Köfte Yağmuru

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Köfte Yağmuru (film) sayfasından yönlendirildi)
Köfte Yağmuru
Cloudy with a Chance of Meatballs
Filmin afişi
YönetmenChris Miller
Phil Lord
YapımcıPam Marsden
SenaristChris Miller
Phil Lord
MüzikMark Mothersbaugh
StüdyoSony Pictures
DağıtıcıWarner Bros
CinsiSinema filmi
TürüAnimasyon, 3D, Komedi, Macera
RenkRenkli (PAL)
Yapım yılı2009, Amerika Birleşik Devletleri ABD
Çıkış tarih(ler)i18 Eylül 2009 (ABD)
Süre90 dakika
Dilİngilizce
Devam filmiKöfte Yağmuru 2
Resmî sitesi

Köfte Yağmuru, 2009 yılında vizyona girmiş olan ABD yapımı bir animasyon filmidir. Judi Barrett ve Ron Barrett'in aynı adlı çocuk kitabından uyarlanmıştır. Filmdeki seslendirmeler Bill Hader, Anna Faris, Bruce Campbell, James Caan, Bobb'e J. Thompson, Andy Samberg, Mr. T, Benjamin Bratt, Neil Patrick Harris, Al Roker, Lauren Graham ve Will Forte gibi ünlü oyunculardan bir kadro ile yapıldı. Devamı Köfte Yağmuru 2'dir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Swallow Falls, Atlantik Okyanusunda sardalyaya dayalı bir ekonomiye sahip bir adadır. Ancak ekonomi, sardalya dünyanın geri kalanı tarafından tatsız olarak görüldüğü için vatandaşlarını esas olarak sardalya bazlı bir diyetle geçinmeye zorlayarak geriliyor. Bir gün, hevesli bilim adamı Flint Lockwood, kasabanın diyetini genişletmek amacıyla suyu yiyeceğe dönüştüren bir cihaz olan Flint Lockwood Diyatonik Süper Mutasyona Uğrayan Dinamik Gıda Çoğaltıcısını geliştirir; Flint'in birçok başarısız mekanizması onun yerine aile şirketini yönetmesini istiyor.

Flint'in cihazı takmaya yönelik ilk denemesi evinin gücünü keser, bu yüzden FLDSMUDGÇ'nı yerel bir trafo merkezine bağlar, onu aşırı yükler ve kasabayı yeniden canlandırmayı amaçlayan sardalya temalı bir eğlence parkı olan Sardine Land'i yıkar ve gökyüzünde kayboluyor. Kaos, Flint'e kasabanın öfkesini ve Tim'in hayal kırıklığını kazandırır. Kısa bir süre sonra çizburgerler gökten düşmeye başlar ve Flint, FLDSMUDGÇ'nin bulutlardan gelen yoğunlaşmayı kullanarak kendisini ayakta tutarken gıda tabanlı hava sistemleri oluşturmak için stratosferde başarılı bir şekilde çalıştığını fark eder. Swallow Falls vatandaşları, yeni yemek seçeneklerinden memnunlar, adını Chewandswallow olarak değiştirdiler ve burası bir "yemek turizmi" destinasyonu haline gelerek Flint'i uluslararası bir ünlü yapar. Ancak Flint, FLDSMUDGÇ'yi fark eder. FLDSMUDGÇ'nin yaratımlarının atmosferde mutasyona uğraması ve büyük miktarlarda su buharı tarafından aşırı yüklenmesi nedeniyle, S'nin yiyecekleri giderek daha büyük boyutlara ulaşmaya başlar. Kasabanın belediye başkanını FLDSMUDGÇ'nin arızası konusunda uyarmaya çalışır, ancak belediye başkanı kâr konusunda çok endişelidir ve onu görmezden gelir.

Spagettiden yapılmış bir kasırga kasabayı tehdit ettikten sonra Flint, FLDSMUDGÇ'yi kapatmaya çalışır, yalnızca belediye başkanı onu durdurmaya çalışırken yanlışlıkla konsolu yok ederek makinenin tamamen kontrolsüz olmasına ve büyük bir fırtına oluşturmasına neden olur. Flint, FLDSMUDGÇ'i kapatmak için tasarlanmış bir USB flash sürücü yaratır ve ona ulaşmak için maymun asistanı Steve, amatör saha muhabiri Sam Sparks (aynı zamanda onun kız arkadaşıdır), kameramanı Manny ve kasabanın eski arkadaşı eşliğinde ona ulaşmak için yeniden tasarlanmış uçan arabasını kullanır. maskot Brent. FLDSMUDGÇ'ye ulaştıklarında, kendisini korumak için yiyeceklerden yapılmış köfte benzeri dev bir nesneyle çevrelediğini keşfederler. Grup içeri girerken, flash sürücü kaybolur ve Flint'ten Tim'i aramasını ve sürücünün kodunu laboratuvarının bilgisayarı aracılığıyla cep telefonuna e-postayla göndermesini istemesini ister. FLDSMUDGÇ'ye ulaşıldığında, Flint, telefonunu flash sürücünün kendisine Tim tarafından gönderilen koduna bağlar, ancak yanlış dosyanın gönderildiğini keşfeder. Flint makinede Püskürtmeli Ayakkabı formülünü kullanıp köfteyi patlatıp yok ederek fırtınayı bitirene kadar her şey kaybolmuş görünüyordur. Yıkımdan sağ çıktıktan sonra Flint, oğlunun icatlarını nihayet takdir eden Tim ve bir öpücük paylaştığı Sam ile yeniden bir araya gelir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]