Hugo: The Magic Oak

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hugo: The Magic Oak
Oyunun kapağı.
GeliştiriciITE Media
YayımcıITE Media
YapımcılarIvan Sølvason
Mark Gregory
TasarımcılarLars Ostenfeld
Mark Gregory
Niels Krogh Mortensen
ProgramcılarMichael Barklund
Morten Slott Nielsen
SanatçılarMichael Wettendorff (Miwer)
Jonas Fromm
Jesper Eskildsen
Mark Gregory
Jakob Steffensen
Jørgen Trolle Ørberg
BesteciDavid Filskov Christian
Steen Jensen
SeriHugo
PlatformMicrosoft Windows
Çıkış01 Haziran 1998
TürEğitim oyunu
ModTek oyunculu

Hugo: The Magic Oak, ITE Media tarafından geliştirilen ve yayınlanan 1998 yapımı[1] "Play and Learn" serisine ait bir eğitim video oyunudur. Sila onu oyuncunun ailesine geri götürmesi gereken ormanın derinliklerine gönderirken, Hugo'nun küçük oğlu Rat'in ana karakter olarak oynandığı ilk oyundur. Danimarka'da Hugo: Den Fortryllede Eg/Hugo: Leg Og Lær 1,[2] Çekya'da Hugo: Tajemný les,[3] Finlandiya'da Hugo: Taikatammi,[4] Almanya'da Hugo: Die Zaubereiche,[5] Polonya'da Hugo: Zaczarowany dąb[6], Rusya'da Кузя и его друзья: Волшебное дерево[7] ve Türkiye'de Hugo: Sihirli Meşe[8] olarak da bilinir. Oyunun Türkiye dağıtımı Hürriyet Gazetesi tarafından Hürriyet Game Club adı altında yapılmıştır.[8]

Aslen 1 Haziran 1998'de piyasaya sürüldü. 21 Nisan 2005'te Hugo Gold III olarak tekrar yayınlandı. Ayrıca 1999'da Wild River ile birlikte Hugo 2 in 1 and Hugo - Sonderpaket 1, 2000'de Hugo: Birthday Party ve Hugo Classic #1 ile birlikte Best of Hugo serisiyle oyun tekrar yayınlandı.

Hikâye[değiştir | kaynağı değiştir]

Kötü Cadı Sila, Hugo'ya tuzak kurmak için eski bir meşe ağacına büyü yapar. Bir aile pikniği sırasında, Hugo'nun küçük oğlu Rat, aniden lanetli ağaç tarafından yutulur ve uzaklaştırılır. Ancak oyuncunun yardımıyla eve dönüş yolunu bulabilir. Rat, dost canlısı bir köstebekle karşılaşır ve ona eski, kirli bir harita verir. Kendisini ormanın bilinmeyen kısımlarında yönlendirebilmesinin tek yolu budur. Kum saatindeki tüm kum akıp gitmeden önce gezinmesi ve geri dönmek için onu kullanması gerekiyor.

Eğer Rat başarılı olursa, ailesiyle mutlu bir şekilde yeniden bir araya gelir ve Sila, Trol Ormanı boyunca havada fırlatılarak Kafatası Mağarası duvarına çarparak cezasını alır.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

The Magic Oak, matematiksel bilgiye eğlenceli bir giriş olması ve hafıza ile mantığı eğitmesi beklenen bir mini oyun derlemesidir. Oyun üç farklı zorluk seviyesinde oynanabilir ve 6 yaşından büyük çocuklar için uygundur.

  • Okçuluk: Rat oklarla hedefi vurmak için mesafeyi ölçmek zorundadır.
  • Balık Kurtarma: Rat bir balığın büyümesini sağlamak için hangi sayının en yakın olduğunu belirlemelidir.
  • Hafıza (Böcekler): Rat, hangi böceklerin diğerleriyle aynı göründüğünü görmek için hepsi eşleşene ve yok olana kadar kartları çevirmelidir.
  • Zihinsel Aritmetik: Fazladan zaman kazanmak için aritmetik problemleri doğru hesaplamalısınız.
  • Tavşan Kurtarma: Ağaç gövdesindeki tavşan Rat'e bir matematik problemi verdikten sonra, küçük trolün tavşanın şelaleye düşmemesi için hesaplama yapması ve doğru çözümü uygun sepete koyması gerekmektedir.
  • Saat: Rat'e gösterilen saatin doğruya ayarlanması gerekmektedir.
  • Kuş Besleme: Rat, yavru serçelerin yuvasını beslemek için bir domino zincirini doğru bir şekilde kurmalıdır.
  • Kurt Savaşı: Bu oyunda Rat, kaç kutunun kahverengi olduğunu tahmin etmeli ve ardından doğru sayıyı vermelidir. Doğru yapılırsa kurtlar kaybolur ve Rat ormanın içinden geçebilir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Magic Oak PC CD-Rom". hugoswelt.de. 28 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2020. 
  2. ^ "Hugo: Den Fortryllede Eg". 20 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2020. 
  3. ^ "Hugo – Tajemný les | Adventurista" (Çekçe). 15 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2020. 
  4. ^ "Hugo Taikatammi - The Magic Oak (1998) Longplay | this series never died" (İngilizce). 12 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2020. 
  5. ^ "Hugo - Die Zaubereiche". hugoswelt.de. 1 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2020. 
  6. ^ "Hugo: Zaczarowany Dąb, Hugo: The Magic Oak PC | GRYOnline.pl". GRY-Online.pl (Lehçe). 25 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2020. 
  7. ^ "Кузя и его друзья. Волшебное дерево". Новый диск. 14 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2020. 
  8. ^ a b "Hugo: Sihirli Meşe kapağı". Hugo: The Magic Oak'un Türkiye basımı. 28 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]