Israel Hands

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kara Sakal Israel Hands'i bacağından vurarak yaralıyor

Israel Hands Korsan Karasakal'ın emrinde ikinci kaptanlık yapmış olan bir korsandır Basilica Hands olarak da bilinir.Karasakal onu vurup bacağından yaralayınca mürettebattan ayrılmak zorunda kalmıştır.

Define Adası'nda[değiştir | kaynağı değiştir]

"Bir adım daha atarsanız Mr.Hands beyninizi dağıtırm" Jim Hawkins Israel Hands'le savaşıyor. N. C. Wyeth'in ilüstrasyonu, Define Adası'nın 1911 baskısı.

Robert Louis Stevenson Define Adası romanında aynı adı taşıyan bir korsan karakteri yaratmıştır. Bu Israel Hands Kaptan Flint'in nişancılığını ve topçuluğunu yapmıştır. Daha sonra Squire Trelawney Define Adası'na sefere çıkmaya karar verince Long John Silver onun da dümenci olarak Hispaniola gemisini mürettebatına alınmasını sağlamıştır. Silver'ın başlattığı isyana katılan Hands korsanlar tarafından Hispaniola'da nöbetçi olarak bırakılır. Geminin halatlarını kesip, adanın kuzey koyuna götürmek için gemiye çıkan Jim Hawkins'le dövüşür. Onu tam ana direğin gözcü yuvasında kıstırdığı sırada Jim onu vurur ve Hands de denize düşerek ölür.Define Adası'nın öncülü niteliğindeki Black Sails dizisinde David Willmott tarafından canlandırılmaktadır.Burada iki karakter birleştirilmiş ve Hands hem Kara Sakal'ın eski tayfabaşı olarak gösterilmiş hem de Silver aracılığıyla Flint'in mürettebatına katılmıştır