYİH'sı, İrlanda millî gelirinin %143'üdür.

Tüm veriler mevcut Amerikan doları cinsindendir.

Kişi başına nominal GSYİH değerlerine göre ülkeler listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

IMF (2020 tahminleri)[3] Dünya Bankası (2019)[4] Birleşmiş Milletler (2019)[5]
Sıra Ülke/Bölge ABD$
1  Lüksemburg 109,602
2   İsviçre 81,867
3  İrlanda 79,669
4  Norveç 67,989
5  ABD 63,051
6  Singapur 58,484
7  Danimarka 58,439
8  İzlanda 57,189
9  Katar 52,751
10  Avustralya 51,885
11  Hollanda 51,290
12  İsveç 50,339
13  Avusturya 48,634
14  Finlandiya 48,461
15  Almanya 45,466
 Hong Kong 45,176
16  Belçika 43,814
17  Kanada 42,080
18  San Marino 41,683
20  İsrail 41,560
21  Fransa 39,257
22  Birleşik Krallık 39,229
23  Japonya 39,048
 Makao 38,769
24  Yeni Zelanda 38,675
25  Birleşik Arap Emirlikleri 31,948
26  İtalya 30,657
27  Güney Kore 30,644
 Porto Riko 30,113
28  Bahamalar 30,027
29  Malta 28,469
 Tayvan 26,910
30  İspanya 26,832
31  Kıbrıs Cumhuriyeti 26,240
32  Slovenya 25,039
33  Brunei 23,117
34  Estonya 22,986
35  Bahreyn 22,878
36  Çekya 22,627
37  Kuveyt 22,252
38  Portekiz 21,608
 Aruba 20,310
39  Litvanya 19,883
40  Suudi Arabistan 19,587
41  Slovakya 18,669
42  Yunanistan 18,168
43  Letonya 17,230
44  Trinidad ve Tobago 16,197
45  Barbados 16,082
46  Macaristan 15,373
47  Uruguay 15,332
47  Polonya 15,304
48  Saint Kitts ve Nevis 15,246
49  Umman 14,423
50  Palau 14,233
51  Antigua ve Barbuda 14,159
52  Panama 14,090
53  Hırvatistan 14,033
54  Romanya 12,813
55  Şili 12,612
56  Maldivler 12,464
57  Seyşeller 12,323
58  Kosta Rika 11,629
59  Çin 10,839
60  Malezya 10,192
61  Rusya 9,972
62  Bulgaristan 9,826
63  Grenada 9,824
64  Saint Lucia 9,780
65  Mauritius 8,951
66  Nauru 8,867
67  Kazakistan 8,782
68  Sırbistan 8,506
69  Arjantin 8,433
70  Guyana 8,073
71  Meksika 8,069
72  Karadağ 7,933
73  Türkiye 7,715
74  Dominika 7,709
75  Türkmenistan 7,507
76  Dominik Cumhuriyeti 7,445
77  Tayland 7,295
78  İran 7,257
79  Gabon 7,185
80  Ekvator Ginesi 7,131
81  Saint Vincent ve Grenadinler 7,033
82  Botsvana 6,558
83  Brezilya 6,450
84  Belarus 6,134
85  Kuzey Makedonya 6,019
86  Peru 5,845
87  Bosna-Hersek 5,762
88  Ekvador 5,316
89  Jamaika 5,221
90  Kolombiya 5,207
91  Tonga 5,023
92  Paraguay 4,909
93  Arnavutluk 4,898
94  Güney Afrika 4,736
95  Azerbaycan 4,721
96  Irak 4,438
97  Gürcistan 4,405
98  Fiji 4,371
99  Ermenistan 4,315
100  Moldova 4,268
101  Guatemala 4,240
102  Surinam 4,199
103  Ürdün 4,174
 Kosova 4,141
104  Tuvalu 4,091
105  Samoa 4,084
106  Marshall Adaları 4,071
107  Namibya 4,052
108  Endonezya 4,038
109  Moğolistan 3,990
110  Mikronezya Federal Devletleri 3,855
111  El Salvador 3,821
112  Belize 3,734
113  Sri Lanka 3,698
114  Mısır 3,561
115  Vietnam 3,498
116  Bhutan 3,431
117  Ukrayna 3,425
118  Esvatini 3,415
119  Filipinler 3,373
120  Yeşil Burun Adaları 3,358
121  Cezayir 3,331
122  Bolivya 3,322
123  Tunus 3,295
124  Libya 3,282
125  Fas 3,121
126  Cibuti 3,074
127  Vanuatu 2,879
128  Lübnan 2,745
129  Papua Yeni Gine 2,652
130  Laos 2,567
131  Honduras 2,412
132  Solomon Adaları 2,367
133  Fildişi Sahili 2,281
134  Gana 2,188
135  Nijerya 2,149
136  Kongo Cumhuriyeti 2,128
138  Kenya 2,075
139  Angola 2,021
140  São Tomé ve Príncipe 1,912
141  Bangladeş 1,888
142  Hindistan 1,877
143  Nikaragua 1,832
144  Moritanya 1,791
145  Özbekistan 1,763
146  Venezuela 1,739
147  Kiribati 1,638
148  Kamboçya 1,572
149  Kamerun 1,493
150  Doğu Timor 1,456
151  Senegal 1,455
152  Komorlar 1,337
153  Myanmar 1,333
154  Pakistan 1,285
155  Benin 1,259
156  Kırgızistan 1,148
157    Nepal 1,116
158  Tanzanya 1,106
159  Gine 1,019
160  Zambiya 1,001
161  Etiyopya 974
162  Lesotho 924
163  Zimbabve 922
164  Uganda 915
165  Mali 899
166  Tacikistan 834
167  Ruanda 823
168  Burkina Faso 769
169  Gine-Bissau 767
170  Gambiya 746
171  Sudan 735
172  Haiti 732
173  Togo 690
174  Liberya 654
175  Yemen 645
176  Çad 640
177  Eritre 585
178  Nijer 536
179  Sierra Leone 518
180  Madagaskar 515
181  Afganistan 499
182  Orta Afrika Cumhuriyeti 480
183  Kongo DC 457
184  Mozambik 455
185  Malavi 399
186  Güney Sudan 303
187  Burundi 264
 Somali N/A
 Suriye N/A
Sıra Ülke/Bölge ABD$
1  Monako (2018) 185,741
2  Lihtenştayn (2017) 173,356
3  Lüksemburg 114,705
 Makao 84,096
4   İsviçre 81,994
5  İrlanda 78,661
6  Norveç 75,420
7  İzlanda 66,945
8  ABD 65,281
9  Singapur 65,233
10  Katar 64,782
11  Danimarka 59,822
12  Avustralya 54,907
13  Hollanda 52,448
14  İsveç 51,610
15  Avusturya 50,277
 Hong Kong 48,756
16  Finlandiya 48,686
17  San Marino (2018) 48,481
18  Almanya 46,259
19  Kanada 46,195
20  Belçika 46,117
21  İsrail 43,641
22  Birleşik Arap Emirlikleri 43,103
23  Birleşik Krallık 42,300
24  Yeni Zelanda 42,084
25  Andorra 40,886
26  Fransa 40,494
27  Japonya 40,247
 Avrupa Birliği 34,843
28  İtalya 33,190
29  Bahamalar 32,934
 Porto Riko 32,874
30  Kuveyt 32,032
31  Güney Kore 31,762
32  Brunei 31,087
33  İspanya 29,614
34  Malta 29,416
35  Kıbrıs Cumhuriyeti 27,858
36  Slovenya 25,739
37  Estonya 23,660
38  Bahreyn 23,504
39  Çekya 23,495
40  Portekiz 23,145
41  Suudi Arabistan 23,140
42  Saint Kitts ve Nevis 19,897
43  Yunanistan 19,583
44  Litvanya 19,456
45  Slovakya 19,329
46  Barbados 18,148
47  Letonya 17,836
48  Antigua ve Barbuda 17,790
49  Seyşeller 17,402
50  Trinidad ve Tobago 17,277
51  Macaristan 16,476
52  Uruguay 16,190
53  Venezuela (2014) 16,055
54  Palau 15,859
55  Panama 15,731
56  Polonya 15,595
57  Umman 15,474
58  Şili 14,897
59  Hırvatistan 14,853
60  Romanya 12,920
61  Kosta Rika 12,238
62  Saint Lucia 11,611
63  Rusya 11,585
World 11,429
64  Malezya 11,415
65  Mauritius 11,204
66  Grenada 10,966
67  Maldivler 10,791
68  Çin 10,262
69  Arjantin 10,006
70  Meksika 9,863
71  Bulgaristan 9,738
72  Kazakistan 9,731
73  Nauru 9,397
74  Türkiye 9,043
75  Karadağ 8,832
76  Küba (2018) 8,822
77  Brezilya 8,717
78  Dominika 8,300
79  Dominik Cumhuriyeti 8,282
80  Ekvator Ginesi 8,132
81  Botsvana 7,961
82  Tayland 7,808
83  Lübnan 7,784
84  Libya 7,684
85  Gabon 7,667
86  Saint Vincent ve Grenadinler 7,464
87  Sırbistan 7,402
88  Peru 6,978
89  Türkmenistan 6,967
90  Surinam 6,855
91  Belarus 6,663
92  Kolombiya 6,432
93  Fiji 6,220
94  Ekvador 6,184
95  Kuzey Makedonya 6,093
96  Bosna-Hersek 6,073
97  Irak 5,855
98  İran 5,701
99  Jamaika 5,582
100  Güney Afrika 5,520
101  Guyana 5,468
102  Paraguay 5,415
103  Arnavutluk 5,353
104  Namibya 4,958
105  Belize 4,815
106  Azerbaycan 4,794
107  Gürcistan 4,769
108  Ermenistan 4,623
109  Guatemala 4,620
110  Moldova 4,499
 Kosova 4,418
111  Tonga (2018) 4,364
112  Ürdün 4,330
113  Samoa 4,316
114  Moğolistan 4,295
115  El Salvador 4,187
116  Endonezya 4,136
117  Tuvalu 4,059
118  Cezayir 3,948
119  Sri Lanka 3,853
120  Esvatini 3,837
121  Marshall Adaları (2008) 3,788
122  Ukrayna 3,659
123  Yeşil Burun Adaları 3,604
124  Mikronezya Federal Devletleri (2018) 3,568
125  Bolivya 3,552
126  Filipinler 3,485
127  Cibuti 3,409
128  Tunus 3,318
129  Bhutan (2008) 3,243
130  Fas 3,204
 Filistin (2008) 3,199
131  Vanuatu 3,058
132  Mısır 3,020
133  Angola 2,974
134  Papua Yeni Gine 2,845
135  Vietnam 2,715
136  Honduras 2,575
137  Laos 2,535
138  Fildişi Sahili 2,286
139  Nijerya 2,230
140  Gana 2,202
141  Solomon Adaları 2,128
142  Hindistan 2,104
143  Suriye (2007) 2,033
144  Kongo Cumhuriyeti 2,011
145  São Tomé ve Príncipe 1,995
146  Nikaragua 1,913
147  Bangladeş 1,909
148  Kenya 1,817
149  Özbekistan 1,725
150  Moritanya 1,678
151  Kiribati 1,655
152  Kamboçya 1,643
153  Kamerun 1,498
154  Zimbabve 1,464
155  Senegal 1,447
156  Myanmar 1,408
157  Komorlar 1,394
158  Pakistan 1,349
159  Kırgızistan 1,309
160  Doğu Timor 1,294
161  Zambiya 1,291
162  Benin 1,219
163  Lesotho 1,158
164  Tanzanya 1,122
165    Nepal 1,071
166  Gine 1,064
167  Yemen 968
168  Mali 891
169  Tacikistan 871
170  Etiyopya 858
171  Ruanda 802
172  Uganda 777
173  Burkina Faso 775
174  Haiti 755
175  Gambiya 751
176  Çad 710
177  Gine-Bissau 698
178  Togo 676
179  Liberya 622
180  Nijer 555
181  Kongo DC 545
182  Madagaskar 522
183  Sierra Leone 505
184  Afganistan 502
185  Mozambik 492
186  Orta Afrika Cumhuriyeti 468
187  Sudan 442
188  Malavi 412
189  Burundi 261
Sıra Ülke/Bölge ABD$
1  Monako 190,532
2  Lihtenştayn 179,258
3  Lüksemburg 115,481
 Bermuda 117,768
 Cayman Adaları 92,692
4   İsviçre 85,135
 Makao 84,097
5  İrlanda 81,637
6  Norveç 74,986
7  İzlanda 71,345
8  ABD 65,134
9  Katar 64,782
10  Singapur 64,103
11  Danimarka 60,657
12  Avustralya 54,763
 Grönland 53,353
13  Hollanda 53,053
14  İsveç 52,896
15  Avusturya 49,701
 Hong Kong 49,180
16  Finlandiya 48,678
 Britanya Virjin Adaları 48,511
17  San Marino 47,313
18  Kanada 46,550
19  İsrail 46,376
20  Almanya 46,232
21  Belçika 46,198
22  Yeni Zelanda 43,264
23  Birleşik Arap Emirlikleri 43,103
24  Birleşik Krallık 41,855
25  Andorra 40,887
26  Fransa 40,319
27  Japonya 40,063
 Porto Riko 35,791
 Yeni Kaledonya 34,942
28  Bahamalar 34,864
29  Malta 33,752
30  İtalya 33,090
31  Güney Kore 32,143
32  Kuveyt 31,999
 Turks ve Caicos Adaları 31,353
33  Brunei 31,086
 Aruba 30,975
34  İspanya 29,816
 Avrupa Birliği 28,896
35  Kıbrıs Cumhuriyeti 28,285
Amerikalar 28,239
36  Slovenya 26,062
 Anguilla 25,529
37  Estonya 23,740
38  Bahreyn 23,504
39  Çekya 23,452
40  Portekiz 23,350
41  Suudi Arabistan 23,140
 Cook Adaları 21,603
 Fransız Polinezyası 21,567
42  Saint Kitts ve Nevis 19,896
43  Litvanya 19,795
44  Yunanistan 19,604
45  Slovakya 19,256
 Curaçao 18,980
46  Barbados 18,149
47  Letonya 17,885
48  Seyşeller 17,382
49  Antigua ve Barbuda 17,113
50  Macaristan 16,879
51  Trinidad ve Tobago 16,637
52  Uruguay 16,190
53  Panama 15,728
54  Polonya 15,727
55  Palau 15,572
56  Umman 15,343
57  Şili 14,896
58  Hırvatistan 14,627
 Montserrat 13,487
59  Romanya 12,914
60  Kosta Rika 12,238
61  Nauru 12,351
62  Saint Lucia 11,611
63  Rusya 11,606
64  Malezya 11,414
Dünya 11,339
65  Mauritius 11,169
66  Grenada 10,818
67  Maldivler 10,626
68  Arjantin 10,041
69  Çin 10,004
70  Meksika 9,849
71  Kazakistan 9,793
72  Bulgaristan 9,703
73  Küba 9,296
74  Türkiye 9,127
75  Karadağ 8,825
76  Brezilya 8,755
Orta Amerika 8,606
Şablon:Ülke veri Güney Amerika 8,238
77  Dominik Cumhuriyeti 8,282
78  Ekvator Ginesi 8,130
79  Türkmenistan 8,124
80  Dominika 8,111
81  Botsvana 7,961
82  Tayland 7,785
83  Lübnan 7,784
84  Gabon 7,773
85  Saint Vincent ve Grenadinler 7,464
86  Sırbistan 7,359
87  İran 7,282
88  Peru 6,978
89  Belarus 6,674
90  Guyana 6,610
91  Kolombiya 6,432
92  Surinam 6,360
93  Fiji 6,185
94  Ekvador 6,184
95  Bosna-Hersek 6,109
96  Kuzey Makedonya 6,093
97  Güney Afrika 6,001
98  Irak 5,730
99  Paraguay 5,406
100  Jamaika 5,369
101  Arnavutluk 5,303
102  Namibya 4,957
103  Belize 4,884
104  Tonga 4,865
105  Libya 4,810
106  Azerbaycan 4,782
107  Venezuela 4,733
108  Ermenistan 4,623
 Kosova 4,473
109  Gürcistan 4,439
110  Ürdün 4,405
111  Guatemala 4,363
112  Moğolistan 4,295
113  Samoa 4,285
114  El Salvador 4,187
115  Endonezya 4,136
116  Marshall Adaları 4,038
117  Tuvalu 4,036
118  Esvatini 4,002
119  Cezayir 3,976
120  Sri Lanka 3,940
121  Mikronezya Federal Devletleri 3,640
122  Yeşil Burun Adaları 3,604
123  Bolivya 3,552
124  Ukrayna 3,496
 Filistin 3,424
125  Bhutan 3,361
126  Filipinler 3,324
127  Tunus 3,318
128  Fas 3,282
129  Cibuti 3,252
130  Mısır 3,161
131  Vanuatu 3,023
132  Moldova 2,957
133  Papua Yeni Gine 2,845
134  Vietnam 2,715
135  Angola 2,671
136  Laos 2,625
137  Honduras 2,575
138  Nijerya 2,361
139  Kongo Cumhuriyeti 2,304
140  Fildişi Sahili 2,276
ASEAN Güneydoğu Asya 2,187
141  Gana 2,203
142  Hindistan 2,116
143  São Tomé ve Príncipe 1,961
144  Solomon Adaları 1,945
145  Nikaragua 1,913
Afrika 1,884
146  Bangladeş 1,846
147  Kenya 1,817
148  Özbekistan 1,756
149  Moritanya 1,678
150  Kiribati 1,657
151  Kamboçya 1,644
152  Doğu Timor 1,561
153  Kamerun 1,534
154  Zimbabve 1,464
155  Senegal 1,452
156  Myanmar 1,421
157  Komorlar 1,370
158  Kırgızistan 1,318
159  Zambiya 1,292
160  Benin 1,220
161  Suriye 1,194
162  Pakistan 1,187
163  Lesotho 1,158
164  Tanzanya 1,084
165    Nepal 1,074
166  Gine 967
167  Togo 899
168  Tacikistan 894
169  Mali 887
170  Yemen 855
171  Etiyopya 828
172  Ruanda 820
173  Sudan 815
174  Burkina Faso 787
175  Gambiya 776
176  Uganda 737
177  Haiti 715
178  Çad 707
179  Gine-Bissau 688
180  Kuzey Kore 640
181  Eritre 567
182  Nijer 555
183  Kongo DC 545
184  Sierra Leone 528
185  Madagaskar 523
186  Liberya 523
187  Mozambik 504
188  Afganistan 470
189  Orta Afrika Cumhuriyeti 468
190  Güney Sudan 448
191  Malavi 435
192  Burundi 260
193  Somali 105

Diğer ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki iki ülke listede yer almamaktadır:

  • Galler - 2017 yılında Galler'de kişi başına düşen GSYİH (düşük-nominal) IMF verilerine göre 34. sırada yer alıyordu ve $24.163'dı.[6]
  • İskoçya - 2018 yılında İskoçya'da kişi başına düşen GSYİH $43,740 olmuştu [7] yalnızca Fransa'nın bir üstünde 19. sırada bulunuyordu.

Vergi cennetlerinde saptırılmış kişi başına düşen GSYİH[değiştir | kaynağı değiştir]

Vergi cenneti olarak adlandırılan ülkelerde kişi başına düşen GSYİH'nın çoğu, ekonomik verileri yapay şekilde kurumsal muhasebe kayıtları ile vergiye dayalı olarak şişirilmiş şekilde gösterilmektedir.

« Şaşırtıcı bir şekilde 12 trilyon dolar (dünyadaki tüm doğrudan yabancı yatırım pozisyonlarının neredeyse yüzde 40'ı) tamamen yapaydır: gerçek bir faaliyet göstermeyen boş kabuk şirketlerden geçen finansal yatırımlardan oluşmaktadır. Boş kurumsal kabuk şirketlerinin bu yatırımları, çoğu zaman vergi cenneti olan ülkelerden geçirilmektedir. Sekiz ana geçiş ekonomisi (Hollanda, Lüksemburg, Hong Kong Özel İdari Bölgesi, İngiliz Virgin Adaları, Bermuda, Cayman Adaları, İrlanda ve Singapur) genellikle özel amaçlı işletmelere yapılan yatırımların yüzde 85'inden fazlasına ev sahipliği yapmakta olup, sistemleri tamamen vergi nedeniyle kurumuştur.  »

Bu konuyla ilgili daha ayrıntılı bir tartışma kişi başına satın alma gücü paritelerine göre ülkeler listesi makalesinde yer almaktadır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Veriler IMF verilerine göredir. Eğer bir ülke için IMF verisi bulunmuyorsa, Dünya Bankası'dan gelen veriler kullanılmıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ O'Sullivan, Arthur 
  2. ^ French President seeks alternatives to GDP 10 Kasım 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., The Guardian 14-09-2009.
    "European Parliament, Policy Department Economic and Scientific Policy: Beyond GDP Study" (PDF). 30 Ekim 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2019.  (1.47 MB)
  3. ^ "World Economic Outlook Database, October 2020". World Economic Outlook. International Monetary Fund. Ekim 2020. Erişim tarihi: 13 Ekim 2020. 
  4. ^ Data refer mostly to the year 2018.[1] Selecting all countries, GDP per capita (current US$), World Bank. Accessed on 1st of July 2020.
  5. ^ [2], (Select all countries, "GDP, Per Capita GDP - US Dollars", and 2019 to generate table), United Nations Statistics Division. Accessed on 1 December 2020.
  6. ^ ons.gov.uk; 25 Ekim 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. erişim 25 Ekim 2019.
  7. ^ www2.gov.scot; 25 Ekim 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. erişim 25 Ekim 2019.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]