James Churchward

Vikipedi, özgür ansiklopedi
James Churchward
Doğum27 Şubat 1851(1851-02-27)
Okehampton Devon İngiltere
Ölüm04 Ocak 1936 (84 yaşında)
İngiltere
MeslekYazar, kâşif, mühendis, balıkçı
Milliyetİngiliz
VatandaşlıkBirleşik Krallık
Önemli eserThe Lost Continent of Mu (1931)
Akrabalar(kardeşi, yazar) Albert Churchward

James Churchward (d. 27 Şubat 1851 - ö. 4 Ocak 1936), Britanyalı asker, araştırmacı, kâşif, balık uzmanı, maden bilimcisi, tarihçi.[1]

Londra'nın Devon kasabasında doğmuş, yükseköğrenimini Oxford'da tamamlamış maceraperest bir Britanyalıydı. Araştırmacı, sorgulayıcı ve çok meraklı bir yapıya sahipti. Çok genç yaşlarından itibaren farklı disiplinlerle uğraşmaya başlamıştı. Churchward; askerlik, eğitimcilik, ressamlık, mühendislik, balık uzmanlığı, maden bilimciliği, kâşiflik ve tarihçilik gibi niteliklere sahipti. Fakat onun en sevdiği ve en fazla öne çıkan niteliği kâşiflikti.

1930'lu yıllarda yazdığı kayıp kıta Mu ile ilgili Naacal Tabletlerini çözmüş; The Children of Mu (1931), The Lost Continent Mu (1933) ve The Sacred Symbols of Mu (1935) adlı kitapları ile gündeme gelmiştir. Bilinen en ünlü esrarengiz Britanyalı yazarıdır. Aynı zamanda uzman bir balıkçı ve mühendistir.

Churchward'a göre, Mu'nun yerini "kuzeyde Hawaii, güneyinde ise Fiji ve Paskalya Adası olarak verdi." O, Mu kıtasının 64.000.000 nüfusa sahip olduğunu iddia etti. Churchward günümüzden 50.000 yıl önce, Mu kıtasının teknolojik olarak çok gelişmiş olduğunu iddia etti. Bu uygarlığın kolonileri arasında Hindistan, Babil, Pers, Mısır ve Maya uygarlıklarının olduğunu araştırmaları ile tespit etti.

Yazarın bu üç kitabı Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün okuduğu kitaplar arşivinde de yer almaktadır. Atatürk 1930'lu yıllarda Tahsin Mayakon (Mayatepek) Bey'i araştırma görevlisi olarak Amerika'ya yollamıştır. Tahsin Bey, Mu kavmi hakkında bilgi edinmesi için birçok rapor düzenlemiştir. Bu raporların en ünlüsü 14. rapordur. Ön Türkler ile Mu kavmi arasındaki bağı sorgulamak babında yapılan araştırmalar sonucu, Mu ile Meksika'daki kavimler ve Naacal Tabletleri arasında bir bağ bulunmuştur.

Kayıp uygarlığın izinde[değiştir | kaynağı değiştir]

Albay James Churchward, macera ve merak tutkusuyla çok genç yaşlarında, 1883 yıllarında Hindistan'a gitti. Bu gidişin hayatının akışını değiştireceğini ise tahmin bile edemiyordu.

Churchward, hayatını değiştiren o Hindistan günlerini sonradan şöyle anlatacaktı;

"O sıralar bir eğitim mabedinin baş rahibine çalışmalarında yardımcı oluyordum. Önceleri bilmemekle beraber, bir süre sonra onun arkeoloji ve eski kayıtlarla yakından ilgilendiğini, bu konular hakkında tanıdığım herkesten çok daha bilgili olduğunu gördüm.

Bir gün değişik bir kabartmayı çözmeye çabalarken bana gösterdiği yakınlık, en hakiki dostluklarından birinin başlangıcı oldu. Bana bu özgün yazıları nasıl çözümleyebileceğimi gösterdi ve eğer istersem önüme çıkabilecek daha zorları için özel ders verebileceğini söyledi."[1]

Altı Ay sonra[değiştir | kaynağı değiştir]

Albay J. Churchward, gecesini gündüzüne katarak aylarca tabletleri deşifre etmeye çalıştı ve pek çok tableti de deşifre etmeyi başardı. Ortaya çıkan sonuç gerçekten şaşırtıcı ve heyecan vericiydi. Tabletlerdeki yazılar dünyanın ve insanın nasıl yaratıldığını ve onun ilk olarak ortaya çıktığı yeri ayrıntılı olarak tanımlıyordu. Tabletlerin çözülen dili adeta "Mu" diye haykırıyordu.[2]

Albay Churchward öğrendikleri karşısında büyülenmiş gibiydi. Eğer bu tabletlerde yazılanlar doğruysa dünya tarihi yeni baştan yazılabilirdi. Gerçeğe ulaşmanın tek bir yolu vardı: Yeni kanıtlar toplamak. Churchward da öyle yaptı. Mabedin dışındaki diğer kayıp tabletlerin peşine düştü, fakat herhangi bir kanıt bulamadı.

Churchward araştırmalarını daha da derinleştirdiğinde elde ettiği bulguları, erken dönem Grek, Kaldea, Babil, Sümer, Pers, Mısır ve Hindu medeniyetlerinin Mu uygarlığının uzantıları olduğu biçiminde yorumladı.

Kitapları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • St.Lawrence'ın 1000 Adası arasında Balıkçılık (1894)
  • Büyük Oyun ve Kuzeydoğu Maine Balıkçılık Rehberi (1897)
  • Kayıp Kıta MU İnsanın Anavatanı (1926)
  • Mexico City yakınlarındaki Santiago Ahuizoctla'da William Niven tarafından bulunan Taş tabletlerin kopyaları (1927)
  • Altın Çağın Kitapları (1927)
  • MU'nun Çocukları (1931)
  • Kayıp Kıta MU (1931)
  • MU'nun Kutsal Sembolleri (1933)
  • MU'nun Kozmik Güçleri (1934)
  • MU'nun Kozmik Güçleri İkinci Kitabı (1935)

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Sinan Meydan-Atatürk ve Kayıp Kıta Mu
  2. ^ Sinan Meydan-Atatürk ve Kayıp Kıta Mu Syf.44