Jorge Blanco

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Jorge Blanco (aktör) sayfasından yönlendirildi)
Jorge Blanco
Genel bilgiler
Doğum adıJorge Blanco Güereña
UnvanıGeorge, Jorgito, Yoyi
Doğum19 Aralık 1991 (32 yaşında)
Guadalajara, Jalisco, Meksika
TarzlarPop Rock
MesleklerŞarkıcı, oyuncu, müzisyen,dansçı
ÇalgılarVokal, Gitar, Bas, Piyano,Bateri
Etkin yıllar2007-günümüz
Müzik şirketiHollywood Records
İlişkili hareketlerStephie Camarena
İlişkilerStephie Camarena (evli)

Jorge Blanco Güereña (d.19 Aralık 1991; Meksika) Meksika'lı dünyaca ünlü şarkıcı ve oyuncu.

Hayatı ve Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk Yılları: Meksika/Guadalajara doğumlu şarkıcı, dansçı, oyuncu ve söz yazarı Jorge Blanco, 19 Aralık 1991 tarihinde doğmuştur. Tam adı Jorge Blanco Güereña olsa da herkes tarafından Jorge Blanco olarak anılmaktadır. Cecilia Blanco, Jorge Blanco, Daniel Blanco ve kendisi olmak üzere dört kişilik bir aileye sahiptir.

Müziğe çok büyük tutkusu olan Jorge, on ve on bir yaşları arasında gitar çalmaya ve şarkı söylemeye başlamış. Ama çok utangaç bir yapıya sahip olduğundan bunu kimseye gösterememiş. Fakat, müzik tutkusunu fark eden ailesi onu bu tutkusunu ve yeteneğini insanlara göstermek için Jorge'yi hep desteklemiştir. Ve en sonunda Jorge on üç yaşına geldiğinde ilk defa halk önünde, 'Welcome to My Life' şarkısını söyleyerek müzik sevgisini en iyi şekilde anlamıştır.

2007-2008: High School Musical Mexico: El Desafio.[değiştir | kaynağı değiştir]

Blanco, on beş yaşına kadar okulunda müzik ile ilgili yarışmalara, etkinlikliklere katılarak müziğini okulundaki insanlara tanıtmış olsa da, sonradan 'High School Musical Mexico: El Desafio.' filminde oynamak on beş yaşında okulu bıraktı.

Filmde, ana karakterin en yakın arkadaşı Jorge'yi canlandıran Blanco, şen şakrak, eğlenceli bir çocuğu canlandırıyor. Ve Blanco, dans etmeyi bu filmde olan oyunculuğu sayesinde öğrendi.

2010: Highway: Rodando La Aventura-Cuando Toca Campana[değiştir | kaynağı değiştir]

Jorge, 2010 yılında, 'Highway: Rodando La Aventura' dizisinde konuk oyuncu olarak, 'Diego' karakterini canlandırmıştır. Ve aynı yılın Mayıs ayında Jorge, Amerika'ya için diğer Disney oyuncuları ile birlikte UNICEF ajansına yardım amaçlı yapılan etkinlikte sarı takımda yer alarak, destek olmuştur.

Hemen ardından da iki sezon boyunca, 'Cuando Toca La Campana' Disney Serisinde Pablo karakterini canlandırmıştır. Birinci sezonun tamamında bulunsa da ikinci sezonunda başka bir projede yer almak amaçlı sadece üç bölümünde yer almıştır.

2012-2015: Violetta.[değiştir | kaynağı değiştir]

Violetta'nın ilk sezon ilk bölümü 14 Mayıs 2012'de yayınlanmıştır. Jorge, bu dizide dizinin ana karakteri Violetta'ya aşık olan, ciddi, kıskanç, müziği çok seven Leon Vargas karakterini canlandırdı. Dizide müziğin peşinden giden bir kızın yaşamı anlatıldığından dizide birçok şarkı vardır. Te Creo, En Mi Mundo, Ser Mejor, Voy Por Ti gibi sevilen şarkılarla "Cantar es lo que soy" isimli albüm oluşturulmuştur. Büyük ilgi ve beğeni toplayan dizi, 2012 Kids Choice Awards'da, En İyi Dizi Ödülünü almıştır. Jorge, Violetta'nın başka ülkelerde de yayınlanmasıyla birlikte dünya çapında ün kazanmaya başlamıştır.

80 bölümlük ilk sezonun ardından sezon finali veren dizinin oyuncuları, 2012'de Radio Disney'in ayarladığı Radio Disney Vivo isimli bir konserle seyircileriyle buluşmuşlardır. Minik bir aranın ardından, 2013'te Violetta ekibi 2. sezon çekimleri için yeniden bir araya gelmiştir. Jorge, 2013'te Kids Choice Awards Meksika tarafından En İyi Erkek Oyuncu seçildi. Aynı zamanda, Violetta 2. sezon şarkılarından oluşturulan, 'Hoy Somos Mas' albümü dünya çapında 2 milyondan fazla satmıştır. 2. sezon çekimleri bittiğinde, Violetta ekibi, 2013'ün son aylarında, öncekinden daha büyük bir turneye çıkmışlardır. Turnenin adı 'Violetta: En Vivo'dur. Ekip, Arjantin, İspanya, Fransa, İtalya, Uruguay, Paraguay, Brezilya, Şili, Uruguay, Venezuela, Meksika gibi Avrupa ve Güney Amerika ülkelerinde konserler vermiştir.

2014 yazında ise Violetta'nın 3. ve son sezonunun çekimleri başlamıştır. Sezonun albümleri 'Gira Mi Cancion' ve veda albümü 'Crecimos Juntos' çıkmıştır. Violetta'nın final bölümü de 240. bölümle 2015 yılında yayınlanmıştır ve ekip, 2015'i sallayacak, 2015 yılının en çok satan tur listelerine girecek olan turne için çalışmaya başlamıştır.

Violetta'dan ekibi 2015'te veda turneleri olan 'Violetta Live' turnesine çıkmışlar ve çeşitli ülkelerde konserler vermişlerdir. Konserler ocak ayında İspanya-Madrid'de başlamış ve kasım ayında Fransa-Nice'da bitmiştir. Ekip turun ilk ayağında, İspanya, Portekiz, İtalya ve Fransa'ya gitmiştir. Bir aradan sonra turun Güney Amerika ayağında Arjantin, Meksika, Brezilya, Şili, Peru, Venezuela, Paraguay ve Uruguay gibi ülkelere gitmişlerdir. Ve turun son ayağında, Almanya, Hollanda, Belçika ülkelerindeki konserlerin ardın Nice'da son konser gerçekleşmiş ve Violetta ekibi dağılmıştır.

Herkes bu veda ile üzülürken yakın bir zaman sonra dizinin birkaç oyuncusu tekrar bir proje için bir araya geldi: Tini: Gran Cambio De Violetta! Film, Violetta'nın devam filmidir. Film'de, Tini Stoessel, Jorge Blanco, Mercedes Lambre, Diego Ramos, Clara Alonso gibi Violetta'dan ve başka oyuncular bulunuyor. Film, 19 Aralık 2015 yılında, Jorge'nin doğum gününde bitirildi. 2016 yılında da filmin galaları belirli ülkelerde yapıldı.

2016-Günümüz: Jorge Solista.[değiştir | kaynağı değiştir]

Blanco, 19 Şubat 2016 tarihinde Solo Kariyerine ilk adımını kayıt şirketi Hollywood Records'la anlaşma imzalayarak yaptı. 20 Şubat 2016 tarihin de albüm için stüdyoya giren Blanco albümden yaptığı bazı şarkıların kesitlerini paylaşmış olsa da, Ekim ayında albümden Beautiful Mistake şarkısını bir programda seslendirmiş, 17 Mayıs 2017'de albümdeki ilk single'ı Risky Business Jorge'nin Vevo kanalında yayımlanmıştır. Ardından Summer Soul teklisi, Una noche (ft Saak) ve Gone is the Night (ft Kriss Kross Amsterdam) iş birlikleri gelmiştir. 2017 de ayrıca bir avrupa turuna çıkmıştır R5 ile. 2018 de kısa bir aradan sonra cıkan ilk teklisi si te tuviera ve hemen ardından cikan Escondida kısa zamanda çok iyi bir izlenme alıyor. Ardından Opciones ve Te la dedico da çok iyi başarı elde ediyor.Aynı yıl Sebastian Yatra'nın turunun Meksika konserlerinin açılışını yapıyor.

2018 i bu şekilde kapatan Jorge Blanco 2019 yılında bir ep çıkaracağını duyuruyor ve bu ep in son şarkısı Conmigo'yu da yayınlayıp 14 Şubat'ta Conmigo Ep'yi çıkarıyor. Ardından turu için hazırlıklara başlayan Jorge ilk konserlerini Meksika'da veriyor.Ardından vamos teklisini yayınlayan Jorge durmuyor ve Ağustos ayında Me voy contigo adlı teklisini piyasaya sürüyor. Daha sonra etkinliklerde çokca sahne alan Jorge eylülde No perdamos mas tiempo adlı Drake Bell işbirliği şarkısı yayınlanıyor.24 Kasım'da Arjantin La Trastienda'da kendi konserini verip yılı kapatıyor.

Filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

sinema ve Televizyon
Yıl Başlık Rol Not
2007 High School Musical: La Selección Kendisi Reality show "Disney Channel Latin Amerika High School Musical yıldızları seçmek için yapıldı: El Desafio
2008 "High School Musical: El Desafío" Jorge Walt Disney Pictures
2010 Karayolu: Rodando La Aventura Diego Disney Channel Orijinal Latin Amerika Dizisi, 1 bölüm.
2011 Cuando Toca La Campana Pablo Disney Channel Orijinal Latin Amerika Dizisi, Başrol.
2012-2015 Violetta Leon Vargas Disney Channel Orijinal Latin Amerika Dizisi, Başrol.
2016 TINI: El Gran Cambio De Violetta Kendisi/ Leon Vargas Disney Channel Orijinal Latin Amerika filmi, Başrol.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Müzikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödülleri ve Adaylıkları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori İş Sonuç
2013 Kid's Choice Awards Argentina Favori Oyuncu Violetta Kazanmadı
2014 Kid's Choice Awards Argentina Favori Oyuncu Violetta Kazanamadı
Yıl Ödül Kategori İş Sonuş
2014 Kid's Choice Awards Colombia Favori Oyuncu Violetta Kazandı
Yıl Ödül Kategori İş Sonuç
2013 Kid's Choice Awards Mexico Favori Oyuncu Violetta Kazandı
2014 Kid's Choice Awards Mexico Favori Oyuncu Violetta Kazandı
2015 Kid's Choice Awards Mexico Favori Oyuncu Violetta Kazanamadı
2016 Kid's Choice Awards Mexico Çocukların Trendi Kendisi Kazanamadı
Yıl Ödül Kategori İş Sonuç
2014 Premios Blimp Venezuela Favori Oyuncu Violetta Kazanamadı
2014 Premios Blimp Venezuela Favori Film Aktörü Violetta: En Concierto Kazandı
Yıl Ödül Kategori İş Sonuç
2015 Bravo Otto Alemania TV Yıldızı- Erkek Violetta Kazandı
Yıl Ödül Kategori İş Sonuç
2014 Teen Weekly 2014 Favori Oyuncu Violetta Kazandı
Yıl Ödül Kategori İş Sonuç
2017 31st Goya Awards En İyi Erkek Oyuncu Tini: The Movie Bekleniyor

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]