Jim Morita

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jim Morita
Bilgileri
Tam adıJames Morita
CinsiyetErkek
MeslekAsker
BağlılıkABD Ordusu (önceki) Howling Commandos
UnvanEr

Jim Morita, Er James "Jim" Morita, Sgt. Fury and his Howling Commandos çizgi romanında bulunan kurgusal karakter.

II. Dünya Savaşı sırasında Birleşik Devletler Ordusu askeri ve Uluyan Komandoların bir üyesiydi. Bir HYDRA esir kampından kurtarıldıktan sonra, Kaptan Amerika ve Bucky Barnes tarafından yeni kurulan Howling Commandos’a (Uluyan Komandolar) alındı.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

2.Dünya Savaşı[değiştir | kaynağı değiştir]

Jim Morita, Kaliforniya, Fresno'da doğmuş Japon kökenli bir Amerikan askeriydi. Aslen, ABD Ordusu’nun Nisei Filosu'nda Happy Sam Sawyer komutasında bir Korucu olarak görev yaptı.[1] Ancak, Ekim 1943'te Morita, HYDRA tarafından yakalanmış ve Avusturya'daki silah tesisine gönderilmişti.[2]

Kasım 1943'te Kaptan Amerika tesise sızdı ve mahkumları serbest bıraktı. Morita ve arkadaşları Kaptan Amerika'nın yardımıyla serbest kaldılar, ancak daha sonra Dum Dum Dugan'ın Japon İmparatorluk üyelerinden biri olabileceğini ve dolayısıyla Mihver askerlerinden biri olduğu ima edildikten sonra, aslında Fresno'dan olduğu öğrenildi. Kaliforniya ve dolayısıyla Amerikan ve Müttefik Güçlere de bunu kanıtlamak için künyelerini gösterdi. Morita, üssün parçalarını yok etmek için Tesseract tarafından desteklenen bir silah kullanan Jacques Dernier ile bir araya geldi. Morita, serbest bırakılan askerlerin geri kalanına katıldı ve hemen ardından İtalya'daki Müttefik askeri üssüne geri döndü.

Kaçmalarından kısa bir süre sonra, Morita ve yoldaşları, Rogers'ın liderliğindeki özel bir seçkin filoya katılmaya davet edildiler. Morita, sadece canını kurtardıktan hemen sonra cepheye geri dönme perspektifine rağmen kabul etti. Diğer Uluyanlarla birlikte Morita, HYDRA'ya karşı yapılan her saldırıda yer aldı, bir HYDRA telsiz mesajını engellemeyi başardı ve Arnim Zola'nın yerini tespit etmelerini sağladı. Kaptan Amerika, Bucky Barnes ve Gabe Jones trene saldırdı ama sadece Rogers ve Jones Zola ile geri döndü.

Johann Schmidt'in kalesine yapılan saldırı sırasında ilk saldıranlar Morita ve diğer Uluyan Komandolar oldu. Morita, ordunun geri kalanını saldırıya çağırdı ve kaleyi ele geçirmeyi başardılar. Morita telsizlerden sorumluydu ve Rogers'tan bir çağrı alabildi. Rogers'ın Amerika'ya ulaşmasını önlemek için uçağı düşürmeyi planladığı anlaşıldığında, Chester Phillips Morita'ya odadan ayrılmasını ve böylece sadece Peggy Carter'ın dinleyebileceğini söyledi. Rogers uçağı düşürdü ve kayboldu.[1]

Morita, SSR ajanı Peggy Carter ve diğer komando Dum Dum Dugan ile birlikte, Avusturya'daki bilinen son HYDRA üssünü, HYDRA General Werner Reinhardt ve şekli nedeniyle Dikilitaş olarak bilinen, kökeni bilinmeyen bir eserle birlikte ele geçirdi.[3]

Karakteri ve Kişiliği[değiştir | kaynağı değiştir]

James Morita iyi bir şakayı severdi ve savaşta biraz ukalaydı. Ancak, olması gerektiğinde ciddiydi. HYDRA kurtuluş kampındayken, müttefiklerine olduğu kadar HYDRA askerlerine de esprili davrandı ve bir müttefik arkadaşına Fresno'lu olduğunu söyledi. Ayrıca Uluyan Komandoların önemli bir parçası olarak emirleri çok iyi takip ederdi.

Ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Winter Soldier/Gallery". Marvel Cinematic Universe Wiki (İngilizce). 31 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2022. 
  2. ^ "Captain America: The First Avenger". Marvel Cinematic Universe Wiki (İngilizce). 5 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2022. 
  3. ^ "Shadows". Marvel Cinematic Universe Wiki (İngilizce). 24 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2022.