Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi
SloganTürkiye'ye öncü, Dünyaya örnek
Kuruluş1985
ÜlkeTürkiye
ŞehirKartal, İstanbul
TürüAnadolu İmam Hatip Lisesi
MüdürDr. Özkan Öztürk
Eğitim diliTürkçe , İngilizce
Yabancı dil(ler)İngilizce, Arapça
Öğrenci sayısı998
Resmî sitesihttps://kartalaihl.meb.k12.tr/

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 1985'te Beykoz, İstanbul'da kurulan Anadolu İmam Hatip Lisesidir. Kuruluştaki adı Beykoz Anadolu İHL iken, 1990 yılında İstanbul Kartal'daki yeni binasına taşınarak şu anki adını almıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı LGS sonucuna göre öğrenci alan okulda, 2014 senesinden itibaren Cambridge uluslararası eğitim sistemi olan IGCSE, 2016 itibarıyla da IB (International Baccalaureate) uygulanmaya başlanmıştır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Arka giriş kapısındaki graffiti(eski)

İlk kurulduğu yıl ön kayıt sistemi ile öğrenci alan Kartal Anadolu İHL 1986 yılından itibaren Anadolu Liseleri Sınavı ile öğrenci almaya başlamıştır. 1992 yılında okula kız öğrenciler de alınmaya başlamıştır.

Kartal Anadolu İHL ilk kez 1993 yılında mezun vermiştir.

1999'de uygulanmaya başlanan 4306 sayılı sekiz yıllık kesintisiz öğretim yasası tüm İmam Hatip Liseleri gibi Kartal Anadolu İHL için de bir dönüm noktası olmuştur. Bu tarihten sonra İslami kesimin özel okullara yönelişiyle birlikte okulun popülaritesi azalmıştır. Katsayının kalkmasıyla yeniden ilgi odağı olmuştur.

Eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Lisesi müfredatlarını birleştiren Anadolu İmam Hatip Lisesi türünün ilk örneği olan okulda İngilizce hazırlık sınıfları bulunmaktadır. Eğitim dilleri ise Türkçe ve İngilizcedir. Yabancı dil olarak Arapça da okutulmaktadır. 2014 senesinden itibaren Cambridge uluslararası eğitim sistemi olan IGCSE uygulanmaya baslamıştır. 2016 itibarıyla da IB (International Baccalaureate) uygulanmaktadır. Ama isteyenler yine Türkçe eğitime devam edebilmektedir.

Okulda dil, bilgisayar ve fen bilimleri laboratuvarları, öğrenci kulüplerinden oluşan sosyal üniteler binası, robotik ve fen bilimleri labaratuvarlarından oluşan Kartal Bilim Üssü, 54.000 kitap kapasiteli kütüphane, yemekhane, 2 eğitim binası, konferans salonu, kapalı spor salonu, kapalı halısaha, uygulama camisi, öğretmen lojmanları ve 300 kişi kapasiteli erkekler için pansiyon binası mevcuttur. Yatılı ve gündüzlü okunabilmektedir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Mezunlar derneği 24 Kasım 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]