Kategori tartışma:İlgilerine göre tanrıçalar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tanrıların sınıflandırılması sizce ne kadar doğru? Örneğin Athena hem bilgelik tanrıçasıyken hem savaş tanrısıdır. Ayrıca zeytin ve zeytincilik tanrıçası olduğu için tarım tanrıçasıda sayılabilir. Nakış ve oya gibi el sanatlarında da Athenanın gücü olduğuna göre işte size başka bir alan daha. Sadece türkçe madde sayısı artsın diye ingilizce vikiden direkt çevirmeler lütfen yapılmasın.--Ollios 19:13, 31 Ağustos 2009 (UTC)

  • Tüm kategoriler bir maddede bulunabilir. Alan bolluğu bir sıkıntı oluşturmaz, aksine kategorilendirmeyi genişleterek ansiklopedik bir okuyuşa zemin hazırlar...İngilizce vikipedideki benzer maddelerin içeriği Türkçe vikipedideki ile hemen hemen aynıdır. Zaten çoğu da Türkçede yoktur, varsa da taslaktır...Madde sayısını artırmakla ilgisi nedir?...Vikipedist 19:22, 31 Ağustos 2009 (UTC)
  • Benim derdim madde sayısından ziyade kategoride aslında yukarda da bahsettiğim gibi bir tanrıça 5-6 farklı kategoride bulunabilir. Bunun kesim ayrımı yoktur. Eğer vikipedi düzenli bir şekilde gelişmezse koca bir kör düğüm olacak. Bu yüzden madde yazın veya çevirin ama kategori oluşturmak bireysel bir iş olmamalı bunu yapacak olan bu konu için viki mitoloji portalıdır.--Ollios 13:56, 3 Eylül 2009 (UTC)
  • Vikipedi kördüğüm olmaz, merak etmeyin...Yanlış açıldığını düşündüğünüz kategoriler için bir ilgili kullanıcı varsa danışır, görüşür, izah edersiniz ilgili kullanıcı yoksa kendiniz düzeltirsiniz...Ben anlatamamışım, bir maddede birden ziyade kategori bulunabilir, hatta 7-8 belki daha fazlası bulunabilir, bunda yanlış bir durum yok...Bir karışıklık da yaratmaz. Genel kategoriler ile alt kategoriler ayrımı yapmak gibi sıkıntılarımız var. Mitoloji portalında bu durumu tartışmaya açabilirsiniz, bir işbirliğine gidebilirsiniz...Türkçe vikipedide çoğu kullanıcı kategorize çalışması yaparken İngilizce vikipediyi örnek alır. Tecrübe açısından doğrusu bu da olabilir ama özgün kategorilendirmeleri de zaman zaman görüyoruz, ansiklopedik düzeni bozmadığı müddetçe vikipediye zararı olmaz. Mitoloji maddelerinin kategorilendirmesi hakkında büyük bir düzensizlik görmüyorum, bilakis açılması gereken kategoriler olduğunu içine girince siz de göreceksiniz...İngilizce vikipedide de kategorilendirme gelişmelerini takip eden bir kullanıcı olarak, Türkçe vikipedide bırakınız mitolojiyi en temel madde topluluklarının bile düzgün bir kategorize edilmeye ihtiyacı olduğu görülecektir. Portalda işbirliği konusu arzu edilen ama pek de kullanıcılardan itibar görmeyen bir durum ne yazık ki...Hele de kategorilendirme olunca...İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 20:38, 3 Eylül 2009 (UTC)