Heroes & Generals

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Heroes and Generals sayfasından yönlendirildi)
Heroes & Generals
GeliştiriciReto-Moto
YayımcıReto-Moto
BesteciJesper Kyd Bunu Vikiveri'de düzenleyin
MotorRetox
PlatformMicrosoft Windows
Çıkış: 23 Eylül 2016
TürDevasa çok oyunculu çevrimiçi birinci şahıs nişancı oyunu Bunu Vikiveri'de düzenleyin
ModÇok oyunculu oyun
co-op mode Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Heroes & Generals, Reto-Moto tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir ücretsiz birinci şahıs nişancı ve strateji video oyunu. Oyunun yapımında yer alanlardan bazıları IO Interactive çalışanları olup Hitman serisinin yapımında yer almış kimselerdir.[1] Heroes and Generals aksiyon ve stratejiyi tek bir oyunda birleştiriyor.[2] Oyuncu Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Sovyetler Birliği arasından seçim yapabiliyor ve tarihsel silahları kullanabiliyor. Oyun Steam'de ücretsiz olarak bulunuyor.

Oyun[değiştir | kaynağı değiştir]

Tiger I 100

Oyuncu her ülkeden (Amerika Birleşik Devletleri, Sovyetler Birliği, Almanya) bir asker ile başlar ve daha sonra oyun içi krediyle karakter satın alabilir. Her askerin ulusuna özel bir tüfeği oyun tarafından verilir. Savaş yüklenirken takımınız ve düşmanın sahip olduğu piyade, araç, tank vb. sayısını görebilirsiniz. Savaş başlayınca harita üzerinden doğma noktalarına tıklayarak yaya veya aracınızla doğabilirsiniz. Düşman askerlerini öldürmenin dışında asıl göreviniz bölge ele geçirmektir. Bölgeyi ele geçirdiğinizde orayı doğma noktası olarak kullanabilirsiniz. Diğer II. Dünya Savaşı oyunlarından farklı olarak takımınızda sadece seçtiğiniz ulusa ait kişiler bulunur yani Amerikan askeriyle Alman takımında oynayamazsınız. Oyunda II. Dünya Savaşı döneminde kullanılan tankları, uçakları ve kara araçlarını kullanabilirsiniz. Savaş (War) modunda kullanacağınız kaynaklar generaller tarafından düzenlenir. Oyunda uçak pistinden kasaba haritalarına kadar geniş bir harita seçeneği mevcut.[3] Oyun üç farklı mod sunuyor: Saldırı, Çatışma ve Karşılaşma.

Saldırı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu modda bir takım saldırı, bir takım savunma görevinde bulunuyor. Saldırı takımının amacı harita üzerinde bulunan ana noktaları ele geçirmek (O1, O2 noktalarını). Savunma tarafının amacı ise bu noktaları süre dolasıya kadar korumak. Eğer saldırı takımı tüm O noktalarını süre boyunca ele geçiremezse savunma takımı oyunu kazanmış oluyor. Oyuncu 4. seviye olunca bu modu ve haritalarını oynayabilir.

Çatışma[değiştir | kaynağı değiştir]

Çatışma modu oyuncu 1. seviyeyi tamamladığında açılır. Haritalarda 3 farklı kontrol noktası bulunur ve oyuncuların sabit doğma yerleri vardır. İki takım da bu noktaları ele geçirmeye çalışır ve üstte bulunan barı en erken dolduran takım kazanır. Tuttuğunuz kontrol noktalarının sayısı ve sizde kaldığı süreye bağlı olarak dolar.

Karşılaşma[değiştir | kaynağı değiştir]

Karşılaşma oyun modu yeni başlayanlar için yapılmıştır ama herkes oynayabilir. Bu oyun modunda harita olarak sadece Depo haritası bulunur. Bu haritada ele geçirilmesi gereken tek hedef haritanın ortasında kalan depodur. Bu harita yeni oyuncuların oyunun amacını anlaması içindir.

Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Heroes & Generals tüm birimlerin oynanabildiği bir II. Dünya Savaşı oyunu olarak öne çıkıyor. Uzun ve geniş oyun arazisi savaş deneyimini daha iyi sağlıyor. Oyunun savaş haritasında generallerin ve subayların birlik sayısını ayarlaması ve savaş açabilmesi oyunu gerçekçi kalıyor. Kahramanlar ve Generaller ismi ise bu özelliğinden geliyor.

Geliştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Heroes & Generals uzun süren beta sürümünden çıktı. Oyuna yenilikler eklenmeye devam ediyor. Şu anda oyunun Türkçe desteği mevcut.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "It's Battlefield 1942...2011, With Strategic Stuff to Boot". destructoid.com. 22 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2011. 
  2. ^ Jesper, Kristiansen (16 Ekim 2010). "Reto Moto om Heroes & Generals – Interview". Eurogamer.dk. 22 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2011. 
  3. ^ Andersen, Kenneth. "Heroes & Generals Press Release". Heroes & Generals. reto-moto. 13 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]