Kadife Sokağı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kadife Sokak sayfasından yönlendirildi)

Kadife Sokak, İstanbul Kadıköy'de, Caferağa ile Bahariye arasında bulunan sokağın adı. Sokağın her iki tarafında kafe ve bara çevrilmiş eski evler bulunur.

Rexx Sineması'nın sokağı olarak da anılır. Girişinde Eftelya isminde nargile kafe ve hemen altında Reks Büfe bulunur. Sırayla Teacher's, Zincir, Lal, üst katında Dunia, karşıda Trip ve üstünde Hera, ileride Buddha, Karga, Arkaoda, İncir, Kahve Bahane, Racon&Samosa, Ağapia, İsis, Masal Evi, Karin, Liman Kahvesi gibi barlar yer almaktadır. Sokağın sonuna doğru adını blues müzisyeni SRV'den alan müzik enstrümanları satan ve gitar dersleri veren bir dükkân bulunmaktadır.[kaynak belirtilmeli]

Eskiden Ermeni ailelerin yaşadığı bir sokak olup, sonradan barlar sokağı niteliği kazanmıştır.[1] Adını 20. yüzyılın başlarında kadife satan dükkânların varlığından almıştır. Bu dönemde Apollon Tiyatrosu da sokakta yer almaktaydı.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Tamer, Kütükçü (2015). Kadıköy'ün Kitabı: Geçmiş Zamanların, Mekanların ve Hatırlamaların Rafında. Ötüken Neşriyat. s. 45. 11 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2017. 
  2. ^ Haldun, Hürel (2010). Semtleri, mahalleleri, caddeleri ve sokaklarıyla A'dan Z'ye İstanbul'un ansiklopedik öyküsü. Kapı Yayınları. s. 418. 11 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2017.