Jo Jorgensen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
2020'de Jorgensen

Jo Jorgensen (d, 1 Mayıs 1957)[1] Amerikan akademisyen ve liberteryen siyasi aktivisttir. Liberteryen Parti'nin 2020 seçimlerinde Amerika Birleşik Devletleri başkan adayı olan Jorgensen, daha önce partinin 1996 ABD başkanlık seçimlerinde Harry Browne'un çalışan arkadaşı olarak başkan yardımcılığına aday gösterildi.[2] Aynı zamanda 1992'de Güney Carolina'nın 4. kongre bölgesi için Liberteryen adayı olarak 4,286 kişinin oyunu (%2,2) aldı.

İlk yılları ve kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Jorgensen; Libertyville, Illinois'de doğdu ve Grayslake'de büyüdü. Grayslake Merkez Lisesi mezunudur.[3] Büyükanne ve büyükbabası Danimarkalı göçmenlerdi. Jorgensen, 1979 yılında Baylor Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden lisans derecesiyle mezun oldu, buna takiben 1980'de Southern Methodist Üniversitesi'nde Yönetim Yüksek Lisansı yaptı. Kariyerine bilgisayar sistemleri üzerine çalışan IBM'de başladı ve orada Digitech Inc.'nin bir hissedarı ve başkanı oldu.[4] 2002 yılında Clemson Üniversitesi, Endüstri ve Organizasyonel Psikoloji bölümünde doktora eğitimini tamamladı.

Jorgensen Güney Carolina, Clemson'da bulunan Clemson Üniversitesi Psikoloji bölümünde Kıdemli Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]