İçeriğe atla

Küçük gezegenler listesi: 4001–5000

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Aşağıda, 4001 ile 5000 arasında (dahil) sıralanan küçük gezegenlerin kısmi bir listesi yer almaktadır. Bu ve diğer kısmi listeler için birincil veriler, JPL'nin "Küçük Cisim Yörünge Öğeleri"[1] ve "Küçük Gezegen Merkezinden Elde Edilen Veriler"e dayanmaktadır.[2] Ana sayfada, tablonun sütunlarının detaylı bir açıklaması ve ek kaynaklar sunulmuştur. Bu diziye ait her sayfanın tam listesi ve küçük gezegenlerin dinamik sınıflandırmasına ilişkin istatistiksel bir ayrıntı da yer almaktadır.

Ayrıca, tüm isimlendirilmiş cisimlerin sayısal ve alfabetik sıralamasını içeren özet listesini ve bu ayrıntılı listedeki numara aralığı için ilgili isimlendirme örneklerini de görebilirsiniz. Yeni isimlendirmeler, Uluslararası Astronomi Birliği'nin Küçük Cisimler İsimlendirme Çalışma Grubu tarafından isimlerin önceden duyurulması kınandığı için resmi olarak yayınlandıktan sonra bu listeye eklenir.

      Dünya'ya yakın cisim         Asteroit kuşağı (iç)       Asteroit kuşağı (dış)       Centaur
      Mars'la kesişen       Asteroit kuşağı (orta)         Jüpiter truvaları        Neptün ötesi cisim
      Sınıflandırılmamış


Belirtme Keşif Özellikler Kaynak
Kalıcı Geçici Alıntı Tarih Keşif yeri Kaşif(ler) Kategori Çap
4001 Ptolemaeus 1949 PV Ptolemaeus Ağustos 2, 1949 Heidelberg K. Reinmuth FLO 4.6 km MPC · JPL
4002 Shinagawa 1950 JB Shinagawa Mayıs 14, 1950 Heidelberg K. Reinmuth yavaş 10 km MPC · JPL
4003 Schumann 1964 ED Schumann Mart 8, 1964 Tautenburg Gözlemevi F. Börngen 7:4 36 km MPC · JPL
4004 Listʹev 1971 SN1 Listʹev Eylül 16, 1971 Nauchnij Crimean Astrophysical Gözl. MEL 25 km MPC · JPL
4005 Dyagilev 1972 TC2 Dyagilev Ekim 8, 1972 Nauchnij L. V. Zhuravleva V 7.7 km MPC · JPL
4006 Sandler 1972 YR Sandler Aralık 29, 1972 Nauchnij T. M. Smirnova  · 16 km MPC · JPL
4007 Euryalos 1973 SR Euryalos Eylül 19, 1973 Palomar PLS L4 46 km MPC · JPL
4008 Corbin 1977 BY Corbin Ocak 22, 1977 El Leoncito Félix Aguilar Gözl.  · 5.4 km MPC · JPL
4009 Drobyshevskij 1977 EN1 Drobyshevskij Mart 13, 1977 Nauchnij N. S. Chernykh THM 18 km MPC · JPL
4010 Nikolʹskij 1977 QJ2 Nikolʹskij Ağustos 21, 1977 Nauchnij N. S. Chernykh  · 5.4 km MPC · JPL
4011 Bakharev 1978 SC6 Bakharev Eylül 28, 1978 Nauchnij N. S. Chernykh  · 3.7 km MPC · JPL
4012 Geballe 1978 VK9 Geballe Kasım 7, 1978 Palomar E. F. Helin, S. J. Bus FLO 5.8 km MPC · JPL
4013 Ogiria 1979 OM15 Ogiria Temmuz 21, 1979 Nauchnij N. S. Chernykh THM · 16 km MPC · JPL
4014 Heizman 1979 SG10 Heizman Eylül 28, 1979 Nauchnij N. S. Chernykh 7:4 37 km MPC · JPL
4015 Wilson-Harrington 1979 VA Wilson-Harrington Kasım 15, 1979 Palomar E. F. Helin APO +1km · PHA · Comet (107P) 4.0 km MPC · JPL
4016 Sambre 1979 XK Sambre Aralık 15, 1979 La Silla H. Debehogne, E. R. Netto  · 8.3 km MPC · JPL
4017 Disneya 1980 DL5 Disneya Şubat 21, 1980 Nauchnij L. G. Karachkina  · 7.3 km MPC · JPL
4018 Bratislava 1980 YM Bratislava Aralık 30, 1980 Kleť A. Mrkos  · 12 km MPC · JPL
4019 Klavetter 1981 EK14 Klavetter Mart 1, 1981 Siding Spring S. J. Bus  · 3.4 km MPC · JPL
4020 Dominique 1981 ET38 Dominique Mart 1, 1981 Siding Spring S. J. Bus  · 6.9 km MPC · JPL
4021 Dancey 1981 QD2 Dancey Ağustos 30, 1981 Anderson Mesa E. Bowell NYS 4.5 km MPC · JPL
4022 Nonna 1981 TL4 Nonna Ekim 8, 1981 Nauchnij L. I. Chernykh V 3.7 km MPC · JPL
4023 Jarník 1981 UN Jarník Ekim 25, 1981 Kleť L. Brožek  · 5.6 km MPC · JPL
4024 Ronan 1981 WQ Ronan Kasım 24, 1981 Anderson Mesa E. Bowell yavaş 12 km MPC · JPL
4025 Ridley 1981 WU Ridley Kasım 24, 1981 Anderson Mesa E. Bowell NYS 4.4 km MPC · JPL
4026 Beet 1982 BU1 Beet Ocak 30, 1982 Anderson Mesa E. Bowell NYS 13 km MPC · JPL
4027 Mitton 1982 DN Mitton Şubat 21, 1982 Anderson Mesa E. Bowell NYS 5.6 km MPC · JPL
4028 Pancratz 1982 DV2 Pancratz Şubat 18, 1982 Socorro L. G. Taff  · 7.3 km MPC · JPL
4029 Bridges 1982 KC1 Bridges Mayıs 24, 1982 Palomar C. S. Shoemaker, S. J. Bus uydu 7.4 km MPC · JPL
4030 Archenhold 1984 EO1 Archenhold Mart 2, 1984 La Silla H. Debehogne uydu 7.0 km MPC · JPL
4031 Mueller 1985 CL Mueller Şubat 12, 1985 Palomar C. S. Shoemaker H · 3.9 km MPC · JPL
4032 Chaplygin 1985 UT4 Chaplygin Ekim 22, 1985 Nauchnij L. V. Zhuravleva  · 4.5 km MPC · JPL
4033 Yatsugatake 1986 FA Yatsugatake Mart 16, 1986 Kobuchizawa M. Inoue, O. Muramatsu FLO 4.8 km MPC · JPL
4034 Vishnu 1986 PA Vishnu Ağustos 2, 1986 Palomar E. F. Helin APO · PHA 420 m MPC · JPL
4035 Thestor 1986 WD Thestor Kasım 22, 1986 Toyota K. Suzuki, T. Urata L4 69 km MPC · JPL
4036 Whitehouse 1987 DW5 Whitehouse Şubat 21, 1987 La Silla H. Debehogne HNA 11 km MPC · JPL
4037 Ikeya 1987 EC Ikeya Mart 2, 1987 Toyota K. Suzuki, T. Urata  · 7.1 km MPC · JPL
4038 Kristina 1987 QH2 Kristina Ağustos 21, 1987 La Silla E. W. Elst V 4.3 km MPC · JPL
4039 Souseki 1987 SH Souseki Eylül 17, 1987 Geisei T. Seki  · 6.6 km MPC · JPL
4040 Purcell 1987 SN1 Purcell Eylül 21, 1987 Anderson Mesa E. Bowell  · 12 km MPC · JPL
4041 Miyamotoyohko 1988 DN1 Miyamotoyohko Şubat 19, 1988 Chiyoda T. Kojima EOS 26 km MPC · JPL
4042 Okhotsk 1989 AT1 Okhotsk Ocak 15, 1989 Kitami K. Endate, K. Watanabe NYS · 8.6 km MPC · JPL
4043 Perolof 1175 T-3 Perolof Ekim 17, 1977 Palomar PLS  · 18 km MPC · JPL
4044 Erikhøg 5142 T-3 Erikhøg Ekim 16, 1977 Palomar PLS  · 15 km MPC · JPL
4045 Lowengrub 1953 RG Lowengrub Eylül 9, 1953 Brooklyn Indiana University ALA 31 km MPC · JPL
4046 Swain 1953 TV Swain Ekim 7, 1953 Brooklyn Indiana University  · 13 km MPC · JPL
4047 Chang'E 1964 TT2 Chang'E Ekim 8, 1964 Nanking Purple Mountain Gözl.  · 9.6 km MPC · JPL
4048 Samwestfall 1964 UC Samwestfall Ekim 30, 1964 Brooklyn Indiana University  · 3.4 km MPC · JPL
4049 Noragalʹ 1973 QD2 Noragalʹ Ağustos 31, 1973 Nauchnij T. M. Smirnova  · 19 km MPC · JPL
4050 Mebailey 1976 SF Mebailey Eylül 20, 1976 Kvistaberg C.-I. Lagerkvist, H. Rickman  · 17 km MPC · JPL
4051 Hatanaka 1978 VP Hatanaka Kasım 1, 1978 Caussols K. Tomita AGN 7.7 km MPC · JPL
4052 Crovisier 1981 DP2 Crovisier Şubat 28, 1981 Siding Spring S. J. Bus EOS 13 km MPC · JPL
4053 Cherkasov 1981 TQ1 Cherkasov Ekim 2, 1981 Nauchnij L. V. Zhuravleva  · 6.0 km MPC · JPL
4054 Turnov 1983 TL Turnov Ekim 5, 1983 Kleť A. Mrkos  · 12 km MPC · JPL
4055 Magellan 1985 DO2 Magellan Şubat 24, 1985 Palomar E. F. Helin AMO +1km 2.5 km MPC · JPL
4056 Timwarner 1985 FZ1 Timwarner Mart 22, 1985 Anderson Mesa E. Bowell  · 7.6 km MPC · JPL
4057 Demophon 1985 TQ Demophon Ekim 15, 1985 Anderson Mesa E. Bowell L4 46 km MPC · JPL
4058 Cecilgreen 1986 JV Cecilgreen Mayıs 4, 1986 Anderson Mesa E. Bowell EOS 15 km MPC · JPL
4059 Balder 1987 SB5 Balder Eylül 29, 1987 Brorfelde P. Jensen EOS · 17 km MPC · JPL
4060 Deipylos 1987 YT1 Deipylos Aralık 17, 1987 La Silla E. W. Elst, G. Pizarro L4 84 km MPC · JPL
4061 Martelli 1988 FF3 Martelli Mart 19, 1988 La Silla W. Ferreri THM 19 km MPC · JPL
4062 Schiaparelli 1989 BF Schiaparelli Ocak 28, 1989 Bologna San Vittore Gözl. FLO 5.5 km MPC · JPL
4063 Euforbo 1989 CG2 Euforbo Şubat 1, 1989 Bologna San Vittore Gözl. L4 96 km MPC · JPL
4064 Marjorie 2126 P-L Marjorie Eylül 24, 1960 Palomar PLS  · 6.0 km MPC · JPL
4065 Meinel 2820 P-L Meinel Eylül 24, 1960 Palomar PLS FLO 3.9 km MPC · JPL
4066 Haapavesi 1940 RG Haapavesi Eylül 7, 1940 Turku H. Alikoski FLO 4.1 km MPC · JPL
4067 Mikhelʹson 1966 TP Mikhelʹson Ekim 11, 1966 Nauchnij N. S. Chernykh RAF 7.4 km MPC · JPL
4068 Menestheus 1973 SW Menestheus Eylül 19, 1973 Palomar PLS L4 68 km MPC · JPL
4069 Blakee 1978 VL7 Blakee Kasım 7, 1978 Palomar E. F. Helin, S. J. Bus  · 4.1 km MPC · JPL
4070 Rozov 1980 RS2 Rozov Eylül 8, 1980 Nauchnij L. V. Zhuravleva FLO 5.2 km MPC · JPL
4071 Rostovdon 1981 RD2 Rostovdon Eylül 7, 1981 Nauchnij L. G. Karachkina  · 26 km MPC · JPL
4072 Yayoi 1981 UJ4 Yayoi Ekim 30, 1981 Kiso H. Kosai, K. Furukawa  · 4.7 km MPC · JPL
4073 Ruianzhongxue 1981 UE10 Ruianzhongxue Ekim 23, 1981 Nanking Purple Mountain Gözl. THM 13 km MPC · JPL
4074 Sharkov 1981 UN11 Sharkov Ekim 22, 1981 Nauchnij N. S. Chernykh EOS 12 km MPC · JPL
4075 Sviridov 1982 TL1 Sviridov Ekim 14, 1982 Nauchnij L. G. Karachkina  · 10 km MPC · JPL
4076 Dörffel 1982 UF4 Dörffel Ekim 19, 1982 Tautenburg Gözlemevi F. Börngen KOR 9.0 km MPC · JPL
4077 Asuka 1982 XV1 Asuka Aralık 13, 1982 Kiso H. Kosai, K. Furukawa EOS 19 km MPC · JPL
4078 Polakis 1983 AC Polakis Ocak 9, 1983 Anderson Mesa B. A. Skiff EOS 20 km MPC · JPL
4079 Britten 1983 CS Britten Şubat 15, 1983 Anderson Mesa E. Bowell THM 16 km MPC · JPL
4080 Galinskij 1983 PW Galinskij Ağustos 4, 1983 Nauchnij L. G. Karachkina FLO 5.0 km MPC · JPL
4081 Tippett 1983 RC2 Tippett Eylül 14, 1983 Anderson Mesa E. Bowell  · 7.6 km MPC · JPL
4082 Swann 1984 SW3 Swann Eylül 27, 1984 Palomar C. S. Shoemaker  · 9.5 km MPC · JPL
4083 Jody 1985 CV Jody Şubat 12, 1985 Palomar C. S. Shoemaker  · 9.6 km MPC · JPL
4084 Hollis 1985 GM Hollis Nisan 14, 1985 Anderson Mesa E. Bowell KOR 10 km MPC · JPL
4085 Weir 1985 JR Weir Mayıs 13, 1985 Palomar C. S. Shoemaker EUN 9.2 km MPC · JPL
4086 Podalirius 1985 VK2 Podalirius Kasım 9, 1985 Nauchnij L. V. Zhuravleva L4 85 km MPC · JPL
4087 Pärt 1986 EM1 Pärt Mart 5, 1986 Anderson Mesa E. Bowell  · 6.4 km MPC · JPL
4088 Baggesen 1986 GG Baggesen Nisan 3, 1986 Brorfelde P. Jensen  · 6.5 km MPC · JPL
4089 Galbraith 1986 JG Galbraith Mayıs 2, 1986 Palomar Palomar Gözl.  · 5.1 km MPC · JPL
4090 Říšehvězd 1986 RH1 Říšehvězd Eylül 2, 1986 Kleť A. Mrkos NYS 7.2 km MPC · JPL
4091 Lowe 1986 TL2 Lowe Ekim 7, 1986 Anderson Mesa E. Bowell  · 23 km MPC · JPL
4092 Tyr 1986 TJ4 Tyr Ekim 8, 1986 Brorfelde P. Jensen uydu 9.4 km MPC · JPL
4093 Bennett 1986 VD Bennett Kasım 4, 1986 Siding Spring R. H. McNaught  · 25 km MPC · JPL
4094 Aoshima 1987 QC Aoshima Ağustos 26, 1987 Shizuoka M. Kizawa, W. Kakei  · 13 km MPC · JPL
4095 Ishizuchisan 1987 SG Ishizuchisan Eylül 16, 1987 Geisei T. Seki  · 4.8 km MPC · JPL
4096 Kushiro 1987 VC Kushiro Kasım 15, 1987 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda GEF 7.7 km MPC · JPL
4097 Tsurugisan 1987 WW Tsurugisan Kasım 18, 1987 Geisei T. Seki  · 4.7 km MPC · JPL
4098 Thraen 1987 WQ1 Thraen Kasım 26, 1987 Tautenburg Gözlemevi F. Börngen THM 14 km MPC · JPL
4099 Wiggins 1988 AB5 Wiggins Ocak 13, 1988 La Silla H. Debehogne MAR 7.5 km MPC · JPL
4100 Sumiko 1988 BF Sumiko Ocak 16, 1988 Okutama T. Hioki, N. Kawasato EOS 16 km MPC · JPL

Belirtme Keşif Özellikler Kaynak
Kalıcı Geçici Alıntı Tarih Keşif yeri Kaşif(ler) Kategori Çap
4101 Ruikou 1988 CE Ruikou Şubat 8, 1988 Geisei T. Seki  · 8.2 km MPC · JPL
4102 Gergana 1988 TE3 Gergana Ekim 15, 1988 Smolyan V. G. Ivanova EOS 12 km MPC · JPL
4103 Chahine 1989 EB Chahine Mart 4, 1989 Palomar E. F. Helin  · 16 km MPC · JPL
4104 Alu 1989 ED Alu Mart 5, 1989 Palomar E. F. Helin MAR 8.6 km MPC · JPL
4105 Tsia 1989 EK Tsia Mart 5, 1989 Palomar E. F. Helin  · 13 km MPC · JPL
4106 Nada 1989 EW Nada Mart 6, 1989 Minami-Oda T. Nomura, K. Kawanishi  · 21 km MPC · JPL
4107 Rufino 1989 GT Rufino Nisan 7, 1989 Palomar E. F. Helin  · 13 km MPC · JPL
4108 Rakos 3439 T-3 Rakos Ekim 16, 1977 Palomar PLS MIS 10 km MPC · JPL
4109 Anokhin 1969 OW Anokhin Temmuz 17, 1969 Nauchnij B. A. Burnasheva  · 4.8 km MPC · JPL
4110 Keats 1977 CZ Keats Şubat 13, 1977 Palomar E. Bowell  · 23 km MPC · JPL
4111 Lamy 1981 EN12 Lamy Mart 1, 1981 Siding Spring S. J. Bus  · 3.2 km MPC · JPL
4112 Hrabal 1981 ST Hrabal Eylül 25, 1981 Kleť M. Mahrová  · 46 km MPC · JPL
4113 Rascana 1982 BQ Rascana Ocak 18, 1982 Anderson Mesa E. Bowell FLO 7.3 km MPC · JPL
4114 Jasnorzewska 1982 QB1 Jasnorzewska Ağustos 19, 1982 Kleť Z. Vávrová  · 5.5 km MPC · JPL
4115 Peternorton 1982 QS3 Peternorton Ağustos 29, 1982 Nauchnij N. S. Chernykh EOS 14 km MPC · JPL
4116 Elachi 1982 SU Elachi Eylül 20, 1982 Palomar E. F. Helin H 4.7 km MPC · JPL
4117 Wilke 1982 SU3 Wilke Eylül 24, 1982 Tautenburg Gözlemevi F. Börngen  · 6.5 km MPC · JPL
4118 Sveta 1982 TH3 Sveta Ekim 15, 1982 Nauchnij L. V. Zhuravleva EOS 13 km MPC · JPL
4119 Miles 1983 BE Miles Ocak 16, 1983 Anderson Mesa E. Bowell ITH 13 km MPC · JPL
4120 Denoyelle 1985 RS4 Denoyelle Eylül 14, 1985 La Silla H. Debehogne  · 15 km MPC · JPL
4121 Carlin 1986 JH Carlin Mayıs 2, 1986 Palomar INAS PHO 6.9 km MPC · JPL
4122 Ferrari 1986 OA Ferrari Temmuz 28, 1986 Bologna San Vittore Gözl.  · 8.9 km MPC · JPL
4123 Tarsila 1986 QP1 Tarsila Ağustos 27, 1986 La Silla H. Debehogne KOR 6.5 km MPC · JPL
4124 Herriot 1986 SE Herriot Eylül 29, 1986 Kleť Z. Vávrová HOF 19 km MPC · JPL
4125 Lew Allen 1987 MO Lew Allen Haziran 28, 1987 Palomar E. F. Helin H 6.4 km MPC · JPL
4126 Mashu 1988 BU Mashu Ocak 19, 1988 Kitami K. Endate, K. Watanabe THM 16 km MPC · JPL
4127 Kyogoku 1988 BA2 Kyogoku Ocak 25, 1988 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda  · 8.5 km MPC · JPL
4128 UKSTU 1988 BM5 UKSTU Ocak 28, 1988 Siding Spring R. H. McNaught EUN 4.5 km MPC · JPL
4129 Richelen 1988 DM Richelen Şubat 22, 1988 Siding Spring R. H. McNaught  · 5.4 km MPC · JPL
4130 Ramanujan 1988 DQ1 Ramanujan Şubat 17, 1988 Kavalur R. Rajamohan EOS 13 km MPC · JPL
4131 Stasik 1988 DR4 Stasik Şubat 23, 1988 Siding Spring A. J. Noymer  · 29 km MPC · JPL
4132 Bartók 1988 EH Bartók Mart 12, 1988 Palomar J. Alu  · 9.7 km MPC · JPL
4133 Heureka 1942 DB Heureka Şubat 17, 1942 Turku L. Oterma EUN 9.5 km MPC · JPL
4134 Schütz 1961 CR Schütz Şubat 15, 1961 Tautenburg Gözlemevi F. Börngen FLO 4.1 km MPC · JPL
4135 Svetlanov 1966 PG Svetlanov Ağustos 14, 1966 Nauchnij L. I. Chernykh, T. M. Smirnova DOR 24 km MPC · JPL
4136 Artmane 1968 FJ Artmane Mart 28, 1968 Nauchnij T. M. Smirnova NYS 11 km MPC · JPL
4137 Crabtree 1970 WC Crabtree Kasım 24, 1970 Hamburg-Bergedorf L. Kohoutek  · 6.5 km MPC · JPL
4138 Kalchas 1973 SM Kalchas Eylül 19, 1973 Palomar PLS L4 46 km MPC · JPL
4139 Ulʹyanin 1975 VE2 Ulʹyanin Kasım 2, 1975 Nauchnij T. M. Smirnova THM 13 km MPC · JPL
4140 Branham 1976 VA Branham Kasım 11, 1976 El Leoncito Félix Aguilar Gözl.  · 34 km MPC · JPL
4141 Nintanlena 1978 PG3 Nintanlena Ağustos 8, 1978 Nauchnij N. S. Chernykh  · 15 km MPC · JPL
4142 Dersu-Uzala 1981 KE Dersu-Uzala Mayıs 28, 1981 Kleť Z. Vávrová H · yavaş 6.0 km MPC · JPL
4143 Huziak 1981 QN1 Huziak Ağustos 29, 1981 Socorro L. G. Taff THM 17 km MPC · JPL
4144 Vladvasilʹev 1981 SW6 Vladvasilʹev Eylül 28, 1981 Nauchnij L. V. Zhuravleva  · 32 km MPC · JPL
4145 Maximova 1981 SJ7 Maximova Eylül 29, 1981 Nauchnij L. V. Zhuravleva FLO 5.3 km MPC · JPL
4146 Rudolfinum 1982 DD2 Rudolfinum Şubat 16, 1982 Kleť L. Brožek FLO 4.8 km MPC · JPL
4147 Lennon 1983 AY Lennon Ocak 12, 1983 Anderson Mesa B. A. Skiff V · yavaş? 5.2 km MPC · JPL
4148 McCartney 1983 NT McCartney Temmuz 11, 1983 Anderson Mesa E. Bowell FLO 7.3 km MPC · JPL
4149 Harrison 1984 EZ Harrison Mart 9, 1984 Anderson Mesa B. A. Skiff EUN · 10 km MPC · JPL
4150 Starr 1984 QC1 Starr Ağustos 31, 1984 Anderson Mesa B. A. Skiff  · 6.6 km MPC · JPL
4151 Alanhale 1985 HV1 Alanhale Nisan 24, 1985 Palomar C. S. Shoemaker, E. M. Shoemaker  · 20 km MPC · JPL
4152 Weber 1985 JF Weber Mayıs 15, 1985 Anderson Mesa E. Bowell  · 20 km MPC · JPL
4153 Roburnham 1985 JT1 Roburnham Mayıs 14, 1985 Palomar C. S. Shoemaker THM 17 km MPC · JPL
4154 Rumsey 1985 NE Rumsey Temmuz 10, 1985 Lake Tekapo A. C. Gilmore, P. M. Kilmartin  · 6.2 km MPC · JPL
4155 Watanabe 1987 UB1 Watanabe Ekim 25, 1987 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda  · 6.0 km MPC · JPL
4156 Okadanoboru 1988 BE Okadanoboru Ocak 16, 1988 Chiyoda T. Kojima  · 15 km MPC · JPL
4157 Izu 1988 XD2 Izu Aralık 11, 1988 Gekko Y. Oshima ADE 21 km MPC · JPL
4158 Santini 1989 BE Santini Ocak 28, 1989 Bologna San Vittore Gözl. 7:4 · yavaş 17 km MPC · JPL
4159 Freeman 1989 GK Freeman Nisan 5, 1989 Palomar E. F. Helin  · 17 km MPC · JPL
4160 Sabrina-John 1989 LE Sabrina-John Haziran 3, 1989 Palomar E. F. Helin  · 7.7 km MPC · JPL
4161 Amasis 6627 P-L Amasis Eylül 24, 1960 Palomar PLS  · 16 km MPC · JPL
4162 SAF 1940 WA SAF Kasım 24, 1940 Nice A. Patry  · 25 km MPC · JPL
4163 Saaremaa 1941 HC Saaremaa Nisan 19, 1941 Turku L. Oterma EOS 20 km MPC · JPL
4164 Shilov 1969 UR Shilov Ekim 16, 1969 Nauchnij L. I. Chernykh EUN 10 km MPC · JPL
4165 Didkovskij 1976 GS3 Didkovskij Nisan 1, 1976 Nauchnij N. S. Chernykh  · 8.0 km MPC · JPL
4166 Pontryagin 1978 SZ6 Pontryagin Eylül 26, 1978 Nauchnij L. V. Zhuravleva  · 8.0 km MPC · JPL
4167 Riemann 1978 TQ7 Riemann Ekim 2, 1978 Nauchnij L. V. Zhuravleva MAR 13 km MPC · JPL
4168 Millan 1979 EE Millan Mart 6, 1979 El Leoncito Félix Aguilar Gözl. MIT 6.9 km MPC · JPL
4169 Celsius 1980 FO3 Celsius Mart 16, 1980 La Silla C.-I. Lagerkvist 7:4 37 km MPC · JPL
4170 Semmelweis 1980 PT Semmelweis Ağustos 6, 1980 Kleť Z. Vávrová EOS 17 km MPC · JPL
4171 Carrasco 1982 FZ1 Carrasco Mart 23, 1982 Palomar C. S. Shoemaker FLO 4.9 km MPC · JPL
4172 Rochefort 1982 FC3 Rochefort Mart 20, 1982 La Silla H. Debehogne NYS 3.4 km MPC · JPL
4173 Thicksten 1982 KG1 Thicksten Mayıs 27, 1982 Palomar C. S. Shoemaker NYS 12 km MPC · JPL
4174 Pikulia 1982 SB6 Pikulia Eylül 16, 1982 Nauchnij L. I. Chernykh THM 22 km MPC · JPL
4175 Billbaum 1985 GX Billbaum Nisan 15, 1985 Anderson Mesa E. Bowell  · 8.9 km MPC · JPL
4176 Sudek 1987 DS Sudek Şubat 24, 1987 Kleť A. Mrkos THM 19 km MPC · JPL
4177 Kohman 1987 SS1 Kohman Eylül 21, 1987 Anderson Mesa E. Bowell 2:1J 11 km MPC · JPL
4178 Mimeev 1988 EO1 Mimeev Mart 13, 1988 Palomar E. F. Helin  · 16 km MPC · JPL
4179 Toutatis 1989 AC Toutatis Ocak 4, 1989 Caussols C. Pollas APO +1km · PHA · yavaş 5.4 km MPC · JPL
4180 Anaxagoras 6092 P-L Anaxagoras Eylül 24, 1960 Palomar PLS  · 9.7 km MPC · JPL
4181 Kivi 1938 DK1 Kivi Şubat 24, 1938 Turku Y. Väisälä yavaş 8.3 km MPC · JPL
4182 Mount Locke 1951 JQ Mount Locke Mayıs 2, 1951 Fort Davis McDonald Gözl. GEF 10 km MPC · JPL
4183 Cuno 1959 LM Cuno Haziran 5, 1959 Bloemfontein C. Hoffmeister APO +1km · PHA 3.7 km MPC · JPL
4184 Berdyayev 1969 TJ1 Berdyayev Ekim 8, 1969 Nauchnij L. I. Chernykh  · 7.6 km MPC · JPL
4185 Phystech 1975 ED Phystech Mart 4, 1975 Nauchnij T. M. Smirnova  · 6.3 km MPC · JPL
4186 Tamashima 1977 DT1 Tamashima Şubat 18, 1977 Kiso H. Kosai, K. Furukawa  · 30 km MPC · JPL
4187 Shulnazaria 1978 GR3 Shulnazaria Nisan 11, 1978 Nauchnij N. S. Chernykh THM 14 km MPC · JPL
4188 Kitezh 1979 HX4 Kitezh Nisan 25, 1979 Nauchnij N. S. Chernykh  · 6.6 km MPC · JPL
4189 Sayany 1979 SV9 Sayany Eylül 22, 1979 Nauchnij N. S. Chernykh V 3.9 km MPC · JPL
4190 Kvasnica 1980 JH Kvasnica Mayıs 11, 1980 Kleť L. Brožek  · 7.4 km MPC · JPL
4191 Assesse 1980 KH Assesse Mayıs 22, 1980 La Silla H. Debehogne EUN 7.4 km MPC · JPL
4192 Breysacher 1981 DH Breysacher Şubat 28, 1981 La Silla H. Debehogne, G. DeSanctis THM 21 km MPC · JPL
4193 Salanave 1981 SM1 Salanave Eylül 26, 1981 Anderson Mesa B. A. Skiff, N. G. Thomas THM 18 km MPC · JPL
4194 Sweitzer 1982 RE Sweitzer Eylül 15, 1982 Anderson Mesa E. Bowell  · 17 km MPC · JPL
4195 Esambaev 1982 SK8 Esambaev Eylül 19, 1982 Nauchnij L. I. Chernykh KOR 10 km MPC · JPL
4196 Shuya 1982 SA13 Shuya Eylül 16, 1982 Nauchnij L. I. Chernykh Hilda asteroitleri 37 km MPC · JPL
4197 Morpheus 1982 TA Morpheus Ekim 11, 1982 Palomar E. F. Helin, E. M. Shoemaker APO +1km 1.8 km MPC · JPL
4198 Panthera 1983 CK1 Panthera Şubat 11, 1983 Anderson Mesa N. G. Thomas THM 12 km MPC · JPL
4199 Andreev 1983 RX2 Andreev Eylül 1, 1983 La Silla H. Debehogne  · 5.6 km MPC · JPL
4200 Shizukagozen 1983 WA Shizukagozen Kasım 28, 1983 Karasuyama Y. Banno, T. Urata CLO 9.4 km MPC · JPL

Belirtme Keşif Özellikler Kaynak
Kalıcı Geçici Alıntı Tarih Keşif yeri Kaşif(ler) Kategori Çap
4201 Orosz 1984 JA1 Orosz Mayıs 3, 1984 Anderson Mesa B. A. Skiff  · 33 km MPC · JPL
4202 Minitti 1985 CB2 Minitti Şubat 12, 1985 La Silla H. Debehogne  · 24 km MPC · JPL
4203 Brucato 1985 FD3 Brucato Mart 26, 1985 Palomar C. S. Shoemaker BRU 18 km MPC · JPL
4204 Barsig 1985 JG1 Barsig Mayıs 11, 1985 Palomar C. S. Shoemaker FLO 5.8 km MPC · JPL
4205 David Hughes 1985 YP David Hughes Aralık 18, 1985 Anderson Mesa E. Bowell  · 3.7 km MPC · JPL
4206 Verulamium 1986 QL Verulamium Ağustos 25, 1986 La Silla H. Debehogne KOR 8.5 km MPC · JPL
4207 Chernova 1986 RO2 Chernova Eylül 5, 1986 Anderson Mesa E. Bowell EOS 13 km MPC · JPL
4208 Kiselev 1986 RQ2 Kiselev Eylül 6, 1986 Anderson Mesa E. Bowell URS · 30 km MPC · JPL
4209 Briggs 1986 TG4 Briggs Ekim 4, 1986 Palomar E. F. Helin ALA 31 km MPC · JPL
4210 Isobelthompson 1987 DY5 Isobelthompson Şubat 21, 1987 La Silla H. Debehogne EOS 10 km MPC · JPL
4211 Rosniblett 1987 RT Rosniblett Eylül 12, 1987 La Silla H. Debehogne THM 25 km MPC · JPL
4212 Sansyu-Asuke 1987 SB2 Sansyu-Asuke Eylül 28, 1987 Toyota K. Suzuki, T. Urata  · 17 km MPC · JPL
4213 Njord 1987 ST4 Njord Eylül 25, 1987 Brorfelde P. Jensen  · 5.9 km MPC · JPL
4214 Veralynn 1987 UX4 Veralynn Ekim 22, 1987 Nauchnij L. V. Zhuravleva  · 8.2 km MPC · JPL
4215 Kamo 1987 VE1 Kamo Kasım 14, 1987 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda V 6.6 km MPC · JPL
4216 Neunkirchen 1988 AF5 Neunkirchen Ocak 14, 1988 La Silla H. Debehogne  · 2.4 km MPC · JPL
4217 Engelhardt 1988 BO2 Engelhardt Ocak 24, 1988 Palomar C. S. Shoemaker  · 8.7 km MPC · JPL
4218 Demottoni 1988 BK3 Demottoni Ocak 16, 1988 La Silla H. Debehogne FLO 4.2 km MPC · JPL
4219 Nakamura 1988 DB Nakamura Şubat 19, 1988 Kobuchizawa M. Inoue, O. Muramatsu NYS · yavaş 10 km MPC · JPL
4220 Flood 1988 DN Flood Şubat 22, 1988 Siding Spring R. H. McNaught DOR 11 km MPC · JPL
4221 Picasso 1988 EJ Picasso Mart 13, 1988 Palomar J. Alu GER 11 km MPC · JPL
4222 Nancita 1988 EK1 Nancita Mart 13, 1988 Palomar E. F. Helin  · 9.6 km MPC · JPL
4223 Shikoku 1988 JM Shikoku Mayıs 7, 1988 Geisei T. Seki EOS 23 km MPC · JPL
4224 Susa 1988 KG Susa Mayıs 19, 1988 Palomar E. F. Helin  · 35 km MPC · JPL
4225 Hobart 1989 BN Hobart Ocak 31, 1989 Okutama T. Hioki, N. Kawasato  · 6.4 km MPC · JPL
4226 Damiaan 1989 RE Damiaan Eylül 1, 1989 Haute-Provence E. W. Elst  · 33 km MPC · JPL
4227 Kaali 1942 DC Kaali Şubat 17, 1942 Turku L. Oterma NYS 4.8 km MPC · JPL
4228 Nemiro 1968 OC1 Nemiro Temmuz 25, 1968 Cerro El Roble G. A. Plyugin, Yu. A. Belyaev  · 3.5 km MPC · JPL
4229 Plevitskaya 1971 BK Plevitskaya Ocak 22, 1971 Nauchnij L. I. Chernykh ERI 8.7 km MPC · JPL
4230 van den Bergh 1973 ST1 van den Bergh Eylül 19, 1973 Palomar PLS SHU · Hilda asteroitleri 28 km MPC · JPL
4231 Fireman 1976 WD Fireman Kasım 20, 1976 Harvard Gözlemevi Harvard Gözl.  · 13 km MPC · JPL
4232 Aparicio 1977 CD Aparicio Şubat 13, 1977 El Leoncito Félix Aguilar Gözl. H · 3.3 km MPC · JPL
4233 Palʹchikov 1977 RO7 Palʹchikov Eylül 11, 1977 Nauchnij N. S. Chernykh  · 5.1 km MPC · JPL
4234 Evtushenko 1978 JT1 Evtushenko Mayıs 6, 1978 Nauchnij N. S. Chernykh THM 16 km MPC · JPL
4235 Tatishchev 1978 SL5 Tatishchev Eylül 27, 1978 Nauchnij L. I. Chernykh  · 10 km MPC · JPL
4236 Lidov 1979 FV1 Lidov Mart 23, 1979 Nauchnij N. S. Chernykh 7:4 33 km MPC · JPL
4237 Raushenbakh 1979 SD4 Raushenbakh Eylül 24, 1979 Nauchnij N. S. Chernykh  · 10 km MPC · JPL
4238 Audrey 1980 GF Audrey Nisan 13, 1980 Kleť A. Mrkos  · 5.7 km MPC · JPL
4239 Goodman 1980 OE Goodman Temmuz 17, 1980 Anderson Mesa E. Bowell  · 4.4 km MPC · JPL
4240 Grün 1981 EY20 Grün Mart 2, 1981 Siding Spring S. J. Bus KOR 6.6 km MPC · JPL
4241 Pappalardo 1981 EX46 Pappalardo Mart 2, 1981 Siding Spring S. J. Bus  · 5.9 km MPC · JPL
4242 Brecher 1981 FQ Brecher Mart 28, 1981 Harvard Gözlemevi Harvard Gözl. THM 14 km MPC · JPL
4243 Nankivell 1981 GF1 Nankivell Nisan 4, 1981 Lake Tekapo A. C. Gilmore, P. M. Kilmartin EOS 18 km MPC · JPL
4244 Zakharchenko 1981 TO3 Zakharchenko Ekim 7, 1981 Nauchnij L. I. Chernykh  · 15 km MPC · JPL
4245 Nairc 1981 UC10 Nairc Ekim 29, 1981 Nanking Purple Mountain Gözl.  · 10 km MPC · JPL
4246 Telemann 1982 SY2 Telemann Eylül 24, 1982 Tautenburg Gözlemevi F. Börngen  · 4.8 km MPC · JPL
4247 Grahamsmith 1983 WC Grahamsmith Kasım 28, 1983 Anderson Mesa E. Bowell  · 12 km MPC · JPL
4248 Ranald 1984 HX Ranald Nisan 23, 1984 Lake Tekapo A. C. Gilmore, P. M. Kilmartin V 4.1 km MPC · JPL
4249 Křemže 1984 SC2 Křemže Eylül 29, 1984 Kleť A. Mrkos  · 18 km MPC · JPL
4250 Perun 1984 UG Perun Ekim 20, 1984 Kleť Z. Vávrová  · 23 km MPC · JPL
4251 Kavasch 1985 JK1 Kavasch Mayıs 11, 1985 Palomar C. S. Shoemaker NYS 4.3 km MPC · JPL
4252 Godwin 1985 RG4 Godwin Eylül 11, 1985 La Silla H. Debehogne  · 7.4 km MPC · JPL
4253 Märker 1985 TN3 Märker Ekim 11, 1985 Palomar C. S. Shoemaker  · 7.2 km MPC · JPL
4254 Kamél 1985 UT3 Kamél Ekim 24, 1985 Kvistaberg C.-I. Lagerkvist EUN 9.6 km MPC · JPL
4255 Spacewatch 1986 GW Spacewatch Nisan 4, 1986 Kitt Peak Spacewatch SHU · Hilda asteroitleri 15 km MPC · JPL
4256 Kagamigawa 1986 TX Kagamigawa Ekim 3, 1986 Geisei T. Seki  · 7.6 km MPC · JPL
4257 Ubasti 1987 QA Ubasti Ağustos 23, 1987 Palomar J. E. Mueller APO +1km 2.4 km MPC · JPL
4258 Ryazanov 1987 RZ2 Ryazanov Eylül 1, 1987 Nauchnij L. G. Karachkina  · 9.2 km MPC · JPL
4259 McCoy 1988 SB3 McCoy Eylül 16, 1988 Cerro Tololo S. J. Bus KOR 9.2 km MPC · JPL
4260 Yanai 1989 AX Yanai Ocak 4, 1989 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda KOR 11 km MPC · JPL
4261 Gekko 1989 BJ Gekko Ocak 28, 1989 Gekko Y. Oshima AGN 6.7 km MPC · JPL
4262 DeVorkin 1989 CO DeVorkin Şubat 5, 1989 Yorii M. Arai, H. Mori  · 6.4 km MPC · JPL
4263 Abashiri 1989 RL2 Abashiri Eylül 7, 1989 Kitami M. Yanai, K. Watanabe FLO 9.0 km MPC · JPL
4264 Karljosephine 1989 TB Karljosephine Ekim 2, 1989 Siding Spring K. F. J. Cwach  · 4.5 km MPC · JPL
4265 Kani 1989 TX Kani Ekim 8, 1989 Kani Y. Mizuno, T. Furuta  · 14 km MPC · JPL
4266 Waltari 1940 YE Waltari Aralık 28, 1940 Turku Y. Väisälä  · 23 km MPC · JPL
4267 Basner 1971 QP Basner Ağustos 18, 1971 Nauchnij T. M. Smirnova  · 2.7 km MPC · JPL
4268 Grebenikov 1972 TW3 Grebenikov Ekim 5, 1972 Nauchnij T. M. Smirnova  · 4.3 km MPC · JPL
4269 Bogado 1974 FN Bogado Mart 22, 1974 Cerro El Roble C. Torres FLO 5.1 km MPC · JPL
4270 Juanvictoria 1975 TJ6 Juanvictoria Ekim 1, 1975 El Leoncito Félix Aguilar Gözl.  · 8.3 km MPC · JPL
4271 Novosibirsk 1976 GQ6 Novosibirsk Nisan 3, 1976 Nauchnij N. S. Chernykh EOS 17 km MPC · JPL
4272 Entsuji 1977 EG5 Entsuji Mart 12, 1977 Kiso H. Kosai, K. Furukawa uydu 7.7 km MPC · JPL
4273 Dunhuang 1978 UU1 Dunhuang Ekim 29, 1978 Nanking Purple Mountain Gözl. NYS 4.5 km MPC · JPL
4274 Karamanov 1980 RZ3 Karamanov Eylül 6, 1980 Nauchnij N. S. Chernykh  · 13 km MPC · JPL
4275 Bogustafson 1981 EW14 Bogustafson Mart 1, 1981 Siding Spring S. J. Bus  · 3.8 km MPC · JPL
4276 Clifford 1981 XA Clifford Aralık 2, 1981 Anderson Mesa E. Bowell  · 4.7 km MPC · JPL
4277 Holubov 1982 AF Holubov Ocak 15, 1982 Kleť A. Mrkos  · 10 km MPC · JPL
4278 Harvey 1982 SF Harvey Eylül 22, 1982 Anderson Mesa E. Bowell FLO 4.3 km MPC · JPL
4279 De Gasparis 1982 WB De Gasparis Kasım 19, 1982 Bologna San Vittore Gözl. ERI 7.6 km MPC · JPL
4280 Simonenko 1985 PF2 Simonenko Ağustos 13, 1985 Nauchnij N. S. Chernykh  · 5.9 km MPC · JPL
4281 Pounds 1985 TE1 Pounds Ekim 15, 1985 Anderson Mesa E. Bowell  · 9.7 km MPC · JPL
4282 Endate 1987 UQ1 Endate Ekim 28, 1987 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda  · 7.4 km MPC · JPL
4283 Stöffler 1988 BZ Stöffler Ocak 23, 1988 Palomar C. S. Shoemaker PHO · yavaş? 7.0 km MPC · JPL
4284 Kaho 1988 FL3 Kaho Mart 16, 1988 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda  · 11 km MPC · JPL
4285 Hulkower 1988 NH Hulkower Temmuz 11, 1988 Palomar E. F. Helin  · 7.8 km MPC · JPL
4286 Rubtsov 1988 PU4 Rubtsov Ağustos 8, 1988 Nauchnij L. I. Chernykh KOR 10 km MPC · JPL
4287 Třísov 1989 RU2 Třísov Eylül 7, 1989 Kleť A. Mrkos FLO 5.9 km MPC · JPL
4288 Tokyotech 1989 TQ1 Tokyotech Ekim 8, 1989 Chiyoda T. Kojima EUN · uydu 12 km MPC · JPL
4289 Biwako 1989 UA2 Biwako Ekim 29, 1989 Dynic A. Sugie FLO 7.7 km MPC · JPL
4290 Heisei 1989 UK3 Heisei Ekim 30, 1989 Geisei T. Seki EOS 17 km MPC · JPL
4291 Kodaihasu 1989 VH Kodaihasu Kasım 2, 1989 Yorii M. Arai, H. Mori  · 18 km MPC · JPL
4292 Aoba 1989 VO Aoba Kasım 4, 1989 Ayashi Station M. Koishikawa  · 25 km MPC · JPL
4293 Masumi 1989 VT Masumi Kasım 1, 1989 Gekko Y. Oshima  · 16 km MPC · JPL
4294 Horatius 4016 P-L Horatius Eylül 24, 1960 Palomar PLS  · 8.5 km MPC · JPL
4295 Wisse 6032 P-L Wisse Eylül 24, 1960 Palomar PLS  · 8.0 km MPC · JPL
4296 van Woerkom 1935 SA2 van Woerkom Eylül 28, 1935 Johannesburg H. van Gent FLO · uydu 5.3 km MPC · JPL
4297 Eichhorn 1938 HE Eichhorn Nisan 19, 1938 Hamburg-Bergedorf W. Dieckvoß FLO 3.7 km MPC · JPL
4298 Jorgenúnez 1941 WA Jorgenúnez Kasım 17, 1941 Barcelona I. Pòlit  · 17 km MPC · JPL
4299 WIYN 1952 QX WIYN Ağustos 28, 1952 Brooklyn Indiana University FLO 7.9 km MPC · JPL
4300 Marg Edmondson 1955 SG1 Marg Edmondson Eylül 18, 1955 Brooklyn Indiana University  · 4.0 km MPC · JPL

Belirtme Keşif Özellikler Kaynak
Kalıcı Geçici Alıntı Tarih Keşif yeri Kaşif(ler) Kategori Çap
4301 Boyden 1966 PM Boyden Ağustos 7, 1966 Bloemfontein Boyden Gözl. THM 14 km MPC · JPL
4302 Markeev 1968 HP Markeev Nisan 22, 1968 Nauchnij T. M. Smirnova  · 7.5 km MPC · JPL
4303 Savitskij 1973 SZ3 Savitskij Eylül 25, 1973 Nauchnij L. V. Zhuravleva  · 4.1 km MPC · JPL
4304 Geichenko 1973 SW4 Geichenko Eylül 27, 1973 Nauchnij L. I. Chernykh  · 8.4 km MPC · JPL
4305 Clapton 1976 EC Clapton Mart 7, 1976 Harvard Gözlemevi Harvard Gözl.  · 7.9 km MPC · JPL
4306 Dunaevskij 1976 SZ5 Dunaevskij Eylül 24, 1976 Nauchnij N. S. Chernykh THM 9.4 km MPC · JPL
4307 Cherepashchuk 1976 UK2 Cherepashchuk Ekim 26, 1976 Nauchnij T. M. Smirnova  · 7.1 km MPC · JPL
4308 Magarach 1978 PL4 Magarach Ağustos 9, 1978 Nauchnij N. S. Chernykh EUN 9.5 km MPC · JPL
4309 Marvin 1978 QC Marvin Ağustos 30, 1978 Harvard Gözlemevi Harvard Gözl.  · 5.5 km MPC · JPL
4310 Strömholm 1978 RJ7 Strömholm Eylül 2, 1978 La Silla C.-I. Lagerkvist  · 3.6 km MPC · JPL
4311 Zguridi 1978 SY6 Zguridi Eylül 26, 1978 Nauchnij L. V. Zhuravleva V 4.0 km MPC · JPL
4312 Knacke 1978 WW11 Knacke Kasım 29, 1978 Palomar S. J. Bus, C. T. Kowal  · 12 km MPC · JPL
4313 Bouchet 1979 HK1 Bouchet Nisan 21, 1979 La Silla H. Debehogne  · 19 km MPC · JPL
4314 Dervan 1979 ML3 Dervan Haziran 25, 1979 Siding Spring E. F. Helin, S. J. Bus  · 5.8 km MPC · JPL
4315 Pronik 1979 SL11 Pronik Eylül 24, 1979 Nauchnij N. S. Chernykh  · 21 km MPC · JPL
4316 Babinkova 1979 TZ1 Babinkova Ekim 14, 1979 Nauchnij N. S. Chernykh KOR 9.7 km MPC · JPL
4317 Garibaldi 1980 DA1 Garibaldi Şubat 19, 1980 Kleť Z. Vávrová HIL · Hilda asteroitleri 39 km MPC · JPL
4318 Baťa 1980 DE1 Baťa Şubat 21, 1980 Kleť Z. Vávrová  · 26 km MPC · JPL
4319 Jackierobinson 1981 ER14 Jackierobinson Mart 1, 1981 Siding Spring S. J. Bus  · 4.1 km MPC · JPL
4320 Jarosewich 1981 EJ17 Jarosewich Mart 1, 1981 Siding Spring S. J. Bus  · 2.7 km MPC · JPL
4321 Zero 1981 EH26 Zero Mart 2, 1981 Siding Spring S. J. Bus  · 11 km MPC · JPL
4322 Billjackson 1981 EE37 Billjackson Mart 11, 1981 Siding Spring S. J. Bus FLO 3.7 km MPC · JPL
4323 Hortulus 1981 QN Hortulus Ağustos 27, 1981 Zimmerwald P. Wild FLO 4.0 km MPC · JPL
4324 Bickel 1981 YA1 Bickel Aralık 24, 1981 Socorro L. G. Taff  · 12 km MPC · JPL
4325 Guest 1982 HL Guest Nisan 18, 1982 Anderson Mesa E. Bowell MRX 9.2 km MPC · JPL
4326 McNally 1982 HS1 McNally Nisan 28, 1982 Anderson Mesa E. Bowell  · 16 km MPC · JPL
4327 Ries 1982 KB1 Ries Mayıs 24, 1982 Palomar C. S. Shoemaker yavaş 15 km MPC · JPL
4328 Valina 1982 SQ2 Valina Eylül 18, 1982 La Silla H. Debehogne  · 3.5 km MPC · JPL
4329 Miró 1982 SX2 Miró Eylül 22, 1982 Socorro L. G. Taff  · 5.5 km MPC · JPL
4330 Vivaldi 1982 UJ3 Vivaldi Ekim 19, 1982 Tautenburg Gözlemevi F. Börngen  · 2.5 km MPC · JPL
4331 Hubbard 1983 HC Hubbard Nisan 18, 1983 Anderson Mesa N. G. Thomas  · 6.0 km MPC · JPL
4332 Milton 1983 RC Milton Eylül 5, 1983 Palomar C. S. Shoemaker  · 12 km MPC · JPL
4333 Sinton 1983 RO2 Sinton Eylül 4, 1983 Anderson Mesa E. Bowell  · 4.1 km MPC · JPL
4334 Foo 1983 RO3 Foo Eylül 2, 1983 La Silla H. Debehogne THM 12 km MPC · JPL
4335 Verona 1983 VC7 Verona Kasım 1, 1983 Cavriana Cavriana Gözl.  · 5.2 km MPC · JPL
4336 Jasniewicz 1984 QE1 Jasniewicz Ağustos 31, 1984 Anderson Mesa B. A. Skiff  · 5.6 km MPC · JPL
4337 Arecibo 1985 GB Arecibo Nisan 14, 1985 Anderson Mesa E. Bowell THM · uydu 20 km MPC · JPL
4338 Velez 1985 PB1 Velez Ağustos 14, 1985 Anderson Mesa E. Bowell FLO 4.0 km MPC · JPL
4339 Almamater 1985 UK Almamater Ekim 20, 1985 Kleť A. Mrkos  · 4.2 km MPC · JPL
4340 Dence 1986 JZ Dence Mayıs 4, 1986 Palomar C. S. Shoemaker  · 8.1 km MPC · JPL
4341 Poseidon 1987 KF Poseidon Mayıs 29, 1987 Palomar C. S. Shoemaker APO +1km 3.2 km MPC · JPL
4342 Freud 1987 QO9 Freud Ağustos 21, 1987 La Silla E. W. Elst  · 19 km MPC · JPL
4343 Tetsuya 1988 AC Tetsuya Ocak 10, 1988 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda DOR 18 km MPC · JPL
4344 Buxtehude 1988 CR1 Buxtehude Şubat 11, 1988 La Silla E. W. Elst THM 16 km MPC · JPL
4345 Rachmaninoff 1988 CM2 Rachmaninoff Şubat 11, 1988 La Silla E. W. Elst KOR 9.5 km MPC · JPL
4346 Whitney 1988 DS4 Whitney Şubat 23, 1988 Siding Spring A. J. Noymer  · 11 km MPC · JPL
4347 Reger 1988 PK2 Reger Ağustos 13, 1988 Tautenburg Gözlemevi F. Börngen  · 17 km MPC · JPL
4348 Poulydamas 1988 RU Poulydamas Eylül 11, 1988 Palomar C. S. Shoemaker L5 82 km MPC · JPL
4349 Tibúrcio 1989 LX Tibúrcio Haziran 5, 1989 La Silla W. Landgraf  · 28 km MPC · JPL
4350 Shibecha 1989 UG1 Shibecha Ekim 26, 1989 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda JUN 11 km MPC · JPL
4351 Nobuhisa 1989 UR1 Nobuhisa Ekim 28, 1989 Kani Y. Mizuno, T. Furuta KOR 8.3 km MPC · JPL
4352 Kyoto 1989 UW1 Kyoto Ekim 29, 1989 Dynic A. Sugie  · 12 km MPC · JPL
4353 Onizaki 1989 WK1 Onizaki Kasım 25, 1989 Kani Y. Mizuno, T. Furuta  · 11 km MPC · JPL
4354 Euclides 2142 P-L Euclides Eylül 24, 1960 Palomar PLS DOR 12 km MPC · JPL
4355 Memphis 3524 P-L Memphis Ekim 17, 1960 Palomar PLS  · 7.8 km MPC · JPL
4356 Marathon 9522 P-L Marathon Ekim 17, 1960 Palomar PLS DOR 11 km MPC · JPL
4357 Korinthos 2069 T-2 Korinthos Eylül 29, 1973 Palomar PLS EOS 18 km MPC · JPL
4358 Lynn A909 TF Lynn Ekim 5, 1909 Greenwich P. H. Cowell EUN 9.1 km MPC · JPL
4359 Berlage 1935 TG Berlage Eylül 28, 1935 Johannesburg H. van Gent  · 5.1 km MPC · JPL
4360 Xuyi 1964 TG2 Xuyi Ekim 9, 1964 Nanking Purple Mountain Gözl.  · 13 km MPC · JPL
4361 Nezhdanova 1977 TG7 Nezhdanova Ekim 9, 1977 Nauchnij L. I. Chernykh THM 17 km MPC · JPL
4362 Carlisle 1978 PR4 Carlisle Ağustos 1, 1978 Bickley Perth Gözl. FLO · uydu 5.6 km MPC · JPL
4363 Sergej 1978 TU7 Sergej Ekim 2, 1978 Nauchnij L. V. Zhuravleva  · 4.9 km MPC · JPL
4364 Shkodrov 1978 VV5 Shkodrov Kasım 7, 1978 Palomar E. F. Helin, S. J. Bus  · 4.2 km MPC · JPL
4365 Ivanova 1978 VH8 Ivanova Kasım 7, 1978 Palomar E. F. Helin, S. J. Bus KOR 7.4 km MPC · JPL
4366 Venikagan 1979 YV8 Venikagan Aralık 24, 1979 Nauchnij L. V. Zhuravleva THM 16 km MPC · JPL
4367 Meech 1981 EE43 Meech Mart 2, 1981 Siding Spring S. J. Bus  · 15 km MPC · JPL
4368 Pillmore 1981 JC2 Pillmore Mayıs 5, 1981 Palomar C. S. Shoemaker ALA 22 km MPC · JPL
4369 Seifert 1982 OR Seifert Temmuz 30, 1982 Kleť L. Brožek  · 16 km MPC · JPL
4370 Dickens 1982 SL Dickens Eylül 22, 1982 Anderson Mesa E. Bowell  · 3.8 km MPC · JPL
4371 Fyodorov 1983 GC2 Fyodorov Nisan 10, 1983 Nauchnij L. I. Chernykh  · 5.6 km MPC · JPL
4372 Quincy 1984 TB Quincy Ekim 3, 1984 Harvard Gözlemevi Oak Ridge Gözlemevi KOR 8.3 km MPC · JPL
4373 Crespo 1985 PB Crespo Ağustos 14, 1985 Anderson Mesa E. Bowell  · 5.0 km MPC · JPL
4374 Tadamori 1987 BJ Tadamori Ocak 31, 1987 Toyota K. Suzuki, T. Urata  · 5.7 km MPC · JPL
4375 Kiyomori 1987 DQ Kiyomori Şubat 28, 1987 Ojima T. Niijima, T. Urata FLO 5.2 km MPC · JPL
4376 Shigemori 1987 FA Shigemori Mart 20, 1987 Ojima T. Niijima, T. Urata  · 5.0 km MPC · JPL
4377 Koremori 1987 GD Koremori Nisan 4, 1987 Ojima T. Niijima, T. Urata  · 9.5 km MPC · JPL
4378 Voigt 1988 JF Voigt Mayıs 14, 1988 La Silla W. Landgraf  · 11 km MPC · JPL
4379 Snelling 1988 PT1 Snelling Ağustos 13, 1988 Palomar C. S. Shoemaker, E. M. Shoemaker ALA 20 km MPC · JPL
4380 Geyer 1988 PB2 Geyer Ağustos 14, 1988 Haute-Provence E. W. Elst  · 17 km MPC · JPL
4381 Uenohara 1989 WD1 Uenohara Kasım 22, 1989 Uenohara N. Kawasato  · 20 km MPC · JPL
4382 Stravinsky 1989 WQ3 Stravinsky Kasım 29, 1989 Tautenburg Gözlemevi F. Börngen  · 8.7 km MPC · JPL
4383 Suruga 1989 XP Suruga Aralık 1, 1989 Gekko Y. Oshima uydu 6.5 km MPC · JPL
4384 Henrybuhl 1990 AA Henrybuhl Ocak 3, 1990 Okutama T. Hioki, S. Hayakawa  · 8.6 km MPC · JPL
4385 Elsässer 2534 P-L Elsässer Eylül 24, 1960 Palomar PLS THM 11 km MPC · JPL
4386 Lüst 6829 P-L Lüst Eylül 26, 1960 Palomar PLS  · 16 km MPC · JPL
4387 Tanaka 4829 T-2 Tanaka Eylül 19, 1973 Palomar PLS  · 7.1 km MPC · JPL
4388 Jürgenstock 1964 VE Jürgenstock Kasım 3, 1964 Brooklyn Indiana University PHO 4.7 km MPC · JPL
4389 Durbin 1976 GL3 Durbin Nisan 1, 1976 Nauchnij N. S. Chernykh KOR 10 km MPC · JPL
4390 Madreteresa 1976 GO8 Madreteresa Nisan 5, 1976 El Leoncito Félix Aguilar Gözl.  · 11 km MPC · JPL
4391 Balodis 1977 QW2 Balodis Ağustos 21, 1977 Nauchnij N. S. Chernykh  · 3.4 km MPC · JPL
4392 Agita 1978 RX5 Agita Eylül 13, 1978 Nauchnij N. S. Chernykh  · 5.0 km MPC · JPL
4393 Dawe 1978 VP8 Dawe Kasım 7, 1978 Palomar E. F. Helin, S. J. Bus THM 15 km MPC · JPL
4394 Fritzheide 1981 EB19 Fritzheide Mart 2, 1981 Siding Spring S. J. Bus  · 2.6 km MPC · JPL
4395 Danbritt 1981 EH41 Danbritt Mart 2, 1981 Siding Spring S. J. Bus EOS 11 km MPC · JPL
4396 Gressmann 1981 JH Gressmann Mayıs 3, 1981 Anderson Mesa E. Bowell  · 4.7 km MPC · JPL
4397 Jalopez 1981 JS1 Jalopez Mayıs 9, 1981 El Leoncito Félix Aguilar Gözl. FLO 4.6 km MPC · JPL
4398 Chiara 1984 HC2 Chiara Nisan 23, 1984 La Silla W. Ferreri  · 6.9 km MPC · JPL
4399 Ashizuri 1984 UA Ashizuri Ekim 21, 1984 Geisei T. Seki EUN 8.8 km MPC · JPL
4400 Bagryana 1985 QH4 Bagryana Ağustos 24, 1985 Smolyan Bulgarian National Gözl.  · 5.4 km MPC · JPL

Belirtme Keşif Özellikler Kaynak
Kalıcı Geçici Alıntı Tarih Keşif yeri Kaşif(ler) Kategori Çap
4401 Aditi 1985 TB Aditi Ekim 14, 1985 Palomar C. S. Shoemaker AMO +1km 1.8 km MPC · JPL
4402 Tsunemori 1987 DP Tsunemori Şubat 25, 1987 Ojima T. Niijima, T. Urata  · 9.2 km MPC · JPL
4403 Kuniharu 1987 EA Kuniharu Mart 2, 1987 Gekko Y. Oshima  · 4.8 km MPC · JPL
4404 Enirac 1987 GG Enirac Nisan 2, 1987 Palomar A. Maury  · 6.2 km MPC · JPL
4405 Otava 1987 QD1 Otava Ağustos 21, 1987 Kleť A. Mrkos  · 16 km MPC · JPL
4406 Mahler 1987 YD1 Mahler Aralık 22, 1987 Tautenburg Gözlemevi F. Börngen  · 13 km MPC · JPL
4407 Taihaku 1988 TF1 Taihaku Ekim 13, 1988 Ayashi Station M. Koishikawa WIT 9.3 km MPC · JPL
4408 Zlatá Koruna 1988 TH2 Zlatá Koruna Ekim 4, 1988 Kleť A. Mrkos  · 7.3 km MPC · JPL
4409 Kissling 1989 MD Kissling Haziran 30, 1989 Lake Tekapo A. C. Gilmore, P. M. Kilmartin  · 12 km MPC · JPL
4410 Kamuimintara 1989 YA Kamuimintara Aralık 17, 1989 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda  · 14 km MPC · JPL
4411 Kochibunkyo 1990 AF Kochibunkyo Ocak 3, 1990 Geisei T. Seki  · 4.4 km MPC · JPL
4412 Chephren 2535 P-L Chephren Eylül 26, 1960 Palomar PLS THM 15 km MPC · JPL
4413 Mycerinos 4020 P-L Mycerinos Eylül 24, 1960 Palomar PLS  · 5.1 km MPC · JPL
4414 Sesostris 4153 P-L Sesostris Eylül 24, 1960 Palomar PLS  · 9.0 km MPC · JPL
4415 Echnaton 4237 P-L Echnaton Eylül 24, 1960 Palomar PLS  · 2.6 km MPC · JPL
4416 Ramses 4530 P-L Ramses Eylül 24, 1960 Palomar PLS  · 2.5 km MPC · JPL
4417 Lecar 1931 GC Lecar Nisan 8, 1931 Heidelberg K. Reinmuth GEF 11 km MPC · JPL
4418 Fredfranklin 1931 TR1 Fredfranklin Ekim 9, 1931 Heidelberg K. Reinmuth EUN 7.0 km MPC · JPL
4419 Allancook 1932 HD Allancook Nisan 24, 1932 Heidelberg K. Reinmuth  · 17 km MPC · JPL
4420 Alandreev 1936 PB Alandreev Ağustos 15, 1936 Crimea-Simeis G. N. Neujmin  · 16 km MPC · JPL
4421 Kayor 1942 AC Kayor Ocak 14, 1942 Heidelberg K. Reinmuth  · 9.2 km MPC · JPL
4422 Jarre 1942 UA Jarre Ekim 17, 1942 Algiers L. Boyer FLO 6.3 km MPC · JPL
4423 Golden 1949 GH Golden Nisan 4, 1949 Brooklyn Indiana University 7:4 9.9 km MPC · JPL
4424 Arkhipova 1967 DB Arkhipova Şubat 16, 1967 Nauchnij T. M. Smirnova  · 24 km MPC · JPL
4425 Bilk 1967 UQ Bilk Ekim 30, 1967 Hamburg-Bergedorf L. Kohoutek NYS 5.3 km MPC · JPL
4426 Roerich 1969 TB6 Roerich Ekim 15, 1969 Nauchnij L. I. Chernykh  · 11 km MPC · JPL
4427 Burnashev 1971 QP1 Burnashev Ağustos 30, 1971 Nauchnij T. M. Smirnova EOS 12 km MPC · JPL
4428 Khotinok 1977 SN Khotinok Eylül 18, 1977 Nauchnij N. S. Chernykh  · 6.0 km MPC · JPL
4429 Chinmoy 1978 RJ2 Chinmoy Eylül 12, 1978 Nauchnij N. S. Chernykh NYS 2.9 km MPC · JPL
4430 Govorukhin 1978 SX6 Govorukhin Eylül 26, 1978 Nauchnij L. V. Zhuravleva JLI 13 km MPC · JPL
4431 Holeungholee 1978 WU14 Holeungholee Kasım 28, 1978 Nanking Purple Mountain Gözl.  · 24 km MPC · JPL
4432 McGraw-Hill 1981 ER22 McGraw-Hill Mart 2, 1981 Siding Spring S. J. Bus  · 3.0 km MPC · JPL
4433 Goldstone 1981 QP Goldstone Ağustos 30, 1981 Anderson Mesa E. Bowell  · 8.4 km MPC · JPL
4434 Nikulin 1981 RD5 Nikulin Eylül 8, 1981 Nauchnij L. V. Zhuravleva  · 5.1 km MPC · JPL
4435 Holt 1983 AG2 Holt Ocak 13, 1983 Palomar C. S. Shoemaker uydu 5.0 km MPC · JPL
4436 Ortizmoreno 1983 EX Ortizmoreno Mart 9, 1983 Anderson Mesa E. Barr URS 31 km MPC · JPL
4437 Yaroshenko 1983 GA2 Yaroshenko Nisan 10, 1983 Nauchnij L. I. Chernykh  · 4.7 km MPC · JPL
4438 Sykes 1983 WR Sykes Kasım 29, 1983 Anderson Mesa E. Bowell  · 27 km MPC · JPL
4439 Muroto 1984 VA Muroto Kasım 2, 1984 Geisei T. Seki  · 12 km MPC · JPL
4440 Tchantchès 1984 YV Tchantchès Aralık 23, 1984 Haute-Provence F. Dossin H · uydu 2.1 km MPC · JPL
4441 Toshie 1985 BB Toshie Ocak 26, 1985 Geisei T. Seki  · 6.5 km MPC · JPL
4442 Garcia 1985 RB1 Garcia Eylül 14, 1985 Kitt Peak Spacewatch  · 15 km MPC · JPL
4443 Paulet 1985 RD4 Paulet Eylül 10, 1985 La Silla H. Debehogne  · 4.6 km MPC · JPL
4444 Escher 1985 SA Escher Eylül 16, 1985 La Silla H. U. Nørgaard-Nielsen, L. Hansen, P. R. Christensen V 4.0 km MPC · JPL
4445 Jimstratton 1985 TC Jimstratton Ekim 15, 1985 Toyota K. Suzuki, T. Urata  · 4.1 km MPC · JPL
4446 Carolyn 1985 TT Carolyn Ekim 15, 1985 Anderson Mesa E. Bowell Hilda asteroitleri 29 km MPC · JPL
4447 Kirov 1985 VE1 Kirov Kasım 7, 1985 Anderson Mesa E. Bowell KOR 10 km MPC · JPL
4448 Phildavis 1986 EO Phildavis Mart 5, 1986 Palomar C. S. Shoemaker  · 13 km MPC · JPL
4449 Sobinov 1987 RX3 Sobinov Eylül 3, 1987 Nauchnij L. I. Chernykh  · 30 km MPC · JPL
4450 Pan 1987 SY Pan Eylül 25, 1987 Palomar C. S. Shoemaker, E. M. Shoemaker APO +1km · PHA 1.3 km MPC · JPL
4451 Grieve 1988 JJ Grieve Mayıs 9, 1988 Palomar C. S. Shoemaker  · 16 km MPC · JPL
4452 Ullacharles 1988 RN Ullacharles Eylül 7, 1988 Brorfelde P. Jensen  · 16 km MPC · JPL
4453 Bornholm 1988 VC Bornholm Kasım 3, 1988 Brorfelde P. Jensen EOS 11 km MPC · JPL
4454 Kumiko 1988 VW Kumiko Kasım 2, 1988 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda  · 13 km MPC · JPL
4455 Ruriko 1988 XA Ruriko Aralık 2, 1988 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda  · 14 km MPC · JPL
4456 Mawson 1989 OG Mawson Temmuz 27, 1989 Siding Spring R. H. McNaught  · 7.6 km MPC · JPL
4457 van Gogh 1989 RU van Gogh Eylül 3, 1989 Haute-Provence E. W. Elst  · 10 km MPC · JPL
4458 Oizumi 1990 BY Oizumi Ocak 21, 1990 Yatsugatake Y. Kushida, O. Muramatsu NYS 12 km MPC · JPL
4459 Nusamaibashi 1990 BP2 Nusamaibashi Ocak 30, 1990 Kushiro M. Matsuyama, K. Watanabe NYS · yavaş 4.2 km MPC · JPL
4460 Bihoro 1990 DS Bihoro Şubat 28, 1990 Kitami K. Endate, K. Watanabe  · 39 km MPC · JPL
4461 Sayama 1990 EL Sayama Mart 5, 1990 Dynic A. Sugie BRA 17 km MPC · JPL
4462 Vaughan 1952 HJ2 Vaughan Nisan 24, 1952 Fort Davis McDonald Gözl. THM 19 km MPC · JPL
4463 Marschwarzschild 1954 UO2 Marschwarzschild Ekim 28, 1954 Brooklyn Indiana University THM 14 km MPC · JPL
4464 Vulcano 1966 TE Vulcano Ekim 11, 1966 Nauchnij N. S. Chernykh H 4.2 km MPC · JPL
4465 Rodita 1969 TD5 Rodita Ekim 14, 1969 Nauchnij B. A. Burnasheva NYS · 10 km MPC · JPL
4466 Abai 1971 SX1 Abai Eylül 23, 1971 Nauchnij Crimean Astrophysical Gözl.  · 11 km MPC · JPL
4467 Kaidanovskij 1975 VN2 Kaidanovskij Kasım 2, 1975 Nauchnij T. M. Smirnova EUN · 13 km MPC · JPL
4468 Pogrebetskij 1976 SZ3 Pogrebetskij Eylül 24, 1976 Nauchnij N. S. Chernykh  · 4.2 km MPC · JPL
4469 Utting 1978 PS4 Utting Ağustos 1, 1978 Bickley Perth Gözl.  · 4.8 km MPC · JPL
4470 Sergeev-Censkij 1978 QP1 Sergeev-Censkij Ağustos 31, 1978 Nauchnij N. S. Chernykh THM 16 km MPC · JPL
4471 Graculus 1978 VB Graculus Kasım 8, 1978 Zimmerwald P. Wild  · 12 km MPC · JPL
4472 Navashin 1980 TY14 Navashin Ekim 15, 1980 Nauchnij N. S. Chernykh FLO 5.1 km MPC · JPL
4473 Sears 1981 DE2 Sears Şubat 28, 1981 Siding Spring S. J. Bus EOS 13 km MPC · JPL
4474 Proust 1981 QZ2 Proust Ağustos 24, 1981 La Silla H. Debehogne THM 13 km MPC · JPL
4475 Voitkevich 1982 UQ5 Voitkevich Ekim 20, 1982 Nauchnij L. G. Karachkina  · 5.3 km MPC · JPL
4476 Bernstein 1983 DE Bernstein Şubat 19, 1983 Anderson Mesa E. Bowell NYS 3.9 km MPC · JPL
4477 Kelley 1983 SB Kelley Eylül 28, 1983 Smolyan Bulgarian National Gözl.  · 4.8 km MPC · JPL
4478 Blanco 1984 HG1 Blanco Nisan 23, 1984 La Silla W. Ferreri, V. Zappalà FLO 3.5 km MPC · JPL
4479 Charlieparker 1985 CP1 Charlieparker Şubat 10, 1985 La Silla H. Debehogne MRX 6.9 km MPC · JPL
4480 Nikitibotania 1985 QM4 Nikitibotania Ağustos 24, 1985 Nauchnij N. S. Chernykh NYS · 9.3 km MPC · JPL
4481 Herbelin 1985 RR Herbelin Eylül 14, 1985 Anderson Mesa E. Bowell  · 4.2 km MPC · JPL
4482 Frèrebasile 1986 RB Frèrebasile Eylül 1, 1986 Palomar A. Maury PHO 7.1 km MPC · JPL
4483 Petöfi 1986 RC2 Petöfi Eylül 9, 1986 Nauchnij L. G. Karachkina H 5.9 km MPC · JPL
4484 Sif 1987 DD Sif Şubat 25, 1987 Brorfelde P. Jensen BRU 16 km MPC · JPL
4485 Radonezhskij 1987 QQ11 Radonezhskij Ağustos 27, 1987 Nauchnij L. I. Chernykh EOS 14 km MPC · JPL
4486 Mithra 1987 SB Mithra Eylül 22, 1987 Smolyan E. W. Elst, V. G. Shkodrov APO +1km · PHA 1.8 km MPC · JPL
4487 Pocahontas 1987 UA Pocahontas Ekim 17, 1987 Palomar C. S. Shoemaker AMO +1km 1.2 km MPC · JPL
4488 Tokitada 1987 UK Tokitada Ekim 21, 1987 Toyota K. Suzuki, T. Urata FLO 4.5 km MPC · JPL
4489 Dracius 1988 AK Dracius Ocak 15, 1988 Anderson Mesa E. Bowell L4 77 km MPC · JPL
4490 Bambery 1988 ND Bambery Temmuz 14, 1988 Palomar E. F. Helin, B. Roman H 9.3 km MPC · JPL
4491 Otaru 1988 RP Otaru Eylül 7, 1988 Kitami K. Endate, K. Watanabe  · 5.1 km MPC · JPL
4492 Debussy 1988 SH Debussy Eylül 17, 1988 Haute-Provence E. W. Elst uydu 17 km MPC · JPL
4493 Naitomitsu 1988 TG1 Naitomitsu Ekim 14, 1988 Chiyoda T. Kojima EOS 17 km MPC · JPL
4494 Marimo 1988 TK1 Marimo Ekim 13, 1988 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda  · 5.7 km MPC · JPL
4495 Dassanowsky 1988 VS Dassanowsky Kasım 6, 1988 Yorii M. Arai, H. Mori Hilda asteroitleri 24 km MPC · JPL
4496 Kamimachi 1988 XM1 Kamimachi Aralık 9, 1988 Geisei T. Seki AGN 7.2 km MPC · JPL
4497 Taguchi 1989 AE1 Taguchi Ocak 4, 1989 Kitami K. Endate, K. Watanabe  · 7.8 km MPC · JPL
4498 Shinkoyama 1989 AG1 Shinkoyama Ocak 5, 1989 Geisei T. Seki EOS 17 km MPC · JPL
4499 Davidallen 1989 AO3 Davidallen Ocak 4, 1989 Siding Spring R. H. McNaught  · 16 km MPC · JPL
4500 Pascal 1989 CL Pascal Şubat 3, 1989 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda  · 16 km MPC · JPL

Belirtme Keşif Özellikler Kaynak
Kalıcı Geçici Alıntı Tarih Keşif yeri Kaşif(ler) Kategori Çap
4501 Eurypylos 1989 CJ3 Eurypylos Şubat 4, 1989 La Silla E. W. Elst L4 46 km MPC · JPL
4502 Elizabethann 1989 KG Elizabethann Mayıs 29, 1989 Palomar H. E. Holt  · 12 km MPC · JPL
4503 Cleobulus 1989 WM Cleobulus Kasım 28, 1989 Palomar C. S. Shoemaker AMO +1km 2.5 km MPC · JPL
4504 Jenkinson 1989 YO Jenkinson Aralık 21, 1989 Siding Spring R. H. McNaught MAR 7.4 km MPC · JPL
4505 Okamura 1990 DV1 Okamura Şubat 20, 1990 Geisei T. Seki EOS 19 km MPC · JPL
4506 Hendrie 1990 FJ Hendrie Mart 24, 1990 Stakenbridge B. G. W. Manning KOR 8.8 km MPC · JPL
4507 Petercollins 1990 FV Petercollins Mart 19, 1990 Fujieda H. Shiozawa, M. Kizawa KAR 11 km MPC · JPL
4508 Takatsuki 1990 FG1 Takatsuki Mart 27, 1990 Kitami K. Endate, K. Watanabe  · 4.6 km MPC · JPL
4509 Gorbatskij A917 SG Gorbatskij Eylül 23, 1917 Crimea-Simeis S. Belyavskyj  · 12 km MPC · JPL
4510 Shawna 1930 XK Shawna Aralık 13, 1930 Flagstaff C. W. Tombaugh V 6.8 km MPC · JPL
4511 Rembrandt 1935 SP1 Rembrandt Eylül 28, 1935 Johannesburg H. van Gent PHO 8.2 km MPC · JPL
4512 Sinuhe 1939 BM Sinuhe Ocak 20, 1939 Turku Y. Väisälä  · 11 km MPC · JPL
4513 Louvre 1971 QW1 Louvre Ağustos 30, 1971 Nauchnij T. M. Smirnova EOS 13 km MPC · JPL
4514 Vilen 1972 HX Vilen Nisan 19, 1972 Nauchnij T. M. Smirnova uydu 5.1 km MPC · JPL
4515 Khrennikov 1973 SD6 Khrennikov Eylül 28, 1973 Nauchnij N. S. Chernykh NYS 5.3 km MPC · JPL
4516 Pugovkin 1973 SN6 Pugovkin Eylül 28, 1973 Nauchnij N. S. Chernykh HOF · 7.8 km MPC · JPL
4517 Ralpharvey 1975 SV Ralpharvey Eylül 30, 1975 Palomar S. J. Bus  · 3.4 km MPC · JPL
4518 Raikin 1976 GP3 Raikin Nisan 1, 1976 Nauchnij N. S. Chernykh V 4.3 km MPC · JPL
4519 Voronezh 1976 YO4 Voronezh Aralık 18, 1976 Nauchnij N. S. Chernykh  · 5.0 km MPC · JPL
4520 Dovzhenko 1977 QJ3 Dovzhenko Ağustos 22, 1977 Nauchnij N. S. Chernykh  · 5.9 km MPC · JPL
4521 Akimov 1979 FU2 Akimov Mart 29, 1979 Nauchnij N. S. Chernykh  · 20 km MPC · JPL
4522 Britastra 1980 BM Britastra Ocak 22, 1980 Anderson Mesa E. Bowell ADE 21 km MPC · JPL
4523 MIT 1981 DM1 MIT Şubat 28, 1981 Siding Spring S. J. Bus ADE 16 km MPC · JPL
4524 Barklajdetolli 1981 RV4 Barklajdetolli Eylül 8, 1981 Nauchnij L. V. Zhuravleva V · yavaş 12 km MPC · JPL
4525 Johnbauer 1982 JB3 Johnbauer Mayıs 15, 1982 Palomar E. F. Helin, E. M. Shoemaker, P. D. Wilder MIT 9.8 km MPC · JPL
4526 Konko 1982 KN1 Konko Mayıs 22, 1982 Kiso H. Kosai, K. Furukawa EUN 10 km MPC · JPL
4527 Schoenberg 1982 OK Schoenberg Temmuz 24, 1982 Anderson Mesa E. Bowell  · 3.9 km MPC · JPL
4528 Berg 1983 PP Berg Ağustos 13, 1983 Anderson Mesa E. Bowell  · 9.4 km MPC · JPL
4529 Webern 1984 ED Webern Mart 1, 1984 Anderson Mesa E. Bowell EOS 10 km MPC · JPL
4530 Smoluchowski 1984 EP Smoluchowski Mart 1, 1984 Anderson Mesa E. Bowell HYG 16 km MPC · JPL
4531 Asaro 1985 FC Asaro Mart 20, 1985 Palomar C. S. Shoemaker H 2.2 km MPC · JPL
4532 Copland 1985 GM1 Copland Nisan 15, 1985 Anderson Mesa E. Bowell EOS 14 km MPC · JPL
4533 Orth 1986 EL Orth Mart 7, 1986 Palomar C. S. Shoemaker PHO 7.5 km MPC · JPL
4534 Rimskij-Korsakov 1986 PV4 Rimskij-Korsakov Ağustos 6, 1986 Nauchnij N. S. Chernykh  · 16 km MPC · JPL
4535 Adamcarolla 1986 QV2 Adamcarolla Ağustos 28, 1986 La Silla H. Debehogne  · 10 km MPC · JPL
4536 Drewpinsky 1987 DA6 Drewpinsky Şubat 22, 1987 La Silla H. Debehogne FLO 4.0 km MPC · JPL
4537 Valgrirasp 1987 RR3 Valgrirasp Eylül 2, 1987 Nauchnij L. I. Chernykh EOS · 14 km MPC · JPL
4538 Vishyanand 1988 TP Vishyanand Ekim 10, 1988 Toyota K. Suzuki  · 7.2 km MPC · JPL
4539 Miyagino 1988 VU1 Miyagino Kasım 8, 1988 Ayashi Station M. Koishikawa  · 10 km MPC · JPL
4540 Oriani 1988 VY1 Oriani Kasım 6, 1988 Bologna San Vittore Gözl.  · 15 km MPC · JPL
4541 Mizuno 1989 AF Mizuno Ocak 1, 1989 Toyota K. Suzuki, T. Furuta uydu 6.3 km MPC · JPL
4542 Mossotti 1989 BO Mossotti Ocak 30, 1989 Bologna San Vittore Gözl. EOS 18 km MPC · JPL
4543 Phoinix 1989 CQ1 Phoinix Şubat 2, 1989 Palomar C. S. Shoemaker L4 64 km MPC · JPL
4544 Xanthus 1989 FB Xanthus Mart 31, 1989 Palomar H. E. Holt, N. G. Thomas APO +1km 1.3 km MPC · JPL
4545 Primolevi 1989 SB11 Primolevi Eylül 28, 1989 La Silla H. Debehogne THM 17 km MPC · JPL
4546 Franck 1990 EW2 Franck Mart 2, 1990 La Silla E. W. Elst V 5.7 km MPC · JPL
4547 Massachusetts 1990 KP Massachusetts Mayıs 16, 1990 JCPM Sapporo K. Endate, K. Watanabe  · 33 km MPC · JPL
4548 Wielen 2538 P-L Wielen Eylül 24, 1960 Palomar PLS  · 5.2 km MPC · JPL
4549 Burkhardt 1276 T-2 Burkhardt Eylül 29, 1973 Palomar PLS NYS 3.5 km MPC · JPL
4550 Royclarke 1977 HH1 Royclarke Nisan 24, 1977 Palomar S. J. Bus  · 13 km MPC · JPL
4551 Cochran 1979 MC Cochran Haziran 28, 1979 Anderson Mesa E. Bowell  · 7.6 km MPC · JPL
4552 Nabelek 1980 JC Nabelek Mayıs 11, 1980 Kleť A. Mrkos  · 5.4 km MPC · JPL
4553 Doncampbell 1982 RH Doncampbell Eylül 15, 1982 Anderson Mesa E. Bowell  · 9.0 km MPC · JPL
4554 Fanynka 1986 UT Fanynka Ekim 28, 1986 Kleť A. Mrkos  · 26 km MPC · JPL
4555 Josefapérez 1987 QL Josefapérez Ağustos 24, 1987 Palomar S. Singer-Brewster  · 3.1 km MPC · JPL
4556 Gumilyov 1987 QW10 Gumilyov Ağustos 27, 1987 Nauchnij L. G. Karachkina  · 5.2 km MPC · JPL
4557 Mika 1987 XD Mika Aralık 14, 1987 Kitami M. Yanai, K. Watanabe EOS 14 km MPC · JPL
4558 Janesick 1988 NF Janesick Temmuz 12, 1988 Palomar A. Maury, J. E. Mueller yavaş? 7.3 km MPC · JPL
4559 Strauss 1989 AP6 Strauss Ocak 11, 1989 Tautenburg Gözlemevi F. Börngen EOS 11 km MPC · JPL
4560 Klyuchevskij 1976 YD2 Klyuchevskij Aralık 16, 1976 Nauchnij L. I. Chernykh  · 12 km MPC · JPL
4561 Lemeshev 1978 RY5 Lemeshev Eylül 13, 1978 Nauchnij N. S. Chernykh  · 10 km MPC · JPL
4562 Poleungkuk 1979 UD2 Poleungkuk Ekim 21, 1979 Nanking Purple Mountain Gözl.  · 15 km MPC · JPL
4563 Kahnia 1980 OG Kahnia Temmuz 17, 1980 Anderson Mesa E. Bowell  · 5.1 km MPC · JPL
4564 Clayton 1981 ET16 Clayton Mart 6, 1981 Siding Spring S. J. Bus  · 5.1 km MPC · JPL
4565 Grossman 1981 EZ17 Grossman Mart 2, 1981 Siding Spring S. J. Bus  · 7.4 km MPC · JPL
4566 Chaokuangpiu 1981 WM4 Chaokuangpiu Kasım 27, 1981 Nanking Purple Mountain Gözl. ITH 11 km MPC · JPL
4567 Bečvář 1982 SO1 Bečvář Eylül 17, 1982 Kleť M. Mahrová EUN 12 km MPC · JPL
4568 Menkaure 1983 RY3 Menkaure Eylül 2, 1983 Anderson Mesa N. G. Thomas EOS 15 km MPC · JPL
4569 Baerbel 1985 GV1 Baerbel Nisan 15, 1985 Palomar C. S. Shoemaker MAR 9.4 km MPC · JPL
4570 Runcorn 1985 PR Runcorn Ağustos 14, 1985 Anderson Mesa E. Bowell FLO 3.9 km MPC · JPL
4571 Grumiaux 1985 RY3 Grumiaux Eylül 8, 1985 La Silla H. Debehogne THM 15 km MPC · JPL
4572 Brage 1986 RF Brage Eylül 8, 1986 Brorfelde P. Jensen  · 8.1 km MPC · JPL
4573 Piešťany 1986 TP6 Piešťany Ekim 5, 1986 Piwnice M. Antal  · 15 km MPC · JPL
4574 Yoshinaka 1986 YB Yoshinaka Aralık 20, 1986 Ojima T. Niijima, T. Urata EOS 12 km MPC · JPL
4575 Broman 1987 ME1 Broman Haziran 26, 1987 Palomar E. F. Helin EOS 17 km MPC · JPL
4576 Yanotoyohiko 1988 CC Yanotoyohiko Şubat 10, 1988 Chiyoda T. Kojima EOS 17 km MPC · JPL
4577 Chikako 1988 WG Chikako Kasım 30, 1988 Yatsugatake Y. Kushida, M. Inoue  · 11 km MPC · JPL
4578 Kurashiki 1988 XL1 Kurashiki Aralık 7, 1988 Geisei T. Seki  · 12 km MPC · JPL
4579 Puccini 1989 AT6 Puccini Ocak 11, 1989 Tautenburg Gözlemevi F. Börngen MAS 4.5 km MPC · JPL
4580 Child 1989 EF Child Mart 4, 1989 Palomar E. F. Helin EUN 11 km MPC · JPL
4581 Asclepius 1989 FC Asclepius Mart 31, 1989 Palomar H. E. Holt, N. G. Thomas APO · PHA 250 m MPC · JPL
4582 Hank 1989 FW Hank Mart 31, 1989 Palomar C. S. Shoemaker ADE 17 km MPC · JPL
4583 Lugo 1989 RL4 Lugo Eylül 1, 1989 Smolyan Bulgarian National Gözl.  · 14 km MPC · JPL
4584 Akan 1990 FA Akan Mart 16, 1990 Kushiro M. Matsuyama, K. Watanabe DOR 15 km MPC · JPL
4585 Ainonai 1990 KQ Ainonai Mayıs 16, 1990 Kitami K. Endate, K. Watanabe CLO 11 km MPC · JPL
4586 Gunvor 6047 P-L Gunvor Eylül 24, 1960 Palomar PLS  · 4.4 km MPC · JPL
4587 Rees 3239 T-2 Rees Eylül 30, 1973 Palomar PLS unusual 3.6 km MPC · JPL
4588 Wislicenus 1931 EE Wislicenus Mart 13, 1931 Heidelberg M. F. Wolf  · 14 km MPC · JPL
4589 McDowell 1933 OB McDowell Temmuz 24, 1933 Heidelberg K. Reinmuth NYS 6.4 km MPC · JPL
4590 Dimashchegolev 1968 OG1 Dimashchegolev Temmuz 25, 1968 Cerro El Roble G. A. Plyugin, Yu. A. Belyaev  · 6.5 km MPC · JPL
4591 Bryantsev 1975 VZ Bryantsev Kasım 1, 1975 Nauchnij T. M. Smirnova  · 6.4 km MPC · JPL
4592 Alkissia 1979 SQ11 Alkissia Eylül 24, 1979 Nauchnij N. S. Chernykh THM 14 km MPC · JPL
4593 Reipurth 1980 FV1 Reipurth Mart 16, 1980 La Silla C.-I. Lagerkvist EOS 12 km MPC · JPL
4594 Dashkova 1980 KR1 Dashkova Mayıs 17, 1980 Nauchnij L. I. Chernykh FLO 4.0 km MPC · JPL
4595 Prinz 1981 EZ2 Prinz Mart 2, 1981 Siding Spring S. J. Bus  · 3.8 km MPC · JPL
4596 1981 QB Ağustos 28, 1981 Palomar C. T. Kowal AMO +1km 1.9 km MPC · JPL
4597 Consolmagno 1983 UA1 Consolmagno Ekim 30, 1983 Palomar S. J. Bus  · 16 km MPC · JPL
4598 Coradini 1985 PG1 Coradini Ağustos 15, 1985 Anderson Mesa E. Bowell EOS 11 km MPC · JPL
4599 Rowan 1985 RZ2 Rowan Eylül 5, 1985 La Silla H. Debehogne  · 13 km MPC · JPL
4600 Meadows 1985 RE4 Meadows Eylül 10, 1985 La Silla H. Debehogne EOS 13 km MPC · JPL

Belirtme Keşif Özellikler Kaynak
Kalıcı Geçici Alıntı Tarih Keşif yeri Kaşif(ler) Kategori Çap
4601 Ludkewycz 1986 LB Ludkewycz Haziran 3, 1986 Palomar M. Rudnyk EUN 9.0 km MPC · JPL
4602 Heudier 1986 UD3 Heudier Ekim 28, 1986 Caussols CERGA EUN 8.1 km MPC · JPL
4603 Bertaud 1986 WM3 Bertaud Kasım 25, 1986 Caussols CERGA JUN 22 km MPC · JPL
4604 Stekarstrom 1987 SK Stekarstrom Eylül 18, 1987 Toyota K. Suzuki, T. Urata  · 4.5 km MPC · JPL
4605 Nikitin 1987 SV17 Nikitin Eylül 18, 1987 Nauchnij L. I. Chernykh  · 4.5 km MPC · JPL
4606 Saheki 1987 UM1 Saheki Ekim 27, 1987 Geisei T. Seki  · 6.7 km MPC · JPL
4607 Seilandfarm 1987 WR Seilandfarm Kasım 25, 1987 Kitami K. Endate, K. Watanabe uydu 7.4 km MPC · JPL
4608 Wodehouse 1988 BW3 Wodehouse Ocak 19, 1988 La Silla H. Debehogne  · 7.6 km MPC · JPL
4609 Pizarro 1988 CT3 Pizarro Şubat 13, 1988 La Silla E. W. Elst  · 29 km MPC · JPL
4610 Kájov 1989 FO Kájov Mart 26, 1989 Kleť A. Mrkos  · 6.9 km MPC · JPL
4611 Vulkaneifel 1989 GR6 Vulkaneifel Nisan 5, 1989 La Silla M. Geffert EUN 11 km MPC · JPL
4612 Greenstein 1989 JG Greenstein Mayıs 2, 1989 Palomar E. F. Helin  · 7.7 km MPC · JPL
4613 Mamoru 1990 OM Mamoru Temmuz 22, 1990 JCPM Sapporo K. Watanabe  · 11 km MPC · JPL
4614 Masamura 1990 QN Masamura Ağustos 21, 1990 Kani Y. Mizuno, T. Furuta FLO 6.1 km MPC · JPL
4615 Zinner A923 RH Zinner Eylül 13, 1923 Heidelberg K. Reinmuth  · 11 km MPC · JPL
4616 Batalov 1975 BF Batalov Ocak 17, 1975 Nauchnij L. I. Chernykh THM 14 km MPC · JPL
4617 Zadunaisky 1976 DK Zadunaisky Şubat 22, 1976 El Leoncito Félix Aguilar Gözl.  · 33 km MPC · JPL
4618 Shakhovskoj 1977 RJ3 Shakhovskoj Eylül 12, 1977 Nauchnij N. S. Chernykh MIT 9.9 km MPC · JPL
4619 Polyakhova 1977 RB7 Polyakhova Eylül 11, 1977 Nauchnij N. S. Chernykh  · 9.1 km MPC · JPL
4620 Bickley 1978 OK Bickley Temmuz 28, 1978 Bickley Perth Gözl.  · 3.8 km MPC · JPL
4621 Tambov 1979 QE10 Tambov Ağustos 27, 1979 Nauchnij N. S. Chernykh  · 5.7 km MPC · JPL
4622 Solovjova 1979 WE2 Solovjova Kasım 16, 1979 Nauchnij L. I. Chernykh  · 12 km MPC · JPL
4623 Obraztsova 1981 UT15 Obraztsova Ekim 24, 1981 Nauchnij L. I. Chernykh KOR 9.9 km MPC · JPL
4624 Stefani 1982 FV2 Stefani Mart 23, 1982 Palomar C. S. Shoemaker  · 14 km MPC · JPL
4625 Shchedrin 1982 UG6 Shchedrin Ekim 20, 1982 Nauchnij L. G. Karachkina  · 7.3 km MPC · JPL
4626 Plisetskaya 1984 YU1 Plisetskaya Aralık 23, 1984 Nauchnij L. G. Karachkina  · 4.7 km MPC · JPL
4627 Pinomogavero 1985 RT2 Pinomogavero Eylül 5, 1985 La Silla H. Debehogne KOR 10 km MPC · JPL
4628 Laplace 1986 RU4 Laplace Eylül 7, 1986 Smolyan E. W. Elst EUN · 19 km MPC · JPL
4629 Walford 1986 TD7 Walford Ekim 7, 1986 Palomar E. F. Helin ADE · 9.7 km MPC · JPL
4630 Chaonis 1987 WA Chaonis Kasım 18, 1987 Chions J. M. Baur  · 7.5 km MPC · JPL
4631 Yabu 1987 WE1 Yabu Kasım 22, 1987 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda FLO 5.5 km MPC · JPL
4632 Udagawa 1987 YB Udagawa Aralık 17, 1987 Chiyoda T. Kojima FLO 4.6 km MPC · JPL
4633 Marinbica 1988 AJ5 Marinbica Ocak 14, 1988 La Silla H. Debehogne  · 13 km MPC · JPL
4634 Shibuya 1988 BA Shibuya Ocak 16, 1988 Kobuchizawa M. Inoue, O. Muramatsu  · 6.4 km MPC · JPL
4635 Rimbaud 1988 BJ1 Rimbaud Ocak 21, 1988 Haute-Provence E. W. Elst yavaş 7.5 km MPC · JPL
4636 Chile 1988 CJ5 Chile Şubat 13, 1988 La Silla E. W. Elst EUN 6.8 km MPC · JPL
4637 Odorico 1989 CT Odorico Şubat 8, 1989 Chions J. M. Baur NYS 6.3 km MPC · JPL
4638 Estens 1989 EG Estens Mart 2, 1989 Siding Spring R. H. McNaught  · 4.6 km MPC · JPL
4639 Minox 1989 EK2 Minox Mart 5, 1989 Geisei T. Seki RAF 6.9 km MPC · JPL
4640 Hara 1989 GA Hara Nisan 1, 1989 Yatsugatake Y. Kushida, O. Muramatsu  · 6.1 km MPC · JPL
4641 Ayako 1990 QT3 Ayako Ağustos 30, 1990 Kitami K. Endate, K. Watanabe  · 3.5 km MPC · JPL
4642 Murchie 1990 QG4 Murchie Ağustos 23, 1990 Palomar H. E. Holt THM 17 km MPC · JPL
4643 Cisneros 1990 QD6 Cisneros Ağustos 23, 1990 Palomar H. E. Holt EUT 5.7 km MPC · JPL
4644 Oumu 1990 SR3 Oumu Eylül 16, 1990 Kitami A. Takahashi, K. Watanabe EUN 7.5 km MPC · JPL
4645 Tentaikojo 1990 SP4 Tentaikojo Eylül 16, 1990 Kitami T. Fujii, K. Watanabe  · 17 km MPC · JPL
4646 Kwee 4009 P-L Kwee Eylül 24, 1960 Palomar PLS NYS 3.3 km MPC · JPL
4647 Syuji 1931 TU1 Syuji Ekim 9, 1931 Heidelberg K. Reinmuth  · 14 km MPC · JPL
4648 Tirion 1931 UE Tirion Ekim 18, 1931 Heidelberg K. Reinmuth KLI 10 km MPC · JPL
4649 Sumoto 1936 YD Sumoto Aralık 20, 1936 Nice M. Laugier  · 15 km MPC · JPL
4650 Mori 1950 TF Mori Ekim 5, 1950 Heidelberg K. Reinmuth FLO 5.0 km MPC · JPL
4651 Wongkwancheng 1957 UK1 Wongkwancheng Ekim 31, 1957 Nanking Purple Mountain Gözl. KOR 8.1 km MPC · JPL
4652 Iannini 1975 QO Iannini Ağustos 30, 1975 El Leoncito Félix Aguilar Gözl. IAN 6.3 km MPC · JPL
4653 Tommaso 1976 GJ2 Tommaso Nisan 1, 1976 Nauchnij N. S. Chernykh  · 7.8 km MPC · JPL
4654 Gorʹkavyj 1977 RJ6 Gorʹkavyj Eylül 11, 1977 Nauchnij N. S. Chernykh FLO 3.9 km MPC · JPL
4655 Marjoriika 1978 RS Marjoriika Eylül 1, 1978 Nauchnij N. S. Chernykh  · 5.3 km MPC · JPL
4656 Huchra 1978 VZ3 Huchra Kasım 7, 1978 Palomar E. F. Helin, S. J. Bus KOR 6.9 km MPC · JPL
4657 Lopez 1979 SU9 Lopez Eylül 22, 1979 Nauchnij N. S. Chernykh THM 16 km MPC · JPL
4658 Gavrilov 1979 SO11 Gavrilov Eylül 24, 1979 Nauchnij N. S. Chernykh THM 12 km MPC · JPL
4659 Roddenberry 1981 EP20 Roddenberry Mart 2, 1981 Siding Spring S. J. Bus NYS 3.6 km MPC · JPL
4660 Nereus 1982 DB Nereus Şubat 28, 1982 Palomar E. F. Helin APO · PHA 330 m MPC · JPL
4661 Yebes 1982 WM Yebes Kasım 17, 1982 Yebes M. de Pascual  · 6.0 km MPC · JPL
4662 Runk 1984 HL Runk Nisan 19, 1984 Kleť A. Mrkos  · 17 km MPC · JPL
4663 Falta 1984 SM1 Falta Eylül 27, 1984 Kleť A. Mrkos  · 29 km MPC · JPL
4664 Hanner 1985 PJ Hanner Ağustos 14, 1985 Anderson Mesa E. Bowell KOR 11 km MPC · JPL
4665 Muinonen 1985 TZ1 Muinonen Ekim 15, 1985 Anderson Mesa E. Bowell  · 10 km MPC · JPL
4666 Dietz 1986 JA1 Dietz Mayıs 4, 1986 Palomar C. S. Shoemaker uydu 6.8 km MPC · JPL
4667 Robbiesh 1986 VC Robbiesh Kasım 4, 1986 Siding Spring R. H. McNaught  · 6.9 km MPC · JPL
4668 Rayjay 1987 DX5 Rayjay Şubat 21, 1987 La Silla H. Debehogne EOS 14 km MPC · JPL
4669 Høder 1987 UF1 Høder Ekim 27, 1987 Brorfelde P. Jensen FLO 3.9 km MPC · JPL
4670 Yoshinogawa 1987 YJ Yoshinogawa Aralık 19, 1987 Geisei T. Seki FLO 4.4 km MPC · JPL
4671 Drtikol 1988 AK1 Drtikol Ocak 10, 1988 Kleť A. Mrkos  · 6.2 km MPC · JPL
4672 Takuboku 1988 HB Takuboku Nisan 17, 1988 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda  · 28 km MPC · JPL
4673 Bortle 1988 LF Bortle Haziran 8, 1988 Palomar C. S. Shoemaker  · 11 km MPC · JPL
4674 Pauling 1989 JC Pauling Mayıs 2, 1989 Palomar E. F. Helin H · uydu 4.8 km MPC · JPL
4675 Ohboke 1990 SD Ohboke Eylül 19, 1990 Geisei T. Seki  · 4.0 km MPC · JPL
4676 Uedaseiji 1990 SD4 Uedaseiji Eylül 16, 1990 Kitami T. Fujii, K. Watanabe  · 8.0 km MPC · JPL
4677 Hiroshi 1990 SQ4 Hiroshi Eylül 26, 1990 Kitami A. Takahashi, K. Watanabe THM 14 km MPC · JPL
4678 Ninian 1990 SS4 Ninian Eylül 24, 1990 Siding Spring R. H. McNaught  · 5.0 km MPC · JPL
4679 Sybil 1990 TR4 Sybil Ekim 9, 1990 Siding Spring R. H. McNaught  · 12 km MPC · JPL
4680 Lohrmann 1937 QC Lohrmann Ağustos 31, 1937 Hamburg-Bergedorf H.-U. Sandig FLO 3.8 km MPC · JPL
4681 Ermak 1969 TC2 Ermak Ekim 8, 1969 Nauchnij L. I. Chernykh EOS 12 km MPC · JPL
4682 Bykov 1973 SO4 Bykov Eylül 27, 1973 Nauchnij L. I. Chernykh  · 3.9 km MPC · JPL
4683 Veratar 1976 GJ1 Veratar Nisan 1, 1976 Nauchnij N. S. Chernykh THM 17 km MPC · JPL
4684 Bendjoya 1978 GJ Bendjoya Nisan 10, 1978 La Silla H. Debehogne V 5.3 km MPC · JPL
4685 Karetnikov 1978 SP6 Karetnikov Eylül 27, 1978 Nauchnij N. S. Chernykh THM 19 km MPC · JPL
4686 Maisica 1979 SX2 Maisica Eylül 22, 1979 Nauchnij N. S. Chernykh  · 3.5 km MPC · JPL
4687 Brunsandrej 1979 SJ11 Brunsandrej Eylül 24, 1979 Nauchnij N. S. Chernykh HYG 12 km MPC · JPL
4688 1980 WF Kasım 29, 1980 Palomar C. T. Kowal AMO 600 m MPC · JPL
4689 Donn 1980 YB Donn Aralık 30, 1980 Anderson Mesa E. Bowell FLO · yavaş 6.1 km MPC · JPL
4690 Strasbourg 1983 AJ Strasbourg Ocak 9, 1983 Anderson Mesa B. A. Skiff H 3.2 km MPC · JPL
4691 Toyen 1983 TU Toyen Ekim 7, 1983 Kleť A. Mrkos FLO 7.1 km MPC · JPL
4692 SIMBAD 1983 VM7 SIMBAD Kasım 4, 1983 Anderson Mesa B. A. Skiff  · 4.9 km MPC · JPL
4693 Drummond 1983 WH Drummond Kasım 28, 1983 Anderson Mesa E. Bowell  · 4.8 km MPC · JPL
4694 Festou 1985 PM Festou Ağustos 14, 1985 Anderson Mesa E. Bowell  · 7.7 km MPC · JPL
4695 Mediolanum 1985 RU3 Mediolanum Eylül 7, 1985 La Silla H. Debehogne EUN 10 km MPC · JPL
4696 Arpigny 1985 TP Arpigny Ekim 15, 1985 Anderson Mesa E. Bowell KOR 11 km MPC · JPL
4697 Novara 1986 QO Novara Ağustos 26, 1986 La Silla H. Debehogne NYS 7.8 km MPC · JPL
4698 Jizera 1986 RO1 Jizera Eylül 4, 1986 Kleť A. Mrkos  · 4.4 km MPC · JPL
4699 Sootan 1986 VE Sootan Kasım 4, 1986 Siding Spring R. H. McNaught EUN 4.2 km MPC · JPL
4700 Carusi 1986 VV6 Carusi Kasım 6, 1986 Anderson Mesa E. Bowell  · 7.8 km MPC · JPL

Belirtme Keşif Özellikler Kaynak
Kalıcı Geçici Alıntı Tarih Keşif yeri Kaşif(ler) Kategori Çap
4701 Milani 1986 VW6 Milani Kasım 6, 1986 Anderson Mesa E. Bowell  · 14 km MPC · JPL
4702 Berounka 1987 HW Berounka Nisan 23, 1987 Kleť A. Mrkos GEF 8.5 km MPC · JPL
4703 Kagoshima 1988 BL Kagoshima Ocak 16, 1988 Kagoshima M. Mukai, M. Takeishi FLO 4.3 km MPC · JPL
4704 Sheena 1988 BE5 Sheena Ocak 28, 1988 Siding Spring R. H. McNaught EUN 5.1 km MPC · JPL
4705 Secchi 1988 CK Secchi Şubat 13, 1988 Bologna San Vittore Gözl.  · 5.6 km MPC · JPL
4706 Dennisreuter 1988 DR Dennisreuter Şubat 16, 1988 Kavalur R. Rajamohan  · 5.6 km MPC · JPL
4707 Khryses 1988 PY Khryses Ağustos 13, 1988 Palomar C. S. Shoemaker L5 38 km MPC · JPL
4708 Polydoros 1988 RT Polydoros Eylül 11, 1988 Palomar C. S. Shoemaker L5 55 km MPC · JPL
4709 Ennomos 1988 TU2 Ennomos Ekim 12, 1988 Palomar C. S. Shoemaker L5 · ENM 91 km MPC · JPL
4710 Wade 1989 AX2 Wade Ocak 4, 1989 Siding Spring R. H. McNaught FLO 5.8 km MPC · JPL
4711 Kathy 1989 KD Kathy Mayıs 31, 1989 Palomar H. E. Holt  · 8.2 km MPC · JPL
4712 Iwaizumi 1989 QE Iwaizumi Ağustos 25, 1989 Kitami K. Endate, K. Watanabe  · 29 km MPC · JPL
4713 Steel 1989 QL Steel Ağustos 26, 1989 Siding Spring R. H. McNaught H 6.3 km MPC · JPL
4714 Toyohiro 1989 SH Toyohiro Eylül 29, 1989 Kitami T. Fujii, K. Watanabe EOS 19 km MPC · JPL
4715 Medesicaste 1989 TS1 Medesicaste Ekim 9, 1989 Gekko Y. Oshima L5 62 km MPC · JPL
4716 Urey 1989 UL5 Urey Ekim 30, 1989 Cerro Tololo S. J. Bus  · 15 km MPC · JPL
4717 Kaneko 1989 WX Kaneko Kasım 20, 1989 Kani Y. Mizuno, T. Furuta EOS 18 km MPC · JPL
4718 Araki 1990 VP3 Araki Kasım 13, 1990 Kitami T. Fujii, K. Watanabe  · 5.9 km MPC · JPL
4719 Burnaby 1990 WT2 Burnaby Kasım 21, 1990 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda  · 10 km MPC · JPL
4720 Tottori 1990 YG Tottori Aralık 19, 1990 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda FLO 6.0 km MPC · JPL
4721 Atahualpa 4239 T-2 Atahualpa Eylül 29, 1973 Palomar PLS FLO 4.6 km MPC · JPL
4722 Agelaos 4271 T-3 Agelaos Ekim 16, 1977 Palomar PLS L5 50 km MPC · JPL
4723 Wolfgangmattig 1937 TB Wolfgangmattig Ekim 11, 1937 Heidelberg K. Reinmuth  · 10 km MPC · JPL
4724 Brocken 1961 BC Brocken Ocak 18, 1961 Tautenburg Gözlemevi C. Hoffmeister, J. Schubart  · 6.7 km MPC · JPL
4725 Milone 1975 YE Milone Aralık 31, 1975 El Leoncito Félix Aguilar Gözl.  · 10 km MPC · JPL
4726 Federer 1976 SV10 Federer Eylül 25, 1976 Harvard Gözlemevi Harvard Gözl. HEN 8.3 km MPC · JPL
4727 Ravel 1979 UD1 Ravel Ekim 24, 1979 Tautenburg Gözlemevi F. Börngen KOR 7.2 km MPC · JPL
4728 Lyapidevskij 1979 VG Lyapidevskij Kasım 11, 1979 Nauchnij N. S. Chernykh  · 4.0 km MPC · JPL
4729 Mikhailmilʹ 1980 RO2 Mikhailmilʹ Eylül 8, 1980 Nauchnij L. V. Zhuravleva  · 6.0 km MPC · JPL
4730 Xingmingzhou 1980 XZ Xingmingzhou Aralık 7, 1980 Nanking Purple Mountain Gözl. EOS · 25 km MPC · JPL
4731 Monicagrady 1981 EE9 Monicagrady Mart 1, 1981 Siding Spring S. J. Bus  · 10 km MPC · JPL
4732 Froeschlé 1981 JG Froeschlé Mayıs 3, 1981 Anderson Mesa E. Bowell  · 30 km MPC · JPL
4733 ORO 1982 HB2 ORO Nisan 19, 1982 Harvard Gözlemevi Oak Ridge Gözlemevi FLO 4.7 km MPC · JPL
4734 Rameau 1982 UQ3 Rameau Ekim 19, 1982 Tautenburg Gözlemevi F. Börngen MAS 3.0 km MPC · JPL
4735 Gary 1983 AN Gary Ocak 9, 1983 Anderson Mesa E. Bowell V 5.1 km MPC · JPL
4736 Johnwood 1983 AF2 Johnwood Ocak 13, 1983 Palomar C. S. Shoemaker H 2.8 km MPC · JPL
4737 Kiladze 1985 QO6 Kiladze Ağustos 24, 1985 Nauchnij N. S. Chernykh  · 8.8 km MPC · JPL
4738 Jimihendrix 1985 RZ4 Jimihendrix Eylül 15, 1985 Palomar D. B. Goldstein EUN 8.2 km MPC · JPL
4739 Tomahrens 1985 TH1 Tomahrens Ekim 15, 1985 Anderson Mesa E. Bowell  · 7.0 km MPC · JPL
4740 Veniamina 1985 UV4 Veniamina Ekim 22, 1985 Nauchnij L. V. Zhuravleva  · 11 km MPC · JPL
4741 Leskov 1985 VP3 Leskov Kasım 10, 1985 Nauchnij L. G. Karachkina  · 17 km MPC · JPL
4742 Caliumi 1986 WG Caliumi Kasım 26, 1986 Bologna San Vittore Gözl. PHO 6.6 km MPC · JPL
4743 Kikuchi 1988 DA Kikuchi Şubat 16, 1988 Kitami T. Fujii, K. Watanabe FLO 4.1 km MPC · JPL
4744 Rovereto 1988 RF5 Rovereto Eylül 2, 1988 La Silla H. Debehogne  · 19 km MPC · JPL
4745 Nancymarie 1989 NG1 Nancymarie Temmuz 9, 1989 Palomar H. E. Holt  · 13 km MPC · JPL
4746 Doi 1989 TP1 Doi Ekim 9, 1989 Kitami A. Takahashi, K. Watanabe THM 22 km MPC · JPL
4747 Jujo 1989 WB Jujo Kasım 19, 1989 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda EOS 14 km MPC · JPL
4748 Tokiwagozen 1989 WV Tokiwagozen Kasım 20, 1989 Toyota K. Suzuki, T. Urata  · 12 km MPC · JPL
4749 Ledzeppelin 1989 WE1 Ledzeppelin Kasım 22, 1989 Uenohara N. Kawasato EOS 14 km MPC · JPL
4750 Mukai 1990 XC1 Mukai Aralık 15, 1990 Kitami T. Fujii, K. Watanabe FLO 8.7 km MPC · JPL
4751 Alicemanning 1991 BG Alicemanning Ocak 17, 1991 Stakenbridge B. G. W. Manning  · 18 km MPC · JPL
4752 Myron 1309 T-2 Myron Eylül 29, 1973 Palomar PLS THM 12 km MPC · JPL
4753 Phidias 4059 T-3 Phidias Ekim 16, 1977 Palomar PLS  · 6.8 km MPC · JPL
4754 Panthoos 5010 T-3 Panthoos Ekim 16, 1977 Palomar PLS L5 53 km MPC · JPL
4755 Nicky 1931 TE4 Nicky Ekim 6, 1931 Flagstaff C. W. Tombaugh  · 3.9 km MPC · JPL
4756 Asaramas 1950 HJ Asaramas Nisan 21, 1950 La Plata Gözlemevi La Plata Gözl. EOS 12 km MPC · JPL
4757 Liselotte 1973 ST Liselotte Eylül 19, 1973 Palomar PLS Hilda asteroitleri 19 km MPC · JPL
4758 Hermitage 1978 SN4 Hermitage Eylül 27, 1978 Nauchnij L. I. Chernykh THM 19 km MPC · JPL
4759 Åretta 1978 VG10 Åretta Kasım 7, 1978 Palomar E. F. Helin, S. J. Bus THM 16 km MPC · JPL
4760 Jia-xiang 1981 GN1 Jia-xiang Nisan 1, 1981 Harvard Gözlemevi Harvard Gözl.  · 5.1 km MPC · JPL
4761 Urrutia 1981 QC Urrutia Ağustos 27, 1981 La Silla H.-E. Schuster PHO 3.7 km MPC · JPL
4762 Dobrynya 1982 SC6 Dobrynya Eylül 16, 1982 Nauchnij L. I. Chernykh  · 5.9 km MPC · JPL
4763 Ride 1983 BM Ride Ocak 22, 1983 Anderson Mesa E. Bowell  · 10 km MPC · JPL
4764 Joneberhart 1983 CC Joneberhart Şubat 11, 1983 Anderson Mesa E. Bowell H 2.8 km MPC · JPL
4765 Wasserburg 1986 JN1 Wasserburg Mayıs 5, 1986 Palomar C. S. Shoemaker · uydu 1.8 km MPC · JPL
4766 Malin 1987 FF1 Malin Mart 28, 1987 Palomar E. F. Helin EUN 7.4 km MPC · JPL
4767 Sutoku 1987 GC Sutoku Nisan 4, 1987 Ojima T. Niijima, T. Urata EUN 7.9 km MPC · JPL
4768 Hartley 1988 PH1 Hartley Ağustos 11, 1988 Siding Spring A. J. Noymer  · 34 km MPC · JPL
4769 Castalia 1989 PB Castalia Ağustos 9, 1989 Palomar E. F. Helin APO +1km · PHA 1.4 km MPC · JPL
4770 Lane 1989 PC Lane Ağustos 9, 1989 Palomar E. F. Helin  · 9.9 km MPC · JPL
4771 Hayashi 1989 RM2 Hayashi Eylül 7, 1989 Kitami M. Yanai, K. Watanabe  · 13 km MPC · JPL
4772 Frankdrake 1989 VM Frankdrake Kasım 2, 1989 Okutama T. Hioki, N. Kawasato  · 28 km MPC · JPL
4773 Hayakawa 1989 WF Hayakawa Kasım 17, 1989 Kitami K. Endate, K. Watanabe  · 6.2 km MPC · JPL
4774 Hobetsu 1991 CV1 Hobetsu Şubat 14, 1991 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda FLO 5.0 km MPC · JPL
4775 Hansen 1927 TC Hansen Ekim 3, 1927 Heidelberg M. F. Wolf  · 4.9 km MPC · JPL
4776 Luyi 1975 VD Luyi Kasım 3, 1975 Harvard Gözlemevi Harvard Gözl.  · 3.6 km MPC · JPL
4777 Aksenov 1976 SM2 Aksenov Eylül 24, 1976 Nauchnij N. S. Chernykh  · 3.9 km MPC · JPL
4778 Fuss 1978 TV8 Fuss Ekim 9, 1978 Nauchnij L. V. Zhuravleva THM 13 km MPC · JPL
4779 Whitley 1978 XQ Whitley Aralık 6, 1978 Palomar E. Bowell, A. Warnock THM 15 km MPC · JPL
4780 Polina 1979 HE5 Polina Nisan 25, 1979 Nauchnij N. S. Chernykh  · 3.6 km MPC · JPL
4781 Sládkovič 1980 TP Sládkovič Ekim 3, 1980 Kleť Z. Vávrová  · 3.9 km MPC · JPL
4782 Gembloux 1980 TH3 Gembloux Ekim 14, 1980 Haute-Provence H. Debehogne, L. Houziaux KOR · 12 km MPC · JPL
4783 Wasson 1983 AH1 Wasson Ocak 12, 1983 Palomar C. S. Shoemaker  · 7.2 km MPC · JPL
4784 Samcarin 1984 DF1 Samcarin Şubat 28, 1984 La Silla H. Debehogne  · 6.0 km MPC · JPL
4785 Petrov 1984 YH1 Petrov Aralık 17, 1984 Nauchnij L. G. Karachkina  · 8.2 km MPC · JPL
4786 Tatianina 1985 PE2 Tatianina Ağustos 13, 1985 Nauchnij N. S. Chernykh uydu 3.3 km MPC · JPL
4787 Shulʹzhenko 1986 RC7 Shulʹzhenko Eylül 6, 1986 Nauchnij L. V. Zhuravleva  · 5.0 km MPC · JPL
4788 Simpson 1986 TL1 Simpson Ekim 4, 1986 Anderson Mesa E. Bowell uydu 3.6 km MPC · JPL
4789 Sprattia 1987 UU2 Sprattia Ekim 20, 1987 Climenhaga D. D. Balam  · 4.2 km MPC · JPL
4790 Petrpravec 1988 PP Petrpravec Ağustos 9, 1988 Palomar E. F. Helin  · 16 km MPC · JPL
4791 Iphidamas 1988 PB1 Iphidamas Ağustos 14, 1988 Palomar C. S. Shoemaker L5 50 km MPC · JPL
4792 Lykaon 1988 RK1 Lykaon Eylül 10, 1988 Palomar C. S. Shoemaker L5 51 km MPC · JPL
4793 Slessor 1988 RR4 Slessor Eylül 1, 1988 La Silla H. Debehogne VIB 13 km MPC · JPL
4794 Bogard 1988 SO2 Bogard Eylül 16, 1988 Cerro Tololo S. J. Bus FLO 4.4 km MPC · JPL
4795 Kihara 1989 CB1 Kihara Şubat 7, 1989 Kitami A. Takahashi, K. Watanabe FLO 4.1 km MPC · JPL
4796 Lewis 1989 LU Lewis Haziran 3, 1989 Palomar E. F. Helin  · 5.5 km MPC · JPL
4797 Ako 1989 SJ Ako Eylül 30, 1989 Minami-Oda T. Nomura, K. Kawanishi NYS 6.0 km MPC · JPL
4798 Mercator 1989 SU1 Mercator Eylül 26, 1989 La Silla E. W. Elst  · 5.0 km MPC · JPL
4799 Hirasawa 1989 TC1 Hirasawa Ekim 8, 1989 Kani Y. Mizuno, T. Furuta  · 7.9 km MPC · JPL
4800 Veveri 1989 TG17 Veveri Ekim 9, 1989 La Silla H. Debehogne EOS 14 km MPC · JPL

Belirtme Keşif Özellikler Kaynak
Kalıcı Geçici Alıntı Tarih Keşif yeri Kaşif(ler) Kategori Çap
4801 Ohře 1989 UR4 Ohře Ekim 22, 1989 Kleť A. Mrkos  · 14 km MPC · JPL
4802 Khatchaturian 1989 UA7 Khatchaturian Ekim 23, 1989 Tautenburg Gözlemevi F. Börngen  · 2.3 km MPC · JPL
4803 Birkle 1989 XA Birkle Aralık 1, 1989 Chions J. M. Baur KOR 10 km MPC · JPL
4804 Pasteur 1989 XC1 Pasteur Aralık 2, 1989 La Silla E. W. Elst  · 15 km MPC · JPL
4805 Asteropaios 1990 VH7 Asteropaios Kasım 13, 1990 Palomar C. S. Shoemaker L5 58 km MPC · JPL
4806 Miho 1990 YJ Miho Aralık 22, 1990 Yakiimo A. Natori, T. Urata FLO 5.7 km MPC · JPL
4807 Noboru 1991 AO Noboru Ocak 10, 1991 Oizumi T. Kobayashi  · 4.7 km MPC · JPL
4808 Ballaero 1925 BA Ballaero Ocak 21, 1925 Heidelberg K. Reinmuth ADE 19 km MPC · JPL
4809 Robertball 1928 RB Robertball Eylül 5, 1928 Heidelberg M. F. Wolf  · 6.4 km MPC · JPL
4810 Ruslanova 1972 GL Ruslanova Nisan 14, 1972 Nauchnij L. I. Chernykh  · 6.3 km MPC · JPL
4811 Semashko 1973 SO3 Semashko Eylül 25, 1973 Nauchnij L. V. Zhuravleva FLO 3.8 km MPC · JPL
4812 Hakuhou 1977 DL3 Hakuhou Şubat 18, 1977 Kiso H. Kosai, K. Furukawa ERI 6.8 km MPC · JPL
4813 Terebizh 1977 RR7 Terebizh Eylül 11, 1977 Nauchnij N. S. Chernykh  · 18 km MPC · JPL
4814 Casacci 1978 RW Casacci Eylül 1, 1978 Nauchnij N. S. Chernykh  · 14 km MPC · JPL
4815 Anders 1981 EA28 Anders Mart 2, 1981 Siding Spring S. J. Bus V 4.2 km MPC · JPL
4816 Connelly 1981 PK Connelly Ağustos 3, 1981 Anderson Mesa E. Bowell  · 7.2 km MPC · JPL
4817 Gliba 1984 DC1 Gliba Şubat 27, 1984 La Silla H. Debehogne NYS 3.8 km MPC · JPL
4818 Elgar 1984 EM Elgar Mart 1, 1984 Anderson Mesa E. Bowell NYS 4.4 km MPC · JPL
4819 Gifford 1985 KC Gifford Mayıs 24, 1985 Lake Tekapo A. C. Gilmore, P. M. Kilmartin  · 3.8 km MPC · JPL
4820 Fay 1985 RZ Fay Eylül 15, 1985 Palomar C. S. Shoemaker  · 8.6 km MPC · JPL
4821 Bianucci 1986 EE5 Bianucci Mart 5, 1986 La Silla W. Ferreri THM 15 km MPC · JPL
4822 Karge 1986 TC1 Karge Ekim 4, 1986 Anderson Mesa E. Bowell  · 4.3 km MPC · JPL
4823 Libenice 1986 TO3 Libenice Ekim 4, 1986 Kleť A. Mrkos  · 4.1 km MPC · JPL
4824 Stradonice 1986 WL1 Stradonice Kasım 25, 1986 Kleť A. Mrkos  · 4.1 km MPC · JPL
4825 Ventura 1988 CS2 Ventura Şubat 11, 1988 La Silla E. W. Elst FLO 3.8 km MPC · JPL
4826 Wilhelms 1988 JO Wilhelms Mayıs 11, 1988 Palomar C. S. Shoemaker PHO 7.9 km MPC · JPL
4827 Dares 1988 QE Dares Ağustos 17, 1988 Palomar C. S. Shoemaker L5 43 km MPC · JPL
4828 Misenus 1988 RV Misenus Eylül 11, 1988 Palomar C. S. Shoemaker L5 46 km MPC · JPL
4829 Sergestus 1988 RM1 Sergestus Eylül 10, 1988 Palomar C. S. Shoemaker L5 32 km MPC · JPL
4830 Thomascooley 1988 RG4 Thomascooley Eylül 1, 1988 La Silla H. Debehogne V 5.7 km MPC · JPL
4831 Baldwin 1988 RX11 Baldwin Eylül 14, 1988 Cerro Tololo S. J. Bus THM 18 km MPC · JPL
4832 Palinurus 1988 TU1 Palinurus Ekim 12, 1988 Palomar C. S. Shoemaker L5 52 km MPC · JPL
4833 Meges 1989 AL2 Meges Ocak 8, 1989 Palomar C. S. Shoemaker L4 80 km MPC · JPL
4834 Thoas 1989 AM2 Thoas Ocak 11, 1989 Palomar C. S. Shoemaker L4 72 km MPC · JPL
4835 Asaeus 1989 BQ Asaeus Ocak 29, 1989 Tokushima M. Iwamoto, T. Furuta L4 30 km MPC · JPL
4836 Medon 1989 CK1 Medon Şubat 2, 1989 Palomar C. S. Shoemaker L4 63 km MPC · JPL
4837 Bickerton 1989 ME Bickerton Haziran 30, 1989 Lake Tekapo A. C. Gilmore, P. M. Kilmartin Tj (2.99) 28 km MPC · JPL
4838 Billmclaughlin 1989 NJ Billmclaughlin Temmuz 2, 1989 Palomar E. F. Helin  · 10 km MPC · JPL
4839 Daisetsuzan 1989 QG Daisetsuzan Ağustos 25, 1989 Kitami K. Endate, K. Watanabe  · 8.1 km MPC · JPL
4840 Otaynang 1989 UY Otaynang Ekim 23, 1989 Gekko Y. Oshima URS 21 km MPC · JPL
4841 Manjiro 1989 UO3 Manjiro Ekim 28, 1989 Geisei T. Seki FLO 5.3 km MPC · JPL
4842 Atsushi 1989 WK Atsushi Kasım 21, 1989 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda  · 4.6 km MPC · JPL
4843 Mégantic 1990 DR4 Mégantic Şubat 28, 1990 La Silla H. Debehogne EOS 27 km MPC · JPL
4844 Matsuyama 1991 BA2 Matsuyama Ocak 23, 1991 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda  · 7.6 km MPC · JPL
4845 Tsubetsu 1991 EC1 Tsubetsu Mart 5, 1991 Kitami K. Endate, K. Watanabe  · 7.8 km MPC · JPL
4846 Tuthmosis 6575 P-L Tuthmosis Eylül 24, 1960 Palomar PLS  · 12 km MPC · JPL
4847 Amenhotep 6787 P-L Amenhotep Eylül 24, 1960 Palomar PLS  · 3.1 km MPC · JPL
4848 Tutenchamun 3233 T-2 Tutenchamun Eylül 30, 1973 Palomar PLS HYG 22 km MPC · JPL
4849 Ardenne 1936 QV Ardenne Ağustos 17, 1936 Heidelberg K. Reinmuth  · 4.2 km MPC · JPL
4850 Palestrina 1973 UJ5 Palestrina Ekim 27, 1973 Tautenburg Gözlemevi F. Börngen KOR 7.6 km MPC · JPL
4851 Vodopʹyanova 1976 US1 Vodopʹyanova Ekim 26, 1976 Nauchnij T. M. Smirnova  · 11 km MPC · JPL
4852 Pamjones 1977 JD Pamjones Mayıs 15, 1977 Nauchnij N. S. Chernykh V 3.7 km MPC · JPL
4853 Marielukac 1979 ML Marielukac Haziran 28, 1979 Cerro El Roble C. Torres  · 6.2 km MPC · JPL
4854 Edscott 1981 ED27 Edscott Mart 2, 1981 Siding Spring S. J. Bus EOS 10 km MPC · JPL
4855 Tenpyou 1982 VM5 Tenpyou Kasım 14, 1982 Kiso H. Kosai, K. Furukawa  · 4.0 km MPC · JPL
4856 Seaborg 1983 LJ Seaborg Haziran 11, 1983 Palomar C. S. Shoemaker  · 10 km MPC · JPL
4857 Altgamia 1984 FM Altgamia Mart 29, 1984 Palomar C. S. Shoemaker PHO 6.2 km MPC · JPL
4858 Vorobjov 1985 UA Vorobjov Ekim 23, 1985 Palomar J. Gibson  · 3.3 km MPC · JPL
4859 Fraknoi 1986 TJ2 Fraknoi Ekim 7, 1986 Anderson Mesa E. Bowell FLO 7.1 km MPC · JPL
4860 Gubbio 1987 EP Gubbio Mart 3, 1987 Anderson Mesa E. Bowell MAR · 26 km MPC · JPL
4861 Nemirovskij 1987 QU10 Nemirovskij Ağustos 27, 1987 Nauchnij L. G. Karachkina  · 6.6 km MPC · JPL
4862 Loke 1987 SJ5 Loke Eylül 30, 1987 Brorfelde P. Jensen  · 6.6 km MPC · JPL
4863 Yasutani 1987 VH1 Yasutani Kasım 13, 1987 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda KOR 9.8 km MPC · JPL
4864 Nimoy 1988 RA5 Nimoy Eylül 2, 1988 La Silla H. Debehogne  · 12 km MPC · JPL
4865 Sor 1988 UJ Sor Ekim 18, 1988 Geisei T. Seki EOS 11 km MPC · JPL
4866 Badillo 1988 VB3 Badillo Kasım 10, 1988 Chiyoda T. Kojima  · 13 km MPC · JPL
4867 Polites 1989 SZ Polites Eylül 27, 1989 Palomar C. S. Shoemaker L5 57 km MPC · JPL
4868 Knushevia 1989 UN2 Knushevia Ekim 27, 1989 Palomar E. F. Helin H · uydu 1.5 km MPC · JPL
4869 Piotrovsky 1989 UE8 Piotrovsky Ekim 26, 1989 Nauchnij L. I. Chernykh  · 6.3 km MPC · JPL
4870 Shcherbanʹ 1989 UK8 Shcherbanʹ Ekim 25, 1989 Nauchnij L. V. Zhuravleva  · 20 km MPC · JPL
4871 Riverside 1989 WH1 Riverside Kasım 24, 1989 Ayashi Station M. Koishikawa  · 5.1 km MPC · JPL
4872 Grieg 1989 YH7 Grieg Aralık 25, 1989 Tautenburg Gözlemevi F. Börngen  · 7.6 km MPC · JPL
4873 Fukaya 1990 EC Fukaya Mart 4, 1990 Dynic A. Sugie EOS 12 km MPC · JPL
4874 Burke 1991 AW Burke Ocak 12, 1991 Palomar E. F. Helin EUN 9.3 km MPC · JPL
4875 Ingalls 1991 DJ Ingalls Şubat 19, 1991 Yatsugatake Y. Kushida, R. Kushida FLO 5.5 km MPC · JPL
4876 Strabo 1133 T-2 Strabo Eylül 29, 1973 Palomar PLS KOR 7.6 km MPC · JPL
4877 Humboldt 5066 T-2