Kırmızı (müzik grubu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kırmızı (grup) sayfasından yönlendirildi)
Kırmızı
Başladığı yerTürkiye
Tarzlarrock, heavy metal
Etkin yıllar2005 - Günümüz
Müzik şirketiRedRec Müzik
Üyelerİdil Çağatay
Aslı Polat
Ecem Otgucuoğlu
Fulya Akgün

Kırmızı (resmi yazılışıyla KIRMIZI), 2005 yılında İdil Çağatay ve Aslı Polat tarafından İstanbul'da kurulan, tüm üyeleri kadınlardan oluşan rock grubu.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Grubun kendi adını taşıyan ilk maxi single çalışması 2010 yılında yayımlandı. Maxi single parçaları olan Veda Etme ve Kırmızı'ya video klip çekildi.

Kırmızı, 2011’de "Türkiye'nin ilk kadın rock grubu albümü" olarak duyurulan İSYAN'ı İdil Çağatay ve Aslı Polat'ın kurduğu RedRec Müzik etiketiyle piyasaya sundu. Albümün ilk videosu Hayko Cepkin ile düet yapılan "Çekilin Başımdan", ikinci video ise "Geri" şarkısına çekildi. Elveda şarkısına su altında çekilen video klip Şubat 2012'de yayına girdi. İSYAN albümü Amerika, Arjantin, Şili ve İngiltere radyolarında da yayına alındı.

Kırmızı, 2010 yılında Ozzy Osbourne'un kişisel tercihi ile Turkcell Kuruçeşme Arena konserine ön grup olarak seçildi.

Kırmızı, Avrupa genelinde 252 profesyonel rock grubunun katıldığı Eurock Marathon 2012'de performans sergileyecek ilk 8 gruptan biri olarak seçilerek Türkiye'yi temsilen sahne aldı ve yarışmada ikincilik ödülünü aldı.

Grup, oryantal Asena ile birlikte "Rock Oryantal ile Buluştu" projesi gerçekleştirildi. Led Zeppelin'in Kashmir parçası yeniden düzenlenerek, doğu batı ezgilerini birleştiren bir gösteri sergilendi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]