Kategori tartışma:Astrofizik

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • "Gökfiziği" mi "Astrofizik" mi?

Bence astronomi yerine kullandığımız gökbilim bile gereksiz - bugün Türk üniversitelerinin bu dalla ilgilenen bölümlerinin adı "Astronomi ve Uzay bilimleri", tutup bizim "Gökbilim"de ısrar etmemiz saçma. Hadi gökbilim`i bir kenara bıraktım, astrofizik yerine gökfiziği demek gerçekten çok ısrarcı bir tavır. "Fizik" kelimesi Fransızca'yken tutup gökfiziği dememiz ve bunu Türkçe saymamız ayrı bir ironi. Şahsi kanaatim, "kategori"lerde astrofizik ve astronomi'yi tercih etmemizdir. Makalelerde naıslsa yönlendirme fonksiyonu ile bu sorunu hallederiz. Herkes görüşlerini ve nedenlerini belirtirse sevinirim. Selamlar... Kubra 12:45, 5 Kasım 2005 (UTC)

Ben zaten her fırsatta Vikipedi'nin Türkçe savaşı verme yeri olmadığını söylüyorum. Türkçe yazmaya özen göstermeliyiz ama bazıları tarafından uydurulmuş, ve genel olarak daha kabul görmemiş kelimeleri kullanmamız belki onların bu savaşına destek vermemizi sağlar ama diğer taraftan vikipedi'nin anlaşılmazlığı artırır. Bizim amacımı ansiklopedi yaratmak. Ve anlaşılırlığı en üst düzeyde tutmamız şart. --Dbl2010 19:15, 5 Kasım 2005 (UTC)

Kubra'ya katilmiyorum, Turkce savasi olacak kadar ayri bir kelime gibi gelmiyor bana. Bir akademisyene sorulabilir. Bence makale icinde anlam karamasasi olmamasi icin bu diger alternatif isimler beliritlmeli ve yonlendirmeler yapilmali. Bu sekilde kalmasindan yanayim. Citrat 19:25, 10 Kasım 2005 (UTC)

  • Bence,
  1. Astro- ile başlıyan terimler daha doğru, Astro'nun anlamı yıldız. Gök'ün anlamı yıldız değil.
  2. Ayrı ayrı terimler tuhaf olacak: gökbilim ve astrofizik.
  3. Üniversitelerde kullanıldığı kavramları tercih edecektim.

--katpatuka 20:37, 10 Kasım 2005 (UTC)