Kaset İşi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaset İşi
Sex Tape
YönetmenJake Kasdan
YapımcıTodd Black,
Jason Blumenthal,
Steve Tisch
SenaristKate Angelo,
Jason Segel,
Nicholas Stoller
OyuncularCameron Diaz: Annie Jason Segel: Jay Rob Corddry: Robbie Ellie Kemper: Tess Rob Lowe: Hank Rosenbaum Nat Faxon: Max Nancy Lenehan: Linda Randall Park: Edward Dave Gruber Allen: Mailman Jack Black: YouPorn-yöneticisi
MüzikMichael Andrews
Görüntü yönetmeniTim Suhrstedt
Yapım yılı2014
Süre94
ÜlkeABD
Dilİngilizce

Kaset İşi, (İngilizce özgün adıyla: Sex Tape), 2014 yapımı bir Amerikan komedi filmi. Kötü Öğretmen filminden sonra Jason Segel ve Cameron Diaz yine sevgi dolu bir çifti canlandırıyorlar. Film 5 Eylül 2014 tarihinde Türkiye'de gösterime girdi.

Filmin hikâyesi, ilişkilerine renk katmak için cinsel ilişkilerini kaydedip seks kaseti yapan evli bir çiftin ertesi sabah uyanıp kasetin kaybolduğunu fark etmelerini konu alıyor. Bu iş, kaseti bulmaları için çılgınca bir aramaya yol açar.

Filmin yapımcılığını Columbia Pictures üstlendi ve 18 Temmuz 2014'te vizyona girdi. Açılış haftasında 14.6 milyon dolar ve 40 milyon dolarlık bir bütçeye karşılık dünya çapında 126,1 milyon dolar hasılat elde etti.[1] Genelde olumsuz eleştiriler aldı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Jay ve Annie Hargrove, iki çocukları olduktan sonra her fırsatta seks yapan evli bir çifttir. Jay ereksiyon olmakta zorlanınca, Annie seks kaseti yapmayı önerir. The Joy of Sex'te listelenen her pozisyonda seks yaparken kendilerini filme alırlar. Kayıt bitince, Annie Jay'den kaydı silmesini ister, ancak Jay bunun yerine videoyu yanlışlıkla çiftin zaman içinde arkadaşlarına verdiği birkaç iPad ile senkronize eder. İcloud'tan çıkaramadıktan sonra, tüm iPad'leri geri almak için yola çıkarlar ve yakın koşularını aramaları ile birlikte bir dizi garip olaylara yol açtılar.

iPad'leri toplayıp videoları sildikten sonra, arkadaşlarının oğlu Howard, kendisine 25.000 dolar vermezlerse seks kasetlerinin bir kopyasını YouPorn'a yüklemekle tehdit eder. Parayı veremeyen çift, YouPorn genel merkezine girerler ve web sunucularını yok etmeye başlarlar fakat alarm çalınca planları bozulur. Şirketin sahibi ve çalışanları onlarla karşılaşır ve polisi aramakla tehdit eder, ancak hasarı karşılamak için 15.000$ karşılığında bunu şikayetten vazgeçerler. Ayrıca şirketin sahibi videolarını bizzat kaldırır ve bir videonun kaldırılması için tek yapmaları gerekenin hırsız gibi şirkete gizlice girmek değil, sadece kendisine bu tür bir kaldırma talebi iletmenin yeterli olduğunu açıklar.

Tüm videoları sildikten sonra, Howard eve gelir ve Jay'e, tek arkadaşı olduğu için oğulları Clive ile takılmasına izin verilmesi karşılığında, bir USB flash sürücüdeki videonun mevcut tek kopyasını verir.

Film sona ererken, Jay ve Annie videoyu son bir kez kendileri izlemeye karar verirler. Daha sonra, videoyu içeren USB flash sürücüyü alırlar ve bir çekiçle parçalamak, ateşle yakmak ve kalıntıları gömmek için dışarı çıkarlar.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Gelişim[değiştir | kaynağı değiştir]

Cameron Diaz ve Jason Segel filmin galası sırasında, Berlin (2014)

Sony Pictures, senaryoyu Haziran 2011'de aldı.[2] Nicholas Stoller yönetmenlik için erken görüşmelerdeydi ama sonunda filmi yönetmek yerine Jake Kasdan'dan vazgeçti.[3] Diaz sözleşme imzalamadan önce, Reese Witherspoon, Amy Adams, Emily Blunt, Rose Byrne ve Jennifer Garner kadın başrol için düşünülmüştü.[4]

Ana çekimler 12 Eylül 2013'te Newton, Massachusetts'te başladı.[5][6][7] Hank'in evi, Greater Boston'ın batısındaki Weston banliyösünde yer almaktadır.[8]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Sex Tape". Box Office Mojo. 30 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2020. 
  2. ^ Fleming, Mike (3 Haziran 2011). "Sony Pictures Pays Big Bucks To Buy 'Sex Tape'". Deadline Hollywood. 4 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2014. 
  3. ^ Kit, Borys (21 Mart 2012). "Jake Kasdan to Direct Sony Comedy 'Sex Tape'". The Hollywood Reporter. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2014. 
  4. ^ Sneider, Jeff (27 Ekim 2011). "'Sex Tape' lures Segel, Stoller". Variety. 12 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2014. 
  5. ^ Shanahan, Mark; Meredith Goldstein (11 Eylül 2013). "Cameron Diaz shooting 'Sex Tape' in Newton". The Boston Globe. 5 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013. 
  6. ^ "Cameron Diaz, Jason Segel to shoot 'Sex Tape' in Newton". wickedlocal.com. 9 Eylül 2013. 22 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013. 
  7. ^ "'Sex Tape', starring Cameron Diaz and Jason Segel, is filming in Newton, MA this week". onlocationvacations.com. 10 Eylül 2013. 17 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Eylül 2013. 
  8. ^ "SEX TAPE - Movie Production Note s". Cinemareview.com. 9 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2014. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]