Kategori tartışma:Toplum bilimi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sosyoloji vs. Toplum bilimi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Google sonuçları: "toplum bilimi" 62.500 (ki buna Vikipedi'den alınmış bu adlı madde vs. dahil büyük oranda), "sosyoloji" 1.950.000. Yani sosyoloji internette "toplum bilimi"nden yaklaşık 31 kat daha yaygın.
  • Hacettepe'den İstanbul Üniversitesi'ne, Uludağ Üniversitesi'ne - resmî dili Türkçe olan Türkiye Cumhuriyeti'nin üniversitelerinde bu bilimin adı "sosyoloji".
  • Resmî dili Türkçe olan Türkiye Cumhuriyeti'nde bu bilim dalını konu edinen akademik dernekler "sosyoloji" kullanıyor: Sosyoloji Derneği.
  • Ve son bir örnek olarak; resmî dili Türkçe olan Türkiye Cumhuriyeti'nde bu bilim dalında yapılan araştırmaların yayımlandığı hakemli akademik dergiler "sosyoloji" adını kullanıyor: Sosyoloji Araştırmaları Dergisi, İÜ Sosyoloji Dergisi vs...
  • Durum böyleyken açık bir şekilde hem akademik planda hem de akademik olmayan planda "sosyoloji" ismi "toplum bilimi"nden daha yaygındır; "toplum bilimi"nin yaygınlığını bırakın imlâsı bile tartışma konusudur, örneğin Dil Derneği ısrarla "toplumbilim" diyor. Elbette bu adlara maddede yer verilebilir ve belki "sosyal" yerine "toplumsal" sözcüğü uygun olduğu durumlarda kullanılabilir fakat kategorilendirmede "sosyoloji" yerine "toplum bilimi" demek bariz VP:ADK ihlâlidir. "Toplum bilimi"nin daha yaygın olduğuna dair kanıt gösterilemezse vakit bulduğumda tüm bu kategoriyi uygun isme taşıyacağım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 16:56, 14 Nisan 2010 (UTC)