Kırışıklar (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kırışıklar (film)
Wrinkles
Kırışıklar film posteri
YönetmenIgnacio Ferreras
YapımcıManuel Cristobal
Oriol Ivern
SenaristPaco Roca
Ignacio Ferreras
Rosanna Cecchini
Ángel de la Cruz
UyarlamaWrinkles
–Paco Roca
OyuncularÁlvaro Guevara
Tacho González
MüzikNani Garcia
Görüntü yönetmeniDavid Cubero
KurguIgnacio Ferreras
StüdyoPerro Verde Films
DağıtıcıCameo Media
Çıkış tarih(ler)i19 Eylül 2011 (2011-09-19) (San Sebastián Film Festival)
Süre89 dakika
Ülkeİspanya
Dilİspanyolca
Bütçe€ 2 milyon

Kırışıklar İngilizce: Wrinkles (İspanyolca:Arrugas) Paco Roca'nın aynı adlı çizgi romanına dayanan Ignacio Ferreras'ın yönettiği 2011 İspanyol animasyon drama filmi. Hikâye bir huzurevinde geçiyor ve biri Alzheimer hastalığının erken evrelerinde olmak üzere iki yaşlı adam arasındaki dostluk etrafında dönüyor.

Kırışıklıklar, 18 Nisan'da sınırlı bir tiyatro yayınının ardından 28 Nisan 2014'te İngiltere DVD ve Blu-ray'de yayınlandı.

Kırışıklıklar, Goya Ödülleri'nde En İyi Animasyon ve En iyi Uyarlama Senaryo seçilmiş, yaşlılık üzerine dikkate değer bir yapımdır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Miguel ve arkadaşları, yakın zamanda bakımevine gelen ve Alzheimer'ın ilk aşamasında olan Emilio'ya, ümitsiz vakalar için 'destek' bölümü olarak bilinen en üst kata götürülmemesi için yardım eder. Emilio'yu 'kurtarmak' için yaptıkları planlar, sıkıcı yaşantılarına renk getirecektir. Bazılarına göre hayatları artık sona yaklaşıyor olsa da onlar için aslında her şey yeni başlamaktadır.

Orijinal İspanyol Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Álvaro Guevara .... Emilio
  • Tacho González .... Miguel
  • Mabel Rivera .... Antonia

İngiliz dublaj oyuncuları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin yapımcılığını Perro Verde Films, yardımcı yapımcılığını ise Cromosoma üstlendi. Filmin bütçesi iki milyon avro idi. Animasyon çalışmasının % 75'i İspanya'da yapıldı; geri kalanı Filipinler'e dışarıdan sağlandı.[1]

Tepkiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kırışıklıklar 19 Eylül 2011'de San Sebastián Uluslararası Film Festivali'nde başladı. The Hollywood Reporter'dan Neil Young, filmi "son yılların her türünden en başarılı İspanyol filmlerinden biri" olarak adlandırdı. Ferreras'ın animasyon stili gerçekçi ve doğrudan, dekor, kıyafet ve jest gibi küçük detaylara dikkat edildi. ”[2] Filmin postScript'i "bugünün ve yarının tüm yaşlılarına adanmıştır".

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Staff writer (8 Aralık 2012). "'Wrinkles' uses classic methods to create magic". Variety. 19 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2012. 
  2. ^ Young, Neil (19 Eylül 2011). "Wrinkles (Arrugas): Film Review". The Hollywood Reporter. 23 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]