K Tubantia Borgerhout VK

Vikipedi, özgür ansiklopedi

K. Tubantia Borgerhout V.K. Belçika'nın Anvers bölgesinin bir kenti olan Borgerhout'un futbol kulübüdür. 64 numaralı matrikele sahiptir. Belçika yerel liglerinin en yükseği olan Antwerp yerel liginde oynamaktadır. Kulüp II. Dünya Savaşı sırasında yetenekli atak oyuncusu Joseph MermansAnderlecht'e 125,000 Belçika frangı gibi rekor bir ücretle satmasıyla bilinmektedir.

Tubantia kulübünün arması

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tubantia Football & Athletic Club 1915 yılında kurulmuş 2. Lig'de mücadele ettiği 1928 yılını 8. bitirmiştir. Ertesi sene 2. olmuş ve böylece 1. Lig'de oynayarak 1930-31 sezonunu 14 takımlı ligde 11. tamamlamıştır. (O yıl RSC Anderlecht sonuncu olmuştu). Ancak Tubantia bir sezon sonra 13. olmuş ve FC Turnhoutile beraber ligden düşmüştür. 2. ligde kalmayı seven kulüp 1940 yılında Tubantia FAC olan adını K. Tubantia FC olarak değiştirmiştir.

1954'te 3. Lig'e düşmüş ve 2006 yılı itibarıyla bir daha bu seviyeye gelememiştir. Kulüp KRC Borgerhout ile 1960 yılında birleşmiş ve K. Tubantia Borgerhout FC ismini almıştır. On bir yıl sonra FC yi Felemenkçe karşılığı olan V.K. (Voetbal Klub) olarak değiştirmiştir.

Başarılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]