Kürtçe televizyon kanalları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jump to navigation Jump to search

Bu Kürtçe televizyon kanallarının listesidir.

Irak Kürdistanı[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Al Hurria TV – Kürdistan merkezli Arap kanalı (Irak)
  • Amozhgary – İslam kanalı (Irak) - Süleymaniye
  • AUC 1 Kurdistan TV – Kürdistan merkezli iş kanalı (Irak)
  • AUC 2 Kurdistan TV – Kürdistan merkezli iş kanalı (Irak)
  • Bablyon TV – İngiliz müzik kanalı (Irak) - Erbil
  • Badinan TV – Kürdistan merkezli kanal (güney) - Duhok
  • Delal TV Zaxo – Kürdistan merkezli kanal (Irak)
  • DEMOCRACY HD – Erbil merkezli eğlence kanalı (Irak)
  • Duhok TV – Kürdistan merkezli kanal (Irak)
  • GEM KURD – Erbil merkezli eğlence kanalı (Irak)  - +9647507511214
  • Gali Kurdistan – Kürdistan merkezli kanal (Irak) - Süleymaniye, PUK
  • Gem tv Kurd – Kürdistan merkezli aile kanalı (Irak)
  • Hawler TV – Kürdistan merkezli kanal (Irak)
  • Hettaw TV
  • Jamawari Kurdistan tv – Kürdistan merkezli kanal (Irak)
  • Kanal 4 – Kürdistan merkezli kanal (Irak) - Erbil
  • Kirkuk TV – Kürdistan merkezli kanal (Irak)
  • Kurdish News Network (KNN) – Kürdistan merkezli kanal (Irak) - Süleymaniye
  • Korek TV – Kürdistan merkezli müzik kanalı (Irak) - Erbil
  • Kurd1 Channel
  • Kurdistan Parlament TV – Kürdistan merkezli meclis kanalı (Irak)
  • Kurdistan TV – Kürdistan merkezli kanal (Irak) - Erbil, KDP
  • Kurdistan 24 TV Merkezi Erbil olan Kürdistan devlet televizyonu
  • Kurdmax – Kürdistan merkezli kanal
  • Kurdsat – Kürdistan merkezli kanal (Irak) - Süleymaniye, PUK
  • Kurd Shop – Kürdistan merkezli pazarlama kanalı (Irak)
  • Kurd Sport TV – Kürdistan merkezli kanal (Irak) - Süleymaniye, PUK
  • Max TV – Erbil merkezli müzik kanalı
  • NET tv – Kürdistan merkezli ekonomi kanalı (Irak)
  • Niga TV
  • NÎROJ TV – Kürdistan merkezli kanal (Irak) - Erbil, TV NETWORK
  • NRT News – Kürdistan merkezli bağımsız kanal (Irak) - Süleymaniye 
    • NRT2 – Kürdistan merkezli bağımsız kanal (Irak) - Süleymaniye
  • Payam tv – Kürdistan merkezli kanal (Irak) - Süleymaniye, Kürdistan İslami Grubu
  • Pelistank TV – Kürdistan merkezli çocuk kanalı - Duhok
  • Perwerde tv – Kürdistan merkezli kanal (Irak)
  • Rangin TV – Kürdistan merkezli macera kanalı (Irak)
  • Rebari – İslam kanalı (Irak) - Süleymaniye
  • Rega – Kürdistan merkezli siyasi kanal (Irak), CPK
  • Reklam 4u – Kürdistan merkezli pazarlama kanalı (Irak)
  • Qellat tv – Kürdistan merkezli kanal (Irak)
  • Rûdaw TV – Erbil merkezli KDP destekli haber ve belgesel kanalı. 
  • Silêmanî tv – Kürdistan merkezli kanal (Irak)
  • Speda TV – Kürdistan merkezli kanal (Irak) - Erbil, Kürdistan İslami Birliği
  • WAAR TV – Duhok merkezli kanal
  • Xak tv – Kürdistan merkezli kanal (Irak) - Süleymaniye, PUK
  • Vîn TV – Duhok merkezli kanal
  • Zagros TV – Kürdistan merkezli kanal (Irak) - Erbil, KDP
  • Zaro TV

Türkiye[değiştir | kaynağı değiştir]

Kapananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

15 Temmuz askerî darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hâl kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname aralarında, bu listedeki Kürtçe yayın yapan televizyon kanalları dahil, 12 televizyon kanalı ve 11 radyo kanalı kapatıldı. Gerekçe olarak "milli güvenliği tehdit eden yapı, oluşum ve gruplar ile terör örgütlerine aidiyeti belirlenen kanallar" ifadesi kullanıldı.[1]

İran Kürdistanı[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Sahar TV –  Tahran, İran merkezli ve Kürtçe dahil olmak üzere, farklı dillerde programına sahip İran Radyo Televizyon Kurumu (IRIB)'na bağlı kanal
  • Urmiye TV
  • Kordestan TV
  • Kermanshah TV
  • Luristan TV
  • Ilam – hem Kürtçe hem de Farsça yayın yapan çok dilli kanal
  • Kurd TV – hem Kürtçe hem de Farsça yayın yapan çok dilli kanal
  • Mihabad – hem Kürtçe hem de Farsça yayın yapan çok dilli kanal
  • West Azerbaijan – hem Kürtçe, hem Azerice hem de Farsça yayın yapan çok dilli kanal

Suriye Kürdistanı[değiştir | kaynağı değiştir]

Avrupa[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]