Kaliforniya'daki şehirlerin ve kasabaların listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Map of the United States with California highlighted in red
ABD'de Kaliforniya Eyaleti'nin konumu
Kaliforniya Bayrağı

Kaliforniya Amerika Birleşik Devletleri'nin batısında Büyük Okyanus kıyılarında bulunan bir eyaletidir. Kaliforniya (2010 yılı nüfus sayımına göre), 37.253.956 kişilik nüfusu ile ABD'nin en kalabalık eyaletidir; sonra 25,145,561 kişi nüfusla Teksas, 19.378.102 kişi nüfusla New York ve 18.801.310 kişi nüfusla Florida eyaletleri izler. Kaliforniya'nın kara yüzeyli yüzölçümü 403.466,3 km2 olup Alaska ve Teksas'tan sonra üçüncü sıradadır.

Kaliforniya antik çağlardan beri sayısız Amerika Yerlilerince meskûn edilmiştir. İspanyolların bugünkü San Diegoda 1769'da ilk Kaliforniya görevini başlatmasıyla, bölge İspanyollar, Ruslar ve diğer Avrupalılarca 16. ve 17. yüzyıllarda keşfedildi ve kolonileştirildi. 1848 Meksika çekilmesinden sonra, Kaliforniya Altına Hücum dönemi bütün dünyada dikkati bu bölgeye çekti. Los Angeles ve Hollywood'da film endüstrisinin büyümesi, Silikon Vadisi'ndeki büyük teknolojik merkezler ve turizm, tarım gibi diğer alanlarla, $1,85 trilyonluk ekonomisiyle Kaliforniya dünyanın en büyük dokuzuncu şehri olmuştur.

Kaliforniya'nın 58 kontluk (county) ve 482 şehir belediyesi vardır ve San Francisco ise konsolide kontluk-şehir olarak idare edilmektedir. Kaliforniya yasaları "şehir" ve "kasaba" arasında ayrım yapmaz ve belediyeler her iki terimi de resmi isimlerinde kullanabilirler. 2010 nüfus sayımına göre 37.253.956 Kaliforniyalının 30.908.614'ü şehir sınırları içinde yaşamaktadır ve bu rakam nüfusun %82,97'sine eşittir. İlk belediye 27 Şubat 1850'de kurulan Sacramento iken sonuncusu 1 Temmuz 2011'de kurulan Jurupa Valley'dir. Nüfus yoğunluğu ve yüz ölçüm olarak en büyük belediye 3.792.621 hane sakini ve 1.213,8 km2 (468,67 mi2) yüzölçümü ile Los Angeles'tır. Yüz ölçümü en küçük olan belediye 0,80 km2 (0.31 mi2) ile Amador City iken en az nüfus yoğunluğu 112 kişi ile Vernon'dadır. Eyalette Los Angeles, San Diego ve San Francisco gibi gayet büyük şehirler bulunmaktadır.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

dagger Kontluk merkezi
İsim Tür İlçe Nüfus (2010)[1][1][2] Nüfus yoğunluğu (kişi/km²)[1] Şehir olma tarihi
Adelanto Şehir San Bernardino 31,765 145.1 01970-12-22 22 Aralık 1970
Agoura Hills Şehir Los Angeles 20,330 Şablon:Ntsc 01982-12-08 08 Aralık 1982
Alameda Şehir Alameda 73,812 Şablon:Ntsc 01854-4-19 19 Nisan 1854
Albany Şehir Alameda 18,539 Şablon:Ntsc 01908-9-22 22 Eylül 1908
Alhambra Şehir Los Angeles 83,089 Şablon:Ntsc 01903-7-11 11 Temmuz 1903
Aliso Viejo Şehir Orange 47,823 Şablon:Ntsc 02001-7-01 01 Temmuz 2001
Alturas Şehir Modoc 2,827 Şablon:Ntsc 01901-9-16 16 Eylül 1901
Amador City Şehir Amador 185 Şablon:Ntsc 01915-6-02 02 Haziran 1915
American Canyon Şehir Napa 19,454 Şablon:Ntsc 01992-1-01 01 Ocak 1992
Anaheim Şehir Orange 336,265 Şablon:Ntsc 01876-3-18 18 Mart 1876
Anderson Şehir Shasta 9,932 Şablon:Ntsc 01956-1-16 16 Ocak 1956
Angels Camp Şehir Calaveras 3,836 Şablon:Ntsc 01912-1-16 16 Ocak 1912
Antioch Şehir Contra Costa 102,372 Şablon:Ntsc 01872-2-06 06 Şubat 1872
Apple Valley Kasaba San Bernardino 69,135 Şablon:Ntsc 01988-11-28 28 Kasım 1988
Arcadia Şehir Los Angeles 56,364 Şablon:Ntsc 01903-8-05 05 Ağustos 1903
Arcata Şehir Humboldt 17,231 Şablon:Ntsc 01858-2-02 02 Şubat 1858
Arroyo Grande Şehir San Luis Obispo 17,252 Şablon:Ntsc 01911-7-10 10 Temmuz 1911
Artesia Şehir Los Angeles 16,522 Şablon:Ntsc 01959-5-29 29 Mayıs 1959
Arvin Şehir Kern 19,304 Şablon:Ntsc 01960-12-21 21 Aralık 1960
Atascadero Şehir San Luis Obispo 28,310 Şablon:Ntsc 01979-7-02 02 Temmuz 1979
Atherton Kasaba San Mateo 6,914 Şablon:Ntsc 01923-9-12 12 Eylül 1923
Atwater Şehir Merced 28,168 Şablon:Ntsc 01922-8-16 16 Ağustos 1922
AuburnCounty seat Şehir Placer 13,330 Şablon:Ntsc 01888-5-02 02 Mayıs 1888
Avalon Şehir Los Angeles 3,728 Şablon:Ntsc 01913-6-26 26 Haziran 1913
Avenal Şehir Kings 15,505 Şablon:Ntsc 01979-9-11 11 Eylül 1979
Azusa Şehir Los Angeles 46,361 Şablon:Ntsc 01898-12-29 29 Aralık 1898
BakersfieldCounty seat Şehir Kern 347,483 Şablon:Ntsc 01898-1-11 11 Ocak 1898
Baldwin Park Şehir Los Angeles 75,390 Şablon:Ntsc 01956-1-25 25 Ocak 1956
Banning Şehir Riverside 29,603 Şablon:Ntsc 01913-2-06 06 Şubat 1913
Barstow Şehir San Bernardino 29,603 Şablon:Ntsc 01947-9-30 30 Eylül 1947
Beaumont Şehir Riverside 36,877 Şablon:Ntsc 01912-11-18 18 Kasım 1912
Bell Şehir Los Angeles 35,477 Şablon:Ntsc 01927-11-07 07 Kasım 1927
Bell Gardens Şehir Los Angeles 42,072 Şablon:Ntsc 01961-8-01 01 Ağustos 1961
Bellflower Şehir Los Angeles 76,616 Şablon:Ntsc 01957-9-03 03 Eylül 1957
Belmont Şehir San Mateo 25,835 Şablon:Ntsc 01926-10-29 29 Ekim 1926
Belvedere Şehir Marin 2,068 Şablon:Ntsc 01896-12-24 24 Aralık 1896
Benicia Şehir Solano 26,997 Şablon:Ntsc 01850-3-27 27 Mart 1850
Berkeley Şehir Alameda 112,580 Şablon:Ntsc 01878-4-04 04 Nisan 1878
Beverly Hills Şehir Los Angeles 34,109 Şablon:Ntsc 01914-1-28 28 Ocak 1914
Big Bear Lake Şehir San Bernardino 5,019 Şablon:Ntsc 01980-11-28 28 Kasım 1980
Biggs Şehir Butte 1,707 Şablon:Ntsc 01903-6-26 26 Haziran 1903
Bishop Şehir Inyo 3,879 Şablon:Ntsc 01903-5-06 06 Mayıs 1903
Blue Lake Şehir Humboldt 1,253 Şablon:Ntsc 01910-4-23 23 Nisan 1910
Blythe Şehir Riverside 20,817 Şablon:Ntsc 01916-7-21 21 Temmuz 1916
Bradbury Şehir Los Angeles 1,048 Şablon:Ntsc 01957-7-26 26 Temmuz 1957
Brawley Şehir Imperial 24,953 Şablon:Ntsc 01908-4-06 06 Nisan 1908
Brea Şehir Orange 39,282 Şablon:Ntsc 01917-2-23 23 Şubat 1917
Brentwood Şehir Contra Costa 51,481 Şablon:Ntsc 01948-1-21 21 Ocak 1948
Brisbane Şehir San Mateo 4,282 Şablon:Ntsc 01961-11-27 27 Kasım 1961
Buellton Şehir Santa Barbara 4,828 Şablon:Ntsc 01992-2-01 01 Şubat 1992
Buena Park Şehir Orange 80,530 Şablon:Ntsc 01953-1-27 27 Ocak 1953
Burbank Şehir Los Angeles 103,340 Şablon:Ntsc 01911-7-08 08 Temmuz 1911
Burlingame Şehir San Mateo 28,806 Şablon:Ntsc 01908-6-06 06 Haziran 1908
Calabasas Şehir Los Angeles 23,058 Şablon:Ntsc 01991-4-05 05 Nisan 1991
Calexico Şehir Imperial 38,572 Şablon:Ntsc 01908-4-16 16 Nisan 1908
Kaliforniya City Şehir Kern 14,120 Şablon:Ntsc 01965-12-10 10 Aralık 1965
Calimesa Şehir Riverside 7,879 Şablon:Ntsc 01990-12-01 01 Aralık 1990
Calipatria Şehir Imperial 7,705 Şablon:Ntsc 01919-2-28 28 Şubat 1919
Calistoga Şehir Napa 5,155 Şablon:Ntsc 01886-1-06 06 Ocak 1886
Camarillo Şehir Ventura 65,201 Şablon:Ntsc 01964-3-28 28 Mart 1964
Campbell Şehir Santa Clara 39,349 Şablon:Ntsc 01952-3-28 28 Mart 1952
Canyon Lake Şehir Riverside 10,561 Şablon:Ntsc 01990-12-01 01 Aralık 1990
Capitola Şehir Santa Cruz 9,918 Şablon:Ntsc 01949-1-11 11 Ocak 1949
Carlsbad Şehir San Diego 105,328 Şablon:Ntsc 01952-7-16 16 Temmuz 1952
Carmel-by-the-Sea Şehir Monterey 3,722 Şablon:Ntsc 01916-10-31 31 Ekim 1916
Carpinteria Şehir Santa Barbara 13,040 Şablon:Ntsc 01965-9-28 28 Eylül 1965
Carson Şehir Los Angeles 91,714 Şablon:Ntsc 01968-2-20 20 Şubat 1968
Cathedral City Şehir Riverside 51,200 Şablon:Ntsc 01981-11-16 16 Kasım 1981
Ceres Şehir Stanislaus 45,417 Şablon:Ntsc 01918-2-25 25 Şubat 1918
Cerritos Şehir Los Angeles 49,041 Şablon:Ntsc 01956-4-24 24 Nisan 1956
Chico Şehir Butte 86,187 Şablon:Ntsc 01872-1-08 08 Ocak 1872
Chino Şehir San Bernardino 77,983 Şablon:Ntsc 01910-2-28 28 Şubat 1910
Chino Hills Şehir San Bernardino 74,799 Şablon:Ntsc 01991-12-01 01 Aralık 1991
Chowchilla Şehir Madera 18,720 Şablon:Ntsc 01923-2-07 07 Şubat 1923
Chula Vista Şehir San Diego 243,916 Şablon:Ntsc 01911-11-28 28 Kasım 1911
Citrus Heights Şehir Sacramento 83,301 Şablon:Ntsc 01997-1-01 01 Ocak 1997
Claremont Şehir Los Angeles 34,926 Şablon:Ntsc 01907-10-03 03 Ekim 1907
Clayton Şehir Contra Costa 10,897 Şablon:Ntsc 01964-3-18 18 Mart 1964
Clearlake Şehir Lake 15,250 Şablon:Ntsc 01980-11-14 14 Kasım 1980
Cloverdale Şehir Sonoma 8,618 Şablon:Ntsc 01872-2-28 28 Şubat 1872
Clovis Şehir Fresno 95,631 Şablon:Ntsc 01912-2-27 27 Şubat 1912
Coachella Şehir Riverside 40,704 Şablon:Ntsc 01946-12-13 13 Aralık 1946
Coalinga Şehir Fresno 13,380 Şablon:Ntsc 01906-4-03 03 Nisan 1906
Colfax Şehir Placer 1,963 Şablon:Ntsc 01910-2-23 23 Şubat 1910
Colma Kasaba San Mateo 1,792 Şablon:Ntsc 01924-8-05 05 Ağustos 1924
Colton Şehir San Bernardino 52,154 Şablon:Ntsc 01887-7-11 11 Temmuz 1887
ColusaCounty seat Şehir Colusa 5,971 Şablon:Ntsc 01868-6-16 16 Haziran 1868
Commerce Şehir Los Angeles 12,823 Şablon:Ntsc 01960-1-28 28 Ocak 1960
Compton Şehir Los Angeles 96,455 Şablon:Ntsc 01888-5-11 11 Mayıs 1888
Concord Şehir Contra Costa 122,067 Şablon:Ntsc 01905-2-09 09 Şubat 1905
Corcoran Şehir Kings 24,813 Şablon:Ntsc 01914-8-11 11 Ağustos 1914
Corning Şehir Tehama 7,663 Şablon:Ntsc 01907-8-06 06 Ağustos 1907
Corona Şehir Riverside 152,374 Şablon:Ntsc 01896-7-13 13 Temmuz 1896
Coronado Şehir San Diego 24,697 Şablon:Ntsc 01890-12-11 11 Aralık 1890
Corte Madera Kasaba Marin 9,253 Şablon:Ntsc 01916-6-10 10 Haziran 1916
Costa Mesa Şehir Orange 109,960 Şablon:Ntsc 01953-6-29 29 Haziran 1953
Cotati Şehir Sonoma 7,265 Şablon:Ntsc 01963-7-16 16 Temmuz 1963
Covina Şehir Los Angeles 47,796 Şablon:Ntsc 01901-8-14 14 Ağustos 1901
Crescent CityCounty seat Şehir Del Norte 7,643 Şablon:Ntsc 01854-4-13 13 Nisan 1854
Cudahy Şehir Los Angeles 23,805 Şablon:Ntsc 01960-11-10 10 Kasım 1960
Culver City Şehir Los Angeles 38,883 Şablon:Ntsc 01917-9-07 07 Eylül 1917
Cupertino Şehir Santa Clara 58,302 Şablon:Ntsc 01955-10-10 10 Ekim 1955
Cypress Şehir Orange 47,802 Şablon:Ntsc 01956-7-24 24 Temmuz 1956
Daly City Şehir San Mateo 101,123 Şablon:Ntsc 01911-3-22 22 Mart 1911
Dana Point Şehir Orange 33,351 Şablon:Ntsc 01911-3-22 22 Mart 1911
Danville Kasaba Contra Costa 42,039 Şablon:Ntsc 01982-7-01 01 Temmuz 1982
Davis Şehir Yolo 65,622 Şablon:Ntsc 01917-3-28 28 Mart 1917
Del Mar Şehir San Diego 4,161 Şablon:Ntsc 01959-7-15 15 Temmuz 1959
Del Rey Oaks Şehir Monterey 1,624 Şablon:Ntsc 01953-9-03 03 Eylül 1953
Delano Şehir Kern 53,041 Şablon:Ntsc 01915-4-13 13 Nisan 1915
Desert Hot Springs Şehir Riverside 25,938 Şablon:Ntsc 01963-9-25 25 Eylül 1963
Diamond Bar Şehir Los Angeles 55,544 Şablon:Ntsc 01989-4-18 18 Nisan 1989
Dinuba Şehir Tulare 21,453 Şablon:Ntsc 01906-1-06 06 Ocak 1906
Dixon Şehir Solano 18,351 Şablon:Ntsc 01878-3-30 30 Mart 1878
Dorris Şehir Siskiyou 939 Şablon:Ntsc 01908-12-23 23 Aralık 1908
Dos Palos Şehir Merced 4,950 Şablon:Ntsc 01935-5-24 24 Mayıs 1935
Downey Şehir Los Angeles 111,772 Şablon:Ntsc 01956-12-17 17 Aralık 1956
Duarte Şehir Los Angeles 21,321 Şablon:Ntsc 01957-8-22 22 Ağustos 1957
Dublin Şehir Alameda 46,036 Şablon:Ntsc 01982-2-01 01 Şubat 1982
Dunsmuir Şehir Siskiyou 1,650 Şablon:Ntsc 01909-8-07 07 Ağustos 1909
East Palo Alto Şehir San Mateo 28,155 Şablon:Ntsc 01983-7-01 01 Temmuz 1983
Eastvale Şehir Riverside 53,670[3] Şablon:Ntsc[3] 02010-10-01 01 Ekim 2010
El Cajon Şehir San Diego 99,478 Şablon:Ntsc 01912-11-12 12 Kasım 1912
El CentroCounty seat Şehir Imperial 42,598 Şablon:Ntsc 01908-4-16 16 Nisan 1908
El Cerrito Şehir Contra Costa 23,549 Şablon:Ntsc 01917-8-23 23 Ağustos 1917
El Monte Şehir Los Angeles 113,475 Şablon:Ntsc 01912-11-18 18 Kasım 1912
El Segundo Şehir Los Angeles 16,654 Şablon:Ntsc 01917-1-18 18 Ocak 1917
Elk Grove Şehir Sacramento 153,015 Şablon:Ntsc 02000-7-01 01 Temmuz 2000
Emeryville Şehir Alameda 10,080 Şablon:Ntsc 01896-12-08 08 Aralık 1896
Encinitas Şehir San Diego 59,518 Şablon:Ntsc 01986-10-01 01 Ekim 1986
Escalon Şehir San Joaquin 7,132 Şablon:Ntsc 01957-3-12 12 Mart 1957
Escondido Şehir San Diego 143,911 Şablon:Ntsc 01888-10-08 08 Ekim 1888
Etna Şehir Siskiyou 737 Şablon:Ntsc 01878-3-13 13 Mart 1878
EurekaCounty seat Şehir Humboldt 27,191 Şablon:Ntsc 01856-4-18 18 Nisan 1856
Exeter Şehir Tulare 10,334 Şablon:Ntsc 01911-3-02 02 Mart 1911
Fairfax Kasaba Marin 7,441 Şablon:Ntsc 01931-3-02 02 Mart 1931
FairfieldCounty seat Şehir Solano 105,321 Şablon:Ntsc 01903-12-12 12 Aralık 1903
Farmersville Şehir Tulare 10,588 Şablon:Ntsc 01960-10-05 05 Ekim 1960
Ferndale Şehir Humboldt 1,371 Şablon:Ntsc 01893-8-28 28 Ağustos 1893
Fillmore Şehir Ventura 15,002 Şablon:Ntsc 01914-7-10 10 Temmuz 1914
Firebaugh Şehir Fresno 7,549 Şablon:Ntsc 01914-9-17 17 Eylül 1914
Folsom Şehir Sacramento 72,203 Şablon:Ntsc 01946-4-20 20 Nisan 1946
Fontana Şehir San Bernardino 196,069 Şablon:Ntsc 01952-6-25 25 Haziran 1952
Fort Bragg Şehir Mendocino 7,273 Şablon:Ntsc 01889-8-05 05 Ağustos 1889
Fort Jones Şehir Siskiyou 839 Şablon:Ntsc 01872-3-16 16 Mart 1872
Fortuna Şehir Humboldt 11,926 Şablon:Ntsc 01906-1-20 20 Ocak 1906
Foster City Şehir San Mateo 30,567 Şablon:Ntsc 01971-4-27 27 Nisan 1971
Fountain Valley Şehir Orange 55,313 Şablon:Ntsc 01957-6-13 13 Haziran 1957
Fowler Şehir Fresno 5,570 Şablon:Ntsc 01908-6-15 15 Haziran 1908
Fremont Şehir Alameda 214,089 Şablon:Ntsc 01956-1-23 23 Ocak 1956
FresnoCounty seat Şehir Fresno 494,665 Şablon:Ntsc 01885-10-12 12 Ekim 1885
Fullerton Şehir Orange 135,161 Şablon:Ntsc 01904-2-15 15 Şubat 1904
Galt Şehir Sacramento 23,647 Şablon:Ntsc 01946-8-16 16 Ağustos 1946
Garden Grove Şehir Orange 170,883 Şablon:Ntsc 01956-6-18 18 Haziran 1956
Gardena Şehir Los Angeles 58,829 Şablon:Ntsc 01930-9-11 11 Eylül 1930
Gilroy Şehir Santa Clara 48,821 Şablon:Ntsc 01870-3-12 12 Mart 1870
Glendale Şehir Los Angeles 191,719 Şablon:Ntsc 01906-2-15 15 Şubat 1906
Glendora Şehir Los Angeles 50,073 Şablon:Ntsc 01911-11-13 13 Kasım 1911
Goleta Şehir Santa Barbara 29,888 Şablon:Ntsc 02002-2-01 01 Şubat 2002
Gonzales Şehir Monterey 8,187 Şablon:Ntsc 01947-1-14 14 Ocak 1947
Grand Terrace Şehir San Bernardino 12,040 Şablon:Ntsc 01978-11-30 30 Kasım 1978
Grass Valley Şehir Nevada 12,860 Şablon:Ntsc 01893-3-13 13 Mart 1893
Greenfield Şehir Monterey 16,330 Şablon:Ntsc 01947-1-07 07 Ocak 1947
Gridley Şehir Butte 6,584 Şablon:Ntsc 01905-11-23 23 Kasım 1905
Grover Beach Şehir San Luis Obispo 13,156 Şablon:Ntsc 01959-12-21 21 Aralık 1959
Guadalupe Şehir Santa Barbara 7,080 Şablon:Ntsc 01946-8-03 03 Ağustos 1946
Gustine Şehir Merced 5,520 Şablon:Ntsc 01915-11-11 11 Kasım 1915
Half Moon Bay Şehir San Mateo 11,324 Şablon:Ntsc 01959-7-15 15 Temmuz 1959
HanfordCounty seat Şehir Kings 53,967 Şablon:Ntsc 01891-8-12 12 Ağustos 1891
Hawaiian Gardens Şehir Los Angeles 14,254 Şablon:Ntsc 01964-4-09 09 Nisan 1964
Hawthorne Şehir Los Angeles 84,293 Şablon:Ntsc 01922-7-12 12 Temmuz 1922
Hayward Şehir Alameda 144,186 Şablon:Ntsc 01876-3-11 11 Mart 1876
Healdsburg Şehir Sonoma 11,254 Şablon:Ntsc 01867-2-20 20 Şubat 1867
Hemet Şehir Riverside 78,657 Şablon:Ntsc 01910-1-20 20 Ocak 1910
Hercules Şehir Contra Costa 24,060 Şablon:Ntsc 01900-12-15 15 Aralık 1900
Hermosa Beach Şehir Los Angeles 19,506 Şablon:Ntsc 01907-1-14 14 Ocak 1907
Hesperia Şehir San Bernardino 90,173 Şablon:Ntsc 01988-7-01 01 Temmuz 1988
Hidden Hills Şehir Los Angeles 1,856 Şablon:Ntsc 01961-1-19 19 Ocak 1961
Highland Şehir San Bernardino 53,104 Şablon:Ntsc 01987-11-24 24 Kasım 1987
Hillsborough Kasaba San Mateo 10,825 Şablon:Ntsc 01910-5-05 05 Mayıs 1910
HollisterCounty seat Şehir San Benito 34,928 Şablon:Ntsc 01872-3-26 26 Mart 1872
Holtville Şehir Imperial 5,939 Şablon:Ntsc 01908-7-01 01 Temmuz 1908
Hughson Şehir Stanislaus 6,640 Şablon:Ntsc 01972-12-09 09 Aralık 1972
Huntington Beach Şehir Orange 189,992 Şablon:Ntsc 01909-2-17 17 Şubat 1909
Huntington Park Şehir Los Angeles 58,114 Şablon:Ntsc 01906-9-01 01 Eylül 1906
Huron Şehir Fresno 6,754 Şablon:Ntsc 01951-5-03 03 Mayıs 1951
Imperial Şehir Imperial 14,758 Şablon:Ntsc 01904-7-12 12 Temmuz 1904
Imperial Beach Şehir San Diego 26,324 Şablon:Ntsc 01956-7-18 18 Temmuz 1956
Indian Wells Şehir Riverside 4,958 Şablon:Ntsc 01967-7-14 14 Temmuz 1967
Indio Şehir Riverside 76,036 Şablon:Ntsc 01930-5-16 16 Mayıs 1930
Industry Şehir Los Angeles 219 Şablon:Ntsc 01957-6-18 18 Haziran 1957
Inglewood Şehir Los Angeles 109,673 Şablon:Ntsc 01908-2-07 07 Şubat 1908
Ione Şehir Amador 7,918 Şablon:Ntsc 01953-3-23 23 Mart 1953
Irvine Şehir Orange 212,375 Şablon:Ntsc 01971-12-28 28 Aralık 1971
Irwindale Şehir Los Angeles 1,422 Şablon:Ntsc 01957-8-06 06 Ağustos 1957
Isleton Şehir Sacramento 804 Şablon:Ntsc 01923-5-14 14 Mayıs 1923
JacksonCounty seat Şehir Amador 4,651 Şablon:Ntsc 01905-12-05 05 Aralık 1905
Jurupa Valley Şehir Riverside 95,004[4] Şablon:Ntsc[4] 02011-7-01 01 Temmuz 2011
Kerman Şehir Fresno 13,544 Şablon:Ntsc 01946-7-02 02 Temmuz 1946
King City Şehir Monterey 12,874 Şablon:Ntsc 01911-2-09 09 Şubat 1911
Kingsburg Şehir Fresno 11,382 Şablon:Ntsc 01908-5-29 29 Mayıs 1908
La Cañada Flintridge Şehir Los Angeles 20,246 Şablon:Ntsc 01976-11-30 30 Kasım 1976
La Habra Şehir Orange 60,239 Şablon:Ntsc 01925-1-20 20 Ocak 1925
La Habra Heights Şehir Los Angeles 5,325 Şablon:Ntsc 01978-12-04 04 Aralık 1978
La Mesa Şehir San Diego 57,065 Şablon:Ntsc 01912-2-16 16 Şubat 1912
La Mirada Şehir Los Angeles 48,527 Şablon:Ntsc 01960-3-23 23 Mart 1960
La Palma Şehir Orange 15,568 Şablon:Ntsc 01955-10-26 26 Ekim 1955
La Puente Şehir Los Angeles 39,816 Şablon:Ntsc 01956-8-01 01 Ağustos 1956
La Quinta Şehir Riverside 37,467 Şablon:Ntsc 01982-5-01 01 Mayıs 1982
La Verne Şehir Los Angeles 31,063 Şablon:Ntsc 01906-8-20 20 Ağustos 1906
Lafayette Şehir Contra Costa 23,893 Şablon:Ntsc 01968-7-29 29 Temmuz 1968
Laguna Beach Şehir Orange 22,723 Şablon:Ntsc 01927-6-29 29 Haziran 1927
Laguna Hills Şehir Orange 30,344 Şablon:Ntsc 01991-12-20 20 Aralık 1991
Laguna Niguel Şehir Orange 62,979 Şablon:Ntsc 01989-12-01 01 Aralık 1989
Laguna Woods Şehir Orange 16,192 Şablon:Ntsc 01999-3-24 24 Mart 1999
Lake Elsinore Şehir Riverside 51,821 Şablon:Ntsc 01888-4-09 09 Nisan 1888
Lake Forest Şehir Orange 77,264 Şablon:Ntsc 01991-12-20 20 Aralık 1991
LakeportCounty seat Şehir Lake 4,753 Şablon:Ntsc 01888-4-30 30 Nisan 1888
Lakewood Şehir Los Angeles 80,048 Şablon:Ntsc 01954-4-16 16 Nisan 1954
Lancaster Şehir Los Angeles 156,633 Şablon:Ntsc 01977-11-22 22 Kasım 1977
Larkspur Şehir Marin 11,926 Şablon:Ntsc 01908-3-01 01 Mart 1908
Lathrop Şehir San Joaquin 18,023 Şablon:Ntsc 01989-7-01 01 Temmuz 1989
Lawndale Şehir Los Angeles 32,769 Şablon:Ntsc 01959-12-28 28 Aralık 1959
Lemon Grove Şehir San Diego 25,320 Şablon:Ntsc 01977-7-01 01 Temmuz 1977
Lemoore Şehir Kings 24,531 Şablon:Ntsc 01900-7-04 04 Temmuz 1900
Lincoln Şehir Placer 42,819 Şablon:Ntsc 01890-8-07 07 Ağustos 1890
Lindsay Şehir Tulare 11,768 Şablon:Ntsc 01910-2-28 28 Şubat 1910
Live Oak Şehir Sutter 8,392 Şablon:Ntsc 01947-1-22 22 Ocak 1947
Livermore Şehir Alameda 80,968 Şablon:Ntsc 01876-4-01 01 Nisan 1876
Livingston Şehir Merced 13,058 Şablon:Ntsc 01922-9-11 11 Eylül 1922
Lodi Şehir San Joaquin 62,134 Şablon:Ntsc 01906-12-06 06 Aralık 1906
Loma Linda Şehir San Bernardino 23,261 Şablon:Ntsc 01970-9-29 29 Eylül 1970
Lomita Şehir Los Angeles 20,256 Şablon:Ntsc 01964-6-30 30 Haziran 1964
Lompoc Şehir Santa Barbara 42,434 Şablon:Ntsc 01888-8-13 13 Ağustos 1888
Long Beach Şehir Los Angeles 462,257 Şablon:Ntsc 01897-12-13 13 Aralık 1897
Loomis Kasaba Placer 6,430 Şablon:Ntsc 01984-12-17 17 Aralık 1984
Los Alamitos Şehir Orange 11,449 Şablon:Ntsc 01960-3-01 01 Mart 1960
Los Altos Şehir Santa Clara 28,976 Şablon:Ntsc 01952-12-01 01 Aralık 1952
Los Altos Hills Kasaba Santa Clara 7,922 Şablon:Ntsc 01956-1-27 27 Ocak 1956
Los AngelesCounty seat Şehir Los Angeles 3,792,621 Şablon:Ntsc 01850-4-04 04 Nisan 1850
Los Banos Şehir Merced 35,972 Şablon:Ntsc 01907-5-08 08 Mayıs 1907
Los Gatos Kasaba Santa Clara 29,413 Şablon:Ntsc 01887-8-10 10 Ağustos 1887
Loyalton Şehir Sierra 769 Şablon:Ntsc 01901-7-21 21 Temmuz 1901
Lynwood Şehir Los Angeles 69,772 Şablon:Ntsc 01921-7-21 21 Temmuz 1921
MaderaCounty seat Şehir Madera 61,416 Şablon:Ntsc 01907-3-27 27 Mart 1907
Malibu Şehir Los Angeles 12,645 Şablon:Ntsc 01991-3-28 28 Mart 1991
Mammoth Lakes Kasaba Mono 8,234 Şablon:Ntsc 01984-8-20 20 Ağustos 1984
Manhattan Beach Şehir Los Angeles 35,135 Şablon:Ntsc 01912-12-12 12 Aralık 1912
Manteca Şehir San Joaquin 67,096 Şablon:Ntsc 01918-6-05 05 Haziran 1918
Maricopa Şehir Kern 1,154 Şablon:Ntsc 01911-7-25 25 Temmuz 1911
Marina Şehir Monterey 19,718 Şablon:Ntsc 01975-11-13 13 Kasım 1975
MartinezCounty seat Şehir Contra Costa 35,824 Şablon:Ntsc 01876-4-01 01 Nisan 1876
MarysvilleCounty seat Şehir Yuba 12,072 Şablon:Ntsc 01851-2-05 05 Şubat 1851
Maywood Şehir Los Angeles 27,395 Şablon:Ntsc 01924-9-02 02 Eylül 1924
McFarland Şehir Kern 12,707 Şablon:Ntsc 01957-7-18 18 Temmuz 1957
Mendota Şehir Fresno 11,014 Şablon:Ntsc 01942-6-17 17 Haziran 1942
Menifee Şehir Riverside 77,519 Şablon:Ntsc 02008-10-01 01 Ekim 2008
Menlo Park Şehir San Mateo 32,026 Şablon:Ntsc 01927-11-23 23 Kasım 1927
MercedCounty seat Şehir Merced 78,958 Şablon:Ntsc 01889-4-01 01 Nisan 1889
Mill Valley Şehir Marin 13,903 Şablon:Ntsc 01900-9-01 01 Eylül 1900
Millbrae Şehir San Mateo 21,532 Şablon:Ntsc 01948-1-14 14 Ocak 1948
Milpitas Şehir Santa Clara 66,790 Şablon:Ntsc 01954-1-26 26 Ocak 1954
Mission Viejo Şehir Orange 93,305 Şablon:Ntsc 01988-3-31 31 Mart 1988
ModestoCounty seat Şehir Stanislaus 201,165 Şablon:Ntsc 01884-8-06 06 Ağustos 1884
Monrovia Şehir Los Angeles 36,590 Şablon:Ntsc 01887-12-15 15 Aralık 1887
Montague Şehir Siskiyou 1,443 Şablon:Ntsc 01909-1-28 28 Ocak 1909
Montclair Şehir San Bernardino 36,664 Şablon:Ntsc 01956-4-25 25 Nisan 1956
Monte Sereno Şehir Santa Clara 3,341 Şablon:Ntsc 01957-5-14 14 Mayıs 1957
Montebello Şehir Los Angeles 62,500 Şablon:Ntsc 01920-10-16 16 Ekim 1920
Monterey Şehir Monterey 27,810 Şablon:Ntsc 01890-6-14 14 Haziran 1890
Monterey Park Şehir Los Angeles 60,269 Şablon:Ntsc 01916-5-29 29 Mayıs 1916
Moorpark Şehir Ventura 34,421 Şablon:Ntsc 01983-7-01 01 Temmuz 1983
Moraga Kasaba Contra Costa 16,016 Şablon:Ntsc 01974-11-13 13 Kasım 1974
Moreno Valley Şehir Riverside 193,365 Şablon:Ntsc 01984-12-03 03 Aralık 1984
Morgan Hill Şehir Santa Clara 37,882 Şablon:Ntsc 01906-11-10 10 Kasım 1906
Morro Bay Şehir San Luis Obispo 10,234 Şablon:Ntsc 01964-7-17 17 Temmuz 1964
Mount Shasta Şehir Siskiyou 3,394 Şablon:Ntsc 01905-5-31 31 Mayıs 1905
Mountain View Şehir Santa Clara 74,066 Şablon:Ntsc 01902-11-07 07 Kasım 1902
Murrieta Şehir Riverside 103,466 Şablon:Ntsc 01991-7-01 01 Temmuz 1991
NapaCounty seat Şehir Napa 76,915 Şablon:Ntsc 01872-3-23 23 Mart 1872
National City Şehir San Diego 58,582 Şablon:Ntsc 01887-9-17 17 Eylül 1887
Needles Şehir San Bernardino 4,844 Şablon:Ntsc 01913-10-30 30 Ekim 1913
Nevada CityCounty seat Şehir Nevada 3,068 Şablon:Ntsc 01856-4-19 19 Nisan 1856
Newark Şehir Alameda 42,573 Şablon:Ntsc 01955-9-22 22 Eylül 1955
Newman Şehir Stanislaus 10,224 Şablon:Ntsc 01908-6-10 10 Haziran 1908
Newport Beach Şehir Orange 85,186 Şablon:Ntsc 01906-9-01 01 Eylül 1906
Norco Şehir Riverside 27,063 Şablon:Ntsc 01964-12-28 28 Aralık 1964
Norwalk Şehir Los Angeles 105,549 Şablon:Ntsc 01957-8-26 26 Ağustos 1957
Novato Şehir Marin 51,904 Şablon:Ntsc 01960-1-20 20 Ocak 1960
Oakdale Şehir Stanislaus 20,675 Şablon:Ntsc 01906-11-24 24 Kasım 1906
OaklandCounty seat Şehir Alameda 390,724 Şablon:Ntsc 01852-5-04 04 Mayıs 1852
Oakley Şehir Contra Costa 35,432 Şablon:Ntsc 01999-7-01 01 Temmuz 1999
Oceanside Şehir San Diego 167,086 Şablon:Ntsc 01888-7-03 03 Temmuz 1888
Ojai Şehir Ventura 7,461 Şablon:Ntsc 01921-8-05 05 Ağustos 1921
Ontario Şehir San Bernardino 163,924 Şablon:Ntsc 01891-12-10 10 Aralık 1891
Orange Şehir Orange 134,616 Şablon:Ntsc 01888-4-06 06 Nisan 1888
Orange Cove Şehir Fresno 9,078 Şablon:Ntsc 01948-1-20 20 Ocak 1948
Orinda Şehir Contra Costa 17,643 Şablon:Ntsc 01985-7-01 01 Temmuz 1985
Orland Şehir Glenn 7,291 Şablon:Ntsc 01909-11-11 11 Kasım 1909
OrovilleCounty seat Şehir Butte 15,546 Şablon:Ntsc 01906-1-03 03 Ocak 1906
Oxnard Şehir Ventura 197,899 Şablon:Ntsc 01903-6-30 30 Haziran 1903
Pacific Grove Şehir Monterey 15,041 Şablon:Ntsc 01889-7-05 05 Temmuz 1889
Pacifica Şehir San Mateo 37,234 Şablon:Ntsc 01957-11-22 22 Kasım 1957
Palm Desert Şehir Riverside 48,445 Şablon:Ntsc 01973-11-26 26 Kasım 1973
Palm Springs Şehir Riverside 44,552 Şablon:Ntsc 01938-4-20 20 Nisan 1938
Palmdale Şehir Los Angeles 152,750 Şablon:Ntsc 01962-8-24 24 Ağustos 1962
Palo Alto Şehir Santa Clara 64,403 Şablon:Ntsc 01894-4-23 23 Nisan 1894
Palos Verdes Estates Şehir Los Angeles 13,438 Şablon:Ntsc 01939-12-20 20 Aralık 1939
Paradise Kasaba Butte 26,218 Şablon:Ntsc 01979-11-27 27 Kasım 1979
Paramount Şehir Los Angeles 54,098 Şablon:Ntsc 01957-1-30 30 Ocak 1957
Parlier Şehir Fresno 14,494 Şablon:Ntsc 01921-11-15 15 Kasım 1921
Pasadena Şehir Los Angeles 137,122 Şablon:Ntsc 01886-6-19 19 Haziran 1886
Paso Robles Şehir San Luis Obispo 29,793 Şablon:Ntsc 01889-3-11 11 Mart 1889
Patterson Şehir Stanislaus 20,413 Şablon:Ntsc 01919-12-22 22 Aralık 1919
Perris Şehir Riverside 68,386 Şablon:Ntsc 01911-5-26 26 Mayıs 1911
Petaluma Şehir Sonoma 57,941 Şablon:Ntsc 01858-4-12 12 Nisan 1858
Pico Rivera Şehir Los Angeles 62,942 Şablon:Ntsc 01958-1-29 29 Ocak 1958
Piedmont Şehir Alameda 10,667 Şablon:Ntsc 01907-1-31 31 Ocak 1907
Pinole Şehir Contra Costa 18,390 Şablon:Ntsc 01903-6-25 25 Haziran 1903
Pismo Beach Şehir San Luis Obispo 7,655 Şablon:Ntsc 01946-4-25 25 Nisan 1946
Pittsburg Şehir Contra Costa 63,264 Şablon:Ntsc 01903-6-25 25 Haziran 1903
Placentia Şehir Orange 50,533 Şablon:Ntsc 01926-12-02 02 Aralık 1926
PlacervilleCounty seat Şehir El Dorado 10,389 Şablon:Ntsc 01854-5-13 13 Mayıs 1854
Pleasant Hill Şehir Contra Costa 33,152 Şablon:Ntsc 01961-11-14 14 Kasım 1961
Pleasanton Şehir Alameda 70,285 Şablon:Ntsc 01894-6-18 18 Haziran 1894
Plymouth Şehir Amador 1,005 Şablon:Ntsc 01917-2-08 08 Şubat 1917
Point Arena Şehir Mendocino 449 Şablon:Ntsc 01908-7-11 11 Temmuz 1908
Pomona Şehir Los Angeles 149,058 Şablon:Ntsc 01888-1-06 06 Ocak 1888
Port Hueneme Şehir Ventura 21,723 Şablon:Ntsc 01948-3-24 24 Mart 1948
Porterville Şehir Tulare 54,165 Şablon:Ntsc 01902-5-07 07 Mayıs 1902
Portola Şehir Plumas 2,104 Şablon:Ntsc 01946-5-16 16 Mayıs 1946
Portola Valley Kasaba San Mateo 4,353 Şablon:Ntsc 01964-7-14 14 Temmuz 1964
Poway Şehir San Diego 47,811 Şablon:Ntsc 01980-12-01 01 Aralık 1980
Rancho Cordova Şehir Sacramento 64,776 Şablon:Ntsc 02003-7-01 01 Temmuz 2003
Rancho Cucamonga Şehir San Bernardino 165,269 Şablon:Ntsc 01977-11-30 30 Kasım 1977
Rancho Mirage Şehir Riverside 17,218 Şablon:Ntsc 01973-8-03 03 Ağustos 1973
Rancho Palos Verdes Şehir Los Angeles 41,643 Şablon:Ntsc 01973-9-07 07 Eylül 1973
Rancho Santa Margarita Şehir Orange 47,853 Şablon:Ntsc 02000-1-01 01 Ocak 2000
Red BluffCounty seat Şehir Tehama 14,076 Şablon:Ntsc 01876-3-31 31 Mart 1876
ReddingCounty seat Şehir Shasta 89,861 Şablon:Ntsc 01887-10-04 04 Ekim 1887
Redlands Şehir San Bernardino 68,747 Şablon:Ntsc 01888-12-03 03 Aralık 1888
Redondo Beach Şehir Los Angeles 66,747 Şablon:Ntsc 01892-4-29 29 Nisan 1892
Redwood CityCounty seat Şehir San Mateo 76,815 Şablon:Ntsc 01867-5-11 11 Mayıs 1867
Reedley Şehir Fresno 24,194 Şablon:Ntsc 01913-2-18 18 Şubat 1913
Rialto Şehir San Bernardino 99,171 Şablon:Ntsc 01911-11-17 17 Kasım 1911
Richmond Şehir Contra Costa 103,701 Şablon:Ntsc 01905-8-07 07 Ağustos 1905
Ridgecrest Şehir Kern 27,616 Şablon:Ntsc 01963-11-29 29 Kasım 1963
Rio Dell Şehir Humboldt 3,368 Şablon:Ntsc 01965-2-23 23 Şubat 1965
Rio Vista Şehir Solano 7,360 Şablon:Ntsc 01894-1-06 06 Ocak 1894
Ripon Şehir San Joaquin 14,297 Şablon:Ntsc 01945-11-27 27 Kasım 1945
Riverbank Şehir Stanislaus 22,678 Şablon:Ntsc 01922-8-23 23 Ağustos 1922
RiversideCounty seat Şehir Riverside 303,871 Şablon:Ntsc 01883-10-11 11 Ekim 1883
Rocklin Şehir Placer 56,974 Şablon:Ntsc 01893-2-24 24 Şubat 1893
Rohnert Park Şehir Sonoma 40,971 Şablon:Ntsc 01962-8-28 28 Ağustos 1962
Rolling Hills Şehir Los Angeles 1,860 Şablon:Ntsc 01957-1-24 24 Ocak 1957
Rolling Hills Estates Şehir Los Angeles 8,067 Şablon:Ntsc 01957-9-18 18 Eylül 1957
Rosemead Şehir Los Angeles 53,764 Şablon:Ntsc 01959-8-04 04 Ağustos 1959
Roseville Şehir Placer 118,788 Şablon:Ntsc 01909-4-10 10 Nisan 1909
Ross Kasaba Marin 2,415 Şablon:Ntsc 01908-8-21 21 Ağustos 1908
SacramentoCounty seat Şehir Sacramento 466,488 Şablon:Ntsc 01850-2-27 27 Şubat 1850
SalinasCounty seat Şehir Monterey 150,441 Şablon:Ntsc 01874-3-04 04 Mart 1874
San Anselmo Kasaba Marin 12,336 Şablon:Ntsc 01907-4-09 09 Nisan 1907
San BernardinoCounty seat Şehir San Bernardino 209,924 Şablon:Ntsc 01869-8-10 10 Ağustos 1869
San Bruno Şehir San Mateo 41,114 Şablon:Ntsc 01914-12-23 23 Aralık 1914
San Carlos Şehir San Mateo 28,406 Şablon:Ntsc 01925-7-08 08 Temmuz 1925
San Clemente Şehir Orange 63,522 Şablon:Ntsc 01928-2-28 28 Şubat 1928
San DiegoCounty seat Şehir San Diego 1,301,617 Şablon:Ntsc 01850-3-27 27 Mart 1850
San Dimas Şehir Los Angeles 33,371 Şablon:Ntsc 01960-8-04 04 Ağustos 1960
San Fernando Şehir Los Angeles 23,645 Şablon:Ntsc 01911-8-31 31 Ağustos 1911
San FranciscoCounty seat Şehir ve Kontluk San Francisco 805,235 Şablon:Ntsc 01850-4-15 15 Nisan 1850[5]
San Gabriel Şehir Los Angeles 39,718 Şablon:Ntsc 01913-4-24 24 Nisan 1913
San Jacinto Şehir Riverside 44,199 Şablon:Ntsc 01888-4-20 20 Nisan 1888
San Joaquin Şehir Fresno 4,001 Şablon:Ntsc 01920-2-14 14 Şubat 1920
San JoseCounty seat Şehir Santa Clara 945,942 Şablon:Ntsc 01850-3-27 27 Mart 1850
San Juan Bautista Şehir San Benito 1,862 Şablon:Ntsc 01896-5-04 04 Mayıs 1896
San Juan Capistrano Şehir Orange 34,593 Şablon:Ntsc 01961-4-19 19 Nisan 1961
San Leandro Şehir Alameda 84,950 Şablon:Ntsc 01872-3-21 21 Mart 1872
San Luis ObispoCounty seat Şehir San Luis Obispo 45,119 Şablon:Ntsc 01856-2-16 16 Şubat 1856
San Marcos Şehir San Diego 83,781 Şablon:Ntsc 01963-1-28 28 Ocak 1963
San Marino Şehir Los Angeles 13,147 Şablon:Ntsc 01913-4-25 25 Nisan 1913
San Mateo Şehir San Mateo 97,207 Şablon:Ntsc 01894-9-04 04 Eylül 1894
San Pablo Şehir Contra Costa 29,139 Şablon:Ntsc 01948-4-27 27 Nisan 1948
San RafaelCounty seat Şehir Marin 57,713 Şablon:Ntsc 01874-2-18 18 Şubat 1874
San Ramon Şehir Contra Costa 72,148 Şablon:Ntsc 01983-7-01 01 Temmuz 1983
Sand City Şehir Monterey 334 Şablon:Ntsc 01960-5-31 31 Mayıs 1960
Sanger Şehir Fresno 24,270 Şablon:Ntsc 01911-5-09 09 Mayıs 1911
Santa AnaCounty seat Şehir Orange 324,528 Şablon:Ntsc 01886-6-01 01 Haziran 1886
Santa BarbaraCounty seat Şehir Santa Barbara 88,410 Şablon:Ntsc 01850-4-09 09 Nisan 1850
Santa Clara Şehir Santa Clara 116,468 Şablon:Ntsc 01852-7-05 05 Temmuz 1852
Santa Clarita Şehir Los Angeles 176,320 Şablon:Ntsc 01987-12-15 15 Aralık 1987
Santa CruzCounty seat Şehir Santa Cruz 59,946 Şablon:Ntsc 01866-3-31 31 Mart 1866
Santa Fe Springs Şehir Los Angeles 16,223 Şablon:Ntsc 01957-5-15 15 Mayıs 1957
Santa Maria Şehir Santa Barbara 99,553 Şablon:Ntsc 01905-9-12 12 Eylül 1905
Santa Monica Şehir Los Angeles 89,736 Şablon:Ntsc 01886-11-30 30 Kasım 1886
Santa Paula Şehir Ventura 29,321 Şablon:Ntsc 01902-4-22 22 Nisan 1902
Santa RosaCounty seat Şehir Sonoma 167,815 Şablon:Ntsc 01868-3-26 26 Mart 1868
Santee Şehir San Diego 53,413 Şablon:Ntsc 01980-12-01 01 Aralık 1980
Saratoga Şehir Santa Clara 29,926 Şablon:Ntsc 01956-10-22 22 Ekim 1956
Sausalito Şehir Marin 7,061 Şablon:Ntsc 01893-9-04 04 Eylül 1893
Scotts Valley Şehir Santa Cruz 11,580 Şablon:Ntsc 01966-8-02 02 Ağustos 1966
Seal Beach Şehir Orange 24,168 Şablon:Ntsc 01915-10-27 27 Ekim 1915
Seaside Şehir Monterey 33,025 Şablon:Ntsc 01954-10-13 13 Ekim 1954
Sebastopol Şehir Sonoma 7,379 Şablon:Ntsc 01902-6-13 13 Haziran 1902
Selma Şehir Fresno 23,219 Şablon:Ntsc 01893-3-15 15 Mart 1893
Shafter Şehir Kern 16,988 Şablon:Ntsc 01938-1-20 20 Ocak 1938
Shasta Lake Şehir Shasta 10,164 Şablon:Ntsc 01993-7-02 02 Temmuz 1993
Sierra Madre Şehir Los Angeles 10,917 Şablon:Ntsc 01907-2-02 02 Şubat 1907
Signal Hill Şehir Los Angeles 11,016 Şablon:Ntsc 01924-4-22 22 Nisan 1924
Simi Valley Şehir Ventura 124,237 Şablon:Ntsc 01969-10-10 10 Ekim 1969
Solana Beach Şehir San Diego 12,867 Şablon:Ntsc 01986-7-01 01 Temmuz 1986
Soledad Şehir Monterey 25,738 Şablon:Ntsc 01921-3-09 09 Mart 1921
Solvang Şehir Santa Barbara 5,245 Şablon:Ntsc 01985-5-01 01 Mayıs 1985
Sonoma Şehir Sonoma 10,648 Şablon:Ntsc 01883-9-03 03 Eylül 1883
SonoraCounty seat Şehir Tuolumne 4,903 Şablon:Ntsc 01851-5-01 01 Mayıs 1851
South El Monte Şehir Los Angeles 20,116 Şablon:Ntsc 01958-7-30 30 Temmuz 1958
South Gate Şehir Los Angeles 94,396 Şablon:Ntsc 01923-1-20 20 Ocak 1923
South Lake Tahoe Şehir El Dorado 21,403 Şablon:Ntsc 01965-11-30 30 Kasım 1965
South Pasadena Şehir Los Angeles 25,619 Şablon:Ntsc 01888-3-02 02 Mart 1888
South San Francisco Şehir San Mateo 63,632 Şablon:Ntsc 01908-9-19 19 Eylül 1908
St. Helena Şehir Napa 5,814 Şablon:Ntsc 01876-3-24 24 Mart 1876
Stanton Şehir Orange 38,186 Şablon:Ntsc 01956-6-04 04 Haziran 1956
StocktonCounty seat Şehir San Joaquin 291,707 Şablon:Ntsc 01850-7-23 23 Temmuz 1850
Suisun City Şehir Solano 28,111 Şablon:Ntsc 01868-10-09 09 Ekim 1868
Sunnyvale Şehir Santa Clara 140,081 Şablon:Ntsc 01912-12-24 24 Aralık 1912
SusanvilleCounty seat Şehir Lassen 17,947 Şablon:Ntsc 01900-8-24 24 Ağustos 1900
Sutter Creek Şehir Amador 2,501 Şablon:Ntsc 01913-2-11 11 Şubat 1913
Taft Şehir Kern 9,327 Şablon:Ntsc 01910-11-07 07 Kasım 1910
Tehachapi Şehir Kern 14,414 Şablon:Ntsc 01909-8-13 13 Ağustos 1909
Tehama Şehir Tehama 418 Şablon:Ntsc 01906-7-05 05 Temmuz 1906
Temecula Şehir Riverside 100,097 Şablon:Ntsc 01989-12-01 01 Aralık 1989
Temple City Şehir Los Angeles 35,558 Şablon:Ntsc 01960-5-25 25 Mayıs 1960
Thousand Oaks Şehir Ventura 126,683 Şablon:Ntsc 01964-10-07 07 Ekim 1964
Tiburon Kasaba Marin 8,962 Şablon:Ntsc 01964-6-23 23 Haziran 1964
Torrance Şehir Los Angeles 145,538 Şablon:Ntsc 01921-5-21 21 Mayıs 1921
Tracy Şehir San Joaquin 82,922 Şablon:Ntsc 01910-7-22 22 Temmuz 1910
Trinidad Şehir Humboldt 367 Şablon:Ntsc 01870-11-07 07 Kasım 1870
Truckee Kasaba Nevada 16,180 Şablon:Ntsc 01993-3-23 23 Mart 1993
Tulare Şehir Tulare 59,278 Şablon:Ntsc 01888-4-05 05 Nisan 1888
Tulelake Şehir Siskiyou 1,010 Şablon:Ntsc 01937-3-01 01 Mart 1937
Turlock Şehir Stanislaus 68,549 Şablon:Ntsc 01908-2-15 15 Şubat 1908
Tustin Şehir Orange 75,540 Şablon:Ntsc 01927-9-21 21 Eylül 1927
Twentynine Palms Şehir San Bernardino 25,048 Şablon:Ntsc 01987-11-23 23 Kasım 1987
UkiahCounty seat Şehir Mendocino 16,075 Şablon:Ntsc 01876-3-08 08 Mart 1876
Union City Şehir Alameda 69,516 Şablon:Ntsc 01959-1-26 26 Ocak 1959
Upland Şehir San Bernardino 73,732 Şablon:Ntsc 01906-5-15 15 Mayıs 1906
Vacaville Şehir Solano 92,428 Şablon:Ntsc 01892-8-09 09 Ağustos 1892
Vallejo Şehir Solano 115,942 Şablon:Ntsc 01868-3-30 30 Mart 1868
VenturaCounty seat Şehir Ventura 106,433 Şablon:Ntsc 01866-4-02 02 Nisan 1866
Vernon Şehir Los Angeles 112 Şablon:Ntsc 01905-9-22 22 Eylül 1905
Victorville Şehir San Bernardino 115,903 Şablon:Ntsc 01962-9-21 21 Eylül 1962
Villa Park Şehir Orange 5,812 Şablon:Ntsc 01962-1-11 11 Ocak 1962
VisaliaCounty seat Şehir Tulare 124,442 Şablon:Ntsc 01874-2-27 27 Şubat 1874
Vista Şehir San Diego 93,834 Şablon:Ntsc 01963-1-28 28 Ocak 1963
Walnut Şehir Los Angeles 29,172 Şablon:Ntsc 01959-1-19 19 Ocak 1959
Walnut Creek Şehir Contra Costa 64,173 Şablon:Ntsc 01914-10-21 21 Ekim 1914
Wasco Şehir Kern 25,545 Şablon:Ntsc 01945-12-22 22 Aralık 1945
Waterford Şehir Stanislaus 8,456 Şablon:Ntsc 01969-11-07 07 Kasım 1969
Watsonville Şehir Santa Cruz 51,199 Şablon:Ntsc 01868-3-30 30 Mart 1868
Weed Şehir Siskiyou 2,967 Şablon:Ntsc 01961-1-25 25 Ocak 1961
West Covina Şehir Los Angeles 106,098 Şablon:Ntsc 01923-2-17 17 Şubat 1923
West Hollywood Şehir Los Angeles 34,399 Şablon:Ntsc 01984-11-29 29 Kasım 1984
West Sacramento Şehir Yolo 48,744 Şablon:Ntsc 01987-1-01 01 Ocak 1987
Westlake Village Şehir Los Angeles 8,270 Şablon:Ntsc 01981-12-11 11 Aralık 1981
Westminster Şehir Orange 89,701 Şablon:Ntsc 01957-3-27 27 Mart 1957
Westmorland Şehir Imperial 2,225 Şablon:Ntsc 01934-6-30 30 Haziran 1934
Wheatland Şehir Yuba 3,456 Şablon:Ntsc 01874-4-23 23 Nisan 1874
Whittier Şehir Los Angeles 85,331 Şablon:Ntsc 01898-2-25 25 Şubat 1898
Wildomar Şehir Riverside 32,176 Şablon:Ntsc 02008-7-01 01 Temmuz 2008
Williams Şehir Colusa 5,123 Şablon:Ntsc 01920-5-17 17 Mayıs 1920
Willits Şehir Mendocino 4,888 Şablon:Ntsc 01888-11-19 19 Kasım 1888
WillowsCounty seat Şehir Glenn 6,166 Şablon:Ntsc 01886-1-16 16 Ocak 1886
Windsor Kasaba Sonoma 26,801 Şablon:Ntsc 01992-7-01 01 Temmuz 1992
Winters Şehir Yolo 6,624 Şablon:Ntsc 01898-2-09 09 Şubat 1898
Woodlake Şehir Tulare 7,279 Şablon:Ntsc 01941-9-23 23 Eylül 1941
WoodlandCounty seat Şehir Yolo 55,468 Şablon:Ntsc 01871-2-22 22 Şubat 1871
Woodside Kasaba San Mateo 5,287 Şablon:Ntsc 01956-11-16 16 Kasım 1956
Yorba Linda Şehir Orange 64,234 Şablon:Ntsc 01967-11-02 02 Kasım 1967
Yountville Kasaba Napa 2,933 Şablon:Ntsc 01965-2-04 04 Şubat 1965
YrekaCounty seat Şehir Siskiyou 7,765 Şablon:Ntsc 01857-4-21 21 Nisan 1857
Yuba CityCounty seat Şehir Sutter 64,925 Şablon:Ntsc 01908-1-23 23 Ocak 1908
Yucaipa Şehir San Bernardino 51,367 Şablon:Ntsc 01989-11-27 27 Kasım 1989
Yucca Valley Kasaba San Bernardino 20,700 Şablon:Ntsc 01991-11-27 27 Kasım 1991

Resimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c "Corrections to 2010 Census Population and Housing Units Counts in the State of Kaliforniya" (PDF). Kaliforniya Department of Finance. 13 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150813123630/http://www.dof.ca.gov/research/demographic/state_census_data_center/census_2010/documents/2010_Census_Count_Corrections_List.pdf. Erişim tarihi: 16-01-2012. 
  2. ^ "Census 2010: Table 3A — Total Population by Race (Hispanic exclusive) and Hispanic or Latino: 2010" (Excel). Kaliforniya Department of Finance. 13 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150813142726/http://www.dof.ca.gov/research/demographic/state_census_data_center/census_2010/documents/2010Census_Table3A_RedistrictingFile.xls. Erişim tarihi: 16-01-2012. 
  3. ^ a b "City of Eastvale" (PDF). Riverside County Transportation and Land Management Agency. 16 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20121116112433/http://www.rctlma.org/rcd/content/progress_reports/pr_2011/eastvale.pdf. Erişim tarihi: January 20, 2012. 
  4. ^ a b "City of Jurupa Valley" (PDF). Riverside County Transportation and Land Management Agency. 16 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20121116112532/http://www.rctlma.org/rcd/content/progress_reports/pr_2011/jurupa_valley.pdf. Erişim tarihi: January 20, 2012. 
  5. ^ Long, Percy V. (1911). "Consolidated City and County Government of San Francisco" (PDF). Proceedings of the American Political Science Association 8 (Eighth Annual Meeting): 109–121. http://www.jstor.org/stable/pdfplus/3038399.pdf.