Huntik

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Huntik: Secrets & Seekers
Proje tasarımcısıIginio Straffi
GeliştirenBig Bocca Productions ve Rainbow S.p.A.
YönetmenMichael Sinterniklaas (Ses Yönetmeni)
Açılış müziğiHuntik Go
Ülkeİtalya
Diliİtalyanca ve İngilizce
Sezon sayısı2
Bölüm sayısı52
Yapım
Yapım şirketiRainbow S.p.A.
Yayın bilgileri
Kanalİtalya : Rai Due, Rai Gulp, Rai Tre - ABD : The CW4Kids
Yayın tarihi3 Ocak 2009 (2009-01-03) - 30 Mayıs 2012
Dış bağlantılar

Huntik: Secrets & Seekers, İtalyan animasyon dizisidir. Yapımcısı Winx Club'ın yapımcısı Iginio Straffi'dir. Yapımcı şirketleri Big Bocca Productions ve Rainbow S.p.A. şirketleridir. İlk gösterimini 3 Ocak 2009 tarihinde İtalya'da yapmıştır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Uzun süre önce insanlık inanılmaz bir kötülüğe karşı savaşmıştı, karanlığı sadece "Arayıcılar" bozmuş, onlara da Titan'lar tarafından inanılmaz bir güç bahş edilmiştir. Titan canavarları çağırmaya yarayan sihirli tılsımlar...

İlk arayıcılar ve Casterwils daima savaşmış, onları karanlığa yollamıştır. Ancak bu kötü güç yüz yıllar sonra tekrar ortaya çıkmış, Lok, Sophie, Zhalia ve Dante tarafından yeniden iyilik için savaşan Arayıcılar tarafından "Huntik" vakfı kurulmuştur. Dünyaya daima iyiliği getirebilmek içinse yapmaları gereken üç tılsımı bulmaktır.

Lisanslı ürünleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Huntik lisanslı ürünleri Türkiye'de çanta SMS çantadan, aksesuarları ise ARIKAN'dan üretilecek. Winx'in ürünlerinin doğu avrupa'ya Türkiye'den pazalanmasının kabul edilmesi üzerine Karaca Sarıoğlu şu açıklamayı yaptı:

"Erkeklere Huntik! Çizgi film karakterlerinin yarattığı pazarda erkeklerin geride kaldığını ifade eden Sarıoğlı “Kız çocukları beğendikleri kahramanların kıyafetlerini giymeye onlar gibi olmaya daha meraklı. Bunun yanında erkekler için mevcut pazar dar. Winx’in yapımcısı Iginio Straffi hedef kitlesi erkek olacak Indiana Jones tadında ‘Huntik’ adlı bir çizgi filmle geliyor. Bu filmde yine sihre sahip kahramanlar üç yüzüğe ulaşmayı hedefleyecek” dedi. Huntik ile pazarın hareketleneceğini belirten Sarıoğlu, Huntik’in bölümlerinin farklı ülkelerde geçtiğini ve iki bölümünde Kapadokya’nın yer aldığını belirtti." [1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Huntik Türkiye'de 6 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., (1 Mart 2014'te erişildi)