Küçük Kadınlar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Küçük Kadınlar (roman) sayfasından yönlendirildi)
Little Women, 1868

Küçük Kadınlar (özgün adı: Meg, Jo, Beth and Amy) Amerikalı yazar Louisa May Alcott'un bir romanıdır. 2 bölüm halinde 1868 ve 1869 yıllarında yazılıp yayımlanan roman, 4 kız kardeşin — Meg, Jo, Beth ve Amy — hayatlarını konu almakta ve yazarın 3 kız kardeşiyle birlikte geçirdiği çocukluğuna dayanmaktadır.[kaynak belirtilmeli] Kitabın ilk bölümü, büyük bir başarı kazanmış ve ikinci kısmının yazılmasını teşvik etmiştir. Her iki bölüm de tek bir parça halinde 1880 yılında basılmıştır. Alcott Küçük Kadınlar'ın devamını Little Men (1871) ve Jo's Boys (1886) ile getirmiştir. Küçük Kadınlar oyun, müzikal, opera, film ve animasyon olarak da ele alınmıştır.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Meg[değiştir | kaynağı değiştir]

Gerçek adı Margaret'tır. 16 yaşındadır.Çok hayalperesttir. Kardeşlerin en büyüğüdür. Güzel bir kızdır. En büyük hayali zengin olmaktır. Zengin bir ailenin çocuklarına dadılık yaparak para kazanmaktadır.

Jo[değiştir | kaynağı değiştir]

Gerçek adı Josephine'dir.15 yaşındadır. Erkeklere özenmekte ve bir kız olmaktan hoşlanmamaktadır. Bu yüzden erkek gibi davranır. Bir kitap düşkünüdür. Zengin halalarına bakıcılık yaparak para kazanmaktadır.

Beth[değiştir | kaynağı değiştir]

Gerçek adı Elisabeth'dir. 13 yaşındadır. Utangaçtır ve bu yüzden de okula gidememekte, gün içinde evde kalıp ev işlerine yardım etmektedir. Kibar ve anlayışlı bir kızdır, ailenin gözdesidir. Piyanoya yeteneği vardır. Bebekleriyle ilgilenir, onlara kıyafetler diker, onlara hastane bile açmıştır. Üç kedisi vardır ve onları çok sever.