Isuzu MU

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Isuzu MU
Genel Bakış
ÜreticiIsuzu
Üretim1989-2004
HalefiOpel/Vauxhall için:
Opel Antara (Avrupa)
Vauxhall Antara (Birleşik Krallık)

Isuzu için:
Isuzu Ascender (Kuzey Amerika)
Isuzu MU-7 (Güneydoğu Asya)

Honda Passport için:
Honda Pilot
Gövde ve Şasi
SınıfOrta sınıf SUV
Gövde tipi3 kapılı wagon
5 kapılı wagon
DüzenÖnden motor, arkadan itişli / dört tekerlekten çekişli

Isuzu MU, Japonya merkezli üretici Isuzu tarafından üretilen orta büyüklükte bir SUV. GM ortaklığı sayesinde, farklı ülkelerde farklı motor ve modellerle satışa çıktı. Üç kapılı MU 1989 yılında tanıtıldı, ardından 1990'da Isuzu MU Wizard adı verilen beş kapılı bir sürüm piyasa sürüldü ve her ikisi de 1998'de ikinci nesil ile değiştirilmek üzere üretimi durduruldu. Bu sefer, beş kapılı versiyon, "MU" ön eki çıkartılarak Isuzu Wizard ismiyle piyasaya sürüldü. "MU", "Mysterious Utility" kelimelerinin kısaltmasıdır. Isuzu, MU ve diğer ülkelerde satılan türevlerinde çeşitli varyasyonlar üretti. Birinci jenerasyonunun üretimine 1998'de, ikinci jenerasyonunun üretimine 2004 yılında üretimine son verildi.

Kısa dingil mesafesine sahip (üç kapılı) versiyonu, Japonya'da Isuzu MU ve Honda Jazz adıyla, Isuzu Amigo ve daha sonra Isuzu Rodeo Sport isimleri Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanıldı. Avrupa kıtasında, üç kapılı Opel Frontera Sport, Birleşik Krallık'ta Vauxhall Frontera Sport ve Avustralasya'da Holden Frontera Sport isimleri kullanıldı.

Uzun dingil mesafesine sahip (beş kapılı) versiyonu, Japonya'da Isuzu Wizard, Kuzey Amerika'da Isuzu Rodeo ve Honda Passport adıyla piyasaya sürüldü. Opel, Vauxhall ve Holden, ayrıca beş kapının yeniden yapılanmış versiyonlarını Opel Frontera, Vauxhall Frontera ve Holden Frontera adıyla sattılar. Ayrıca Mısır'da Chevrolet Frontera, Tayland'da Isuzu Cameo ve Isuzu Vega, Güney Amerika'da Isuzu Frontier ve Ekvador, Kolombiya ve Bolivya'da Chevrolet Rodeo olarak satıldı.