Jacqueline Saburido

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Jacqueline Saburido, (20 Aralık 1978-20 Nisan 2019), aracıyla seyahat ederken 18 yaşında alkollü bir erkek öğrencinin aracına çapması sonucu geçirdiği kazada vücudunda üçüncü dereceden yanık olmuş ve vücudunun %60'ı yanmıştır. Olay kamuoyunda infial yaratmış Venezuela'da alkollü araç kullanma karşıtlığı lehine büyük kampanyalar yapılmıştır.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Jacqueline Caracas, Venezuela doğumlu olup ailenin tek çocuğudur. Anne ve babası boşandıktan sonra babasıyla yaşıyor, plaj, dans ve arkadaşları eğlenmeyi seviyordu.

Arka plan[değiştir | kaynağı değiştir]

19 Eylül 1999'da Venezuela'da Jacqueline Saburido için düzenlenen doğumgününden Natalia Bennett ve diğer dört arkadaşı eve dönüyordu. Jacqueline Saburido aracın ön koltuğunda oturmaktayken karşı şeritten gelen alkollü 18 yaşındaki Reggie Stephey'in kullandığı araçla Jacqueline Saburido'nun kullandığı araç çarpışmış olay sonucunda Saburido'nun aynı araçtaki arkadaşları Natalia Bennett ve Laura Guerrero olay yerinde ölmüş Saburido ise ağır yanık geçirerek olaydan sağ kurtulmuştur. Saburido 20 Nisan 2019'da Guateamala City şehrinde kansere yenilerek 40 yaşında ölmüştür.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]