Heather Juergensen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Heather Juergensen
DoğumHeather Julia Juergensen
Flatbush, Brooklyn, New York City City
Flatbush, Brooklyn, New York City City
EğitimStuyvesant High School
McGill University
Meslekoyuncu, senarist, prodüktör
EvlilikKevin Hench

Heather Juergensen Julia (d. 2 Ocak 1970) Amerikalı oyuncu ve yazar.

Hayatı ve kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Juergensen Brooklyn, New York'ta doğdu ve büyüdü. Stuyvesant Lisesi'nden 1987'de mezun olan Juergensen kısa bir süre sonra New York ve Los Angeles'ta hem sahne almaya hem de tiyatrolar için yazmaya başladı. İlk zamanlarında Frank Vincent ile bağımsız bir film olan The Afterlife of Grandpa'da rol alma şansı yakalamış fakat rolü McGill University'de psikoloji okumak için geri çevirmiştir.

New York Ensemble Studio Tiyatrosu sponsorluğunda bir oyunculuk ve yazarlık atölyesinde iken Jennifer Westfeldt ile Off-Broadway'e "Lipschtick" adıyla birçok sahne üretmiştir.[1] Bu sahnelerden ilham alarak bir bisexuel kadın ile heterosexuel kadının ilişkisini konu alan bir film senaryosu yazmışlardır. Filmö bir stüdyo tarafından geliştirilmiş fakat çekimlere başlanmamıştır. Film'in haklarını geri almak için ve uzun uğraşlar vermişler ve sonunda ödüllü film Kissing Jessica Stein 'ı çekmişlerdir.[2]

Miramax, Warner Brothers, ABC, VH-1 ve CBS için senaryolar ve skeçler yazmıştır. Kendisi için ilk yazma deneyimi olan Letters to Ben Stein gösterisini 1996'da gösterime sunmuştur. Tek kişilik olan bu gösteri bir aktör/ekonomist'in romantik yolculuğunu konu almaktadır.

Tarcher/Penguen kitabı Mayıs Kraliçesi'ne 30'lu yaşlarındaki kadınlar üzerine birçok araştırma ile katkıda bulunmuştur. Juergensen'in sinemaya olan katkıları Indie Spirit Ödülleri'nde Chicago Uluslararası Film Festivali'nde ve Miami Uluslararası Film Festivali'nde ödüle layık görülmüştür. Ayrıca Red Roses and Petrol ve Haunted Mansion filmlerinde rol almıştır.

The Suzy Prophecy adındaki filmi hem yönetti hem senaryosunu yazdı hem de başrolünde oynadı. Günümüzde kadınlar üzerine spor komedisi yazmaktadır. Son olarak eşinin ve Adam Carolla'nın yazdığı The Hammer filminde oynamıştır.

Kişisel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Juergensen yaşamını Los Angeles Hancock Park'ta kocası, Fox Spor köşe yazarı ve komedi yazarı Kevin Hench ve iki köpekleriyle birlikte sürdürmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "''How the Other Half Laughs''". Questia.com. 8 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2017. 
  2. ^ Lael Loewenstein (2 Mayıs 2001). "''Kissing Jessica Stein, Variety''". Variety.com. 9 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]