Humorous Phases of Funny Faces

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Humorous Phases of Funny Faces
Humorous Phases of Funny Faces
YönetmenJ. Stuart Blackton
YapımcıJ. Stuart Blackton
OyuncularJ. Stuart Blackton
DağıtıcıVitagraph Company of America
Çıkış tarih(ler)i6 Nisan 1906 (1906-04-06)
Süre3 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilsessiz

Humorous Phases of Funny Faces (Türkçe: Komik Suratların Esprili Aşamaları), James Stuart Blackton tarafından yönetilen ve genellikle film tarihçileri tarafından standart film üzerine kaydedilen ilk animasyon filmi olarak kabul edilen 1906 yapımı kısa sessiz animasyon çizgi filmidir.

İçerik[değiştir | kaynağı değiştir]

Çizgi filmde, şapkayla oynayan bir palyaço ve çemberden atlayan bir köpek dahil olmak üzere, bir kara tahta üzerinde animasyonlu elle çizilmiş sahneler belirir. Ancak başlangıçta, standart canlı aksiyonda tahtaya ilk birkaç çizgiyi çizdiği için karikatürcünün elleri de dahil edilmiştir. Oradan, stop-motion tekniği, ekranda sanatçı olmadan kendi kendine tamamlanan ve sonra hareket eden çizimleri göstermek için kullanılır.

Teknikler[değiştir | kaynağı değiştir]

kesme tekniğinin kullanımını gösteren animasyondan tek bir kare

Tıpkı Edwin Porter'ın How Jones Roll His Lost ve The Whole Dam Family and the Dam Dog'da mektuplarını taşıması gibi stop-motion ve kesme animasyonu kullanılmıştır. Bununla birlikte, filmin çok kısa bir bölümü var, burada çizimler çerçeveden çerçeveye değiştirilerek nesnelerin hareket ettirildiği görülmektedir. Film saniyede 20 kare hızla hareket etmektedir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]