Kahve şirketleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Kavrulmuş kahve çekirdekleri

Kahve şirketleri listesi adının verildiği dünya genelinde bilinen kahve kavurma ve dağıtımı yapan şirketlerin listesi.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Şirket adı Kuruluş tarihi Yer Kavurmacı? Dağıtımı? Kaynak
Alterra Coffee Roasters 1993 Milwaukee, Wisconsin, ABD Evet Evet
Kahve Dünyası 2004 Eminönü,İstanbul,Türkiye Evet Evet
An Giang Coffee Vietnam Evet
Aroma Espresso Bar 1994 Kudüs, İsrail Evet Evet
Barcaffe 1970 Slovenya Evet [1]
Baristas 2009 Seattle, Washington, ABD Evet
Bewley's 1840 Dublin, İrlanda Evet Evet
Black Ivory kahvesi Tayland Evet
Bridgehead Coffee 1981 Ottawa, Ontario, Kanada Evet Evet
Café Bom Dia Brezilya Evet
Café Britt 1985 Kosta Rika Evet
Café Coffee Day 1996 Bengaluru, Hindistan Evet Evet
Cafédirect İngiltere
Caffè Nero 1997 Londra, İngiltere Hayır Evet
Caffé Vita Coffee Roasting Company 1995 Seattle, Washington, ABD Evet
Caribou Coffee 1992 Brooklyn Center, Minn., ABD
Coffee Beanery 1976 Flushing, Michigan, ABD
Coffeeshop Company 1999 Vienna, Avusturya Evet Evet
Colectivo Coffee Roasters 1993 Milwaukee, Wisconsin, ABD Evet Evet
Coop Kaffe Oslo, Norveç Evet
Costa Coffee 1971 Dunstable, İngiltere
Dallmayr 1700 Münih, Almanya
Death Wish Coffee ABD
Delta Cafés 1961 Campo Maior, Portekiz Evet Evet
Diedrich Coffee 1972 Irvine, Kaliforniya, ABD
Douwe Egberts 1753 Joure and Utrecht, Hollanda Evet
Dulce Café 1980 Güney Afrika Evet Evet
Dunkin' Donuts 1950 Quincy, Massachusetts, ABD
Dunn Bros 1987 St. Paul, Minnesota, ABD
Eight O'Clock Coffee 1859 Montvale, New Jersey, ABD
Equal Exchange 1986 West Bridgewater, Mass., ABD
Figaro Coffee Company 1993 Manila, Filipinler Evet
Franck 1892 Hırvatistan Evet Evet
Gloria Jean's Coffees 1979 ABD
Highlands Coffee 1998 Vietnam Evet
Illy 1933 İtalya
Indian Coffee House 1940'lar Hindistan Evet
Jittery Joe's 1994 Athens, Georgia, ABD
The J.M. Smucker Company 1897 Orrville, Ohio, ABD
Juan Valdez Café 2002 Bogotá, Kolombiya Evet Evet
Julius Meinl 1862 Avusturya Evet Evet
Keurig Green Mountain 1996 ABD Evet Evet
Koa Coffee Plantation 1997 Captain Cook, Hawaii, ABD
Kraft Foods 1853 Tarrytown, New York, ABD Evet
Kurukahveci Mehmet Efendi 1871 Fatih, İstanbul, Türkiye Evet Evet [2]
Leelanau Coffee Roasting Co., Inc 1993 Glen Arbor, Michigan, ABD
Lavazza 1895 İtalya
Massimo Zanett 1973 Bologna, İtalya
Matthew Algie 1864 İngiltere
Maxwell House 1892 New York, ABD Evet Hayır
Melitta 1908 Minden, Almanya Evet Hayır
Mikel Coffee Company 2008 Larissa, Yunanistan Evet Evet
Miko Coffee 1801 Belçika Evet
Nestlé 1866 İsviçre
New England Coffee 1916 Malden, Massachusetts, ABD Evet Evet
Peet's Coffee & Tea 1966 Emeryville, California, ABD
Philz Coffee 2003 San Francisco, California, ABD Evet Evet
Red Diamond 1906 Birmingham, Alabama, ABD Evet Evet
Starbucks 1971 Seattle, Washington, ABD Evet Evet
Starr's Market 1979 Missouri, ABD
Strauss 1930 Petah Tikva, İsrail Evet Evet
Tchibo 1949 Hamburg, Almanya Evet Evet
Taylor's Coffee 1886 Harrogate, Batı Yorkshire, İngiltere Evet Evet
Tim Hortons 1964 Hamilton, Ontario, Kanada Evet
Top Shelf Coffee 1994 Warren, Ohio, ABD Evet
Trung Nguyên 1996 Vietnam Evet Evet
Tully's Coffee 1992 Seattle, Washington, ABD
Van Houtte 1919 Kanada Evet Evet

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Barcaffé: Cedevita's Twin - 40 Year Old Tradition". Atlantic Grupa. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2016.  Bilinmeyen parametre |erişim= görmezden gelindi (yardım)
  2. ^ "Pek Meşhur Kurukahveci Mahdumları". gazetebilkent.com. 31 Ocak 2014. 19 Nisan 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]