In the Forest of the Night

Vikipedi, özgür ansiklopedi
251 – "In the Forest of the Night"
Doctor Who bölümü
Ekip
Diğerleri
Prodüksiyon
SenaristFrank Cottrell Boyce
YönetmenSheree Folkson
DramaturgDavid P Davis
YapımcıPaul Frift[2]
Yürütücü yapımcı(lar)Steven Moffat
Brian Minchin
Bölümün müzik bestecisiMurray Gold
Seri8. sezon
Süre45 dakika[3]
Tarih25 Ekim 2014[3]
Kronoloji
← Önceki
Sonraki →
"Flatline"
"Dark Water"

In the Forest of the Night, İngiliz yapımı bilimkurgu dizisi Doctor Who'nun sekizinci sezonunun onuncu bölümünün başlığıdır. Frank Cottrell Boyce'un yazdığı bölümün yönetmenliğini Sheree Folkson üstlenmiştir.[4] Başrollerde Peter Capaldi ve Jenna Coleman, konuk oyuncu olarak da Samuel Anderson yer almaktadır.[1]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Clara, Danny ve birkaç Coal Hill öğrencisi; bir gece okul gezisinde uyanır ve Dünya'nın büyük ormanlarla kaplı olduğunu görür. Öğrencilerden Maebh kaybolmuş ve On İkinci Doktor'u bulmuştur. Clara, Doktor'u arar ve onun Trafalgar Meydanı'nda olduğunu öğrenir. Clara, Danny ve diğer öğrenciler Trafalgar Meydanı'nda toplanıp Maebh'i bulur. TARDIS'in içinde Danny, Clara'nın bırakmış olduğu bir yığın öğrenci defteri bulur. Clara'nın Doktor ile gelecekteki seyahatleri hakkında yalan söylediğini fark eder. Defterler arasında Maebh'in defterini bulur ve her sayfada ağaçlara çarğan kızgın bir güneş resmi bulunmaktadır. Maebh kaybolur. Clara, kız kardeşi Annabel'in ortadan kaybolmasından bu yana Maebh'in kafasında sesler duyduğunu ve bu etkileri sakinleştirmek için ilaç aldığını açıklar.

Doktor, Clara'ya dev bir güneş patlamasının bugün Dünya'ya çarpacağına inandığını söyler. Maebh'i bulurlar. Maebh'in ilacının etkisi azaldıkça, Doktor onun hareketlerini inceler ve onun bir şeyle iletişim kurduğunu düşünür. Geçici olarak Maebh çevresinde bir yerçekimi alanı oluşturarak böcek benzeri birçok yaratığı ortaya çıkarır. Yaratıklar Maebh aracılığıyla konuşur ve daha önce kuzeyde ve güneyde olduğu gibi ormanı büyütme sorumluluğunu üstlenirler.

Doktor, Dünya'nın güneş patlamasına mahkûm olduğuna inanır ve Clara, Danny ve öğrencileri TARDIS'te götürmeyi teklif eder. Danny, öğrencilerle Dünya'da kalmak ister ama Clara, türünün sonuncusu olmayı reddeder. Daha sonra düşüncesinin yanlış olduğunu anlayan Doktor Clara, Danny'ye ve öğrencilere yaratıkların Tunguska Olayı ve Curuçá etkisine, Dünya'daki yaşam için felaket olması gereken olaylara atıfta bulunduğunu söyler. Doktor, ağaçların Dünya'yı bu olaylarda olduğu gibi güneş patlamasından koruduğuna inanmaktadır. Doktor, küresel hücresel ağa girer ve Maebh, diğer öğrenciler tarafından Dünya'daki herkese ağaçları yalnız bırakmasını ve Annabel'in eve gelmesini istemek için hazırlanan bir mesaj okur. Danny, Clara'ya Doktor ile yaptığı seyahatler hakkındaki gerçeği bilmek istediğini söyler ve önce onu düşünmesini ister.

Doktor ve Clara güneş patlamasının uzaydan izler. Ağaçlar dağıldıkça, Doktor insanlığın daha önce olduğu gibi ağaçların ani görünümünü unutacağını açıklar, ancak bellek onları masal olarak hatırlayacaktır. vinin dışında Maebh, Annabel ile tekrar bir araya gelir.

Önceki bölümlerle bağı[değiştir | kaynağı değiştir]

Doktor, Clara'nın kendini kurtarıp Dünya'yı terk etmesi önerisi üzerine, Clara'nın Kill the Moon bölümündeki sözlerine atıfta bulunarak: "Burası benim de dünyam! Sizin dünyanızda yürüyüp havanızı soluyorum." demiştir.[5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q "Doctor Who: In the Forest of the Night". Radio Times. 18 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ekim 2014. 
  2. ^ "Award-winning children's novelist and screenwriter Frank Cottrell Boyce confirmed as Doctor Who writer". BBC Media Centre. 14 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2014. 
  3. ^ a b "Doctor Who: In the Forest of the Night". Media Centre. BBC. 18 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2014. 
  4. ^ "New Series: All the Episode Titles and More". Doctor Who. BBC One. 18 Ağustos 2014. 24 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2014. 
  5. ^ "In the Forest of the Night: The Fact File". Doctor Who. BBC One. 18 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2014. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]