It's Always Sunny in Philadelphia

Vikipedi, özgür ansiklopedi
It's Always Sunny in Philadelphia
FormatDurum komedisi
TürKara Mizah
BaşrolGlenn Howerton
Kaitlin Olson
Rob McElhenney
Charlie Day
Danny DeVito (2.Sezondan itibaren)
Açılış müziği"Temptation Sensation"
Heinz Kiessling
ÜlkeABD
Diliİngilizce
Sezon sayısı16
Bölüm sayısı170
Yapım
YapımcıCharlie Day
Glenn Howerton
Rob McElhenney
Michael Rotenberg
Nick Frenkel
Tom LoFaro
Gösterim süresi22 dakika
Yayın bilgileri
KanalFX(ABD), e2(Türkiye)
Resim formatı4:3 480i (Sezon 1–4)
16:9 480i (Sezon 5)
16:9 1080i (Sezon 6–)
Yayın tarihi4 Ağustos 2005

It's Always Sunny in Philadelphia 4 Ağustos, 2005'te FX kanalında yayına başlamış bir komedi dizisidir. Dizi aynı zamanda oyuncuları olan Rob McElhenney, Glenn Howerton ve Charlie Day tarafından yaratılıp geliştirilmiştir. Dizi, kişisel çıkarlarından başka hiçbir şey düşünmeyen ve Güney Philadelphia'da "Paddy's" adında oldukça başarısız bir İrlanda barı işleten bir arkadaş grubunun başından geçen maceraları anlatmaktadır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizi, kendilerini "The Gang (Çete)" olarak adlandıran ve yaşlarından beklenenin çok daha azını becerebilen, ahlaki anlayışları oldukça zayıf bir grup arkadaşın başından geçenleri anlatmaktadır. Çete iki kardeş olan Dennis ve Deandra Reynolds, onların üvey babaları Frank Reynolds, arkadaşları Charlie ve Mac'ten ibarettir. Gruptakilerin her biri oldukça sahtekar, açgözlü, bencil, ahlaksız, sadakatsiz, tembel, düzenbaz, iki yüzlü, kibirlidir ve her zaman tartışabilecek saçma bir konu bulabilmektedir. Her bölüm genellikle kendilerince kusursuz olarak yaptıkları tasarıların peşinden koşarak, kişisel çıkarları için birbirlerine ya da başkalarına komplolar kurarak ya da sadece eğlenmek için birbirlerinin rezil oluşunu seyrederek geçmektedir. Taktikleri insanlara genellikle duygusal ve bazen de fiziksel acılar tattırmayı içerir. Bununla birlikte düzenli olarak çetenin dışındaki kişi ya da kişilere şantaj yapmayı ya da onları kışkırtmayı da denerler.

Beraberlikleri hiç de sağlam değildir. Sonucunun ne olacağına bakmaksızın anlık ya da kişisel bir çıkar için birbirlerini "satmakta" hiçbir sakınca görmezler. Neredeyse yaptıkları her şey bir süre sonra birbirleriyle bir yarış haline dönmektedir. Düşündüklerini yapma konusunda oldukça beceriksiz olmalarına rağmen, kişisel kanaatlerini korurlar ve halk içindeki imajları ve itibarları konusunda oldukça takıntılıdırlar. Kendilerini aşırı derece değerli bulmalarının yanında istediklerini elde etmeye çalşırken az da olsa utanç duyguları kendini gösterse de mirasa konmak için kokain çekmek, bir pederi (rahip) yoldan çıkarmak, bir başkası üzerinde casusluk yapmak için deri bir koltuğun içine girmek gibi genellikle grup içinden bir başkasının utanç verici, iğrenç ya da anlamsız bulacağı işlerin içine dalarlar.

Kadro ve Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Dennis Reynolds (Glenn Howerton) : Dennis barın ortaklarından biridir ve Deandra'nın ikiz kardeşidir. Oldukça kibirli narsist ve aşırı derece kendini beğenmiştir. Kendini beğenmişliği tamamen başkalarının kendi görünüşü hakkında ne düşündüğüne dayanmaktadır.
  • Deandra Reynolds (Kaitlin Olson): Dee, Dennis'in ikiz kardeşiidir ve barın şef garsonudur. Dizideki tek ana kadın karakterdir. Oyunculukla ilgili bir işe ve görünür bir yeteneğe sahip olmasa da oyuncu olmayı hayal etmektedir. Onda da tıpkı erkek kardeşi gibi yaşlılık fobisi vardır.
  • Mac (Rob McElhenney): Mac, Charlie'nin çocukluk, Dennis'in lise ve ev arkadaşıdır. Barın ortaklarındandır. Sürekli olarak kendisinin üstün dövüş yeteneklerine sahip olduğundan bahseder ama gerçekte ne böyle bir yeteneği ne de atletik açıdan buna yatkınlığı vardır.
  • Charlie Kelly (Charlie Day): Charlie barın ortaklarıdandır. Mac ve Dennis'in çocukluk arkadaşıdır ve Frank'in de ev arkadaşıdır. Bardaki bütün pis işleri o yapmaktadır, son derece cahildir ve pislik içinde yaşamaktadır. Oldukça ciddi biçimde öfke kontrolü sorunu yaşamaktadır ve vurgulamak istediği şeyi anlatmak için bağırmayı seçer.
  • Frank Reynolds (Danny DeVito): Frank, Dennis ve Dee'nin yasal olarak babasıdır ve ayrıca Charlie'nin sözde biyolojik babası ve ev arkadaşıdır. Uzun süre boyunca iğrenç insanlarla yasadışı işler ve anlaşmalar yapmış eski bir başarılı iş adamıdır.

Yan Karaterler[değiştir | kaynağı değiştir]