Jaina Proudmoore

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Jaina Proudmoore, Warcraft (Blizzard Entertainment tarafından yapılan video oyunları serisi ) evreninde kurgusal bir karakterdir. Oyunun hikâyesine göre, Jaina yaşayan en güçlü büyücüdür. Oyunun son sürümü itibarıyla, Jaina Kul Tiras krallığını yönetmektedir. Daha öncesinde, kendisi Kurin Tor ' un (Dalaran şehrini yöneten büyücüler topluluğu ) liderliğini yapmaktaydı. Jaina, Burning Legion ve onun uğursuz vekillerini yenmek için yemin etmiştir, ve Legion'a ve onun şeytanlarına karşı savaşmıştır. Bir zamanlar diplomasi ile ilgilenmiş ve Alliance ve Horde arasındaki barışın savunucusu olmuştur. Fakat, yaşadığı şehir olan Theramore, Horde tarafından yok edildikten sonra, Jaina, Alliance saflarına katılmıştır. Jaina, Warcraft hikâyesinin en ikonik karakterlerinden birisidir. Aynı firma tarafından sunulan bir kart oyunu olan Hearthstone ve çevrimiçi savaş alanı tarzında bir oyun olan Heroes of the Storm ' da da bu karakter boy göstermektedir. Jaina ' nın seslendirmesini, Warcraft III: Reign of Chaos ve World of Warcraft ' ta Carrie Gordon Lowrey yapmıştır.[1] Hearthstone ve Heroes of the Storm oyunlarında ise karakter Laura Bailey tarafından seslendirilmektedir.[2][3][4]

Karakter gelişimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Jaina ilk kez Warcraft III: Reign of Chaos ta karşımıza çıktı. Oyunun hikâye tasarımını yapan David Fried ' ın sözlerine göre Jaina karakterinin ölmesi ve banshee olarak diriltilmesi planlanıyordu. Fakat, daha sonradan bu planlanmış olay aynı oyunun başka bir karakteri olan Sylvanas Windrunner ' ın hikâyesine taşındı.[5] Warcraft geliştiricilerinden olan Dave Kosak ile yapılan World of Warcraft: Mists of Pandaria hakkında yapılan bir röportajda, oyunun hikâyesinin bu denli geniş ve kapsamlı olmasının sebebini, oyun geliştiricilerinin Jaina karakterini derinleştirme ve bu karaktere daha çok hikâyeye katma çabasının bir sonucu olduğuna bağlamıştır.[6]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Jaina Proudmoore". Behind The Voice Actors. 15 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Laura Bailey". Behind the Voice Actors. 1 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2016.  Entries with green check marks have been confirmed by the site with screen captures of the credits or other announcements.
  3. ^ Mueller, Saira (30 Ekim 2015). "Meet Laura Bailey, The Voice Behind 'World of Warcraft's' Jaina Proudmoore". International Business Times. 31 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2019. 
  4. ^ Tweets concerning Bailey's roles in Heroes of the Storm:
  5. ^ "Behind WarCraft III: An Interview with Campaign Designer David Fried". Pretzel Lectern. 25 Mayıs 2016. 5 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2016. 
  6. ^ "WoW Insider interviews Lead Quest Designer Dave Kosak". Engadget. 16 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2016.