Japon Sahil Güvenlik Teşkilatı gemileri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jump to navigation Jump to search
Deniz Güvenlik Müsteşarlığı bayrağı

Japon Sahil Güvenlik Teşkilatı'na hizmet etmiş veya hizmet etmekte olan gemiler ve tekneler:

Kuruluş dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

27 Nisan 1948 - 27 Nisan 1952 tarihleri arasında hizmete giren gemiler ve tekneler

Devriye gemisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kasasagi sınıfı x 35: Kasasagi (PB-01), Kwasagi (PB-02), Namazuru (PB-03), Yamadori (PB-04), Oshidori (PB-05), Uguisu (PB-06), Tsugumi (PB-07), Sekirei (PB-08), Otaka (PB-09), Kari (PB-10), Yamasemi (PB-11), Uguisu (PB-12), Hatsukari (PB-13), Shirasagi (PB-14), Komadori (PB-15), Hibari (PB-16), Hato (PB-17), Chidori (PB-18), Hayabusa (PB-19), Kiji (PB-20), Kawasemi (PB-21), Hiyodori (PB-22), Tsubame (PB-23), Kotaka (PB-24), Wakataka (PB-25), Shigi (PB-26), Kamome (PB-27), Otori (PB-28), Uzura (PB-32), Aosagi (PB-37), Hinazuru (PB-38), Hojiro (PB-39), Shirataka (PB-40), Yamagara (PB-41) ve Mizudori (PB-42)

Katoku (PB-29)

Miura (PL-01)

Daio sınıfı x 2: Daio (PL-02) ve Muroto (PL-03)

Awaji sınıfı x 3: Awaji (PM-01), Miyake (PM-02) ve Sado (PM-03)

Isochidori sınıfı x 2: Isochidori (PB-43) ve Shimachidori (H-104)

Kawachidori sınıfı x 8: Kawachidori (PB-44), Hamachidori (PB-45), Akebono (H-104), Yushidori (PB-41), Kyodo Maru No. 6 -> Miochidori (PB-56), Tomochidori (PB-58), Oi Maru -> Okichidori (PS-60) ve Yufu Maru -> Haruchidori (PS-115)

Kabashima (PS-59)

Sawachidori sınıfı x 3: Maguaia Maru -> Sawachidori (PS-48), Kokkusu Maru -> Kawachidori (PS-49) ve Murachidori (PS-57)

Rebun sınıfı x 14: Rebun (PM-04), Iki (PM-05), Oki (PM-06), Genkai (PM-07), Hachijo (PM-08), Amakusa (PM-09), Okushiri (PM-10), Kusakaki (PM-11), Rishiri (PM-12), Noto (PM-13), Hekura (PM-14), Mikura (PM-15), Koshiki (PM-16) ve Hirado (PM-17)

Chifuri sınıfı x 5: Chirufi (PM-18), Kurokami (PM-19), Kozu (PM-20), Shikine (PM-21) ve Baito (PM-22)

Kuma sınıfı x 20:

Iwachidori (PS-61)

Sayochidori (PS-52)

Kurihashi (PL-04)

Devriye teknesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Shiraume sınıfı x 5:

Ogami sınıfı x 8:

Harukaze sınıfı x 3:

Soyokaze sınıfı x 11:

Suzuran sınıfı x 3:

Ayame sınıfı x 52:

Mutsuki (PC-25)

Hatsunami sınıfı x 24:

Sagiri sınıfı x 4:

İtfaiye teknesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Otowa sınıfı x 7:

Kurtarma teknesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Suma sınıfı x 18:

Hidrografik araştırma gemisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaiyo No. 4 sınıfı x 2:

Daiichi Tenkai Maru No. 1 -> Tenkai (HG-03)

Heiyo Maru (HG-04)

Akashio sınıfı x 2:

Okishio sınıfı x 14:

Isogo sınıfı x 4: Isogo (HS-19), Fukae (HS-20), Tsukane (HS-21) ve Hesaki (HS-22)

Hashima sınıfı x 2:

Deniz feneri işleri gemisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisso Maru No. 18 (LT-01)

Soya (LL-01)

Ujina (LM-04)

Hokuto (LL-02)

Fukuse Maru (LT-21)

Hayase Maru sınıfı x 2: Hayase Maru (LT-17) ve Shirase Maru (LT-33)

Mitsu Maru (LT-05)

Mayın tarama gemisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Chiyozuru sınıfı x 24:

Ukishima sınıfı x 13:

Eisho Maru

Soei Maru

Senyu Maru No. 2

v.s.

Yenilenme dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Shirakami (PM-84)
28 Nisan 1952 - 30 Haziran 1977 tarihleri arasında hizmete giren gemiler ve tekneler:

Devriye gemisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Namichidori (PS-53)

Tokachi sınıfı x 2: Tokachi (PS-51) ve Tatsuta (PS-52)

Ojika sınıfı x 5: Ojika (PL-102), Atsumi (PL-103), Satsuma (PL-104), Tsugaru (PL-105) ve Kojima (PL-106)

Teshio (PS-53)

Yahagi sınıfı x 7: Yahagi (PS-54), Sumida (PS-55), Chitose (PS-56), Sorachi (PS-57), Yubari (PS-58), Horonai (PS-59) ve Okinawa (PM-69)

Soya (PL-107)

Matsuura sınıfı x 5: Matsuura (PS-60), Sendai (PS-61), Amami (PS-62), Natori (PS-63) ve Karatsu (PS-64)

Tsukuba (PS-31)

Nojima sınıfı x 2: Nojima (PL-11) ve Ojika (PL-12)

Hidaka sınıfı x 14:

Kojima (PL-21)

Erimo sınıfı x 2: Erimo (PL-13) ve Satsuma (PL-14)

Akagi (PS-40)

Bizan sınıfı x 3: Bizan (PS-42), Asama (PS-47) ve Shirane (PS-48)

Izu sınıfı x 2: Izu (PL-31) ve Miura (PL-32)

Kunashiri sınıfı x 7: Kunashiri (PM-65), Minabe (PM-66), Sarobetsu (PM-67), Kamishima (PM-68), Miyake (PM-70), Awaji (PM-71) ve Yaeyama (PM-72)

Hiryu sınıfı x 5:

Daio sınıfı x 2: Daio (PL-15) ve Muroto (PL-16)

Bihoro sınıfı x 20: Bihoro (PM-73), Kuma (PM-74), Fuji (MP-75), Kabashima (MP-76), Sado (PM-77), Ishikari (PM-78), Abukuma (PM-79), Isuzu (PM-80), Kikuchi (PM-81), Kuzuryu (PM-82), Horobetsu (PM-83), Shirakami (PM-84), Sagami (PM-85), Tone (PM-86), Yoshino (PM-87), Kurobe (PM-88), Chikugo (PM-90), Yamakuni (PM-91), Katsura (PM-92) ve Shinano (PM-93)

Devriye teknesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Hayama Maru (CL-111)

Shinonome (PC-30)

Uranami (PC-04)

Hiryu (PC-109)

Harukaze sınıfı x 10:

Hanayuki (PC-37)

Mineyuki sınıfı x 2:

Hatakaze (CL-17)

Sayuri sınıfı x 2: Sayuri (CS-57) ve Momiji (CS-58)

Matsuyuki sınıfı x 11:

Yakaze sınıfı x 18:

Asashimo sınıfı x 10:

Hamakaze sınıfı x 8:

Shiragiku sınıfı x 13:

Hamayu (CS-100)

Hamagiri sınıfı x 2: Hamagiri (PC-48) ve Hamanami (PC-52)

Chiyokaze sınıfı x 96:

Shikinami sınıfı x 17:

Matsunami (PC-53)

Nogekaze sınıfı x 4:

Akizuki sınıfı x 12:

Liman teknesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Murakumo sınıfı x 6:

Hatagumo (PC-31)

Arakaze (CL-14)

Kozakura (CS-56)

Kurtarma teknesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Hien (CR-51)

Radyoaktif araştırma teknesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kinugasa sınıfı x 2: Kinugasa (MS-01) ve Saikai (MS-02)

Katsuren (MS-03)

İtfaiye teknesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Nunobiki sınıfı x 10:

Çevre kirliliği denetleme teknesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Orion sınıfı x 32: Orion (SS-01), Pegusus (SS-02), Neptune (SS-04), Jupiter (SS-05), Venus (SS-06), Cassiopeia (SS-07), Phoenix (SS-08), Serpens (SS-09), Carina (SS-10), Capella (SS-11), Spica (SS-12), Sirius (SS-13), Vega (SS-14), Procyon (SS-16), Leo (SS-17), Polaris (SS-18), Rigel (SS-19), Cygnus (SS-20), Deneb (SS-21), Mercury (SS-22), Perseus (SS-23), Centaurus (SS-24), Andromeda (SS-25), Altair (SS-26), Hercules (SS-27), Gemini (SS-28), Aries (SS-29), Comet (SS-30), Regulus (SS-31), Betelgeuse (SS-32), Aldebaran (SS-33) ve Pleades (SS-34)

Denetleme teknesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Antares (SS-15)

Hidrografik araştırma gemisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Meiyo Maru -> Meiyo (HL-01)

Takashima sınıfı x 3:

Heiyo (HM-04)

Takuyo (HL-02)

Tenyo (HM-05)

Kaiyo (HM-06)

Meiyo (HL-03)

Hamashio sınıfı x 11: Hamashio (HS-01), Iseshio (HS-02), Setoshio (HS-03), Uzushio (HS-04), Hayashio (HS-05), Isoshio (HS-06), Takashio (HS-07), Wakashio (HS-08), Yukishio (HS-09), Oyashio (HS-10) ve Kuroshio (HS-11)

Shoyo (HL-01)

Akashi sınıfı x 5:

Deniz feneri işleri gemisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ginga (LL-12)

Kaio (LL-13)

Myojo sınıfı x 2:

Tsushima (LL-01)

Kyokko (LM-08)

Kinko (LS-73)

Zuiko No. 1 sınıfı x 12:

Akebono (LM-106)

Akatsuki (LM-107)

Keiko sınıfı x 7:

Hatsuhikari (LS-204)

Gekko No. 1 sınıfı x 5:

Reimei (LM-108)

Zuiun (LM-101)

Wako No. 1 (LS-187)

Nikko No. 1 sınıfı x 2:

Himehikari sınıfı x 6:

Yuko No. 1 sınıfı x 22:

Wako No. 2 sınıfı x 2:

Shoun sınıfı x 2:

Seiko No. 1 (LS-199)

Urahikari sınıfı x 7:

Sekiun sınıfı x 4:

Taiko sınıfı x 8:

Eko No. 1 sınıfı x 6:

Tenko No. 1 sınıfı x 5:

Ayabane (LM-112)

Yoko No. 1 sınıfı x 6:

Wako No. 4 sınıfı x 4:

v.s.

Derin su araştırma gemisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Shinkai (HU-06)

Gelişme dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Settsu (PLH-07)
Rebun (PL-111)
Shikishima (PLH-31)
1 Temmuz 1977 - 31 Mart 2000 tarihleri arasinda hizmete giren gemiler ve tekneler:

Devriye gemisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Soya (PLH-01)

Takatori sınıfı x 2: Takatori (PM-89) ve Kumano (PM-94)

Tsugaru sınıfı x 9: Tsugaru (PLH-02), Osumi (PLH-03), Uraga -> Hayato (PLH-04), Zao (PLH-05), Chikuzen (PLH-06), Settsu (PLH-07), Echigo (PLH-08), Ryukyu (PLH-09) ve Daisen (PLH-10)

Shiretoko sınıfı x 28: Shiretoko (PL-101), Esan (PL-102), Wakasa (PL-103), Yahiko (PL-104) -> Shimanto, Matobu (PL-105) -> Ojika, Rishiri (PL-106), Matsushima (PL-107), Iwaki (PL-108), Shikine (PL-109), Suruka (PL-110), Rebun (PL-111), Chokai (PL-112), Ashizuri (PL-113) -> Nojima, Oki (PL-114) -> Tosa, Noto (PL-115), Yonakuni (PL-116), Daisetsu (PL-117) -> Kudaka -> Kurikoma -> Iwami, Shimokita (PL-118), Suzuka (PL-119), Kunisaki (PL-120), Genkai (PL-121), Goto (PL-122), Koshiki (PL-123), Hateruma (PL-124), Katori (PL-125), Kunigami (PL-126), Etomo (PL-127) ve Mashu (PL-128) -> Amagi

Teshio sınıfı x 14: Teshio -> Natsui (PM-01), Oirase (PM-02), Echizen (PM-03), Tokachi (PM-04), Hitachi (PM-05), Okitsu (PM-06), Isaru (PM-07), Chitose (PM-08), Kuwano (PM-09), Sorachi (PM-10), Yubari (PM-11), Motoura (PM-12), Kano (PM-13) ve Sendai (PM-14)

Akagi sınıfı x 7:

Mizuho sınıfı x 2: Mizuho (PLH-21) ve Yashima (PLH-22)

Nojima (PL-01)

Mihashi sınıfı x 4:

Ojika sınıfı x 7: Ojika -> Erimo (PL-02), Kudaka (PL-03), Satsuma -> Yahiko (PL-04), Hakata (PL-05), Dejima (PL-06), Satsuma (PL-07) ve Motobu (PL-08)

Shikishima (PLH-31)

Kojima (PL-21)

Amami sınıfı x 4: Amami (PM-95), Matsuura -> Kurokami (PM-96), Kunashiri (PM-97) ve Minabe (PM-98)

Takatsuki sınıfı x 2:

Bizan sınıfı x 8:

Teshio (PM-15)

Izu (PL-31)

Miura (PL-22)

Tsurugi sınıfı x 6:

Devriye teknesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Murakumo sınıfı x 23:

Yamayuri sınıfı x 64:

Shimagiri sınıfı x 3:

Isokaze sınıfı x 2:

Natsugiri sınıfı x 2:

Nadakaze sınıfı x 2:

Suzukaze sınıfı x 124:

Hayanami sınıfı x 11:

Matsunami (PC-01)

Asogiri sınıfı x 4:

Hamagumo sınıfı x 4:

Kagayuki sınıfı x 3:

Güvenlik teknesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Hayate sınıfı x 2:

Radyoaktiv araştırma gemisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kinugasa (MS-01)

Saikai (MS-02)

Katsuren (MS-03)

Denetim teknesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Southern Cross (SS-35)

Orion sınıfı x 20:

Polarstar sınıfı x 11:

Lynx sınıfı x 2:

Hidrografik araştırma gemisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Takuyo (HL-02)

Tenyo (HL-04)

Meiyo sınıfı x 2:

Hamashio sınıfı x 7: Hamashio (HS-21), Isoshio (HS-22), Uzushio (HS-23), Okishio (HS-24), Iseshio (HS-25), Hayashio (HS-26) ve Kuroshima (HS-27)

Shoyo (HL-01)

Deniz feneri işleri gemisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Hokuto sınıfı x 3:

Hakuun sınıfı x 11:

Hatsuhikari sınıfı x 20:

Shoko sınıfı x 12:

Kaiko No. 1 sınıfı x 10:

Zuiun (LM-101)

Zuiko No. 1 sınıfı x 5:

Reiko No. 1 sınıfı x 3:

Himehikari sınıfı x 2:

Hanahikari sınıfı x 3:

İtfaiye gemisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Hiryu (FL-01)

Balıkçılık denetim gemisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kanon Maru No. 25 (PF-01)

Seki Maru No. 18 (PF-02)

21. yüzyıl[değiştir | kaynağı değiştir]

Dewa (PL-42)
Hida (PL-51)
1 Nisan 2000'den sonra günümüze kadar:

Devriye gemisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tokara sınıfı x 3: Tokara (PM-21), Fukae (PM-22) ve Oirase (PM-23)

Aso sınıfı x 3: Aso (PL-41), Dewa (PL-42) ve Hakusan (PL-43)

Hida sınıfı x 3: Hida (PL-51), Akaishi (PL-52) ve Kiso (PL-53)

Hateruma sınıfı x 3 (planda toplam 9): Hateruma (PL-61), Hakata (PL-62), Yonakuni (PL-63), Motobu (PL-64), Kunigami (PL-65), PL-66, PL-67, PL-68 ve PL-69


Gemi ve tekne sınıflar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • All Ships of Jana Coast Guard 1948-2003, Sekai no Kansen dergisi No. 613 Temmuz 2003 Özel sayısı.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]