J-Cat (Prison Break bölümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(J-Cat (Büyük Kaçış bölümü) sayfasından yönlendirildi)
"J-Cat"
Büyük Kaçış bölümü
Bölüm no.1. sezon
17. bölüm
YönetmenGuy Ferland
SenaristKaryn Usher
Yayın tarihi10 Nisan, 2006
Konuk oyuncular
Büyük Kaçış (1. sezon)

J-Cat, Prison Break dizisinin onyedinci bölümüdür. İlk gösterimi 10 Nisan, 2006 tarihinde Amerikan Fox kanalında olmuştur. Türkiye'de 28 Ağustos, 2006 tarihinde CNBC-e kanalında ilk olarak gösterilmiştir. Bölüm yazarı Karyn Usher, yönetmeni ise Guy Ferland 'dır. Onbeşinici bölüm olan By the Skin and the Teeth'in devamı niteliğindedir. Bu bölümde Silas Weir Mitchell (Charles "Haywire" Patoshik) tekrar karşımıza çıkar.

Bölüm Özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Dr. Sara Tancredi, Müdür Pope'a Michael'ın yanan sırtından gardiyan üniformasının bir parçasını çıkardığını söyler, Pope Michael'a bunun nasıl olduğunu sorar. Michael cevap vermek istemeyince Lincoln'nün kapatıldığı hücrelerden birine kapatılır. Michael hapishane planlarının bazı parçalarını hatırlamaya çalışmaktadır, Lincoln bu durum karşısında Michael'ın akıl sağlığından endişelenir. Yalnız kaldıktan sonra Michael duygusal bir çöküntü yaşar. Defalarca duvarı yumruklamaya başlar, yumruğu kanamaktadır ve tekrar tekrar "bunun için kanımı ortaya koydum" demeye başlar.

Hapishane iş kolları gardiyanların odasında çalışırken bir sürprizle karşılaşırlar. Diğer kaçış takımı üyeleri gardiyanların odasında açtıkları deliği kapatmak için Sucre'yi zorlarlar, çünkü sadece Sucre'nin bulunduğu hücreden dışarı çıkılabilmekteydi. Sucre T-Bag'den çekici bir kadın iç çamaşırı bulmasını ister. Gönülsüzce Sucre'nin istediğini bulur.

Veronica ve Nick Quinn'i attıkları kuyuya Quinn'nin cep telefonunu alması için L.J.'yi iple sarkıtırlar. L.J. kuyunun duvarına Kellerman'nın gerçek isminin kazındığını görür fakat Veronica ve Nick'e bundan bahsetmez. Daha sonra onlar L.J.'yi dairede bırakıp gider, L.J. bilgisayardan Kellerman'nın adresini bulur. L.J. eve girmek için kapının camını kırar bu sırada komşu kadın bunu görür ve polisi arar. Kellerman eve geldiğinde silahı ona doğrultur. Kellerman vurulur fakat ciddi bir yara almamıştır.Kurşun boynunu sıyırmıştır. Polisler gelir ve L.J.'yi tutuklar.

Sucre deliği kapamayı başarır fakat hücresine geri dönemeden yakalanır. Bellick onu sorgular Sucre kaçmaya çalışmadığını orada bulunmasının bir sebebi olduğunu söyler. Bellick Sucre'nin çorabının içinde kadın iç çamaşırını bulur, bunun kız arkadaşının olduğunu "o beni düşündüğünü bilmemi istiyor" bunun için bana verdi der. Ve oda hücre hapsi alır.

Michael cevap vermeyi kesince Lincoln gardiyandan onu kontrol etmesini ister. Gardiyan Michael'a yardım etmesi için hemen doktor çağırır, yumruğu ve duvar kan içindedir. Sara onu temizler ve psikiyatri koğuşuna götürür. Michael'ın huzursuzluğu gider, Haywire ile konuşmaya başlayınca rol yaptığı anlaşılır. Michael ona arkasındaki dövmeyi hatırlayıp hatırlamadığını sorar çünkü haritanın bu bölümü yanmıştı. Haywire ona bakıp "Sen kimsin?" der, görünüşe göre aldığı ilaçların etkisindeydi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]