Küçük Kovboy

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Küçük Kovboy
Küçük Kovboy
Küçük Kovboy film posteri
YönetmenGuido Zurli
YapımcıTürker İnanoğlu
OyuncularCüneyt Arkın
İlker İnanoğlu
Pascale Petit
Sergio Ciani
StüdyoErler Film
Çıkış tarih(ler)i1973
ÜlkeTürkiye
İtalya
DilTürkçe
Önceki filmYumurcak Küçük Şahit
Devam filmiYumurcak / Veda

Yumurcak Küçük Kovboy yönetmenliğini Guido Zurli'nin yaptığı, başrolünde İlker İnanoğlu ve Cüneyt Arkın'ın yer aldığı 1973 yapımı Türk western filmidir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Yumurcak, Vahşi Batı'da bir köyde yaşamaktadır. Bir gün okuldan dönerken yolda gangster Demirbilek (Sergio Ciani) ve çetesi tarafından kaçırılır. Annesi Maureen'den (Ida Galli) fidye parası isterler. Fidyeyi ödeyemeyen Maureen, bir çocuğun ölümünden sorumlu olduğu için birkaç yıldır silah kullanmayı bırakan Silahşor Keskin'den (Cüneyt Arkın) yardım ister. Maureen'in çiftliğinde Demirbilek'e sadık olan işçilerden biri casusluk yapar, bu yüzden Keskin de kaçırılır. Maureen artık fidyeyi ödemek için evini satmaya bile razı olur. Maureen oğlu Yumurcak'ı teslim alması sırasında çiftliğindeki çalışanları arasındaki haini keşfedince o da tutsak edilir. Ancak bu arada Keskin ve Yumurcak aralarındaki bağları gevşetmeyi başarmıştır; eski silahşor Keskin, haydutu öldürür. Artık bir aile olarak mutlu geleceklerinin önünde hiçbir şey duramaz.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dönemin Türk janrındaki filmlerde olduğu gibi, film müziği de diğer Western filmlerinden lisanssız parçalardan oluşuyor.