Kankurō

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kankuro sayfasından yönlendirildi)
Kankurō
Naruto karakter
İlk görünümManga 34. Bölüm
Naruto 20. Bölüm
Eser sahibiMasaşi Kişimoto
SeiyūYasuyuki Kase
Profil
Yaş14-15 (I Kısım)
17 (II Kısım)
CinsiyetErkek
Doğum tarihi15 Mayıs
Bilinen akrabalarıDördüncü Kazekage (babası, öldü)
Karura (annesi, öldü)
Temari (kardeşi)
Gaara (kardeşi)
Yashamaru (dayısı, öldü)
Bilgi
RütbesiPart 1:Genin
Part 2:Jounin
BağlılığıSunagakure
Şimdiki takımıBirleşik Ninja Ordusu-Sürpriz Atak Bölüğü
Önceki takımıBaki Takımı (Baki, Temari, Kankurou, Gaara)
Jutsu/Kekkei genkai
  • Kugutsu no Jutsu
  • Kurohigi Kiki Ippatsu
  • Kurohigi Kiki Nihatsu

Kankurō (カンクロウ, Kankuroo), Masaşi Kişimoto'nun çizdiği Naruto adlı manga ve anime serisinin kurgusal karakterlerden biridir.

Dördüncü Kazekage'nin oğlu olan Kankurō, Gaara'nın ve Temari'nin erkek kardeşidir, ayrıca Sunagakure'den bir şinobi (ninja) olarak yetişmiştir. Kankuroo sırtında, Karasu (, "Karga") isimli, aslında bir marionette olan ve savaşta, Kawarimi no Jutsu’ya benzer bir teknikle birleştirerek kullandığı, garip, halı gibi sarmalanmış bir cisim taşımaktadır. Rakibini; Kankurō’ya benzemesi için kılık değiştirtilmiş olan ve bu nedenle rakibin de dikkatsizce yaklaştığı Karasu’yu kullanarak yakalar. Kankurō’nun kendisi bandajlara sarılmış biçimde Karasu’nun sırtında durmaktadır. Rakip yakalandığında kendisini çözer ve rakibin işini bitirir. Kullandığı kuklalar; tuzaklar, ucu zehirli bıçaklar, zehirli gaz donanımı ve uzun erimli fırlatıcılar gibi teçhizatlarla donatılmıştır, baş ve gövde parçaları ayrılarak uzun erimli mermi olarak kullanılabilmektedir.

Kankurō’nun; manga devam ederken, kukla cephaneliğine yenilerini eklediği görülür ki bu da onun savaş becerilerinin arttığını gösterir. Daha sonra Karasu’yu, Kuroari (黒蟻, “Siyah Karınca”) isimli ölümcül olmayan bir yakalama birimi ile eş güdümlü olarak kullandığı da görülür. Kuroari rakibi yakalayarak hareketsiz kılmakta böylece Karasu’nun işini kolaylaştırmaktadır.

Kankurō, Karasu'yu yönlendirirken.

Çuunin Sınavı[değiştir | kaynağı değiştir]

Ön elemelerin üçüncü maçında Kankurō, Tsurugi Misumi ile eşleşir. Burada kendisi bandajlanmış bir şekilde Karasu’nun sırtında saklanmaktadır. Uygun anda kendisini açığa çıkarır ve rakibini yener. Sınavın asıl maçları sırasında, kendi maçına sıra çok erken geldiğine, Konoha’nın işgali için işaret gelmemesi dolayısıyla işgalden önce kimseye gizli tekniklerini göstermek istemediğinden kendi maçına çıkmaktan vazgeçer ve çekildiğini açıklar.

Konoha’nın işgali sırasında, Kankurō; Temari'nin kaçışını sağlamak için Sasuke’yi durdurmaya çalışır ancak Aburame Shino ortaya çıkar (ki Kankurō’nun çekildiği maçta rakibi Shino idi) ve Sasuke’ye, Temari ve Gaara’yı takip etmesi için fırsat yaratır. Shino daha sonra Kankurō’yu yenilgiye uğratır ama kendisi de Kankurō'nun kuklasından saldığı zehirli gazdan etkilenip yere yığılır (hemen sonrasında bir şekilde Shino’nun babası Shino’yu bulur ve kikai böceklerinin yardımıyla zehiri Shino’nun vücudundan temizlemeye başlar).

Sasuke’nin Kurtarılması[değiştir | kaynağı değiştir]

Kankurō, Beşinci Hokage tarafından kendilerine iletilen destek görevinde Temari ve Gaara’ya eşlik eder, bu sırada Sunagakure (Gizli Kum Köyü) Konohagakure ile barış imzalamıştır. Kankurō bu görev sırasında Inuzuka Kiba‘yı kurtarır, o sırada Kiba, Orochimaru’nun Ukon isimli adamı tarafından öldürülmek üzeredir. Yardıma yetiştiğinde Sakon (Ukon’nun vücudunun içinde yaşayan ikizi) ve Ukon’un her ikisi ile birden savaşır; Kiba'nın, ona geri çekilmesi için yalvarmasına rağmen, Ukon'un, onun kuklalarına hakaret etmesiyle kaçmayı reddeder. Sonunda açık bir güç farkıyla kazanır ve kardeşleri, Kuroari içine hapseder, ardından Kurohigi Kiki Ippatsu isimli teknikle işlerini bitirir.

Naruto II. Kısım[değiştir | kaynağı değiştir]

Kankurō, Naruto II. Kısım'da; Karasu, Kuroari ve yeni kuklası Sanşouo ile birlikte.

İki buçuk yıllık aradan sonra, Kankuroo Jōnin seviyesine erişmiştir ve yüzünde daha çok çizim/dövme olduğu dikkat çekmektedir.

Zaten Temari ile yeterince iyi ilişkisi olmasının yanında, Gaara ile olan bağları/ilişkisi bu iki buçuk yılda oldukça güçlenmiştir. Gerçekte, Gaara ve Kankuroo hikâyenin başlarında birbirlerine düşmanca davranmışlardır, Gaara kardeşlerine çok az ilgi/saygı göstermiş ve Kankurō ise tehlikeli kardeşinin yakınlarında gezmek ile Gaara'nın çok uç noktalara varan “kurallara uymama” davranışına karşı hissettiği öfke arasında sıkışmıştır. Zaman aralığından sonra, (o zaman aralığına ait) bir hatırada Gaara, kardeşine, hayallerini ve hislerini, ona saygı ve yakınlık duyarak anlatıyorken gösterilmiştir; Kankurō ise şimdi genç kardeşini koruyan bir tavır takınmıştır, bir keresinde Köy'ün ileri gelen yaşlılarından birine, Kazekage (Gaara)’yi Kankuro'nun yanında susturduğu için, saldırmıştır. Hatta Gaara kaçırıldığı sırada onu kurtarmaya çalışmıştır (ama ağır bir şekilde yenilgiye uğramıştır). Ayrıca Naruto’dan -açıkça “kardeşim” diye söz ettiği- Gaara’yı kurtarıp geri getirmesini rica etmiştir. Yine ayrıca Gaara kurtıldıktan sonra Gaara’yı hafifçe kızdırıp dalga geçtiği görülmektedir. Tüm her şey ikilinin birbirine çok değer verip derin bir sevgi beslediklerini göstermektedir.

Atlanan zaman aralığında Kankuroo, Sanşōuo (山椒魚, “Semender”) isimli yeni bir kukla edinirken aynı zamanda Jōnin rütbesine de erişmiştir. Karasu ve Kuroari‘nin tersine, bu yeni kukla daha büyük ve (isimden de anlaşılacağı üzere) çok kollu, insanımsı gibi değil de daha çok kertenkeleye benzemektedir. Artık kuklalarını yanında here tarafa taşımıyor, bunun yerine kuklarını bir parşömene yazılı büyüyü/tekniği kullanarak “çağırıyor”. Bu kuklanın yetenekleri bilinmemektedir ve Sasori ile olan çatışmada parçalanmıştır.

Bu üç kuklanın aslında, Akatsuki üyesi Akasuna no Sasori (“Kızıl Çölün Sasori’si”)‘nin özgün yaratımları olduğu, Kankurō, Sasori ile savaştığı ve yenildiği sırada ortaya çıkar (ayrıca her üç kukla da çatışma sırasında parçalanmıştır). Buna ek olarak, Sasori, Hirukonun (akrepvari kuklasının) kuyruğunu kullanarak Kankuroo’yu, Gizli Kum Köyü'nden kimsenin bilmedği bir zehiri kullanarak zehirler. Üç güne kadar öleceği düşünülen Kankuroo -Beşinci Hokage ve Uzman Tıbbi Ninja olan- Tsunade’nin öğrencisi Haruno Sakura’nın gelmesiyle kurtarılır. İyileştikten sonra, Kankurō, bandaja sarılmış tanımlanamayan bir dördüncü kukla ile savaşa hazır görülmektedir.203.bölümde Kankuronun 4. kuklası Sasoridir