Köprüdeki kız

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Köprüdeki kız
La fille sur le pont
YönetmenPatrice Leconte
YapımcıChristian Fechner
OyuncularDaniel Auteuil
Vanessa Paradis
MüzikAngelo Badalamenti
TürüDrama
Renksiyah beyaz
Yapım yılı1999
Çıkış tarih(ler)i31 Mart 1999 (1999-03-31)  Fransa
22 Temmuz 2000 (2000-07-22)  Türkiye
Süre90 Dakika
Ülke Fransa
DilFransızca
Hasılat$1,708,839

Köprüdeki kız (Orijinal adı FransızcaLa fille sur le pont) yönetmenliğini Patrice Leconte'un üstlendiği 1999 yapımı bir Fransız drama filmi.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşk meselelerinde bir türlü şansı yaver gitmeyen Adèle günün birinde bir köprüden kendini atarak intihar etmek ister. Bu esnada köprüde bulunan Gabor onunla konuşmaya başlar. Gabor bir bıçak fırlatıcısıdır ve kendi mesleğinde ona eşlik edecek bir partner aramaktadır. Aralarında geçen konuşma sonunda Adèle kendisini suya atsa da Gabor tarafından kurtarılır ve onunla çalışmaya başlar.

Birlikte sirklerde ve gösterilerde çıkan ikilinin şansı tutmuştur ve Avrupa'da seyahat etmektedirler. Gabor da bıçak fırlatma yeteneğini risk ile kordine edip, Adèle'i kör atışlarına hedef olarak kullanmaktadır. Bu gösterilerde Gabor bir perde arkasında bekleyen Adèle'e bıçak fırlatmaktadır.

Adèle bir gösteri sonrası Gabor ile büyük bir kruvaziyerde seyahat ederken tanıştığı bir Yunan ile kaçar. Bu esnade kendine yeni bir partner bulan Gabor yeni partnerini yaralar ve gemi ile İstanbul'a gelir. İstanbul'da yaşadığı şanssızlıklar ve mutsuzluğu sebebiyle Galata köprüsünde intihar etmek üzere iken Adèle onu bulur ve aynı onun Adèle'e söylediği sözleri tekrar eder.