Jason Jones

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jason "Gong" Jones
Doğum adıGeorge Jason Jones
Başladığı yerColumbia, Güney Karolina Amerika Birleşik Devletleri
TarzlarHard rock, heavy metal, nu metal, post-grunge
MesleklerMüzisyen, Söz Yazarı
ÇalgılarGitar, Vokal
Etkin yıllar2000 - (Müzik Kariyeri)
1995 - (Dövme Sanatçısı Kariyeri)
Müzik şirketiBurnhill Union Records, Wind Up Records
İlişkili hareketlerAM Conspiracy,Drowning Pool
Resmî siteJason Jones'un MySpace sayfası
Önemli çalgılar
Michael Kelly Guitars "Patriot"

Jason "Gong" Jones, Amerikalı AM Conspiracy adlı Hard Rock grubunun vokalisti. 2003-2005 yılları vokalistliğini yaptığı Drowning Pool ile tanınmıştır.

Drowning Pool'dan önce[değiştir | kaynağı değiştir]

Jason'ın ismi müzik dünyasında ilk defa 1997 yılında Sepultura'nın vokal seçmelerinde duyuldu.

Klown Records'un sahibi arkadaşı Stevo Bruno(bas) ile Five-O-Clock grubunda ve' Chop Shop ve Built XL gruplarında vokalistlik yaparken.2002 yılında Dino Cazares, Stevo Bruno(bas), Sonny Mayo (ex-Sevendust) ile Santa Monica stüdyolarında "Roadrunner Records" bünyesinde oluşturulan bir grup için 3 demo şarkı kaydetti.

Drowning Pool: 2004-2005[değiştir | kaynağı değiştir]

2002 yılında Teksaslı grup Drowning Pool'un vokalisti Dave Williams'ın Ozzfest sırasında tur otobüsünde ölü bulunmasından sonra 2004'te Drowning Pool'a katıldı.Grubun tam uzunluktaki ikinci albümü olan Desensitized albümünde vokal olarak karşımıza çıktı.Bu albümde yer alan "Step Up"(The Punisher ve WWE WrestleMania XX de soundtrack olarak kullanıldı) "Killin' Me","Love And War","Nothingness" ve "Cast Me Aside" gibi hit parçalar çıkaran bir albüme imza attı.

Bekleneden daha iyi performans ve başarıya rağmen grup ile arasında müzikal farklılıklar bulunması,parasını alamadığı ve grupta yeri için yeni biri arandığı iddiası üzerine Jason grubun kendi memleketi Dallas'ta düzenlemek istediği büyük Dallas konseri öncesinde 14 Haziran 2005'te gruptan ayrıldı.

AM Conspiracy: 2005-günümüz[değiştir | kaynağı değiştir]

2005 yılında Drowning Pool'dan ayrılan Jason aynı yıl içerisinde Orlando, Florida'ya taşınarak Canvas grubunun üyeleri ile AM Conspiracy'i kurdu.2007'de ilk EP "Out of the Shallow End"i çıkardı."Corporate Punishment Records" ile anlaşarak grubun ilk albümü "While Were You Sleeping" için stüdyoya girdi,eleman değişiklikleri 3 yıl çıkarılamayan albüm grubun yapımcı şirketinin değişmesi ile AM Conspiracy olarak değiştirildi ve Burnhill Union Records etiketi ile 12 Ocak 2010'da yayınlandı.

Dövme kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

15 yıldır dövmecilik yapan Jason Orlando'da Horseshoes & Handgrnades adlı dövmecide çalışıyor ve stilinin çizgi film gerçekçiliği olduğunu söylüyor[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Jason Gong Jones - Tattoo Artist" 9 Mart 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Revolvermag.com röportajı, 10 Mart 2010.