Into the Wild (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Özgürlük Yolu
Into the Wild
Film afişi
YönetmenSean Penn
YapımcıSean Penn
SenaristJon Krakauer
Sean Penn
Hikâye (eser)Into the Wild (Jon Krakauer)
OyuncularEmile Hirsch
Vince Vaughn
Catherine Keener
Kristen Stewart
William Hurt
Marcia Gay Harden
Zach Galifianakis
Steven Wiig
Süre140 dk.
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri

Into the Wild, Jon Krakauer'ın 1996 yılında yayımlanan ve Christopher McCandless adındaki bir gencin maceraları hakkında, filmle aynı ada sahip, kurgusal olmayan bir kitabından uyarlanmış, 2007 yapımı sinema filmi. Türkçede Özgürlük Yolu olarak da bilinen filmin ve uyarlandığı kitabın orijinal İngilizce adı Vahşi Doğaya Doğru anlamına gelir ve adını eserin başlarındaki "I now walk into the wild" (Türkçesi: Şimdi vahşi doğaya doğru yürüyorum) cümlesinden alır.

Sean Penn'in yönetmenliğini ve yapımcılığını yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Emile Hirsch, Vince Vaughn ve Catherine Keener yer alır. Film, En İyi Kurgu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Hal Holbrook) dalında Oscar'a aday gösterilmiştir. Amerikan Film Enstitüsünce hazırlanan "2007 yılının Amerikan filmleri" listesinde bulunmaktadır.[1]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Üniversiteden yeni mezun olan Christopher, anne ve babasıyla geçmişte yaşadığı sorunların da etkisiyle, sahip olduğu her şeyden vazgeçer ve Alaska'da vahşi doğada tek başına yaşamaya çalışır. Alaska'ya kadar olan iki senelik yolculuğu esnasında pek çok renkli karakterle arkadaşlık kurar.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "No Country for Old Men, Juno named to AFI's Top 10 of year". CBC. 17 Aralık 2007. 6 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Aralık 2007. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]