Jean Wauquelin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jean Wauquelin
Jean Wauquelin 'Chroniques de Hainaut' eserini III. Philippe'e sunarken. Wauquelin, Rogier van der Weyden tarafından bilinen tek minyatürde görünür.
Hainaut İlçesi ve başkenti Mons'un konumu, şimdi Jean Wauquelin'in faaliyet gösterdiği modern Belçika'da.

Jean Wauquelin (15. yüzyılda aktif), Picardy'de doğan[1] şu anda Belçika'da Fransa sınırına yakın bir ilçe olan Burgonya Hollandası'nın Hainaut İlçesinde faaliyet gösteren Fransızca bir yazar ve çevirmendi. Wauquelin, 7 Eylül 1452'de Hainaut, Mons'da öldü. Doğum tarihi bilinmiyor.[2]

Fransızcaya Chronica ducum Lotharingiae et Brabantiae of Edmond de Dynter, Historia regum Britanniae of Monmouth ve Annales historiae illustrium Principum Hannoniae of Jacques de Guyse'yi çevirdi.

Jean Wauquelin aynı zamanda Manekine of Philippe de Beaumanoir, Belle Hélène de Constantinople'u da düzyazıya koydu ve Livre des conquestes et faits d'Alexandre le Grand ("Büyük İskender'in fetihleri ve eylemleri kitabı") adlı eserinde Büyük İskender'in Fransız aşklarının bir derlemesini yaptı..[3]

Çalışmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ “Philip by the grace of God duke of Burgundy and Brabant and count of Flanders, in whose country Picardy I was born" in Maddox, Donald; Sturm-Maddox, Sara (2012). Medieval French Alexander, The (İngilizce). SUNY Press. s. 190, note 23. ISBN 978-0-7914-8832-4. 
  2. ^ "Full text of " Memoirs of the Society of Antique Dealers of Picardy "". Archive.org. 8 Nisan 2008 tarihinde kaynağından (TXT) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2018. 
  3. ^ Wauquelin, Jean (2012). Les Faicts Et Les Conquestes D'Alexandre Le Grand (İngilizce). DS Brewer. ISBN 978-1-84384-332-0. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]