Kişi başına GSYİH (SGP) göre ülkeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Ülkelerin kişi başına GSYİH'ya (nominal) haritası. Kaynak: IMF (2005)
2008 kişi başına düşen GSYİH ülke haritası. (IMF tahminleri, Nisan 2008)

Bu madde dünya ülkelerinin, kişi başına Gayrisafi yurt içi hasılalarına (GSYİH) göre sıralanmış bir listesidir. Bu listedeki GSYİH dolar tahminleri hükümetlerin resmi kambiyo kurları esas alınarak hesaplanmıştır.

Aşağıdaki tablo, Uluslararası para fonunun 180 üyesinin 2007 yılı verilerini içerir. Veriler Amerikan doları cinsindendir.

Sıra Ülke Kişi başına
GSYİH
1 Lüksemburg 98,130
2 Norveç 85,268
3 İzlanda 78,472
4 İsviçre 65,524
5 İrlanda 59,351
6 Danimarka 57,000
7 Katar 52,519
8 Amerika Birleşik Devletleri 48,101
9 İsveç 46,658
10 Hollanda 44,333
11 Avusturya 43,528
12 Finlandiya 42,014
13 İngiltere 40,599
14 Japonya 39,787
15 Belçika 38,750
16 Kanada 38,064
17 Avustralya 37,714
17 Brezilya 37,714
18 Almanya 36,922
19 Fransa 36,734
20 İtalya 35,450
21 Birleşik Arap Emirlikleri 34,582
22 İspanya 32,226
23 Singapur 30,835
24 Yeni Zelanda 29,441
25 Kuveyt 29,020
26 Hong Kong 28,444
27 Polonya 26,875
28 Kıbrıs 25,214
29 Yunanistan 25,082
30 Bahamalar 23,526
31 İsrail 22,266
32 Brunei 21,632
33 Portekiz 20,439
34 Hollanda Antilleri 20,270
35 Slovenya 19,066
36 Güney Kore 18,422
37 Bahreyn 18,153
38 Tayvan 17,120
39 Malta 16,737
40 Suudi Arabistan 16,316
41 Umman 15,495
42 Trinidad ve Tobago 15,329
43 Çek Cumhuriyeti 15,106
44 Barbados 14,478
45 Macaristan 13,217
46 Saint Kitts ve Nevis 12,897
47 Estonya 10,727
48 Türkiye 10,062
49 Antigua ve Barbuda 9,722
50 Slovakya 9,647
51 Seyşeller 9,373
52 Hırvatistan 9,345
53 Litvanya 8,511
54 Meksika 8,298
55 Letonya 8,193
56 Şili 8,040
57 Libya 7,699
58 Gabon 7,538
59 Lübnan 7,033
60 Ekvator Ginesi 6,934
61 Botsvana 6,829
62 Rusya 6,369
63 Güney Afrika 6,100
64 Mauritius 5,058
65 Malezya 5,040
66 Venezuela 5,026
67 Arjantin 4,802
68 Panama 4,722
69 Uruguay 4,656
70 Saint Lucia 4,624
71 Kosta Rika 4,573
72 Romanya 4,539
73 Grenada 4,512
74 Nauru 4,316
75 Belize 3,986
76 Saint Vincent ve Grenadines 3,955
77 Dominik 3,944
78 Kazakistan 3,717
79 Jamaika 3,583
80 Türkmenistan 3,516
81 Bulgaristan 3,459
82 Fiji 3,349
83 Dominik Cumhuriyeti 3,235
84 Sırbistan ve Karadağ 3,139
85 Cezayir 3,086
86 Beyaz Rusya 3,031
87 Tunus 2,978
88 Namibya 2,870
89 İran 2,825
90 Peru 2,812
91 Kolombiya 2,742
92 Surinam 2,637
93 Tayland 2,577
94 Ekvator 2,502
95 El Salvador 2,453
96 Maldivler 2,441
97 Makedonya Cumhuriyeti 2,431
98 Bosna-Hersek 2,405
99 Arnavutluk 2,348
100 Swaziland 2,323
101 Ürdün 2,219
102 Tonga 2,142
103 Yeşil Burun Adaları 2,087
104 Guatemala 1,995
105 Angola 1,873
106 Samoa 1,832
107 Irak 1,7831
108 Kongo Cumhuriyeti 1,751
109 Ukrayna 1,727
110 Fas 1,725
111 Çin 1,703
112 Vanuatu 1,530
113 Azerbaycan 1,493
114 Gürcistan 1,493
115 Suriye 1,418
116 Mısır 1,316
117 Endonezya 1,259
118 Sri Lanka 1,199
119 Paraguay 1,165
120 Filipinler 1,159
121 Honduras 1,145
122 Ermenistan 1,137
123 Butan 1,059
124 Bolivya 1,058
125 Guyana 1,034
126 Kamerun 952
127 Djibouti 885
128 Nikaragua 867
129 Fildişi Sahili 850
130 Moldova 825
131 Sudan 783
132 Pakistan 769
133 Moğolistan 736
134 Senegal 715
135 Hindistan 714
136 Nijerya 678
137 Kiribati 672
138 Papua Yeni Gine 666
139 Moritanya 650
140 Comoros 613
141 Vietnam 612
142 Zambiya 609
143 Çad 601
144 Solomon Adaları 598
145 Benin 595
146 Yemen 586
147 Kenya 574
148 Lesotho 537
149 Gana 512
150 Haiti 503
151 Kırgızistan 473
152 Laos 463
153 Özbekistan 445
154 Burkina Faso 438
155 São Tomé ve Príncipe 430
156 Mali 421
157 Bangladeş 403
158 Zimbabve 383
159 Doğu Timor 378
160 Togo 378
161 Kamboçya 375
162 Tacikistan 364
163 Gine 355
164 Mozambik 346
165 Orta Afrika Cumhuriyeti 336
166 Uganda 326
167 Tanzanya 324
168 Nepal 322
169 Gambiya 304
170 Nijer 278
171 Madagaskar 263
172 Ruanda 242
173 Afganistan 228[1]
174 Sierra Leone 219
175 Eritre 206
176 Gine-Bissau 181
177 Malavi 161
178 Etyopya 153
179 Kongo Demokratik Cumhuriyeti 119
180 Burundi 107
181 Myanmar 97

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]